Ahmet Turan BABACAN
Daimi Üye
- Tepki
- 241
- Bisiklet
- Colnago
Shimano dışında bir yağ kullanman, fren sistemini bozman demek. Diğer yağlar ilk başta çalışır ama zamanla, contalarda ve kablolarda aşınmaya sebep olur ve sızma yapar. Hiç maceraya atılma, 2 ltlik olana gerek yok. 50 ml. sana yeterde artar bile. Ben 3 senedir bitiremedim 50 ml. ilave ederken koyacağın en fazla 3-5 ml yağ olur. burda fiyatı ve linki var. (link)
Diğer soruna gelince pistonu geri iterken yerine oturmama vb sorun yaşamazsın. Ama bunu balataları çıkarmadan yapmaya çalışırsan, balata yüzeyine zarar verirsin, bu da diske sürtme diskin yüzeyinde dengesiz aşınma gibi sıkıntılar çıkarır. Para, tornavida vb sert metalleri balatanın yüzeyinden uzak tut. Sana herşeyi detaylı anlattım zaten
Pratik gibi görünen çözümlere aldanıp ilerde başına iş çıkarma. Ben yaklaşık 5 yıldır hidrolik frenlerle ilgili tüm sorunları tecrübe ettim. YAzdıklarımı bu yaşadıklarıma göre yazıyorum.
İyi geceler..!
Diğer soruna gelince pistonu geri iterken yerine oturmama vb sorun yaşamazsın. Ama bunu balataları çıkarmadan yapmaya çalışırsan, balata yüzeyine zarar verirsin, bu da diske sürtme diskin yüzeyinde dengesiz aşınma gibi sıkıntılar çıkarır. Para, tornavida vb sert metalleri balatanın yüzeyinden uzak tut. Sana herşeyi detaylı anlattım zaten
İyi geceler..!