Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Hocalar bir şey soracağım internette kimisi öyle kimisi böyle diyor

Ben antrenmandan geldim leş gibi terlemişim, direk çeşmeden gelen en soğuk suyun altında duşa girsem bu sağlıklı mı zararli mi??

Kimisi kalp krizi diyor kimisi ömür uzatır diyor.

Ben yazın soğuk duştan asla şaşmam. Sizce bu olayın aslı nedir
Tıp doktoru arkadaşlarımız da var muhtemelen daha doğru bilgi vereceklerdir ancak çok hızlı bi şekilde soğuk suyun altına girdiğinizde damarlar ısı kaybını minimize etmek için hızlı bi şekilde büzüşecektir, bu da basıncı arttırıp kalbi zorlar diye düşünüyorum. Haliyle vücudu bu tip ısıl dengesini bozacak şekilde şoklamanın kontrollü ortamda ve kontrollü ellerde gerçekleşmesi doğru olacaktır.

Onun haricinde yazın sıcak kışın soğuk suyla duş almayı tercih ediyorum, termodinamikçi bi mühendis olarak belki de plasebo etkisi yaratıyor bünyede ama bu sayede kışın daha az üşür yazın daha az terlerim. Bir de son dönemlerde sporcuların sıcak atmosferde efor harcamadan önce buz küvetleri, soğuk duşlar, buzlu yelekler gibi uygulamalarını görüyoruz. Sanırım o da aynı mantıkla damarları büzdürüp kan akışını hızlandırmak için. Kontrollü yapıldığında kan basıncı kontrol altında tutuluyordur, Bernoulli prensibine göre basınç düşerse hız artar.

Vallahi araştırasım gelmedi şu an o yüzden çok sağlam sallıyor da olabilirim, not düşmüş olayım.

Scudo
Tıp doktoru arkadaşlarımız da var muhtemelen daha doğru bilgi vereceklerdir ancak çok hızlı bi şekilde soğuk suyun altına girdiğinizde damarlar ısı kaybını minimize etmek için hızlı bi şekilde büzüşecektir, bu da basıncı arttırıp kalbi zorlar diye düşünüyorum. Haliyle vücudu bu tip ısıl dengesini bozacak şekilde şoklamanın kontrollü ortamda ve kontrollü ellerde gerçekleşmesi doğru olacaktır.

Onun haricinde yazın sıcak kışın soğuk suyla duş almayı tercih ediyorum, termodinamikçi bi mühendis olarak belki de plasebo etkisi yaratıyor bünyede ama bu sayede kışın daha az üşür yazın daha az terlerim. Bir de son dönemlerde sporcuların sıcak atmosferde efor harcamadan önce buz küvetleri, soğuk duşlar, buzlu yelekler gibi uygulamalarını görüyoruz. Sanırım o da aynı mantıkla damarları büzdürüp kan akışını hızlandırmak için. Kontrollü yapıldığında kan basıncı kontrol altında tutuluyordur, Bernoulli prensibine göre basınç düşerse hız artar.

Vallahi araştırasım gelmedi şu an o yüzden çok sağlam sallıyor da olabilirim, not düşmüş olayım.
Bana mantıklı geldi. Önce orta sıcaklığın soğuğa kayan kısmında açıyorum suyu. 1 dk içinde tamamen soğuğa döndürüyorum.

Açıkçası direk buz gibi suya girmeye terliyken çekiniyorum. Normalde direk soğuk suya giriyorum.

Bilgili birinden de dinlemek istedim. Mantıklı geldi ama uzmanda da dinlemek gerek :)

Bana mantıklı geldi. Önce orta sıcaklığın soğuğa kayan kısmında açıyorum suyu. 1 dk içinde tamamen soğuğa döndürüyorum.

Açıkçası direk buz gibi suya girmeye terliyken çekiniyorum. Normalde direk soğuk suya giriyorum.

Bilgili birinden de dinlemek istedim. Mantıklı geldi ama uzmanda da dinlemek gerek :)

Alplerde yaşamıyorsanız yazın musluktan buz gibi su gelmeyecektir.

Şebeke su sıcaklıkları bölgeye göre değişir. O yüzden genellemeler yerine su sıcaklık bilgisine odaklanmak gerekir.

Alplerde yaşamıyorsanız yazın musluktan buz gibi su gelmeyecektir.

Şebeke su sıcaklıkları bölgeye göre değişir. O yüzden genellemeler yerine su sıcaklık bilgisine odaklanmak gerekir.
Ege Bölgesi. Çok soğuk değil ama altına girince kendimi zor tutuyorum. Ne kadar sıcak olabilir ki neticede yer altında borular. Tulumbadan çıkan su ile de duş alıyorum ben kuyu suyu soğuk olur bilen bilir. Genel anlamda bı soru bu şebeke suyuna değil hocam :)

15-20C arasında olacaktır. Size zararı olmayacaktır. Hatta faydası dokunacaktır.
Profesyonel sporcuların devre aralarında soğuk havuzlarında şoklandıklarını hatırlıyorum. Halen uygulanıyor mu bilmiyorum. Tabi onlar pro çok da referans almamak gerek.

carraro-crs-620-26'' bisikletim var kaç para eder diye düşünüyorum umarım biri yardımcı olur

Eskiden gün içinde sürekli buraya giriyordum, şimdi ise girmeyi unutuyorum :)

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Eskiden gün içinde sürekli buraya giriyordum, şimdi ise girmeyi unutuyorum :)

Bilgisayar önünde çalışınca ben de çok sık bakıyordum ama en son paylaşımımdan bu yana neredeyse 1 ay geçmiş.

Bu aralar bisiklete de binemiyorum, geçen gün oğlumla 10km kadar bindik, çocukla anca o kadar.

on yıllar sonra kadının daha da güzelleştiği ender vakalardan biri

r/90s - Patricia Velasquez and Arnold Vosloo Then and Now

Üretim rekoru kırdığımız gün hatalı üretim olduğu için rekor primini alamadık bugünlük bu kadar dostlar

Bisiklet aksesuar fiyatları çok yükselmiş. 2-3 sene önce 600 liraya fener almışım şuan 2600 TL'ye satılıyor daha ucuzu yok. Dolar hesabı yapıyorum bugün olması gereken fiyat 1500 TL. 2018 yılında Shimano zincir yağı almışım 35 TL'ye yine dolar hesabı yapıyorum şuan 250 TL olması lazım ama 600 TL'den bir adet shimano zincir yağı satıyor inanılmaz bir ekonomik bozukluk var.

Bir gidon baktım bikeiinde indirimli hali 13-14bin Trdeki satıcısında 15-6000 tl nakit, demek ki istenince makul fiyata satılabiliyor.

Üretim rekoru kırdığımız gün hatalı üretim olduğu için rekor primini alamadık bugünlük bu kadar dostlar
Bu konu benim en büyük sıkıntılarımdan biridir. Kaliteye odaklansan üretim almıyorsun, üretime odaklansan kalite ortamı usulca terk ediyor. O yüzden kalite biriminde çalışan arkadaşları zorlamayı tercih ediyorum ben genel olarak, üretime bi sayı hedefi veriyorsun ve zaten yaptıkları iş olarak yapmaya devam ediyorlar. Ama kalitecilere “ürün çıkarmayacaksın” dediğin zaman normalde yaptıkları işin çok üstüne çıkıyorlar :)

Bu konu benim en büyük sıkıntılarımdan biridir. Kaliteye odaklansan üretim almıyorsun, üretime odaklansan kalite ortamı usulca terk ediyor. O yüzden kalite biriminde çalışan arkadaşları zorlamayı tercih ediyorum ben genel olarak, üretime bi sayı hedefi veriyorsun ve zaten yaptıkları iş olarak yapmaya devam ediyorlar. Ama kalitecilere “ürün çıkarmayacaksın” dediğin zaman normalde yaptıkları işin çok üstüne çıkıyorlar :)
Tekstil fabrikasında kumaş üretiyorduk.
Üretim primi dediğimizde üretim ilk başta az biraz artar gibi oluyor sonra eski üretim miktarına geri geliyor. Kaliteye odaklanın kalite primi verelim diyoruz, bu daha iyi tutuyordu. Major kalite hataları yok oldu, minörler çok azaldı. Bize işveren firmalar bize kaliteli iş çıkarıyorlar diye iş veriyordu.
Bizim küçük tekstil fabrikası için reçete kaliteye odaklanmaktı. Başka sektörler bilemem.
Üretim artı kalite dersen çalışan yine üretime odaklanacağım diye yine kaliteyi düşürüyordu, üretim miktarı da bir müddet sonra aynı yerine geri geliyordu.

Bizim kalite birimi masanın altındaki kağıt attığımız ofis çöpünü ağzı kapalı değil diye kaldırmış, bu sırada bizim ameliyathanenin tavanı su akıtıyor, yağmur yağmadığı günlerde hem de, artık atık su mu afedersiniz boklu su mu bilmiyorum. Neyse başhekim fırçalamış da geri koydular.
Tekstil fabrikasında kumaş üretiyorduk.
Üretim primi dediğimizde üretim ilk başta az biraz artar gibi oluyor sonra eski üretim miktarına geri geliyor. Kaliteye odaklanın kalite primi verelim diyoruz, bu daha iyi tutuyordu. Major kalite hataları yok oldu, minörler çok azaldı. Bize işveren firmalar bize kaliteli iş çıkarıyorlar diye iş veriyordu.
Bizim küçük tekstil fabrikası için reçete kaliteye odaklanmaktı. Başka sektörler bilemem.
Üretim artı kalite dersen çalışan yine üretime odaklanacağım diye yine kaliteyi düşürüyordu, üretim miktarı da bir müddet sonra aynı yerine geri geliyordu.
quality or quantity, 2si birden artması için ya yeni üretim biçim, ya yeni üretim elemanı (ai robot gibi) lazım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri