Scudo Sports

Shimano bl m395 fren sorunu

Shimano dışında bir yağ kullanman, fren sistemini bozman demek. Diğer yağlar ilk başta çalışır ama zamanla, contalarda ve kablolarda aşınmaya sebep olur ve sızma yapar. Hiç maceraya atılma, 2 ltlik olana gerek yok. 50 ml. sana yeterde artar bile. Ben 3 senedir bitiremedim 50 ml. ilave ederken koyacağın en fazla 3-5 ml yağ olur. burda fiyatı ve linki var. (link)

Diğer soruna gelince pistonu geri iterken yerine oturmama vb sorun yaşamazsın. Ama bunu balataları çıkarmadan yapmaya çalışırsan, balata yüzeyine zarar verirsin, bu da diske sürtme diskin yüzeyinde dengesiz aşınma gibi sıkıntılar çıkarır. Para, tornavida vb sert metalleri balatanın yüzeyinden uzak tut. Sana herşeyi detaylı anlattım zaten :) Pratik gibi görünen çözümlere aldanıp ilerde başına iş çıkarma. Ben yaklaşık 5 yıldır hidrolik frenlerle ilgili tüm sorunları tecrübe ettim. YAzdıklarımı bu yaşadıklarıma göre yazıyorum.

İyi geceler..!

Scudo
@Ahmet Turan BABACAN
Ne diyeyim, burda bi arkadaş total mi ne kullanmış aylarca sorun olmamış heralde. 20 liraya da bulunabiliyor ama ben tek kullanımlık felan zannediyordum, hani yağı tamamen boşaltmak gerekir de ondan sonra şişe hemen biter diye. Bakalım bakımda ne kullanacaklar, herşeyi gözlemlemeye çalışacam, aklımda tutmaya çalışacam. Gerekirse video çekecem ileride lazım olur diye:)
Balataya hiçbir şekilde zarar verecek işlem yapmadım, pimi çektim sonrasında dediğiniz gibi yapıp balataları yağ görmeyecek yere koydum. Pistonları da karga burun ağzıyla ittim. Bir de şunu merak ettim, 6gen vidalar kaliperi ikiye ayırıyordu. Eğer ayırsaydım yağ felan akar mıydı? Çünkü pistonları çok rahat iterdim yerine.

Ayrıca akort yaptırırken adam tekeri çıkardı, taktıktan sonra çevirdi biraz sürtme oldu. Sonra bana freni bir kere sıktırdı, daha sonra fren sıkılı şekilde kaliperin vidalarını sıktı.
Ben bu yöntemi ilk başta balataları ayırmada kullanılıyor sanmıştım, o yüzden kaliper açıkken(disk arada da değildi) frene dokunduğum gibi yağ aktı gitti. Ama balata içerdeydi. Bu nasıl oldu, balatalar birbirine yapışmış olduğu için son frende o yüzden mi yağ aktı?

Detaylı anlatımınız sayesinde sorunu hallettim şükür ki, çok teşekkür ederim. Diğer yardımcı olan arkadaşlara da.

Arkadaşlar (link) seçince üst tarafta yağ tıpası.
Onun da üstünde alyan vidası var. Bu kaliperde yağ dolumu o tıpa üstündeki alyanın gevşetilmesiyle mi yapılıyor acaba?
Benim gördüğüm vidyolarda ne güzel tıpa altında somun vidası var onu gevşeterek işlem yapılıyor.
Bu şekilde olması daha da zorlandırır heralde.
Bakıma götürdüm bisikleti fren normal dedi, halbuki arka daha sıkı tutuyor.
Ön fazla iyi değil, frenleme mesafem çok uzadı.
Özet olarak frenlemeden hiç memnun değilim ve yağ eklemem lazım.
Dediğim alyanla oluyorsa ordan yağ ekleyip hava almayı düşünüyorum.

Kastettiğim kısım
http://u1306.hizliresim.com/1b/9/ny3uf.png

5:00dan itibaren iki tane şırıngayla işi hallediyor.
Bu şekilde yapamaz mıyım ben de?

Geri