Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bugün bisiklet yolundan giderken çok ileride altında eski bir mtb olduğunu düşündüğüm birini gördüm, aynı yönde ilerleyen. Mesafe 200 m vardı sanırım. Ben artık bu yolu iyice ezberlediğim için vites ve kadansım otomatikleşti artık, o şekilde ilerliyorum. Çok çabuk yakaladım. Yaklaşırken, adamın stabil düşük kadansla pedal yaptığını farkettim. Böyle kullanan çok biliyorsunuz. Bisikletin ne sele ne gidon hiç bir ölçüsü doğru değil. Bir yerden sonra ben çok yaklaştım , rahatsız da etmek istemiyorum, pedalı bıraktım. Ama sağolsun bisikletim hızını korudu (her zamanki gibi). Sonra genç adam farketti ve yol verdi sağolsun, bende geçtim. Genelde bu şartlarda bisiklet yolundan kontrollü çıkıp geçip tekrar girerim. Geçerken k.bakma rahatsız ettim dedim, yok abi ne demek dedi.
Aslında buradaki kıssadan hisse, kaliteli ekipman, lastik basıncı, göbek rulmanları, hafiflik, doğru pozisyon, doğru vites, doğru kadans, doğru nefes, doğru tempo...vs.vs.vs..arada dağlar var. Bilim, bilgi böyle birşey işte...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: seko35.50
Scudo
Oyunda bile bisiklet kullanıyorum :komik::komik:bmx.png:komik:

• Beğen
Tepkiler: specific
Bunlara ek olarak belki senetle bisikleti alıp sonra satıp parayı cebe indirdikten sonra kaçmayı planlıyordur. 😀 Malum, 500 binlik bisikletler var.
Bu arada kahretsin ki kendime hala forma bulamadım. Geçen etkinlikten 2x forma aldım. Şuan giyince streçlenmiş jambon gibi duruyorum.

Hayır göbeğim de gitti. 135ten 118'e düştüm. 189 boy var. Obez de değilim ama forma olmuyor arkadaş.

Sora mora hiçbir yerde yok. Yurtdışına baktım. Bir site buldum büyük beden forma için. Adamların markaya bakın

(link)

Ana sayfadaki reklam yüzüne bakın. Allahım gülsem mi, ağlasam mı? 😀 Uzun boylu ve kalıplı insanlar da bisiklet sürebilir. Firmalara duyurulur.

Markalardan bedeninize göre özel dikim yapmıyor mu? İllaki fiyat biraz daha tuzlu olacaktır. Instagram'da bisvo felan denk geliyorum. Yada bir aralar bisikletforuma sponsor olan marka vardı, onlarla bir görüşün bedeninize göre üretim yaparlar belki

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Markalardan bedeninize göre özel dikim yapmıyor mu? İllaki fiyat biraz daha tuzlu olacaktır. Instagram'da bisvo felan denk geliyorum. Yada bir aralar bisikletforuma sponsor olan marka vardı, onlarla bir görüşün bedeninize göre üretim yaparlar belki
Açıkçası düşünmedim değil. Ama Sora veya Jordanred gibi firmalarda tekli özel forma yapmıyorlar. En az 5 forma falan yazıyor genelde. Öyle olacaksa da iş yaş 😀

2XL formaya girecek kadar zayıflamam lazım anlaşıldı. Üniversite zamanlarımda XL bile giyiyordum. Heytdigidi günler 😀

Bisiklet bana hafifleme,rahatlık ve dinçlik hissi veriyor.Her gün daha da güçlendiğimi hissediyorum.Bacaklarımdaki tork arttığı için yokuşları tam gaz pedallayarak çıkıyorum.Kendimi bazen yokuş çıkan kamyon gibi güçlü hissediyorum.😀Sizde nasıl bir etki bırakıyor bisiklet ?

Bisiklet bana hafifleme,rahatlık ve dinçlik hissi veriyor.Her gün daha da güçlendiğimi hissediyorum.Bacaklarımdaki tork arttığı için yokuşları tam gaz pedallayarak çıkıyorum.Kendimi bazen yokuş çıkan kamyon gibi güçlü hissediyorum.😀Sizde nasıl bir etki bırakıyor bisiklet ?
Farklı yerlerden nefes almayı öğretti 😀

Şaka bir yana gerçekten geliştiriyor insanı. Daha güçlü ve daha dayanıklı oluyoruz. Ama 2-3 hafta ara verirsem kondisyonum düşüyor. Bu kadar etki eder mi bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Farklı yerlerden nefes almayı öğretti 😀

Şaka bir yana gerçekten geliştiriyor insanı. Daha güçlü ve daha dayanıklı oluyoruz. Ama 2-3 hafta ara verirsem kondisyonum düşüyor. Bu kadar etki eder mi bilemiyorum.
Ediyor ya süreklilik gerektiren bir spor biraz saliver nefes alışveriş şeklin değişiyor 🤣😁

Bu sene, kendime göre tabi, baya bi bisiklet üstünde vakit geçirdim. Bacaklarımın şekillendiğini, kondüsyonumun ciddi şekilde arttığını hissediyordum. Geçen sene çok başarısız bi koşu deneyimim olmuştu, dedim ki bu sene bu haldeyken artık baya bi iyi koşarım, çektim ayakkabıları vurdum kendimi boğaza. Fena değildi, yani beklediğim gibiydi en azından. Ama sonraki 3 gün bacakları kullanamadım :) Yav dedim ki tamam bisikletle koşu arasında kullandığın kas grupları arasında baya fark var ama bu kadar da olur mu yav? Sonra neyse 2-3 defa daha bu şekil koşulara devam ettim, spor salonunda bantta koştum falan, en son 5km koştum bantta ve gayet iyiydim. Dedim ki bi ormana vurayım kendimi, biraz tırmanışlı olsun, bu sabah da onu yaptım şu an bacaklarım yine pert.

Abi bu bacakta kaç farklı kas var, hepsi de ne kadar farklı işe yarıyormuş anlamadım gitti, farklı ne yapsam yeni bi tarafım pert oluyor :)

Bu sene, kendime göre tabi, baya bi bisiklet üstünde vakit geçirdim. Bacaklarımın şekillendiğini, kondüsyonumun ciddi şekilde arttığını hissediyordum. Geçen sene çok başarısız bi koşu deneyimim olmuştu, dedim ki bu sene bu haldeyken artık baya bi iyi koşarım, çektim ayakkabıları vurdum kendimi boğaza. Fena değildi, yani beklediğim gibiydi en azından. Ama sonraki 3 gün bacakları kullanamadım :) Yav dedim ki tamam bisikletle koşu arasında kullandığın kas grupları arasında baya fark var ama bu kadar da olur mu yav? Sonra neyse 2-3 defa daha bu şekil koşulara devam ettim, spor salonunda bantta koştum falan, en son 5km koştum bantta ve gayet iyiydim. Dedim ki bi ormana vurayım kendimi, biraz tırmanışlı olsun, bu sabah da onu yaptım şu an bacaklarım yine pert.

Abi bu bacakta kaç farklı kas var, hepsi de ne kadar farklı işe yarıyormuş anlamadım gitti, farklı ne yapsam yeni bi tarafım pert oluyor :)

Koşu bu konuda baya vefasız bir spor. En azından ben de aynı deneyimi yaşıyorum. 2 hafta koşmayıp sonrasında 5km koşsam 3 gün yürüyemiyorum ama düzenli olarak koşunca 10-12km hiçbir etki yapmıyor.

Üniversiteye bisikletle gitme hayalim vardı. Yokuşlardan dolayı kolay kolay gerçekleşmeyecek gibi ama en azından göl etrafında turlama isteğimi gerçekleştirdim.
IMG20231015163151.jpgIMG20231015165244.jpg

Şu an,eskiye dair olmasını istediğiniz ama olmayan ,özlemini duyduğunuz bir nesne,durum ya da herhangi bir şeye sahip olma isteği,keşke şimdi de olsa dediğiniz şeyler var mı ?

Geçmişe dair en büyük özlemim :

2699.jpg

Şu an,eskiye dair olmasını istediğiniz ama olmayan ,özlemini duyduğunuz bir nesne,durum ya da herhangi bir şeye sahip olma isteği,keşke şimdi de olsa dediğiniz şeyler var mı ?
images.jpeg
Şöyle haberler çıkmıyor artık

N
Geçmişe dair en büyük özlemim :

2699.jpg
Ne yerdik bundan. Bir de peynirlisi vardı ama bunu çok severdim. Sanırım bir keresinde hediye gofret fişi çıkmıştı içinden. Bakkaldan gidip almıştım.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
yani bizdeki adı çıtır pıtırdı bilmiyorum başka bir adı var mı? Bayramlarda bakkaldan alırdık duvara sürtme, üzerine taş atma yada ucundan ateş yakma şeklinde kullanırdık. Tabi yakmalı olanı o dönem cesaret göstergesiydi. Topril, kız kaçıran, ufo, mantar tabancası falan hala oluyor 1-2 köy bakkalında gördüm ama bu tamamen kalktı. Yanlış hatırlamıyorsam bir takım yenilmesine bağlı zehirleme olayları olmuş ve yasaklanmıştı. Canım en çok şundan alıp duvara sürtmek istiyor.

Dosyalar

• çıtır pıtır.jpg
    çıtır pıtır.jpg
    41,8 KB · Okunma: 8
Efesin limonlu birası. Eskiden bir ben içiyordum herhalde hemen kalktı piyasadan 😀

yani bizdeki adı çıtır pıtırdı bilmiyorum başka bir adı var mı? Bayramlarda bakkaldan alırdık duvara sürtme, üzerine taş atma yada ucundan ateş yakma şeklinde kullanırdık. Tabi yakmalı olanı o dönem cesaret göstergesiydi. Topril, kız kaçıran, ufo, mantar tabancası falan hala oluyor 1-2 köy bakkalında gördüm ama bu tamamen kalktı. Yanlış hatırlamıyorsam bir takım yenilmesine bağlı zehirleme olayları olmuş ve yasaklanmıştı. Canım en çok şundan alıp duvara sürtmek istiyor.
Bizim çocukluğumuzda bunlara çata pat derdik.

Daha sonra;

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle çocukların oynadığı patlayıcı maddelerin bakkal, market, kırtasiye ve oyuncakçı gibi işyerlerinde satılmasını yasakladı. 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede, havai fişek ile oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışını sadece piroteknik madde üreticileri, 1'inci grup perakende av bayileri ve 2'nci veya 3'üncü grup piroteknik madde satış izni bulunanlar yapabileceği bildirildi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bizim çocukluğumuzda bunlara çata pat derdik.

Daha sonra;

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle çocukların oynadığı patlayıcı maddelerin bakkal, market, kırtasiye ve oyuncakçı gibi işyerlerinde satılmasını yasakladı. 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede, havai fişek ile oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin satışını sadece piroteknik madde üreticileri, 1'inci grup perakende av bayileri ve 2'nci veya 3'üncü grup piroteknik madde satış izni bulunanlar yapabileceği bildirildi.
Dün bit pazarında mantar tabancasında kullanılan mantardan gördüm, bilumum patlayıcılar geldi aklıma. Sonra onu gördüm. Düğün bombası, nam-ı diğer torpil. Çocukken sokakta çatapat, kız kaçıran ve torpili az patlatmadık. Günümüzde torpil patlatılmasını istemem ama, herkes gergin zaten, daha fazla gerginliğe gerek yok. 😁

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Geri