Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Üç basamaklı bir yerden inerken ayağım döndü. Acılar içinde yere yığıldım. Ayakta pirinç tanesi büyüklüğünde küçük bir kırık varmış. Alçıya sarıldı ayak. En kötü on gün alçı kalacakmış. Bu zaman zarfında maalesef lokantayı açamayacağım. Hayırlısı bakalım. Hiç öngörülemeyen işler. Hayat planlanamayacak kadar sürprizlere açık.
geçmiş olsun şifalar dilerim

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Scudo
Birazdan dışarıya, işlek bir yere, gezmeye çıkıyorum. Allah vere de bir "röportaj" a felan denk gelmeyeyim. :krktm:

Üç basamaklı bir yerden inerken ayağım döndü. Acılar içinde yere yığıldım. Ayakta pirinç tanesi büyüklüğünde küçük bir kırık varmış. Alçıya sarıldı ayak. En kötü on gün alçı kalacakmış. Bu zaman zarfında maalesef lokantayı açamayacağım. Hayırlısı bakalım. Hiç öngörülemeyen işler. Hayat planlanamayacak kadar sürprizlere açık.
Geçmiş olsun

• Beğen
Geçmiş olsun.
Dinlen diyeceğim de dinlenemezsin de. Esnaf olunca hep aklın dükkanda kalır. Zor iştir esnaflık, bilirim.

• Beğen
Bundan dolayı hepsinin bir yerlerde patlayışını Zafer abimizin videolarında seyretmesi ayrı keyiflidir.
Makasçı apaçiler ayrı bi konu da, ben hayatımda bu videonun ilk (link) kadar saçma sapan bir yoldan çıkma görmedim. Amca teknik bi kusuru varmış gibi anlatmış ama o kadar bi derinlik yok bu olayda. Eleman bildiğin motor üstünde uyumuş. Başka bi açıklaması yok yani şunun 🤣

Birazdan dışarıya, işlek bir yere, gezmeye çıkıyorum. Allah vere de bir "röportaj" a felan denk gelmeyeyim. :krktm:
Sen evden dışarı çıkıyo muydun yahu? Olsun, bu da bi gelişme. Beynine taze oksijen girerken ne iş yapabiliriz onu düşün bari.

@hamlet2006 yapı olarak tezcanlı bir adamım. Pire gibi derler ya. Günlük hayatında capcanlı bir adamın, yatağa bağlı kalması, yürüyememesi biraz ağrıma gidiyor. İşleri toparladım derken tekrar darbe yemek biraz sallıyor adamı. İnançlı olduğumu iddia eden bir adam olarak imtihandan açık alınla çıkabilecek miyim bakalım? Hâle razı olmak öyle kolay mı bakacağız. Lafta herşey kolay.

@hamlet2006 yapı olarak tezcanlı bir adamım. Pire gibi derler ya. Günlük hayatında capcanlı bir adamın, yatağa bağlı kalması, yürüyememesi biraz ağrıma gidiyor. İşleri toparladım derken tekrar darbe yemek biraz sallıyor adamı. İnançlı olduğumu iddia eden bir adam olarak imtihandan açık alınla çıkabilecek miyim bakalım? Hâle razı olmak öyle kolay mı bakacağız. Lafta herşey kolay.
Allah hayırlısını kolayından versin.
Bol bol İnşirah

• Beğen
Makasçı apaçiler ayrı bi konu da, ben hayatımda bu videonun ilk (link) kadar saçma sapan bir yoldan çıkma görmedim. Amca teknik bi kusuru varmış gibi anlatmış ama o kadar bi derinlik yok bu olayda. Eleman bildiğin motor üstünde uyumuş. Başka bi açıklaması yok yani şunun 🤣
Motora kendi başıma ilk binişimde bi arkadaşım kendi motoruyla yanıma gelip ‘şş bak hele’ falan diye seslenmişti, ben de çevirdim kafayı ‘noldu’ gibisinden bi cevap vereyim diye, kafayı çevirmemle birlikte daha cevap veremeden bi baktım üstüne çıkacağım çocuğun. Çok acaip bişey, motosiklet kullanırken sen dümdüz gittiğinden emin olsan bile nereye bakıyorsan oraya gidiyorsun. Sonra sonra kullandıkça, özellikle Uçmakdere virajlarında viraj çıkış noktalarına bakma antrenmanları sonuç verdi de benim 250’lik motorumla yolu iyi bilmediğini farkettiğim 600’lük 1.000’lik yarış motorlarını kovalamaya başladım Uçmakdere gibi, Kıyıköy gibi yollarda. Muhtemelen bu vidyodaki arkadaş da dönemeyeceğini düşünüp panikle çarpacağını düşündüğü yere kilitlendi ve gitti çarptı, oysa ki viraja bakabilse o anda en azından biraz daha yatmış olurdu veya virajın biraz daha ilerisinde yoldan çıkardı ve daha yavaş şekilde düşerdi veya hatta belki virajı dönebilirdi bile.

Kamu spotu Virajlara girmeniz gerekenden fazla bir hızda girmeyin aksi takdirde fren de dahil hiç bir şey sizi kurtarmaz hatta bazen daha bile kötü sonuçlanır
öyle olması gerekiyormuş ki öyle olmuş

Kamu spotu Virajlara girmeniz gerekenden fazla bir hızda girmeyin aksi takdirde fren de dahil hiç bir şey sizi kurtarmaz hatta bazen daha bile kötü sonuçlanır
tmm.

Ya da "sorma neden" Rafet el Roman.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Saat 'yarım' demek neden sadece 12:30 veya 00:30 anlamına geliyor, hep çok saçma bulmuşumdur. 'Çeyrek' diye bi tanımlama yok mesela, ama aynı mantıkla düşündüğünüzde 12:15, 00:15, 3:30, 6:45, 12:45, 9:00, vb. gibi bi kaç farklı gösterim var saati bi çeyreklik bölen. Öte yandan 'yarım' dediğimiz saatler de aslında akreple yelkovanın birbirine 180 derece açı yaptığı bi şekilde durmuyor, yani pratik olarak saati iki yarıma bölmüyor.

Yine her gördüğümde içimden geçirdiğim bir diğer konu da Now'da oynayan Hudutsuz Sevda isimli diziyle ilgili. Diziye bi kaç defa maruz kadım, dikkatimi çektiği kadarıyla pek bi aksiyon yok, genelde iç mekanlarda karşılıklı konuşmalar şeklinde ilerleyen bi senaryosu var. Bana garip gelense oyuncuların sürekli şıkır şıkır pırıl pırıl görünüyor olması. Yani dizideki kadınlar sürekli saçlar başlar yapılı, renkli renkli elbiseler, genelde mini etek topuklu ayakkabı şeklinde takılıyor ve vücutları muntazam, erkeklerin de istisnasız hepsi takım elbiseli ya da kaslı vücutlu olanların kaslarını gösterecek şekilde giyimli. Epeydir de oynayan bi dizi sanırım, yani belli ki tutmuş ama ben her gördüğümde aklıma takılıyor bu nasıl dizi böyle diye. Oyuncu piyasasına hakim biri değilim ama oyuncuların pek çoğu da tanındık bilindik oyuncular değil.

Böyle şeyler geçiyor şu an içimden, çok enteresan.

Yani dizideki kadınlar sürekli saçlar başlar yapılı, renkli renkli elbiseler, genelde mini etek topuklu ayakkabı şeklinde takılıyor ve vücutları muntazam, erkeklerin de istisnasız hepsi takım elbiseli ya da kaslı vücutlu olanların kaslarını gösterecek şekilde giyimli. Epeydir de oynayan bi dizi sanırım, yani belli ki tutmuş ama ben her gördüğümde aklıma takılıyor bu nasıl dizi böyle diye.
Bu fenomenin (link) Şahin K. üstadımız yapmıştı zamanında...

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
Saat 'yarım' demek neden sadece 12:30 veya 00:30 anlamına geliyor, hep çok saçma bulmuşumdur.
Ben bunun "12'yi yarım saat geçmiş" anlamında dendiğini sanmıyorum. Kullananların 00:30'dan daha çok, 12:30 için kullandığını gözlemledim. Bence, tarihte bir kişi, nasıl olmuşsa, bir şekilde, günün zaman olarak tam ortasının 12:00 değil de 12:30 olduğu kararına varmış. Sonrasında da bu, "gün yarılandı" anlamındaki yarım tabiri, kulaktan kulağa nesilden nesile devam edip, toplumsal hafıza şeklinde oturmuş. Çocukluğumda sorduğum kişiler "çünkü günün tam yarısı" cevabını vermişlerdi. İlkokul öğretmeni sıfatıyla başımıza dikilen kişi de bunların içindeydi :agla:

Ben bunun "12'yi yarım saat geçmiş" anlamında dendiğini sanmıyorum. Kullananların 00:30'dan daha çok, 12:30 için kullandığını gözlemledim. Bence, tarihte bir kişi, nasıl olmuşsa, bir şekilde, günün zaman olarak tam ortasının 12:00 değil de 12:30 olduğu kararına varmış. Sonrasında da bu, "gün yarılandı" anlamındaki yarım tabiri, kulaktan kulağa nesilden nesile devam edip, toplumsal hafıza şeklinde oturmuş. Çocukluğumda sorduğum kişiler "çünkü günün tam yarısı" cevabını vermişlerdi. İlkokul öğretmeni sıfatıyla başımıza dikilen kişi de bunların içindeydi :agla:
Abi muhtemelen saat 12:30’ken akreple yelkovanın pozisyonu gereği ‘yarım’ deniyor. Ben de o sebeple analog kadranı yarım yarım bölen pozisyona yarım deniyorsa çeyrek bölenlere neden çeyrek denmiyor diye düşünüyorum.

Yatın kalkın konuştuğunuz dilin saat ifadesine dua edin.

Şu aralar Almanca öğrenmekle meşgulüm. Adamlar 11:25 gibi bir saati "fünf vor halb zwölf" yani "onikinin buçuğundan 5 önce" diye okuyor. :booo:

Ne olacak bu ekonominin hali, yaz meyve-sebzeleri tezgâhta yerini aldı. Natürmort olarak seyre hazır.
Porsiyonlarınızı küçültün diyenler hem kesemizi hem de beden kitle endeksimizi düşünerek yordama yapmışlar demek. İşte vatandaşını tezgâha düşürmeyen rahman ve rahim akil insan yaklaşımı...

Geri