Umur Bora
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.486
- İsim
- Bora
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tıp doktoru arkadaşlarımız da var muhtemelen daha doğru bilgi vereceklerdir ancak çok hızlı bi şekilde soğuk suyun altına girdiğinizde damarlar ısı kaybını minimize etmek için hızlı bi şekilde büzüşecektir, bu da basıncı arttırıp kalbi zorlar diye düşünüyorum. Haliyle vücudu bu tip ısıl dengesini bozacak şekilde şoklamanın kontrollü ortamda ve kontrollü ellerde gerçekleşmesi doğru olacaktır.Hocalar bir şey soracağım internette kimisi öyle kimisi böyle diyor
Ben antrenmandan geldim leş gibi terlemişim, direk çeşmeden gelen en soğuk suyun altında duşa girsem bu sağlıklı mı zararli mi??
Kimisi kalp krizi diyor kimisi ömür uzatır diyor.
Ben yazın soğuk duştan asla şaşmam. Sizce bu olayın aslı nedir
Onun haricinde yazın sıcak kışın soğuk suyla duş almayı tercih ediyorum, termodinamikçi bi mühendis olarak belki de plasebo etkisi yaratıyor bünyede ama bu sayede kışın daha az üşür yazın daha az terlerim. Bir de son dönemlerde sporcuların sıcak atmosferde efor harcamadan önce buz küvetleri, soğuk duşlar, buzlu yelekler gibi uygulamalarını görüyoruz. Sanırım o da aynı mantıkla damarları büzdürüp kan akışını hızlandırmak için. Kontrollü yapıldığında kan basıncı kontrol altında tutuluyordur, Bernoulli prensibine göre basınç düşerse hız artar.
Vallahi araştırasım gelmedi şu an o yüzden çok sağlam sallıyor da olabilirim, not düşmüş olayım.