Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
benim sorunum ne Müslümanlarla ne İslam'la ne şu bu hadis veya ayetle direk Allah'tan haz etmiyorum.
Ateist değilsin, Allah var diyosun, ama varlığından hazzetmiyorsun? Bu da ilginç bi kafaymış. Tanrıya isyan eden Lucifer meleği mübarek.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Ateist değilsin, Allah var diyosun, ama varlığından hazzetmiyorsun? Bu da ilginç bi kafaymış. Tanrıya isyan eden Lucifer meleği mübarek.
Haz etmiyorum demek "hoslanmiyorum" veya "keyif almiyorum" demektir, bunu sizler benden daha iyi bilirsiniz. Bence Allahtan hoslanmiyan birisi Allahini sevmiyor inkar ediyor anlamina gelir. Allahi inkar eden kisi de benim gözümde Ateistir.

Yanlis anlasma olmasin benim her görüse saygim vardir.

Hamlet laf aramızda kalsın benim sorunum ne Müslümanlarla ne İslam'la ne şu bu hadis veya ayetle direk Allah'tan haz etmiyorum.

• Beğen
Demin öyle denk geldi, bu çinliler piyasaya göre uygun fiyatlı ürünlerde kalite kontrolüne önem vermeyen başlamışlar heralde diyecektim ki gözüme bir şey çarptı.

İşaretlediğim kısım fotoğrafa sonradan mı eklenmiş?

Bu arada elitewheels gibi piyasaya belirli kalitede donanımlar sunan bildiğiniz çinli markalar var mı?

329123 dosyayı görüntüle
Evet sonradan eklenmiş gibi duruyor. Logonun etrafındaki "Gren" dediğimiz piksel bozulmaları mevcut. Sadece görselde marka iyi görünsün diye koyulmuş olabilir. Logonun görüneceği daha temiz bi alan yok çünkü.

Ryet Markanın selesini bi süredir kullanıyorum. Fizik Airone R1, Selle Italia SLR vs. gibi seleleri de kullandım. Çin markası full karbon seleler de kullandım. Ryet açıkça baya iyi seleler üretiyor, 2 yıldır 80-90kg arasında olan kiloma rağmen pek bi sorun yaşatmadı. Konfor, ağırlık ve sağlamlık olarak baya tercih edilebilir. Full karbon selelerde bi noktadan sonra rayların birleşim yerindne ayrılması sorunu yaşamıştım. Ryette ise bu yapı çok daha sağlam gibi görünüyor.

Rockbross ürünleri her anlamda belli bi standartın üstünde oluyorlar. Genelde aksesuar vs. gibi şeyler üretiyorlar.
RX-SL diye sele borusu, gidon gibi karbon parçaları üreten bir firma var. Onların da bi kaç ürününü yıllarca sorunsuz kullandım.
Toseek markası var yine gidonunu çok uzun sürelerdir kullanıyorum. Yıllardır da olan bi marka.

Haricinde kullanmadığım ama iyi olduğunu düşündüğüm bazı markalar da var. Santic, Og-Evkin, Deng-fu gibi. Bu sene Çin'de yapılan bir fuarda çok acayip bisikletler ve donanımlar vardı. Astana X-Lab sponsorluğu sonrası bence çok da uzun olmayan bi sürede sanırım ciddi bir Çin atağı göreceğiz telefonlardaki gibi. Sensah, L-TWOO gibi grupset üreticileri yavaştan Shimano, Sram serisine rakip olabilecek setler üretiyorlar.

(link)

Yukarıda paylaştığım kanal genelde Çin üzerinden ürünleri alıp ilk izlenim, uzun vadeli kullanım gibi yorumlamalarını yapıyor. Bana çoğu yorumu objektif geliyor. Çünkü "aldım, güzel" diyip bırakmıyor. 6 ay sonra ben bunu aldım ama böyle de bi sorun yaşadım diye video da atıyor. İlgilenenlerin takip etmesini öneririm. Çakma ürün yerine Çinli yerel markaları değerlendiriyor genelde.

• Beğen
Tepkiler: EgemenGegoge
Bence Allahtan hoslanmiyan birisi Allahini sevmiyor inkar ediyor anlamina gelir.
Sevmemek başka. İnanmamak başka. Bu müthiş mantıklı arkadaş, "haz etmiyorum" demiş. Yani varlığına inanıyor, ama haz etmiyor. Böyle bi kafayı ilk defa görüyorum.

• Hahaha
Haz etmiyorum demek "hoslanmiyorum" veya "keyif almiyorum" demektir, bunu sizler benden daha iyi bilirsiniz. Bence Allahtan hoslanmiyan birisi Allahini sevmiyor inkar ediyor anlamina gelir. Allahi inkar eden kisi de benim gözümde Ateistir.

Yanlis anlasma olmasin benim her görüse saygim vardir.
Ateistten ziyade anti-teist daha doğru bir tabir. Kafası bir dinle doldurulmamış bir çocuk ateist yani dinsizdir ama ben bütün dinlere karşıyım bu duruş anti teizm olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda ateist de oluyorum.

Son düzenleme:
Ateistten ziyade anti-teist daha doğru bir tabir.
1 - Anti-teist, olsa olsa "teist karşıtı/düşmanı" gibi bir anlama gelir.
2 - "Dinlere karşıyım" ne demek? Bir yaratıcının olduğunu düşünmüyosan, din kavramını saçma bulursun ve bunun adı ateizmdir.

Mete Can Karahasan diye bir kişilik vardı, o gidince üst akıl seni yolladı sanırım. Saçmalama kontenjanı boş kalmasın diye.

• Hahaha
1 - Anti-teist, olsa olsa "teist karşıtı/düşmanı" gibi bir anlama gelir.
2 - "Dinlere karşıyım" ne demek? Bir yaratıcının olduğunu düşünmüyosan, din kavramını saçma bulursun ve bunun adı ateizmdir.

Mete Can Karahasan diye bir kişilik vardı, o gidince üst akıl seni yolladı sanırım. Saçmalama kontenjanı boş kalmasın diye.
Bu üyeyi zamanında engellemekle verilen cevaplardan yaptığım çıkarım sonucu ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum. 😄
Artık kendime insan zarrafı diyebilir miyim? 🙄
Höst, o kadar da değil. 😒
Peki... 😔

Sizi değil sayın @Can Çelik .😅

Anladığım kadarıyla zamanında yöneticiymişsiniz ve birini engellemişsiniz. Ve bunu saygısız, seviyesiz, avam bir mesajı alıntı yaparak ve gülerek söylüyorsınuz. Mesajını alıntı yaptığınız şahsın kullandığı dil (sadece alıntı yaptığınız değil genelde aynı üslup kullanıyor) itici, ötekileştirici ve saygısız. Ayrıca tanımadığı, iletişimi olmayan kişilerle dahi sen diliyle konuşan altta yatan aşağılık kompleksini sözde özgüven ile kapatmaya çalışan muhtemelen yeni nesil bir şahıs.

Not : gülerek alıntı yaptığınız mesajda yer alan hakaretin sınırında gezen mesajın bir benzeri yazılmıştır. Sabık bir yönetici olarak siz, ya da mevcut yönetimden birinin mesajımı alıntı yaparak gülerek benim bu seviyesiz üslubumu desteklemenizi bekliyorum.

Not 2: forumda geçirdiğim kısa zamanda anladığım şu ki; aşağılık kompleksini başkalarına sataşarak gidermeye çalışan 2-3 baskın karakter ve bunlara müsamaha gösteren forumun eski ve yeni yöneticileri sebebiyle forum cazibesini kaybetmiş ve kaybetmeye devam ediyor. Sanırım foruma yazdığım son mesajlardan biri olacak bu.
Birisini engellemek icin Yönetici olmasina gerek yok, tüm üyeler hoslanmadigi üyleri engelleye bilir. Üyenin engelledigi kisi ise forumdan komple engellenmis degildir. Sadece engelleyen kisi ve engellenen kisi arasindadir.

• Beğen
Öyleyse benim hatam. Fakat ilgili birkaç şahıs ve yöneticilerin bu şahıslara gösterdiği müsamaha hakkında hala aynı şeyi düşünüyorum.
Bunu zamanında ben dahil söyleyen çok fazla kişi oldu bir kısmı hatta çoğu da bu yüzden artık yazmıyor foruma, dediğin gibi aşağılık kompleksli ergenliği tamamlamamış insanlar.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Öyleyse benim hatam. Fakat ilgili birkaç şahıs ve yöneticilerin bu şahıslara gösterdiği müsamaha hakkında hala aynı şeyi düşünüyorum.
Düsüncenize saygi duyarim, o sizin ve yöneticilerin arasinda birsey.

Ama bu sizi forumdan uzaklastirmasi gerekmeyen bir konu, eger begenmediginiz, mesalarini görmek istemediginiz vs. kisiler var ise onlari engelleyin ve görmeyin. Ve böylece kafaniz rahat olur.

Ayrica @Cemal Ç. arkadasimizi yanlis tanidiginizi saniyorum, kendisi aslinda efendi ve kirici olmayan bir arkadsimizdir.

• İnanılmaz
Düsüncenize saygi duyarim, o sizin ve yöneticilerin arasinda birsey.

Ama bu sizi forumdan uzaklastirmasi gerekmeyen bir konu, eger begenmediginiz, mesalarini görmek istemediginiz vs. kisiler var ise onlari engelleyin ve görmeyin. Ve böylece kafaniz rahat olur.

Ayrica @Cemal Ç. arkadasimizi yanlis tanidiginizi saniyorum, kendisi aslinda efendi ve kirici olmayan bir arkadsimizdir.
Bence de Cemal efendi bir adam, kendisi iyi ama çevresi kötü :)

• Hahaha
Bir tane çapsız, vasat altı, kendini beğenmiş görgüsüz,sonradan görme bir herif var. Adım gibi biliyorum, ortaya ortaya bana laf sokmaya çalışıyordur. Bunu nereden mi biliyorum, eskiden aynısını başkasına da yapmıştı.
---------------------------------

Anladığım kadarıyla zamanında yöneticiymişsiniz ve birini engellemişsiniz. Ve bunu saygısız, seviyesiz, avam bir mesajı alıntı yaparak ve gülerek söylüyorsınuz. Mesajını alıntı yaptığınız şahsın kullandığı dil (sadece alıntı yaptığınız değil genelde aynı üslup kullanıyor) itici, ötekileştirici ve saygısız. Ayrıca tanımadığı, iletişimi olmayan kişilerle dahi sen diliyle konuşan altta yatan aşağılık kompleksini sözde özgüven ile kapatmaya çalışan muhtemelen yeni nesil bir şahıs.

Not : gülerek alıntı yaptığınız mesajda yer alan hakaretin sınırında gezen mesajın bir benzeri yazılmıştır. Sabık bir yönetici olarak siz, ya da mevcut yönetimden birinin mesajımı alıntı yaparak gülerek benim bu seviyesiz üslubumu desteklemenizi bekliyorum.

Not 2: forumda geçirdiğim kısa zamanda anladığım şu ki; aşağılık kompleksini başkalarına sataşarak gidermeye çalışan 2-3 baskın karakter ve bunlara müsamaha gösteren forumun eski ve yeni yöneticileri sebebiyle forum cazibesini kaybetmiş ve kaybetmeye devam ediyor. Sanırım foruma yazdığım son mesajlardan biri olacak bu.
Siz de kendinizi öyle beyefendi felan da sanmayın.Sizin üslubunuz da öyle İstanbul Beyefendisi tadında değil.
Sizin de ölümü savunan, sokak hayvanları ile ilgili bencil yazılarınızı, tanımadığınız insanlara atfettiklerinizi çok iyi biliyorum.

Mesajını alıntı yaptığınız şahsın kullandığı dil (sadece alıntı yaptığınız değil genelde aynı üslup kullanıyor) itici, ötekileştirici ve saygısız. Ayrıca tanımadığı, iletişimi olmayan kişilerle dahi sen diliyle konuşan altta yatan aşağılık kompleksini sözde özgüven ile kapatmaya çalışan muhtemelen yeni nesil bir şahıs.
Bu ben oluyorum galiba. Şu "senli-sizli" konusu... Diyeceğim şu ki, rahat olun, biraz gevşeyin. "Saygı duymadıklarıma sen, saygı duyduklarıma siz" gibi bir algım yok. Senli konuşmak saygısızlık değildir. Sizli konuşmak da saygı değildir, mesafe koymaktır sadece. Burası konsolosluk değil. Ha eğer, yaşça büyüklüğünden dolayı, "benden küçük biri bana senli konuşmamalı, bu saygısızlık" kafasındaysan, geçiniz. Yaşa saygı saçmalığını geçelim. Yaşına bakılmadan (hakeden) herkese saygı gösterilmelidir zaten. Sanırım sana yazdığım şu mesajdan bu sonuca vardın:

Çocuklarına yeterli gıdayı vermeyip ölmelerine sebep olan "sapık" anne-baba'lar oluyor bazen, ama bunlar bi de vegansa, "çocuk veganlıktan dolayı öldü" şeklinde veganizm karalama haberleri çıkıyor ana akım medyada. Kastettiğin bunlar. Buradaki vegan başlığında da konusu dönmüştü. Otopsi raporuna göre çocuğun son 1 haftasında hiç su içmediğini görmezden geliyordu veganlığı karalama derdinde olanlar.

Zaten sen "hayvan ölmeyecek diye et keyfimden vazgeçemem" diyen biriysen, önüne hangi araştırmayı koyup getirsek, "vegan uydurması" der geçersin.

Evet sonradan eklenmiş gibi duruyor. Logonun etrafındaki "Gren" dediğimiz piksel bozulmaları mevcut. Sadece görselde marka iyi görünsün diye koyulmuş olabilir. Logonun görüneceği daha temiz bi alan yok çünkü.

Ryet Markanın selesini bi süredir kullanıyorum. Fizik Airone R1, Selle Italia SLR vs. gibi seleleri de kullandım. Çin markası full karbon seleler de kullandım. Ryet açıkça baya iyi seleler üretiyor, 2 yıldır 80-90kg arasında olan kiloma rağmen pek bi sorun yaşatmadı. Konfor, ağırlık ve sağlamlık olarak baya tercih edilebilir. Full karbon selelerde bi noktadan sonra rayların birleşim yerindne ayrılması sorunu yaşamıştım. Ryette ise bu yapı çok daha sağlam gibi görünüyor.

Rockbross ürünleri her anlamda belli bi standartın üstünde oluyorlar. Genelde aksesuar vs. gibi şeyler üretiyorlar.
RX-SL diye sele borusu, gidon gibi karbon parçaları üreten bir firma var. Onların da bi kaç ürününü yıllarca sorunsuz kullandım.
Toseek markası var yine gidonunu çok uzun sürelerdir kullanıyorum. Yıllardır da olan bi marka.

Haricinde kullanmadığım ama iyi olduğunu düşündüğüm bazı markalar da var. Santic, Og-Evkin, Deng-fu gibi. Bu sene Çin'de yapılan bir fuarda çok acayip bisikletler ve donanımlar vardı. Astana X-Lab sponsorluğu sonrası bence çok da uzun olmayan bi sürede sanırım ciddi bir Çin atağı göreceğiz telefonlardaki gibi. Sensah, L-TWOO gibi grupset üreticileri yavaştan Shimano, Sram serisine rakip olabilecek setler üretiyorlar.

(link)

Yukarıda paylaştığım kanal genelde Çin üzerinden ürünleri alıp ilk izlenim, uzun vadeli kullanım gibi yorumlamalarını yapıyor. Bana çoğu yorumu objektif geliyor. Çünkü "aldım, güzel" diyip bırakmıyor. 6 ay sonra ben bunu aldım ama böyle de bi sorun yaşadım diye video da atıyor. İlgilenenlerin takip etmesini öneririm. Çakma ürün yerine Çinli yerel markaları değerlendiriyor genelde.
Çinliler harbiden çok değiştiler, hem de her sektörde. Arabadan tut bisiklete gerçekten değişik işler yapmaya başladılar. Kendim de yeni topladığım bisiklette bazı çin komponentlerine yer verdim, kısa vadede bir sorun yaşamadım. Uzun vadede yazarım belki yine. Şuanlık hassns göbek seti, ismini bilmediğim bir markanın furşu mevcut. Eski bisiklette de wake boğaz kullandım onda da maşa-boğaz bağlantı vidaları birazcık dandik hissettiriyor onun dışında sıkıntısız yine. Grupset konusunda ben ltwoo dan değil de wheeltop var ondan bir atak bekliyorum.

Değinmemişsiniz fakat lewis frenler(her ne kadar çakma trickstuff olsa da) çok çılgınca duruyor.

değildi rönesansın başlangıcının çok fazla faktörün biraraya gelmesi neden oldu ama dediğin şey şöyle oldu; İstanbulun fethi ile beraber Bizanstaki alim ve sanatçılar tüccar ve bir takım sermaye italyaya özellikle de medicilerin sağladığı ortamdan ötürü Floransaya yerleşti, yine az önce bahsettiğimle benzer bir değişimin sonucu.
Fatih operasını izlersen Fatihin de İtalyayı ne kadar sevdiğini anlarsın aslında

Sirf libretto okumak icin italyanca ogrenmis biriyim. Eski italyanca falan calisiyorum. Fatih ve italya hk bi fikir belirtsem kesin burda linc yerim simdi. Fatih operasi Maometto 2 olan opera buyuk ihtimal.Sürekli sahnelenen başka bi fatih operası yok. romantik donemde yazilmis bi eser 1800 lerde yazilan bi eserle 400 sene onceki fatihin italya sevgisini nasil ogreniyorsunuz ne alaka bi de tam oryantalistlerin cirit attigi devirler. Giusto ciel in tal periglio. Oh Dio. Bunun dışında eser venediklililere karşı olan savaşı anlatıyor.
Oh gioia! Alfin vi tengo
veneti alteri, audaci e sempre infidi.
Vi tengo alfin. Compiuto è il mio trionfo.
Come in Bizanzio, il mio destrier qui ancora
nuotar nel sangue cristiano io vidi
burda gavur kanında yüzmekten vs bahsediyor Fatih. düşmanı da venedik.
bi de suraya italyan turk iliski kitabi pdf si birakim
(link)

Italyan operasinda turkler icin su kitaba bakin

(link)

ben zaten şeriatçı,düz dünyacı,aşı karşıtı, yalçın küçükcü,doğu perinçekci biriyim. bu arada doğu perinçekle ülkücü kahvesinde tanıştığımı söylemişmiydim(cidden öyle oldu.)

Can nedeni sence ortada degilmi?
1. Furj takiminin üst tarafinda sanki hata var gibi. Asagidaki fotografda isaretledim. Sanki alinborusu Ahead furjlar icin ama üst tarafta Ahead yatagi yok gibi ama tuaf tuaf beyaz birseyler var.
2. Bu masalarda ne senin kullandigin gidon bogazi dogru nede spacerler.
3. Bu masa o kadroya geometri yönünden uyumsaglamaz.
4. Gidonun da o masaya uymayan bir gidon.

Bu hatalar yüzünden bisikletin dür gitmiyor. Sadece güzel görünüm olsun diye o masa o kadroya takilmaz ki zaten o kadroda o masa hic te güzel görünmüyor.

329102 dosyayı görüntüle
IMG_20250727_090537.jpg
Böyle burası

Geri