Scudo Sports

Hidrolik fren sorunları ve çözümleri

Bugün yeni bisikletimi teslim aldım bisiklet durumj çok iyi ancak arka rotoruna sanırsam yağ bulaştırmışlar. Bu yağdan kurtulma yolu var mı sıcak su asperox veya balata spreyi.
Temizleyebilirsem veya rotor değiştirirsem balataları nasıl temizleyebilirim onlar yağ tutar mı. Isı ve sürtünme ile temizlesem yeter mi balataları
Rotoru çıkartıp yakarsan temizlenir güzelce. Balata için sen bilirsin, değiştirebilirsin de. Ama ben daha yeni hem rotor hem balataları pürmüzle yakarak yağdan arındırdım. İyice yakıp güzelce zımparaladım, tertemiz oldu. Kullanımda kötü bir şeyini görmedim henüz, rotora zannetmiyorum ama balataya zarar vermiş olabilir tabi. Tercih size kalmış, en kötü senaryoda bile arka balata/rotor devre dışı kalabilir, yenisini alır takarsınız. Rotorun kalınlığına dikkat edin yalnız, çok kullanılmış ve incelmişse frenlerken kırılıp daha büyük zarara yol açabilir

Scudo
Ben yağ bulaşan balataları önce padler aşağı bakacak şekilde asetona yatırıyorum. 5 dakikada bir asetondan çıkarıp padlarin altını peçeteyle siliyorum. Her seferinde içerde kalan yağ biraz daha alta geliyor. Sonrasında elektirkli ocağın üstüne koyuyorum. Elbette ocak yüzeyiyle padlar doğrudan temas etmiyor. Padlarin köşelerinden hayava kaldırıp metal destekler koyuyorum. Metal destek dediğim de işte kırık ingiliz anahtarı, veya yalama yapmış alyan vs. gibi şeyler. Ocak yüzeyi ile padlar arasında yaklaşık 1cm mesafe kalıyor. elektrikli ocağı harlayıp 10-15 dakika bırakıyorum. Zaten bir süre sonra duman atmaya başlıyor. İş bitip balatalar soğuyunca da yerine takıyorum. Öncesinde yine asetonla diskleri, kaliper içini vs. siliyorum. Çok fazla yöntem denedim en çok bu işe yaradı.
Çok teşekkürler bende de elektrikli ocak var deneyenilirim
Rotoru çıkartıp yakarsan temizlenir güzelce. Balata için sen bilirsin, değiştirebilirsin de. Ama ben daha yeni hem rotor hem balataları pürmüzle yakarak yağdan arındırdım. İyice yakıp güzelce zımparaladım, tertemiz oldu. Kullanımda kötü bir şeyini görmedim henüz, rotora zannetmiyorum ama balataya zarar vermiş olabilir tabi. Tercih size kalmış, en kötü senaryoda bile arka balata/rotor devre dışı kalabilir, yenisini alır takarsınız. Rotorun kalınlığına dikkat edin yalnız, çok kullanılmış ve incelmişse frenlerken kırılıp daha büyük zarara yol açabilir
Bu da aklıma ilk gelendi bunu da deneyeceğim teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Y. B. Tekin
Balatalar sıfırsa fren tutuşu az olabilir. Çok iyi tutmuyor diye yağ bulaşmış demek doğru değil.

Yağ bulaştığından eminsen:
Önce bir yokuş bul. Sadece arka frene basarak rotoru ve balataları iyice ısıt, 2 3 kere tekrarla.

Geçmezse:

İyi bir markanın fren balata spreyini al.
Fren kaliperini sök, balataları sök
Herhangi bir beze ve balatalarına spreyi sık iyice temizle. Sonra bezin yağsız kısmı yada farklı bir bez ile rotoruna spreyi sık ve temizle.
Freni ve balataları zımparala.

Kendi reçine balatalarımda her yöntemi denedim olmadı.
Son çare olarak penseyle ateşe tuttum yağı attılar. Ama bu yöntem balatalarına zararlı en son yöntem olarak dene.
Uzun bir yokuştan inerek freni ısıtmak en iyi yöntem.
Birçok kez Tecrübe ile sabit

Bayram öncesi wd40 sıçradı rotora , ne balata spreyi ne sabunlu su , hiç biri frenin eski performansını vermedi.
Ancak kabasını alıyor , 3 defa hızlı bir şekilde uzun rampayı frenleyerek indim, tertemiz.
Aynı şekilde yeni balata taktığım zamanda rampadan aşağı freni ısıtarak ince on numara oluyor

• Beğen
Tepkiler: burak002
Ne pürmüze tutmaya, ne yokuştan inmeye gerek yok bence.

Bazen benim de frenler tam tutmayıp, ötmeye başlıyordu. Bir sürü şey yaptım ama yeterli gelmedi. Bisikletçiye götürsem pürmüzle temizleyecek ve zımpara çekecek. O yüzden geçen, oldukça kuvvetli bir yağ çözücü olduğunu tahmin ettiğim ürünü denedim. Adı Glint. Fren rotorunu, hiç su tutmadan, beze sıktığım Glintle sildim. Daha sonra temiz kuru bezle kalıntı kalmaması için sildim. Balataları bununla biraz ovaladıktan sonra direkt suya tutup kuruladım, zımpara da çekmedim. Balata ve disk üstünde mükemmel derecede yağı arındırdığını söyleyebilirim.

Parlak boyalı kısımlara değerse matlaşır mı bilmiyorum, bisiklet mat renkte o yüzden emin değilim.

1750279037190.png

Dış diş Centerlock rotor sökmek takmak için resimdeki Shimano TL-FC36 öneriliyor. Buna alternatif ne kullanabilirim?

1750335824455.pngElimde şuna benzer bir BB sökme takma takımı var. Bununla çok sağlıklı olmadı.

1750335970737.png

Dış diş Centerlock rotor sökmek takmak için resimdeki Shimano TL-FC36 öneriliyor. Buna alternatif ne kullanabilirim?

328083 dosyayı görüntüleElimde şuna benzer bir BB sökme takma takımı var. Bununla çok sağlıklı olmadı.

328084 dosyayı görüntüle
Shimano TL-FC32 ve TL-FC36 aletlerini hollowtech II orta göbek ve external centerlock kapağı için her ikisinide kullanabilirsin. Lâkin TL-FC 32 yarım kavradığı için external centerlock kapağını stabil sökme takma işlemi yapamaya bilirsin. Tam kavrayan modeller tercih etmelisin. Alternatiften kastın fiyat ise muadilleri de neredeyse bu ürünler ile aynı fiyatlar da. :harika:

@Pedalzeitgast eğer sonunda oluşacak ezilme , deformasyon sorun değil ise 1 yada 2" boru anahtarı denenebilir. Yada büyük polis pense :)

fren yağını değiştirmek için huni yerine ekonomik çözümü olan var mı. iki tür siboba baktım ama ikiside oraya uymuyor. lastiği kesip sibobu yapıştırarak çözecektim. internetten kit almaya kalksak saçma sapan 2k gibi paralar istiyolar.

bu arada yağ olarak önceden aldığım bp nin yağını denedim pek beğenmedim. 5 sene önce almıştım evde duruyodu. şimdi total in yağını kullanan çok olduğu için onu alıp deneyeceğim

edit

aha burda uyguna başlıkları farklı bişi varmış ne güzel

(link)

Son düzenleme:
fren yağını değiştirmek için huni yerine ekonomik çözümü olan var mı. iki tür siboba baktım ama ikiside oraya uymuyor. lastiği kesip sibobu yapıştırarak çözecektim. internetten kit almaya kalksak saçma sapan 2k gibi paralar istiyolar.

bu arada yağ olarak önceden aldığım bp nin yağını denedim pek beğenmedim. 5 sene önce almıştım evde duruyodu. şimdi total in yağını kullanan çok olduğu için onu alıp deneyeceğim

edit

aha burda uyguna başlıkları farklı bişi varmış ne güzel

(link)
Hocam kullandığınız frenin markasına göre yağ alın. Araçlarda kullanılan fren yağları (bazı modeller hariç) bisiklet frenlerinde kullanılmaz, kullanılırsa fren sistemine zarar verirsiniz. Frenlerinizin markasını modelini söyleyin ona göre öneri yapalım.

Hocam kullandığınız frenin markasına göre yağ alın. Araçlarda kullanılan fren yağları (bazı modeller hariç) bisiklet frenlerinde kullanılmaz, kullanılırsa fren sistemine zarar verirsiniz. Frenlerinizin markasını modelini söyleyin ona göre öneri yapalım.
Grx 400 var. Ya total lhm alacağım ya da shımano orjinal

Shimanonun mineral yağını alın. Diğer yağlar contaya falan zarar verebilir.

Eski yağı tamamen boşaltın bunu koyun.

(link)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Shimanonun mineral yağını alın. Diğer yağlar contaya falan zarar verebilir.

Eski yağı tamamen boşaltın bunu koyun.

(link)
1 kg olanı aldım direkt. 100 belki az gelir zaten 3 tane bisiklet var evde

• Beğen
Tepkiler: burak002
@osmancan71 Ben Shimano için bildiğimiz şırınga kullanıyorum, şırınga ucu inceden kalına olduğu için rahatlıkla uyuyor, şırıngayı çevirerek taktığımda sızdırma falan olmuyor

@osmancan71 Ben Shimano için bildiğimiz şırınga kullanıyorum, şırınga ucu inceden kalına olduğu için rahatlıkla uyuyor, şırıngayı çevirerek taktığımda sızdırma falan olmuyor
Stı grx kol için olmuyor. Baya bi küçük geliyor çünkü şırınga. Aldığım hunıde bi kaç sisteme uygun olacağı için işime yarar her türlü. Bir tane sram sistem mtb birde 225 sportive bisiklet var. Illakı boş olduğum bir gün onlarada el atarım lazım olur

hidrolik fren sorunumu bilemedim ama freni sonuna kadar sıkınca durmaya yakın korna gibi ses çıkıyor ama hafa frene basınca ses yok neden olur sizce diskleri ve balataların yüzeyini ince zımpara yaptım ama çözülmedi

burada uymayacağı daha önce milyonlarca kez yazılmış olsa da insanlar hala yok total yok bp hidrolik fren yağlarını kullanıp verim almaya çalışıyor.
laf anlatamazsınız, milyon kere de yazsanız aynı şeyleri denemeye devam edecekler.

hidrolik fren sorunumu bilemedim ama freni sonuna kadar sıkınca durmaya yakın korna gibi ses çıkıyor ama hafa frene basınca ses yok neden olur sizce diskleri ve balataların yüzeyini ince zımpara yaptım ama çözülmedi
Yağ bulaşınca olur. Yağ bulaşan balatayıda metal balatada olsa temızleyemıyorsunuz tam anlamıyla. Dün ben 30-40 dk cezvede kaynattım balataları. Biraz düzeldi ama tam verim alamadım yine

80. sayfadaki Diaphragm parçasının kodunu nereden bulurum. bisan grx 600 var. sağ tarafdaki parça yırtıldı ve yağ sızdırıyor. AE de bir tane buldum şeklen benziyor ama kodu bilirsem kesin olarak alacağım.

(link)

(link)

80. sayfadaki Diaphragm parçasının kodunu nereden bulurum. bisan grx 600 var. sağ tarafdaki parça yırtıldı ve yağ sızdırıyor. AE de bir tane buldum şeklen benziyor ama kodu bilirsem kesin olarak alacağım.

(link)

(link)
(link)

Ürün modeli + exloded view yazarsanız google 'a tüm parçalara ulaşabilirsiniz.

(link)

Ürün modeli + exloded view yazarsanız google 'a tüm parçalara ulaşabilirsiniz.
çok makbule geçti AE den alacaktım şişmanbisiklette varmış.

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Geri