Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yaşlıların da mobil bankacılığı öğrenmesi gerek ayrı mevzu öğrenmemek icin direniyorlar gecen 80 yaşında dede telefonundan bankamatiğe bağlanıp para çekti ben böyle bir şey olduğunu bilmiyordum

Arabadan inmeden telefonda QR oku seçeneğini hazırlarım, ATM'de okutup paramı alırım :harika: (günlük nakit çekme limiti de artıyor)

Kasiyer hanım -ki yaşça benden epey büyüktü- internet bankacılığı kullanıyorsanız qr’la ödeyebilirsiniz dedi. Sonra adım adım da tarif etti nasıl yapılacağını. Teknolocia diye bağırasım geldi valla

Telefonda NFC özelliği varsa, ki vardır, telefonun NFC ayarlarından online banka uygulamasını seçin. Uygulamada da NFC ödeme aç gibi bir seçenek varsa onu da açın. Telefonu temassız ödeme için kullanabilirsiniz. QR kod da olur ama temazsız ödeme daha standart bir yöntem ya, o yüzden diyorum.

İşte bu yüzden 1000'lik banknot basılmıyor.

Ben de esas sebenin kağıt para kullanımını sınırlamak olduğunu düşünüyorum. Sistem dışı para kullanımı azalıyor.

elden nakit verme diye basmıyorlar, çoğu ülkede de belirli değerin üzerinde yüksek nakit ödeme yasak

TC Vergi Usul Kanunu'na göre, 30 bin TL üzerinde ödeme yada tahsilat finans kuruluşları üzerinden gerçekleştirilmeli.

Saatin fiyatı bi kenara, bi kordon farkına 11 bin tl ödeyecek keriz var mı yani?

Benim yeğenim öder... Sevsem de, kerizdir...

yakın çevremde duyduğum en absurd harcama Burberry'den alışveriş yapma... Hem ödenen miktar AŞIRI yüksek, hem de marka olarak ingiliz futbol holiganları ile özdeşleşmiş bir marka. Herkesin zevki farklıdır ama çalışarak kazanılan paralar o kadar kolay harcanmamalı.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
Yeni araç vergileriniz hayırlı olsun

Seçilmiş belediye başkanını ,yardımcılarını katakulliyle tutukla
Belediye meclis üyelerini meclis aritmetiğini lehine bozacak şekilde transfer et

Sonra seçim yaptır, baktın olmuyor.Kura çekelim de.Kaybedince tavsiye ettiğin kura çekimine itiraz et.
Üstüne bir de ''irademiz gasp edildi'' de şikayet et. Şaka gibi (Bayrampaşa'da yaşananlar)

Oturduğum site yaklaşık 30 yıllık olduğu için, internet altyapısı konusunda ilkel çağlarda yaşıyorduk... Sitede sadece bakır telefon kabloları üzerinden ADSL/VDSL hizmeti alabiliyorduk; onda da kablolar eski olduğu için en fazla 50 mbit bağlantı hızı elde edilebiliyor. Site müstakil evlerden oluştuğu ve her eve ayrı ayrı fiber altyapı döşemek çok masraflı olduğu için de hiçbir ISS altyapı yatırımına yanaşmıyordu.

Nihayet geçen seneki site genel kurulunda kavga-dövüş karar çıkarttırdık ve masraflarını kendi cebimizden ödeyerek fiber altyapı döşettirdik. İyi ki de yapmışız diyorum. Zira bu ay sonu Türk Telekom VDSL taahhütüm bitiyor ve firmanın bana teklif ettiği yeni pakette 35 mbit bağlantı için 650 TL aylık ödeme çıkıyor. Ben de Kablonet fiber'e geçeyim dedim. 1 gbit download / 125 mbit upload paket için, fiber modem kirası vb. her şey dahil aylık ödeyeceğim rakam ilk sene için 770 TL, 2. sene için 870 TL. Kurulum ücretsiz. Başvuruyu ve sözleşme/taahhüt onay süreçlerini online işlem merkezinden hallettiğim için de ilk 2 ay fatura ödemeyeceğim.

Tekel olmasına ısrarla göz yumulan, yol verilen Türk Telekom'un 650 TL'ye sattığı internet hizmetinin 28 kat hızlısını +120 TL ödeyerek alacağım. İşte serbest piyasa, rekabet, anti-tekel yasaları tüketici için neden önemli, şu yaşadığım en basit olayda bile anlaşılıyor. Ancak Türkiye'de serbest rekabet ortamının oluşması için sanırım bir 100 sene daha geçmesi gerekiyor.

Yeni araç vergileriniz hayırlı olsun
Hans, Sam, Toni, Coni, Herkel ve Frank'in yapamadığını tek başına Trump yapmış gibi görünüyor.

THY ihtiyaçtan mıdır bilinmez, ilave 250 Boeing uçak siparişi verecekmiş. Ayrıca sanki parasını tiko para ödediklerimizi teslim etmişler gibi ek F16 siparişi de veriyormuşuz. Sarışın abinin canının istediği anda şalterini indiriverdiği F35'leri de tatlıya bağlayacakmışız.

2018'de yürürlüğe giren, ABD'den ithal edilen aralarında arabaların da olduğu yaklaşık 15 kalem ürüne uygulanan ek gümrük vergisi de kalkacakmış.

Görünüşe göre Çin'li otomotiv firmalarına çakmazsanız alırsınız anca F35'in dikiz aynasını demiş abim.

Turk.net'te sabit fiyat gar
Bizim siteye hizmet vermiyor Turk.net :) Bir de Turk.net'te sabit fiyat garantisi yok; 12 ay peşin ödemezsen arada zammı yapıştırıyor.
Genelde piyasanın altında kalıyor fiyatları haksızlık etmeyelim şimdi, tabi sizde yoksa yapacak bir şey yok, daha önce tt kullanıyorduk turknete geçtiğimizden beri çok stabil bağlantı, bence şu an en iyi internet sağlayıcı.

• Beğen
Oturduğum site yaklaşık 30 yıllık olduğu için, internet altyapısı konusunda ilkel çağlarda yaşıyorduk... Sitede sadece bakır telefon kabloları üzerinden ADSL/VDSL hizmeti alabiliyorduk; onda da kablolar eski olduğu için en fazla 50 mbit bağlantı hızı elde edilebiliyor. Site müstakil evlerden oluştuğu ve her eve ayrı ayrı fiber altyapı döşemek çok masraflı olduğu için de hiçbir ISS altyapı yatırımına yanaşmıyordu.

Nihayet geçen seneki site genel kurulunda kavga-dövüş karar çıkarttırdık ve masraflarını kendi cebimizden ödeyerek fiber altyapı döşettirdik. İyi ki de yapmışız diyorum. Zira bu ay sonu Türk Telekom VDSL taahhütüm bitiyor ve firmanın bana teklif ettiği yeni pakette 35 mbit bağlantı için 650 TL aylık ödeme çıkıyor. Ben de Kablonet fiber'e geçeyim dedim. 1 gbit download / 125 mbit upload paket için, fiber modem kirası vb. her şey dahil aylık ödeyeceğim rakam ilk sene için 770 TL, 2. sene için 870 TL. Kurulum ücretsiz. Başvuruyu ve sözleşme/taahhüt onay süreçlerini online işlem merkezinden hallettiğim için de ilk 2 ay fatura ödemeyeceğim.

Tekel olmasına ısrarla göz yumulan, yol verilen Türk Telekom'un 650 TL'ye sattığı internet hizmetinin 28 kat hızlısını +120 TL ödeyerek alacağım. İşte serbest piyasa, rekabet, anti-tekel yasaları tüketici için neden önemli, şu yaşadığım en basit olayda bile anlaşılıyor. Ancak Türkiye'de serbest rekabet ortamının oluşması için sanırım bir 100 sene daha geçmesi gerekiyor.
Geçen seneye kadar 10 yıla yakındır oturduğum sitede internet altyapısı yoktu. Semt olarak da merkezi bir yer sayılır. Uydudan bizim sitenin tepesindeki çanağa internet çekiyorduk. Oradan da bize geliyordu. Hız 2 mbit civarıydı. Yağmur yağınca, fırtına çıkınca internet gidiyordu. Defalarca başvuru yapmama rağmen geçen sene, sonunda gelebildi telekom. Şimdi 500 kat daha hızlı internetim var. Nefes aldığımı hissediyorum.

Hans, Sam, Toni, Coni, Herkel ve Frank'in yapamadığını tek başına Trump yapmış gibi görünüyor.

THY ihtiyaçtan mıdır bilinmez, ilave 250 Boeing uçak siparişi verecekmiş. Ayrıca sanki parasını tiko para ödediklerimizi teslim etmişler gibi ek F16 siparişi de veriyormuşuz. Sarışın abinin canının istediği anda şalterini indiriverdiği F35'leri de tatlıya bağlayacakmışız.

2018'de yürürlüğe giren, ABD'den ithal edilen aralarında arabaların da olduğu yaklaşık 15 kalem ürüne uygulanan ek gümrük vergisi de kalkacakmış.

Görünüşe göre Çin'li otomotiv firmalarına çakmazsanız alırsınız anca F35'in dikiz aynasını demiş abim.
Düşünsene bir yatırımcısın , bir ülkeye gidiyorsun yatırım yapıyorsun; sonra bir sabah kalkıyorsun bir kararname ile sattığın ürüne ek vergi gelmiş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Biz hava sıcak diye binmiyoruz adam kış ayında palto ile sürerken dereye uçmuş çıktı yine bisiklete bindi gitti. Herhalde sigarayı kanaldan çıkınca yakmış olmalı.

Ben bu videoya bugüne kadar nasıl denk gelmemişim hayret, kamu spotu gibi.

Düşünsene bir yatırımcısın , bir ülkeye gidiyorsun yatırım yapıyorsun; sonra bir sabah kalkıyorsun bir kararname ile sattığın ürüne ek vergi gelmiş.
Bi de tam tersi var mesela, yatırım yapmayı planladığın 2 ülkeden vergi açısından daha avantajlı olanı tercih ediyorsun bi sabah bi bakıyorsun ki diğer ülke daha avantajlı hale gelmiş :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sayın @hamlet2006 , hatırlar mısın bilmem... sen benimle ilgili hiçbir acizliği unutmuyorsun. 😒
Biz Dinar'a süre... gerçi ben Dinar'a sürüyordum. Neyse konu bu değil. 😁
Ne diyordum yahu? Ha tamam. 😅 Gezi sırasında bir yemek molasına durup köf....
Uzatma be.
İyi be.
Yemek yiyip geri yola çıkınca ben duvara çarptıydım bildin mi? Bahri abiyle önden basıyordunuz ama Cemal neler çekiyordu arkada? 😒 Bilmemene imkan yok. Duvara çarpma değilde dalağım şişmiş, nefes almada zorlamaya başlamıştım. Baya uzun da sürmüştü yahu. 😒
Neyse dün yine benim dalağım şişti, nefes alamamaya başladım. Neden oldu bilemedim ama 30'la giderken insan nefes almak istiyor. 🤣 2019'da ki kadar uzun sürmedi. Nefes kontrolü falan derken kısa sürede geçirdim. 😅

Sayın @hamlet2006 , hatırlar mısın bilmem... sen benimle ilgili hiçbir acizliği unutmuyorsun. 😒
Biz Dinar'a süre... gerçi ben Dinar'a sürüyordum. Neyse konu bu değil. 😁
Ne diyordum yahu? Ha tamam. 😅 Gezi sırasında bir yemek molasına durup köf....
Uzatma be.
İyi be.
Yemek yiyip geri yola çıkınca ben duvara çarptıydım bildin mi? Bahri abiyle önden basıyordunuz ama Cemal neler çekiyordu arkada? 😒 Bilmemene imkan yok. Duvara çarpma değilde dalağım şişmiş, nefes almada zorlamaya başlamıştım. Baya uzun da sürmüştü yahu. 😒
Neyse dün yine benim dalağım şişti, nefes alamamaya başladım. Neden oldu bilemedim ama 30'la giderken insan nefes almak istiyor. 🤣 2019'da ki kadar uzun sürmedi. Nefes kontrolü falan derken kısa sürede geçirdim. 😅
İsin şakası bı yana nasıl geçiriyorsunuz cidden? Uyguladığıniz taktik falan nedir ?

Uyguladığıniz taktik falan nedir ?
Nefes tutuyorum, kendimi kasıyorum, ağrıyan bölgeye yumruk atıyorum... Bu gibi şeyler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama işe yarıyor. 😅

• İnanılmaz
Biz Bahri Abiyle önde 40 la tempo yaparken, dilin dışardaydı.Cemal yavaşlayalım dedik ''Hayır, bi şey yok'' dedin.Seni geride bırakmadık ,tutunamadın sonra patladın.Kumkısık Yokuşunda seni kim çekti?

• Kızgın
Tepkiler: Cemal Ç.
Nefes tutuyorum, kendimi kasıyorum, ağrıyan bölgeye yumruk atıyorum... Bu gibi şeyler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama işe yarıyor. 😅
Yani tüm tuşlara basıyorsunuz. Ağrıma sorunu yok yokuşa aşırı tempolu girersem nefes nefese kalıyorum sadece. Nefesi tutarsam oksijensizlikten ölürüm herhalde😂

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri