Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Evet sonradan eklenmiş gibi duruyor. Logonun etrafındaki "Gren" dediğimiz piksel bozulmaları mevcut. Sadece görselde marka iyi görünsün diye koyulmuş olabilir. Logonun görüneceği daha temiz bi alan yok çünkü.

ryet Markanın selesini bi süredir kullanıyorum. Fizik Airone r1, Selle Italia slr vs. gibi seleleri de kullandım. Çin markası full karbon seleler de kullandım. Ryet açıkça baya iyi seleler üretiyor, 2 yıldır 80-90kg arasında olan kiloma rağmen pek bi sorun yaşatmadı. Konfor, ağırlık ve sağlamlık olarak baya tercih edilebilir. Full karbon selelerde bi noktadan sonra rayların birleşim yerindne ayrılması sorunu yaşamıştım. Ryette ise bu yapı çok daha sağlam gibi görünüyor.

Rockbross ürünleri her anlamda belli bi standartın üstünde oluyorlar. Genelde aksesuar vs. gibi şeyler üretiyorlar.
r x sl diye sele borusu, gidon gibi karbon parçaları üreten bir firma var. Onların da bi kaç ürününü yıllarca sorunsuz kullandım.
Toseek markası var yine gidonunu çok uzun sürelerdir kullanıyorum. Yıllardır da olan bi marka.

Haricinde kullanmadığım ama iyi olduğunu düşündüğüm bazı markalar da var. Santic, Og-Evkin, Deng-fu gibi. Bu sene Çin'de yapılan bir fuarda çok acayip bisikletler ve donanımlar vardı. Astana X-Lab sponsorluğu sonrası bence çok da uzun olmayan bi sürede sanırım ciddi bir Çin atağı göreceğiz telefonlardaki gibi. Sensah, L-TWOO gibi grupset üreticileri yavaştan Shimano, Sram serisine rakip olabilecek setler üretiyorlar.

(link)

Yukarıda paylaştığım kanal genelde Çin üzerinden ürünleri alıp ilk izlenim, uzun vadeli kullanım gibi yorumlamalarını yapıyor. Bana çoğu yorumu objektif geliyor. Çünkü "aldım, güzel" diyip bırakmıyor. 6 ay sonra ben bunu aldım ama böyle de bi sorun yaşadım diye video da atıyor. İlgilenenlerin takip etmesini öneririm. Çakma ürün yerine Çinli yerel markaları değerlendiriyor genelde.
rx sl bontrager çakmasıydı diye hatırlıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim. evet, yt kanalını biliyorum fakat kalite kontrolü sorunu atıyorum 100 kişiden 5 kişiye denk gelir ve ciddi sonuçları olur.

evet hocam, parasını verdikten sonra çin den çok iyi şeyler sipariş verilebiliyor. avrupayı sildiler çoğu sektörde.

Benim takıntılı olduğum kısım karbon konusu, havuz çok fazla olunca biraz çekiniyor insan.

Aslında sağlam bir karbon sele borusu arıyorum. hangisi olursa olsun sele borusunu 300 - 320 mm gibi kesmek zorundayım suluk kafeslerinden ötürü.

maliyetli bir sele borusunu harcamak istemiyorum.

2017 - 2019 arası ciddi anlamda çin menşeli ekipman kullandım ve çoğu uzun vadede çöp oldu. şu anda bu şeylerin değiştiğini biliyorum fakat düzgün donanımlar bulmaya da dikkat ediyorum.

peki ryet in hangi modelini tavsiye edersiniz sele borusu olarak? geçenlerde acil seleye ihtiyacım vardı, ryet de gözüme çarptı fakat güvenmeyip giant ın approach modelini sipariş vermiştim.

sadece sele ve sele borusundan 400 gramlara yakın ağırlık düşüşü olabiliyor, fiyata göre deli rakam.

Biz hangi durumdayiz bilmiyorum. Sarayda yasamiyorum. Kimse ne oldugunu tahmin edemiyor.
Bana kalsa israile kamikaze taaruza gecerim.
Taaruza geçmek için neden saraydakinden talimat bekliyorsunuz ki? Saraydaki peygamber mi?

Mısır'dan Gazze'ye geçiş mümkün. Mısır Türkiye'ye vize uygulamıyor, pasaportla gidebiliyorsun. Hamas, İsrail'e karşı savaşmak isteyenleri, Refah sınır kapısı kapalı bile olsa yeraltından Gazze'ye geçiriyor. Cihad etmek isteyen için pek bir engel gözükmüyor.

Gazze konusunda müslümanlardan daha yaratıcı çözümler bekliyoruz...

Taaruza geçmek için neden saraydakinden talimat bekliyorsunuz ki? Saraydaki peygamber mi?

Mısır'dan Gazze'ye geçiş mümkün. Mısır Türkiye'ye vize uygulamıyor, pasaportla gidebiliyorsun. Hamas, İsrail'e karşı savaşmak isteyenleri, Refah sınır kapısı kapalı bile olsa yeraltından Gazze'ye geçiriyor. Cihad etmek isteyen için pek bir engel gözükmüyor.

Gazze konusunda müslümanlardan daha yaratıcı çözümler bekliyoruz...

Benim kastim toplu taaruzdu vs dicem simdi ama duz bakildiginda haklilik payin var zaten yukarıda sebepleri yazmistim. Cok alakasiz ama dunki dini tartismalari gormeden once forumdakiler icin dua etmistim sonrasinda burasi sular seller. Ben yazmaktan sıkıldım bi daha da 'icinizden ne geciyor' basligina girmem. Tcr gasteciligi yapmaya donuyorum. Allah hepimize hidayet versin.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
İç lastiğin subabı birkaç yıl sonra jant subap deliğinin zorlamasına mı mazur kalıyor, son zamanlarda sanki subap delikte eğik duruyordu bugün subap kenarından delinmişti.

Sanki iç lastik ayakkabının içinde çorabın kayması gibi kayabilir mi zaman içinde?

İç lastiğin subabı birkaç yıl sonra jant subap deliğinin zorlamasına mı mazur kalıyor, son zamanlarda sanki subap delikte eğik duruyordu bugün subap kenarından delinmişti.

Sanki iç lastik ayakkabının içinde çorabın kayması gibi kayabilir mi zaman içinde?
sibobu sabitleyen vida yok mu?

sibobu sabitleyen vida yok mu?
olmalı değil mi çünkü bodrumdaki active marka bisiklette vardı ama ne ebike'ta ne de Bianchi'de var. Yalnız active'in de subap ince bisiklet türünden acaba bu vida işi onlara has bir durum mu?

evet doğru hatırlıyorum onda vida var yalnız bu da ince bisiklet subabı değil ara form sanırım

Dosyalar

• IMG_20250727_212136.jpg
    IMG_20250727_212136.jpg
    45,5 KB · Okunma: 3
Son düzenleme:
Ayrica @Cemal Ç. arkadasimizi yanlis tanidiginizi saniyorum, kendisi aslinda efendi ve kirici olmayan bir arkadsimizdir.
Olayın ne olduğuyla ilgili bilgim yok, özür dilerim. Ama saydığım insanı SAYARIM, sevmediğim insanı iterim. Özür dilerim ama bu yaştan sonra da zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum.
Hele ki ağır bir kaza geçirip ölüp geldikten sonra katlanamadığım insan anam, babam olsa uzak olsun benden.
Bu biraz ağır oldu sanki... neyse, onlar başım üstüne. 😅
Sayın @Murat Cömez savunmanız için teşekkür ederim bu arada. Jeton biraz geç düştü, kusura bakmayın. 😌

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
olmalı değil mi çünkü bodrumdaki active marka bisiklette vardı ama ne ebike'ta ne de Bianchi'de var. Yalnız active'in de subap ince bisiklet türünden acaba bu vida işi onlara has bir durum mu?

evet doğru hatırlıyorum onda vida var yalnız bu da ince bisiklet subabı değil ara form sanırım
lastiği inik ve sürekli aynı pozisyonda bırakmayın, iç lastik kaymasa da lastik zarar görür, uygun basınçta kaymaz

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Kul, Rabbini sınayamaz brocuğum.
Biraz kendin de mücadele edeceksin ki işin lezzetine varacaksın.
Diyetle ilgili kısmı özelden yazdım
Desenize sayın @hamlet2006 , Tanrı gönüldedir diye. İnsanın gönlündedir inanç. Gerçi bu da tam bir anlatım olmadı yahu.
Manevi yönden... benim ilim yetmiyor anlatmaya yahu. Basit anlatalım, iyi insan olun. 😄

1970'li yıllardan bir fotoğraf olduğunda karenin içinde o dönem olduğunu ele verecek bir obje olmadan (otomobil, bilgisayar gibi teknolojik bir alet) insanların giyiminden, saç kesiminden 70, 80 veya 90'lar olduğunu ayırt edebiliyorum ama 2000'lerden sonra çekilmiş bir fotoğrafta bu nedense pek mümkün değil hem de çeyrek yüzyılını devirmiş olmamıza rağmen 21. yüzyılın.

rx sl bontrager çakmasıydı diye hatırlıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim. evet, yt kanalını biliyorum fakat kalite kontrolü sorunu atıyorum 100 kişiden 5 kişiye denk gelir ve ciddi sonuçları olur.

evet hocam, parasını verdikten sonra çin den çok iyi şeyler sipariş verilebiliyor. avrupayı sildiler çoğu sektörde.

Benim takıntılı olduğum kısım karbon konusu, havuz çok fazla olunca biraz çekiniyor insan.

Aslında sağlam bir karbon sele borusu arıyorum. hangisi olursa olsun sele borusunu 300 - 320 mm gibi kesmek zorundayım suluk kafeslerinden ötürü.

maliyetli bir sele borusunu harcamak istemiyorum.

2017 - 2019 arası ciddi anlamda çin menşeli ekipman kullandım ve çoğu uzun vadede çöp oldu. şu anda bu şeylerin değiştiğini biliyorum fakat düzgün donanımlar bulmaya da dikkat ediyorum.

peki ryet in hangi modelini tavsiye edersiniz sele borusu olarak? geçenlerde acil seleye ihtiyacım vardı, ryet de gözüme çarptı fakat güvenmeyip giant ın approach modelini sipariş vermiştim.

sadece sele ve sele borusundan 400 gramlara yakın ağırlık düşüşü olabiliyor, fiyata göre deli rakam.
Ryet'in sele borusu var mı bilmiyorum. Varsa da kullanmadım. Ama yaklaşık 2 yıl kadar Toseek'in aşağıdaki sele borusunu kullandım. Ardından başka birine sattım bisikleti. O da kullanıyor hala sorunsuz bi şekilde. Paslanma, vidalarda yalama yapma vs. gibi bir sorunla karşılaşmadım.
1753646018053.png
Direkt linki paylaşmıyorum ama modeli rahatça bulabilirsiniz. Toseek çok uzun süredir markette olan bi marka.

1753646053659.png
Haricinde Ryet'in bu modelini aldım. Beklediğimden daha rahat çıktı kesinlikle. Jel kısımları olsun diye konulmamış, güzel konfor sağlıyor. Baya şık bir sele.

Yani her ne kadar çin desek de belli bir standartta üretiyorlar. Haricinde sırf denemek amaçlı bir kadro almıştım 2016 gibi. Hala tek parça duruyor ki bi kere çok kötü düşmüştü :) Bisiklet söz konusu olunca evet Çinli markalar güven vermiyor. Ama global markalarda da şans işi faktörü var. Canyon, Specialized gibi markalarda da bu talihsizlikleri yaşayabiliyorsunuz. Hatta Shimano gibi yıllardır donanım yapan bir marka bile 2 seri aynakollarda ciddi sıkıntı yaratabilecek bir hatalı üretim yaptı ve bütün şikayetlere rağmen ürünün hatalı olduğunu 4-5 yıl sonra kabul etti. Ciddi yaralanmalar yaşayanlar vs. de oldu bu durumdan ötürü.

Maalesef kobay oluyoruz biraz bu süreçte. Global markanın da bize ekstra sunduğu şey genelde iade ile ilgili şeyler oluyor. Biraz da marka itibarı diycem ama pek sallamıyolar gibi onu. Yoksa 2019 TDF'de kırılan Geraint Thomas'ın Pinarello'sundan sonra marka değerinin yerlerde sürünmesi lazımdı...

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
bu araçlarda pedal bile yok ne diye bağlanmasına itiraz ediyorlar ki? Sırf elektrikli diye elektrikli bisiklet furyasından yararlanmaya çalışıyorlar. Biri de ben binmiyordum cihaz şarjdaydı el koydular dedi sanki dolunca basıp gitmeyecek.

Bu dirt bile moto cross olanlar tam bela her yerden zıplayıp hoplayıp geçiyorlar.

Geri