Scudo Sports

Sedona 741 hakkında

Scudo
ilginize teşekkür ederim.

pedal olayını hallettik, dediğiniz gibi tam sıkılmama sonucu böyle olmuş galiba. ama yine de aldığım yer sağolsun beni mağdur bırakmadı yenisini yolladı. bu arada sorduğunuz için söylüyorum: bisikleti bikeandoutdoor'dan aldım. GERÇEKTEN çok ilgili ve yardım severler... alışveriş yapacaksanız tavsiye ederim. sürekli aramama, sormama rağmen satış öncesindeki gibi ilgiyle dinleyip, yardım etmeye yönlendirmeye çalışıyorlar...

Bir bisiklet daha alırsam yine ordan alırım kısacası...

lastikler konusunda biraz rahatladım dediklerinizden sonra. demek ki biraz zaman gerekiyor bu şeyler için. işin acemisi de olunca ve buralarda sizler gibi bilgi olarak donanımlı bisikletçiler tanımadığım için biraz endişeleniyorum galiba en ufak bir şeyde.

Son olarak kadrodaki boya dökülmesi darbeyle olmuş olan bir şey değil. Bu çok net bir şekilde belli. Kargodan yada benimle ilgili bir şey de değil. Boya direkt olarak kalkmış. Yani üretimle ilgili bir şey. Ama çok da kafama takmadım niyeyse? Yarın bir fotoğrafını koyup size de göstereyim boya işini bakalım.

ben ölçtüm 741'mi ön&arka aydınlatmalar,matara tutucusu,pompa ile beraber 13,6 kg çıktı :D

@Ahmet Cahid GÜRSES

Ben boş haliyle 14,5 ölçtüm ve doğruluğundan eminim

@Raif Korkmaz

Diğer rakamı görünce ben de şaşırmıştım, benim bisiklette mi bir fazlalık var diye. Evet 14-14,50 arası bir ağırlığa sahip. Benim bisiklet v fren olduğundan 14,50 den biraz daha hafifti sanırım. (18 '' ) Sonradan bir kaç değişiklik yaptığımdan ağırlığı değişti.

Fazla uzattım, ağırlığı 14-14,50 kg arasıdır. Bunda kadro boyu, disk - v fren oluşu da ( 2011 lerde v fren yok ) etkilidir.

Güzel olur ama bence aynı paraya çekiş sistemının modifiyesını yap onlar tamamlandıktan sonra görselliğe geçersiniz ben 741 ıme oyle yaptım çekiş sistemının modifiyesını yaptım görsellik hala daha duruyor yapamadım :D

Bence kötü durmaz. Eğer bu parçalarda değişiklik yapacaksanız ölçülere dikkat edin. Mesela sele borusu 31,6 olması lazım.

vıtes grubu aynakol arka on vıtes vıtes kolları demek ıstemıs sanırım cekıs sıstemı derken... beyaz bısıkletınızde cok guzel durur gercekten ama bencede once bu parcaları degıstırın vede mumkunse alabılecegınız en ıyı parcaları alın mesela xtr alın o kadar butcem yok dersenız xt oda olmadı slx :)

Günlük sakin bir kullanıcıysanız xtr kesinlikle tavsiye etmıyorum bütce sıkıntım yok dıyorsanız Xt eğer zorlanırım dıyorsanız deore almanızı tavsıye ederım.

@tayfun güleçyüz

Güzel durur jantlarıda beyaz yaptınızmı tam olur :)

@Emre Yıldız
Bu modellerin arasında ne fark var? Fiyat olarak biliyorum dağlar kadar fark var ama hiç tam olarak farklarının ne olduğunu açıklayan yazı görmedim.

18 kadro bisiklet kullanıyorum. boyum uzun olduğu için seleyi yükseltiyorum yalnız gidon (ya da daha açık ifadeyle direksiyon kısmı) çok aşağıda kalıyor.

bir süre sonra eğilmekten yoruluyorum. tekrar seleyi indirmek zorunda kalıyorum bu sefer de bacaklar için uygun olan mesafeyi daraltmış oluyorum.

ben şimdi özetle, bu gidon kısmını boyuma göre yükseltmek istiyorum, bunun için hangi parçayı değiştirmek gerek?

mümkünse bir link vererek hangi parça olduğunu izah edebilir misiniz?

Merhaba, ben de 18 '' 741 kullanıyordum, aynı sorunu ben de yaşamıştım. Hatta bunun kadro açılarından kaynaklandığını düşünmüştüm. Sırf bu yüzden kadroyu değiştimek bile gelmişti aklıma. En sonunda - istemesem de - açı ayarlı gidon boğazı aldım. ( İşçilik dahil 30 tl masrafı oldu )Benim kullandığım farklı bir modeldi ama örnek olsun;
(link)
Sorun çözüldü, artık rahat kullanıyorum. Siz de açı ayarlı gidon boğazı ya da sabirt boğaz isterseniz dik açılı, yüksek bir boğaz ( ya da uzun gidon boğazı )alabilirsiniz.

Bahsettiğiniz konunun, kadro ya da gidon boğazı değiştirmekten başka çaresi yok.

Sizin boyunuz kaç cm'dir?
Aşağıdaki gidon boğazına benzer,uygun uzunluk ve çapta ayarlanabilir bir boğaz kullanıp,eğer gidonunuz düz(flat)ise onu da riser gidonla değiştirerek gidonu yükseltmiş olursunuz.Büyük ihtimalle uygun kadro boyunda bisiklet kullanmadığınız için istediğiniz gibi olmasa da,bisikletinizi biraz daha rahat kullanabilirsiniz.

boyum 184 ama ayakkabı falan da dahil olunca 1-2 cm daha artıyor ve 186 civarına geliyordur.
tabi eğer boyum daha da uzamadıysa, senelerdir ölçmüyorum çünkü.

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.

linkere gelirsek,

linkteki amoeba çok dandik görünüyor sanki?
ritchey de çok iyi biraz pahalı gibi. daha ekonomik ve performanslı bir ürün var mıdır sizce?

ayrıca bu gidon boğazlarının ölçüleri var 100mm, 80 mm 120mm gibisinden. bunu neye göre seçeceğim?

@Gencer Avşar

Aşağıdaki resimde "a" ve "d" ile gösterilen ölçüler,bisikletin kadro boyundan sonra en önemli ölçülerindendir.Sele ayarınızı doğru yaptığınızı farzedersek;Gidon boğazı uzunluğu ve açısı ,sizin en rahat ettiğiniz değerlerde olmalı.

http://c1202.hizliresim.com/u/b/2lnkk.jpg

Fotografın alındığı aşağıdaki linke de bakıverin;

Not:Amoeba fiyat olarak en uygunu ve işinizi görür.Araştırırsanız sıfır veya 2.el olarak başka markalarda da bulunabilir.

Kendi adıma yazıyorum, bisikletin kadro boyu bana uygun. Aynı sorunu ben de, sorunu anlamak için kullanan arkadaşlar da yaşadı. Çözüm yazdıklarımız gibi.

Konuyu açan arkadaş, Amoeba nın boğazı dandik değil yalnızca biraz ağır, benim kullandığım boğaz örnek olsun diye verdiğim linktekinden faklı. Farklı marka ve modellerde bulmanız mümkün. Mesela şu sayfa; https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=96127

kolay gelsin

Geri