Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bildiğiniz gibi devlet perakende elektrik satış fiyatında sübvansiyon uyguluyor (daha doğrusu öyle olduğunu iddia ediyor). 2.50 TL'ye üretilen ve dağıtım / kayıp-kaçak bedeliyle beraber birim fiyatı 6.50 TL'ye çıkan elektriğin kW'ı kademeli şekilde 3-5 TL gibi bir fiyatla nihai tüketiciye satılıyor.

Devlet geçen sene sübvansiyonlu fiyat uygulamasında yıllık 5000 kW üst sınır getirmişti. 2024 yılı için toplam tüketimi 5000 kW'ı aşan abonelere 2025 yılında sübvansiyon uygulaması kaldırılmış ve bu aboneler elektriğin kW'ını 6.75 TL gibi bir fiyattan satın almak zorunda kalmıştı.

Şimdiyse 5000 kW'lık üst sınırın 2026 yılı için 3000 kW'a düşürüleceği, konuyla ilgili kararın bu ay sonuna doğru kamuoyuna duyurulacağı konuşuluyor. Yani 2025 yılı içinde toplam elektrik tüketiminiz 3000 kW'ın üzerinde kalırsa, 2026'da elektrik faturalarınız 2-3 misli artacak. (Güncel elektrik faturanızda, "cari tüketim" sekmesinde yılbaşından bugüne kadar yaptığınız tüketimi görebilirsiniz.)

Devlet vatandaşına tuzak kurar gibi, üst sınır rakamında sene sonuna geldiğimizde değişiklik yapıyor. Ya adam gibi sene başında o yıl için geçerli olacak üst sınırı açıklarsın, insanlar da ona göre tüketim planlaması yapar. Ya da dersin ki 2026 yılı için üst sınır şu olacak; sınırı geçenlere bir sonraki yıl farklı tarife uygulanacak, yine insanlar ona göre tedbirini alırlar.

Yıllık 3000 kW sınır değeri ise kime-neye göre belirleniyor belli değil. Aylık bazda düşündüğümüzde 250 kW'lık bir tüketime denk geliyor ve 4 kişilik bir ailenin, evdeki temel elektrikli cihazları ve aydınlatmayı hesaba kattığımızda 250 kW sınırı her türlü aşılmış oluyor. Tamam evinde elektrikli araç şarj eden, kripto madenciliği yapan aboneleri devlet sübvanse etmesin. Ancak hayatın gerçeklerinden kopuk bir şekilde üst sınır belirlemek, az önce de yazdığım gibi vatandaşa tuzak kurmak ve kümesteki kazları yolmaya devam edelim demekten farksız.

Bakalım ay sonunda açıklama yapıldığında vatandaş esaslı bir tepki verip devlete geri adım attırabilecek mi?
Bence amaçları evden araç şarj edenleri engellemek ya da oradan da nemalarını almak, bu 5000kw sınırlaması çıkmadan önce otoparka şarj aleti taktırmayı düşünüyordum ama vazgeçtim sitedeki şarj istasyonlarını kullanmaya devam ediyoruz. 3000 işi pek olmaz gibi geliyor bana ama belli de olmaz tabi.

Scudo
Jantları bisikletçiye bıraktım dualar içinde, umarım tek parça alırım 🙏

Yeni taşınılan bir yerde referanslar üzerinden iş yapmak bazen tehlikeli olabiliyor 🤷‍♂️

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
🧚🏻‍♀️✨

Coincilerin başı sağolsun....

• Beğen
Tepkiler: TeslaciBey
Azıcık aklı olan bir trader Trump açıklama yapmadan kaldıraçlı pozisyonunu kapatır, ha o kadar aklı da yoksa riskli yatırım yapmayıversin. Tabi bizdeki çoğu insan trade değil, kaldıracı kumar olan kullanan bilinçsiz adam.

Telefonuma Zwift programı yükledim. Yüksek olasılık yakında da şunu alacağım;

330761 dosyayı görüntüle

Ancak hala dışarıda sürmenin daha keyifli olduğunu iddia ediyorum. İşten dönünce hava kararması, iş ve yol yorgunluğu, hava koşulları pek imkan vermiyor. Hem iş sonrası biraz daha kendimi tüketmek, hem uykumun düzene girmesi, hem de şu hörgücümden kurtulabilmek için böyle bir şeye kalkıştım.
Umarım muvaffak olabilirim. 🤣

Dipçe: Ben Zwift ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum.🙄
Angarada dışarıda otomofillen bile gezmesi tehlikeli. Al bundan bi dane, koy önüne 32 sezonluk diziyi, bas pedala.
Coincilerin başı sağolsun....
Koyinler bağımsız değil mi? Hani merkez yok, kontrol yok, geleceğin parası felan değil mi koyin?

Tehlike benim göbek adım. 😌 Bela paratoneri derler bana. 😅 O kadar kaza, bela gelir başımıza ancak bir türlü göçüp gidememem. 😕 Ve bu benim için büyük bir sorun. 😔

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
Tehlike benim göbek adım. 😌 Bela paratoneri derler bana. 😅 O kadar kaza, bela gelir başımıza ancak bir türlü göçüp gidemem. 😕 Ve bu benim için büyük bir sorun. 😔
Herkeş göçecek. Acele eden de ağırdan alan da.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Akepe ete kemiğe bürünse bu herhalde Özlem Zengin olurdu. Anayasanın ilk 4 maddesini de tartışacakmış bak sen.

• Kızgın
Tepkiler: Kerem Atalar
Eşinden ayrılıp nafaka ödeyen ve cocukların velayeti annesinde olup babaların göremediği ile ilgili grupumuz var yasal katılmak isteyen gelebilir bugün sohbette var
aşağıdaki linkte:
yasal prosedürler ve dilekceler konular.

Boşanmış baba olup cocuklarını göremeyenlere yasal destek veriyoruz dilekcelerin nasıl yazılması nereye başvurulması , cocuklarını görmesi veya velayet almak için gereken herşeyi anlatıyoruz bi whatsapp grubumuz ve x de hesabımız var.

Mağdur olup cocuklarınız göremiyorsanız bana iletişim bilginizi atın grubumuza ekleyelim. birlikte bu olaylar üstesinden geleceğiz.

Son düzenleme:
Geri