Büyük ihtimalle pedalı takarken yanlış diş geçirip sıkmışsınızdır, yalama olmasına bu sebep olmuştur.
Tekerde yalpa yapması olağandır, lastikler tam oturmamış olabilir, jantlar da akor isteyebilir. Sonuçta yeni bisikletlerde bu tür sorunlar olur. Ayarlarının tam oturması 2 ay kadar bir süre alır. 2-3 ay sonra tekrar bakım yaptırdıktan sonra sorunsuz kullanırsınız.
Durup dururken boya dökülmesi olmaz ya kargo ile gelirken bir şey olmuştur, ya da farkında olmadan sürtme ya da darbe olmuştur. Eğer sebepsiz yere kadroda boya dökülmesi varsa üretimle ilgilidir, Sedonaya iletin, hatta kadro değişimi isteyebilirsiniz.
Bende iki bisiklet var. Biri Sedona borla, 2008 model. Parça değişimi vs. yaptık ama sorundan değil, biraz yükseltme için. Eşim kullanıyor, en ufak çizik, dökülme, sorun vs. yok.
Ben de 741 kullanıyorum, memnunum.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=90049
Ayrıca sağlam bir bisiklet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Beni hiç yolda bırakmadı, asfalt ya da arazide sorun çıkarmadı. Dilerim benim gibi doğaya kaçma amacıyla almışsınızdır. Sürekli şehirde kullanacaksanız arazideki eğlencesinden mahrum kalırsınız.
Kısaca içiniz rahat olsun, ' dandik ' bir bisiklet almadınız.
Selamlar