Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

şoförün tecrübesi artık para etmiyor gibisinden konuştu.
Forumlarla ilgili olan fikrine %100 katılıyorum Umur ama şoför tecrübesi konusunda çok eksiiğimiz var, ben 9oların sonundan beri arabayla uzun yol yaparım sık sık, öncesinde de babam kullanırken şahit olduğum bir şey var; eski tır ve otobüs şoförleri çok dikkatli aileleri ile araç kullanan insanları korumaya çalışarak sürerdi. virajda sollayacağımz zaman sinyalle bize geç yol boş mesajı verir, iyice sağa yanaşırdı. Geçtiğimiz yaz çok da güçlü yeni model bir volvo tır beni 120yle yarışırken altına alıyordu az kalsın. Şoförlük biraz da nerede ne yapacağını bilmek ki yeni nesil bu konuda çok kötü. Bu sadece gençlikle veya z kuşağı ile de açıklanabilecek bir şey de değil çünkü Avrupada durum hiç böyle değil, yanıbaşımızdaki Yunanistanda bile çok iyi kullanıyor insanlar ve saygılı.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Scudo
Bi kaç tane de yarışlarla ilgili konu oluyor, onlar dönüyor. Cidden pek teknik bi mevzu kalmadı. Yalnız forumun bu duruma gelmesi çok da anormal gelmiyor bana abi. Geçenlerde uzun süre sonra şehirlerarası yolculuk için otobüse bindim, yaşlıca bi şoför vardı biraz muhabbet ettik; artık şoförlüğün çok kolay olduğunu, arabanın zaten tüm arızalarını kendisi söylediğini, müdahale edilecek çok kısıtlı bi alan olduğunu söyledi, bi çok şey için artık servise gitmek gerekiyor o yüzden şoförün tecrübesi artık para etmiyor gibisinden konuştu. Düşündüğün zaman aslında her şey öyle değil mi artık, eskiden evde olsun arabada olsun bi arıza bi hasar bişey olduğunda insanlar kendisi müdahale ederdi, artık hem böyle bi ihtiyaç kalmadı hem de böyle bi teknik bilgi. Haliyle internetin ülkemize yeni yeni gelip yaygınlaştığı 2000'lerin başları dönemleri bence bizimki gibi forumların da altın çağıydı muhtemelen. İnsanların forumlardan bişeyler öğrenmeye çalıştığı, interneti gerçekten bişeyler öğrenmek için de dip bucak araştırma yapmak için kullandığı dönemler. Şimdi GPT bile burada sorup da alacağınız 4-5 çelişkili cevap yerine size net bilgiler verebiliyor, haliyle forum boş muhabbetin daha çok yer edindiği bir mecra haline geldi kaçınılmaz olarak..
Forumlara ihtiyaç kalmaması çok basit bir sebeple açıklayabilirim: Yapay zeka

Ben şahsen önemsiz konuları oraya sorup geçiyorum. Ama tecrübe istediğimde, önemli konularda yapay zekaya güvenemeyeceğim yerlerde buraya geliyorum.

Bu forumda belli başlı kişiler arasında geyik dönüyor zaten. Sohbete dahil olmak bu yüzden zor bir grup var zaten. Onlara bır şey demiyorum zamanla grup oluyor insanlar normal bu durum. Ama başka forumlar kullanıyorum en çok bu grupta var. Ayrıca bir soru sorduğumda hep aynı kişiler cevaplıyor sanki forumda 10 kişi var gibi. Başka forumlarda bu olmuyor ben bunu çözemedim. O sürekli cevaplayan arkadaş kendini bilir zaten ona selamlar ve teşekkürler.

Forumlarla ilgili olan fikrine %100 katılıyorum Umur ama şoför tecrübesi konusunda çok eksiiğimiz var, ben 9oların sonundan beri arabayla uzun yol yaparım sık sık, öncesinde de babam kullanırken şahit olduğum bir şey var; eski tır ve otobüs şoförleri çok dikkatli aileleri ile araç kullanan insanları korumaya çalışarak sürerdi. virajda sollayacağımz zaman sinyalle bize geç yol boş mesajı verir, iyice sağa yanaşırdı. Geçtiğimiz yaz çok da güçlü yeni model bir volvo tır beni 120yle yarışırken altına alıyordu az kalsın. Şoförlük biraz da nerede ne yapacağını bilmek ki yeni nesil bu konuda çok kötü. Bu sadece gençlikle veya z kuşağı ile de açıklanabilecek bir şey de değil çünkü Avrupada durum hiç böyle değil, yanıbaşımızdaki Yunanistanda bile çok iyi kullanıyor insanlar ve saygılı.
Doğru, zaten bugün yaşı olan şoförlerin sıkıntısı da bu. Arabaya yolda bişey olduğunda eskiden bu arkadaşlar bi şekilde o arabayı yürütebiliyordu kendi bilgi birikimleriyle, bugün arabanın yolda kalmasına sebebiyet verecek bi durum olduğunda tecrübe fayda etmiyor, servis gelmeden çözülemiyor sonuçta o iş. E haliyle genç, tecrübesiz, ETS’den heveslenip ağır vasıta şoförü olan arkadaşlar daha ucuza çalışıyor bu abilerin yerine. Arabalardaki güvenlik özellikleri de arttı; şerit takipler, çarpışma önlemeler falan derken o tecrübe açığını da bi miktar kapatabiliyorlar. Tabi ne olursa olsun nasıl eskiden canavar şoförler vardıysa o tecrübeli dediğimiz arkadaşların içinde, bugün de oldukça bilinçli, yetenekli gençler var o tecrübeleri olmasa da. Bak ya konu nası şimdi otobüslere tırlara döndü birden :)

(link)

Adam yemin etti, Kuran'a el bastı. Ben inandım vallahi, yapacak bir şey yok...
Emekli sınıf öğretmeni annemden aktarıyorum. ''Veliler bana gelirler, tembel çocuklarıyla ilgili hep 'çocuğum çok zeki ama çalışmıyor' derlerdi'' Madem işi biliyorlar; niye çalışmıyorlar, beceremiyorlar. O hesap; yerseniz. :ssrtcbya:

Emekli sınıf öğretmeni annemden aktarıyorum. ''Veliler bana gelirler, tembel çocuklarıyla ilgili hep 'çocuğum çok zeki ama çalışmıyor' derlerdi'' Madem işi biliyorlar; niye çalışmıyorlar, beceremiyorlar. O hesap; yerseniz. :ssrtcbya:
Aa ben. Ben küçükken annemgillere aynısını derlerdi, şimdi de benim oğlan için aynısını bana diyolar. Bendem bi bok olmadı, bakalım oğlan ne olacak. Ama çok zeki ya kesin dahi falan hatta 🥹

Bugün Nobel edebiyat ödülü alan (link) kitabında Mustafa Sandaldan bahsetmiş çok enterasan :D. Bu seneki Nobel tıp ve fizik ödeüllerinin konusu da ilgi çekici.

Yemin ediyorum yakında şöyle bi açıklama gelecek; “forum sitelerinde görüyoruz ki gençler eğitimin süresinin kısalmasını istiyor”.

1760015660228.png

Bu arada şu fotoğrafı bir yapay zeka vasıtasıyla yapmış olsam “başarılı değil bu, çok komik olmuş” der silerim :)

Yemin ediyorum yakında şöyle bi açıklama gelecek; “forum sitelerinde görüyoruz ki gençler eğitimin süresinin kısalmasını istiyor”.

330731 dosyayı görüntüle

Bu arada şu fotoğrafı bir yapay zeka vasıtasıyla yapmış olsam “başarılı değil bu, çok komik olmuş” der silerim :)
Reis bizi duymuş ve gerekeni derhal yapmış, bu adam size daha ne yapsın?

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
Cem abi bunu paylaştığın iyi oldu, LinkedIn'de falan ortalık kırılıyor, her 5 profesyonelden 1'i bunu paylaşıyordu ben de bi ufak araştırma yaptım sonuçlarını paylaşmak isterim.

- İlgili çalışma 84'te yapılmış ve "Boeing Report" olarak yayınlanmış.
- Çalışmayı yapan kişi basit bir mühendisten ziyade Dr. Ephrem Cheng isimli Boeing çalışanı olmayan bir arkadaş. Bunların haricinde internette kendisiyle ilgili pek bi bilgi yok.
- Çalışma emeklilere gönderilen 'emeklilik fonu çekleri' üzerinden yapılmış. İnsanların emeklilikten sonra ne kadar süre daha bu çekleri aldığına göre bi veri toplanmış. Yani ortada bir ölüm belgesi falan da yok.
- Gözlemlenen gruba sadece Boeing çalışanları değil, Lockheed Martin, Ford, AT&T gibi bi kaç firmanın emeklileri dahil edilmiş.
- 2002'de Amerika'da Dr. Sing Lin isimli bir akademik personel tarafından 'Optimum Strategies for Creativity and Longevity' isimli bir makale yayınlanıyor, makalede kaynak dokümanları belli olmayan bir atıf var Dr. Ephrem Cheng'e. Zaten bu 'Boeing Report' da o zaman ünlenmiş.
- Bu olayın üstüne Boeing tarafından 2004 yılında -ki çalışanlarının Amerika ortalamasına göre çok daha erken emekli olduğu bilinen bir firma olarak- bu makale ve bahsi geçen rapora istinaden üzerlerindeki bu olumsuz söylentiyi ortadan kaldırmak için 'Let's Retire the Rumour About Life Expectancy' adlı bir karşı çalışma hazırlayıp kendi web sitelerinden yayınlıyor. Şu an bu yayına ulaşabilmenin de bir yolunu bulamadım maalesef.
- Bu yayının içinde Boeing'ten son 30 yılda 55 yaş ve sonrasında emekli olan çalışanların rastgele bir şekilde hayatta olup olmadıklarına dair bir araştırma sonucu paylaşımı var. Epey muğlak bi veri tabi ama karşı iddia olarak ileri yaşlarda emekli olanların erken yaşlarda emekli olanlara göre hayatta olma oranları arasında önemli bir ilişki olmadığı sonucunu ortaya koymaya çalışmışlar. Şöyle bi grafiğe dökmüşler hatta;

1760022693138.png

Sonuç itibariyle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada -nedendir bilinmez- bu yakınlarda hortlamış bir şehir efsanesiyle karşı karşıyayız. Dayanak gösterilen veriler ve kaynaklar gerçeği olduğu gibi yansıtmıyor olsa da sonuca odaklandığımızda gerçek dışı çıkarımlar olduğu söylenemez tabi. Elbette ölene kadar çalışmayalım, keşke erkencecik emekli olup henüz yaşlanmadan hayatımızı yaşayabilsek.

Bu da böyle bir derdimdi, çözülmüş oldu, arz ederim :)

Değerli forum üyemiz @Spartiat Barış bey üyelik yildönümünü kutlarım 👍
Congratulations 💐🎉
....
12 Ekim Pazar günü Galata ateri salonu açılışı var jeton 15 ₺
(link)

Son düzenleme:
Reyiz; ekonomik olarak zor günler geçiren Boeing firmasına can suyu vererek , Boeing çalışanlarının işten çıkarılmasını engelleyerek daha geç emekli olmalarını sağlamış ve daha erken ölmelerine neden olacaktır. Ülkemizde de çalışanları erken emekli ederek emeklilerin aç maç da olsa daha uzun yaşamasına vesile olmuştur.İşte buna ''vizyon'' diyoruz.

scooter motosiklete korna çalıp yol istiyor ve aynaya bak diye uyarıyor. Bunların bir hız sınırı yok mu, ebike olsa 25 km/s yasal sınır adam çok daha dengesiz bir alet ile motoru sıkıştırıyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kerem Atalar
Forumda herhangi bir teknik referansa dayandırılmadan bisiklete ya da sürücüye zarar verebilecek yönlendirme nasıl yapılıyor anlayamıyorum.

scooter motosiklete korna çalıp yol istiyor ve aynaya bak diye uyarıyor. Bunların bir hız sınırı yok mu, ebike olsa 25 km/s yasal sınır adam çok daha dengesiz bir alet ile motoru sıkıştırıyor.

E-bikeların da maşallahı var şimdi öyle demeyelim. Hele ki e olmayan bike görmeyedursunlar aman yarabbi, benden hızlı olduklarını göstermek için üstümden geçmezlerse rahat edemiyorlar genelde.

Bu Boeing meselesinin, tam da Reis'in ABD ziyareti ve 250 uçaklık Boeing siparişi sonrasında dolaşıma sokulması kafamda soru işaretleri yarattı. Zamanlama manidar yani.

Uçak almak, bakkaldan ekmek almaya benzemez. Yılların Boeing'ini ve kainat liderimizi yedirmeyiz.

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
"Lastik yerine farklı bi ürün gelebilir"
😎😎😎. Lastik geldi fena değil şimdi kadroya takıp bakıcam kadro kurtarıyormu ? Diye ,, yine sahtekarlık yaptılar iç lastik 23 yerine 38 göndermişler , bunlar akıllanmazlar ,, tabi bizde akıllanmıyoruz , bizde şasırdık ne yapalım sundu bisiklet var İzmir de , havada uçuyorlar içeri girilmiyor mekana
Dur be birader , bizde 64 düz , zaten uyuzuz , birde kalktık yarış bisikleti aldık .

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Geri