Scudo Sports

Scott Sportster P5 v.s. P6

İsa Mutlu

Aktif Üye
Tepki
53
Herkese selamlar. Bende bir Kron xc 1000 var. Ama uzun yolda sanki biraz yoruyor beni. 28'lik bir tur bisikleti almayı düşünüyorum. Ama acaba hangisini alsam. Çoğunlukla düz yolda kullanmayı düşünüyorum bisikleti. P5'te amortisör ve 24 vites var. P6'da ise düz çatal ve 21 vites. Bunun dışında bir fark varmı acaba bu iki bisikletin arasında. Boy 186 cm, kilo 82 kg. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Scudo
P5 kullanıcısı olarak tavsiye ederim.P5 te amortisör var.Özellikle şehir içinde amortisör işe yarıyor.Ama senin tercihine bağlı.P5 ve P6 kadrolar aynı.Amortisör olmadığı için P6 daha hafif.Avantajı bu.Üzerindeki donanım senin isteğine göre her iki modelde de yükseltilebilir.P5 in dezavantajı ise amortisörü kilitlemeli değil bunu da belirtmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: İsa Mutlu
Ülkemizdeki bozuk yollar göz özünde bulundurulunca ve doğru düzgün bir bislklet yolu olmadığında illaki kaldırım vs.. gibi ufak tefek engeller olduğu göz önüne alınırsa p4 almak daha iyi diye düşünüyorumi

@-aht-

Amartisörün kilitlenememesi fark yaratıyormu acaba kilitlebilen amortisörlere göre. Özellikle düz yolda kullanacaksanız ne gibi fark yaratır. Benim Kron xc 1000'in amortisörü en yumuşak ayarda ve hiçbir zaman kilitlemiyorum. düzyolda pek bir fark görebedim şimdiye kadar.:)

Bende de P5 var ve amortisörün kilitli olmasının pek de avantaj olacağını sanmıyorum.Ülkemizde kaymak gibi yollar olmadığı için öyle ya da böyle kilitlemeye bence ihtiyaç duyulmaz.
Ben şahsen memnunum ve de eğer kilitli olmuş olsaydı şu ana kadar onu kilitleyeceğimi düşünmüyorum.
Bir diğer konu da fren yapma olayı.Ön frene daha çok yüklendiğimiz için takla atma ihtimalini amortisör sanki biraz azaltıyor.
P5 almanı öneririm.
Ama sanki piyasada pek kalmadı.
2009ları bekle bence.

ben de p5 kullanıyorum ve amortisörün kilitli olmasına hiç ihtiyaç hissetmedim. bisikletten genel olarak, p6 ile arasında az bir fiyat farkı var o da 24 vites ve amortisör için değer bence

Teşekkürler arkadaşlar. Acaba parça sıkıntısı çekermiyim. 28'lik bir bisikletin parçaları kolay bulunuyor mu? Parçaların mtb' den farkı nedir?

Tekerlekler dışında hiçbir parçasının mtbden farkı yok.Tekerleri de çok sık değiştirmeye gerek yok zaten.
Ama P5 araştırması yaptın mı kalmış mı?
Bikeandoutdoor'da sanırım 1 tane kalmıştı ama M idi sana olabilir.

evet lastik bulmak biraz problemli ya mtb lastikleri var 26" ya da 28" yol lastikleri var hibritlere uygun lastik bulmak çok zor. onun dışında aynı parçalar. ha bir de amortisörler farklı mtb'lerden

@ismailscott

Önümüz kış. Kış sonuna doğru bir tane almayı planlıyorum. Kron'la kışı geçireyim. Şimdiden yorumları almak faydalı oldu. P5 bana uygun olacak sanırım. Yeşil Bisiklet'ten almayı düşünüyorum. İnternet sitesinde var görünüyor. XL kodrodan daha küçük bir kadro almam zaten.

Acaba Sirkeci'de bulabilirmiyim bu bisikletten.

@mutlu1984

Sirkeci'de Scott bulunabileceğini sanmıyorum. Oradan sadece Sedona (Aslı Bisiklet), Kron (Efor Bisiklet), Bianchi vb. markalar alınabilir. Scott için şansınızı Yeşil Bisiklet, Adrenalin ve Bike&Outdoor mağazalarında deneyin.

Gel sen vazgeç P6 dan ,ülkemizdeki bozuk yolları düşünerek sana P5 tavsiye ederim,sanırım ben de bir P5 alıcam,bisikletin amortisörlü olması konfor konusunda sana büyük bir artı kazandıracaktır,benim şahsi görüşürüm bu,keyifli sürüşler diliyorum,teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: İsa Mutlu
corratec x trail cross base de kilitlemeli amortisörde var şehiriçinde amortisörünü kullanırsın mesela duzgun bir yolda rampa cıkıyosan amortisörü kitlersin esneme yapmaz o zmn duz masa gibi rahat gidersin kilitli amortisör mutlaka gerekli bnce...

Ben de 3 haftadan beri P5 aramaktayım ancak malesef piyasada kalmamış. Izmir'de 1 tane L kadro var ama bana uymuyor. 2009 modeller ne zaman gelir acaba, bilgisi olan varmı?

forumdan birisi P6 XL satıyordu 500 YTL kaçırma derim... daha 1,5 aylık...

Yada sedona 311 öneririm... Kullanıyorum ve memnunum... Uzun yol da, kısa yol da kaldırıyor...

• Beğen
Tepkiler: makbal
Teşekkürler, o bisikleti görmüştüm ancak benim aradığım M kadro, zaten P5 istiyorum. Kafayı taktım bir kere :)

Geri