Satılık Full XT set Whistle - 10.63 kg - 2400 TL !!

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar merhabalar. Daha farklı bir bisiklet alma isteğim dolayısıyla şu an kullandığım, daha yeni topladım sayılan bisikletimi satışa çıkarıyorum. Bisiklet birkaç parça dışında tümüyle sıfır parçalardan toplanmıştır ve toplandıktan sonra 400 km kadar kullanma fırsatı bulabildim sadece. Tüm parçaları olabileceğinin en ucuz şeklinde edinmiş olmama rağmen yazdığım fiyattan çok daha fazlasına mal olmuştur bana :) Bisiklet tepeden tırnağa üst seviye ve değerli parçalarla donatılmış olup, şu an herşeyiyle mükemmel durumdadır. Örnek vermek gerekise sırf lastiklerin Türkiye fiyatı 300 tl ye yakındır. FSA boyunun yurtdışı fiyatı bile 70 € kadardır. Bunların dışında kablolar bile özeldir, 20 € luk vites kablo seti ve 40 € luk fren hortum seti bulunmaktadır. Titanyum çalınmaya karşı koruma sağlayan özel anahtarlı skewer set bile 25-30 € luk parça. Yani bunlar ayrıntılar tabi, geri kalan parçalar için zaten konuşmaya bile gerek yok hepimizin yakınen tanıdığı üst seviye donanımlar.

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/1.jpg

Bisikletin kendisi şu an Ankara'da, ama okul bittiği zaman evime yani Eskişehir'e götüreceğim. Binbir emekle ve çabayla topladığım, adeta benden bir parça haline gelen bu bisikleti kendime göre fazlasıyla uygun gördüğüm bir fiyata, 2400 TL ye bırakacağım.

Bisikletin çok ayrıntılı bir hikayesini ve daha bolca fotoğrafı fotoğraflar bölümündeki başlığımdan bulabilirsiniz, buyrun linki: (link)

Parça listesini de aynen kopyalıyorum:

Aktarma:
* Shimano XT ön arttırıcı
* Shimano XT arka arttırıcı
* Shimano XT Aynakol
* Shimano XT vites kolları
* Sram PG980 ruble
* KMC x9 gold zincir
* Goodridge beyaz renk kablo seti

Maşa:
* Manitou Skareb Super TPC (1450 gr)
80mm - Compression, rebound, locuk-out

Fren:
* Shimano XT Hidrolik set
* Shimano XTR rotorlar 160-160 mm
* Jagwire hydraflow beyaz renk hortum seti

Tekerlek:
* Shimano XT 24 tel TUbeless jant seti (1660 gr)
* Schwalbe Nobby Nic 2.1 EVO Tubeless lastikler
* Özel anahtarlı titanyum skewer set (80 gr)

Kadro ve parçaları:
* Whistle 1051 hydroformed aluminyum custom tubing kadro 18 inch
* FSA XC-115 12cm boyun (125 gr)
* Ritchey WCS Gidon (147 gr)
* NECO rulmanlı furç seti
* Nukeproof spacer
* Zefal kırmızı alu suluk kafesi
* VT parts beyaz elcikler

Sele ve parçaları:
* Ragley Ti-rail sele (206 gr)
* AFC Lite R1 sele borusu (150 gr)
* Amoeba kırmızı sele kelepçesi

Aksesuarlar:
* Sigma 1009 km saati
* Ilumenox arka aydınlatma
* Brand-x kurukafa kırmızı kablo tutucular
* The kırmızı kadro koruması


http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/13.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/5.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/18.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/17.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/15.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/14.jpg

http://i1119.photobucket.com/albums/k635/aschefruhling/16.jpg



İzninizle bisikletten biraz daha bahsetmek istiyorum. Başlıkta yazdığım gibi bisiklet pedalsız 10.63 kg gelmektedir. Eğer ortalama bir karbon kadro alsanız bile bisikletin ağırlığı 9.5 kg a düşecektir, çünkü donanımı çok hafiftir. Hiç karbon donanım yok ama aliminyum olarak olabilecek en hafif parçaları seçtim. Eğer ayrıntılı görüşmek isterseniz dilediğiniz gibi bisiklet, gramaj vs hakkında sohbet edebiliriz.

Ama parçalar hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, kadrom biraz ağır ama çok sağlam ve esnemez. Elime (marka vermek istemiyorum) 500 600 tl lik bir aliminyum kadro almıştım, arka borularını elimle sıkmaya çalışınca esnediklerini görebiliyordum. Ama benim kadroda denerseniz ne kadar esnemez olduğunu görebilirsiniz, oldukça rijit yani. Ayrıca forumda da belirttiğim gibi şu an açılar vs herşey mükemmel durumda, inanın bindikten sonra kadroyu değiştirmeyi hiç düşünmeyeceksiniz.

Tekerlere değinmek gerekirse, shimano xt jant setidir, 1660 gramlık ağırlığıyla muadillerinden, crosstrailden falan oldukça hafiftir. Göbekleri sıfırlanmıştır diyebilirim, çok ayrıntılı bakımdan geçti. Orjinal quick releaseleri de duruyor. Lastikler de 2.1 schawalbe nobby nic'dir. Nobby nic'lerden o kadar memnunum ki belki de hayatımın sonuna kadar her dağ bisikletimde bu lastiği kullanabilirim :) Kendileri tubeless olup lastik sıvısı da barındırır, hiç patlak vermemiştir, ne kadar çabalasak da patlamadı :)

Vites ve fren sistemi de bildiğiniz üzere XT, sorunsuz şekilde dört dörtlük çalışmaktadırlar. Rotorlar XTR'dır, yani sorarlarsa xtr parçam da var diyebilirsiniz :)

Amörtisöre değinmek gerekirse, Manitou Skareb super TPC'dir. Gerçekten de zamanının en üst seviye maşalarındandır. Hem lock out hem rebound hem de compression mevcuttur. Ayrıca mükemmel bir ağırlığa (1450 gr) sahiptir. Çok harika bir çalışması var ve gerçekten çok büyük keyif katıyor bisiklete, buna siz de kolaylıkla şahit olabilirsiniz.

Kadro elemanlarına gelirsek, boyun FSA xc 115 ve gidon Ritchey WCS'dir, yine oldukça hafif ve kaliteli parçalar. Sele borusu Afc ve 150 gramdır, sele de harika bir görünümü ve tasarımı olan Ragley marka titanyum raylı 206 gr ağırlığında harika bir seledir. 8kg lı rakamlara inmek isteseniz bile değiştirmenize gerek kalmayacak parçalar :)

Bunların dışında ufak tefek, bisikletin rengini görünümü tamamlayacak parçalar da mevcut tabi, vidalar, kablo tutucular, suluk kafesi, sele kelepçesi, elcikler vs.. Bunlara ek olarak satın alacak arkadaşar sigma 1009 km saatini ve arka lambayı da hediye edeceğim. Hatta belki ufak tefek başka hediyelerim de olabilir :)

Kusura bakmayın çok vaktinizi çaldıysam, söz konusu bisiklet oldu mu bi başlayınca kolay kolay susamıyorum :)

İsteyene detaylı yüksek çözünürlüklü fotoğraf gönderebilirim.

İletişim:

apostt@gmail.com(msn ve mail adresim,

505 932 16 36 da numaramdır. İsterseniz forumdan da mesaj atabilirsiniz, kısa sürede yanıtlamaya çalışırım. Söylediğim gibi fiyat 2400 TL dir, parçalamayı hiç düşünmüyorum gerçekten lütfen sormayınız. Bu bisiklet bu şekilde alınmalı ve binilmelidir diye düşünüyorum. Pazarlık da yapmak istemiyorum, çünkü bisiklet uzun süre satılmasın istemediğimden dolayı zaten çok uygun yazdım fiyatı, kaçırmayın derim.

Takas olur mu diye soracak olursanız, belki diyebilirim.. Muadili ya da daha alt seviye bir yol bisikleti takası gelebilirse değerlendirebilirim, ama cazip bir bisiklet olduğu sürece tabii ki, olumsuz yanıt verirsem kurusa bakmayın şimdiden.

İlanı okuduysanız çok teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim..
 
Scudo

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar hem ilanı güncellemek adına hem de unuttuğum bazı şeyleri söylemek adına bir mesaj daha yazayım dedim.

Vites ve frenlerin kullanım süresinden bahsetmemişim. Aynakol eski model olmasına rağmen ben aldığımda 100km yapılmamış bir parçaydı, bende 300 ancak yapmışımdır yani toplam 400 km de. Ruble de aynı şekilde. XT arka arttırıcı ise yenidir, 100 km olmamıştır. Zincir de 300 kmdedir, ayrıca bisikleti alana bir zincir de ben hediye edeceğim. Vites kolları ve frenler de sıfır takılmıştı diyebilirim, en ufak bir sorunları ya da ömürlerinde azalma yoktur.
 

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
@egemen ekleme

Cuma gününden itibaren Kent Orman'da rastlayabilirsiniz belki.

İlan günceldir..
 

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
İlan günceldir..

Bisikletin Ankara'da olduğu son 2 gün..
 

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
İlan günceldir.

Bisikleti Eskişehir'de görebilirsiniz şu an.
 

Serkan Yalnız

Daimi Üye
Kayıt
5 Ekim 2010
Mesaj
365
Tepki
395
Şehir
İstanbul - Beşiktaş
İsim
Serkan Yalnız
Bisiklet
Cube
Ilan günceldir, bir miktar pazarlık olur.