Jawerbone
Aktif Üye
- Tepki
- 144
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
İkisinin de kendine göre avantajları vardı ama yanlış hatırlamıyorsam klasik bi yerden alıp bi yerden kaybetmek gibi bi durumdu. Üst düzey jantlarda genelde düz tel takılabilecek göbekler bulunuyor. Biraz daha rijitlik sağlıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bunun eksisi de konfordan kayıp.Peki burada SC modelinde ki dizilim ve tel yapısı diğerine göre daha iyi diyebilir miyiz?
Tanıştırayım: Para sayma makinesiEsnaf piyasada halen 500 ve binlik banknot olmamasıyla nasıl başa çıkıyor anlamıyorum. Kışlık odun aldım hepsi 200'lük olmasına rağmen say say bitmiyor.
Birkaç ton odun alırken durum böyle iken altın satın aldığınızı düşünsenize örneğin bir veya iki tane cumhuriyet altını.
O cihazı 3 harfli marketler dahi satmaya başladı bugünkü sorunlu durumdan dolayı, cihazı tanıyorum yalnız nakit götürüyorsan üstünde taşıyorsun o parayı ayrıca bozduruyorsan o büyüklükte nakiti alınca cebine koyamadığın gibi esnaf bu sayma makinesini tezgahta kendine dönük tutuyor cihazda saydım al paranı dilersen sen de say diyor.Tanıştırayım: Para sayma makinesi
330403 dosyayı görüntüle
Kuyumcular ahanda bu aleti kullanıyor.
Şaka bi yana küçük esnaf ise eliyle saymaya devam. 1000 lik banknot harbiden şart oğlu şart. Niye basılmıyor anlamıyorum
Evet kesinlikle böyle bı problem var. %100 haklısınızO cihazı 3 harfli marketler dahi satmaya başladı bugünkü sorunlu durumdan dolayı, cihazı tanıyorum yalnız nakit götürüyorsan üstünde taşıyorsun o parayı ayrıca bozduruyorsan o büyüklükte nakiti alınca cebine koyamadığın gibi esnaf bu sayma makinesini tezgahta kendine dönük tutuyor cihazda saydım al paranı dilersen sen de say diyor.
-Kredi kartı ve eftye yöneltip ekonomiyi kayıt altına almak.Yani daha fazla vergi toplamak.Küçük banknotlar fazla yer kaplar,fiziksel sıkıntıdır bundan dolayı müşteriler, alışverişte karta eftye yönelir.Niye basılmıyor anlamıyorum
Bugün Türkiye'de yaklaşık 3.7 milyon emekli, taban seviyeden yani 16.881 TL maaş alıyor. Bunun 2/3'ü kadar tutarı dul ve yetim aylığı olarak alan bir bu kadar da insan var. Kaba bir hesapla, 7 milyon emekliye ayda ortalama 14bin TL maaş ödeniyor.1000 lik banknot harbiden şart oğlu şart. Niye basılmıyor anlamıyorum
Onu da devlet ayarlasin örnek 5 bin liraya kadar 1000 lik banknot yok, yüksek çekimlerde 1000 lik banknot var gibi ben devlet değilim.Bugün Türkiye'de yaklaşık 3.7 milyon emekli, taban seviyeden yani 16.881 TL maaş alıyor. Bunun 2/3'ü kadar tutarı dul ve yetim aylığı olarak alan bir bu kadar da insan var. Kaba bir hesapla, 7 milyon emekliye ayda ortalama 14bin TL maaş ödeniyor.
Şimdi bu emeklilerden biri olduğunuzu düşünün. Ayın 18'inde maaşınız hesabınıza yatıyor ve siz de ATM'ye maaşınızı çekmeye gidiyorsunuz. ATM de size sadece 14 tane kağıt parçası veriyor. Elinizdeki 14 tane banknotu gördüğünüzde, kabile reisine isyan etmez misiniz?
İşte bu yüzden 1000'lik banknot basılmıyor.
Banko vardır 🫏Saatin fiyatı bi kenara, bi kordon farkına 11 bin tl ödeyecek keriz var mı yani?
Geliri ve sahip oldukları, harcama alışkanlıklar farklı diye insanlara keriz demeyelim bence.Saatin fiyatı bi kenara, bi kordon farkına 11 bin tl ödeyecek keriz var mı yani?
elden nakit verme diye basmıyorlar, çoğu ülkede de belirli değerin üzerinde yüksek nakit ödeme yasakhepsi 200'lük olmasına rağmen say say bitmiyor.
Benim bankamatik kartım yok qrla çekiyorum parayı, avrupada genelde denk geldiğim cefe restoranlarda Apple Pay ya da bankanın qrını kullanıyorlar artık.telefonundan bankamatiğe bağlanıp para çekti
Geçenlerde cüzdanı evde unutmuşum, market alışverişi yaptım içinde kıyma mıyma da var. Kasaya geldim farkettim ki cüzdan yok, kıyma falan olduğundan dolayı bırakıp gitmek istemedim kasiyere dedim ki kenara koyalım bi cüzdanı alayım geleyim 15 dakika sürer en fazla diye düşünerek. Kasiyer hanım -ki yaşça benden epey büyüktü- internet bankacılığı kullanıyorsanız qr’la ödeyebilirsiniz dedi. Sonra adım adım da tarif etti nasıl yapılacağını. Teknolocia diye bağırasım geldi vallaGeliri ve sahip oldukları, harcama alışkanlıklar farklı diye insanlara keriz demeyelim bence.
elden nakit verme diye basmıyorlar, çoğu ülkede de belirli değerin üzerinde yüksek nakit ödeme yasak
Benim bankamatik kartım yok qrla çekiyorum parayı, avrupada genelde denk geldiğim cefe restoranlarda Apple Pay ya da bankanın qrını kullanıyorlar artık.
Hazır cumhuriyet elden gitmeden yapalım dedilerseHer yıl katıldığım Bursa'daki Mudanya Rotary turunu bu yıl rahatsızlık yüzünden kaçırdım. Bu turu 29 ekimde yapıyorlardı diye hatırlıyorum. Neden erken tarihte yaptılar acaba?
2023 yılındaki 29 ekimde mi oldu yani? Dediğim gibi tam tarihini hatırlayamıyorum hata yapmış olabilirim.Tophane'den Mudanya'ya geleneksel turunun bu yıl 17.si yapıldı. Hayatta olduklarında tanıştığım Diş Hekimi olan Özdündar çiftinin Almanya'da geçirdikleri trafik kazası sonrası vefat etmeleri sonrası onların anısına düzenleniyor. Gelenek gereği Eylül ayının içinde yapılır, 29 Ekim' de hiç yapılmadı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu için 2023 yılında bu önemli yıldönümü eklenmişti...