Scudo Sports

'' nonstoptempo''

Yine destan yazmışsın :p

Tek başınalık hem iyi hem değil... Riskli bir çok yönden.. Sana yazmıştım daha önce de..
Çoğunluk çalışıyor, aile sorumluluğu taşıyanlar da var.. Herkes senin gibi bağımsız değil yani...:p Bu yüzden yollara çıkan az oluyor tabi..

Sürat yapmak haz verse de ben kalabalık bir gurupla ayeste gezilerden de çok keyif alıyorum..

Genellikle yalnız geziyorsun, bu durumda tel.nun senin için önemini söylemiştim.. Ne yaptın, hallettin mi...? :bilmiom:
.
.

• Beğen
Tepkiler: engin güner
Scudo
@naz34

sibel tekrar hoş geldin topiğe şeref verdin...
evet telefonu bu önümüzdeki hafta alacağım abladan, dediğin çok doğru cep şart ne kadar sevmesemde ,elektromanyetik alanı üzerinde taşıyorsun ...
hiç doğru değil .....zati etraf bir sürü cepli insanla doldu ..onlar zati yayıyor..bi de baz istasyonu.... bi yazmaya başlıyorum elime fren yapamıyorum çok yazıyorum yahu ,artık kitap felanmı yazsam bisiklet
üstüne....

:D :D :D :D

şimdi sen yerinde duramıyorsun yakında tandemli olacaksın bana öyle geliyor bu konuda sana en iyi partner sevgili görkemmmmmmmmmm

:) :) :) :) :) :) :)

@Kudret Kurtcebe

Sen istersen bisikletin de , müziğin de kitabını yazabilirsin...:)

Lütfen ihmal etme ve bu hafta cep.tel olayını sonlandır ..Lütfen..:in:

Cep.tel.rının çok zararlı olduğu gerçeğini hiç unutmayalım ama bu zamanda bir ihtiyaç olduğu da gerçek...

Zararlarından senin gibi herkes çekiniyor... Okuduğum uzunca bir yazının kısa bir bölümünden "alıntı" yolluyorum..
Bu maddelere uyulursa daha az etkileşim oluyormuş..:in:

CEP TELEFONUNDAN KORUNMANIN BASİT YOLLARI:

— Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.

— Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. (Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir.)

- Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak. ( SMS konuşmaktan daha çok kontör harcıyor :p )

— Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefon çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır.
Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak.
(Gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye açtıktan 1-2 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.)

- Cep telefonunu gün içinde vücudunuzdan olabildiğince uzakta, çantada;
çantanız yoksa, en dış cebinizde taşımak.

.
.

.
.

• Beğen
kudret abi gel benim baş belası telefonlarını birini götür yav :D
gerçekten lazım hani ben kudret abiyle turlamak isterdim oda biliyor ki bende alet yok küçücük bir rampa çıkak dedik demedik dedik mi demiş de olabilirik ya çıkamadım işte :DD: :D kudret abiye heralde roket taktılar dişli oranı ne ise mübarek :D 50 yi devirdi o yokuş aşağı süzülürken ben pedal çeviriyordum
burası harbiden nonstop konu oldu :D:D:D deprem aktivitesi güncel pedal konuları :D
biraz gevezeliğim tuttu yazayım yine kendimi aynada bakınca biraz kudret abiyimi görüyorum mu ne :D ne benzerliğim var
ikimizde ille de bisiklet diyenlenlerdeniz
sıradışıyız galiba yemek yemek bana gelmiyor kudret abiye de
o yalnızların adamı bende geri kalmam heralde :D aydos tepesine tırmandım amman ne büyük başarı kudret abi kartepe yaptı :D
öyle değil mi kudret abi

@engin güner

engin teşekkürler
burda her vakit bisiklet tempo, performans konuşulması bazen bana biraz sıkıcı geliyor arada sırada başka konularda da konuşuruz bilgi alışverişi olur bisiklet üstüne olur mesela bu cep gibi ..gerçi sevmiyorum bu cebi... kartepe evet ora sihirli bi yer ve zirveye yolu olması çok güzel keşke uludağında olsada gitsem ama çok ters yol ...
engin cep bana lazım gerçi abladanda alacağım teşekkür ederim sana.
abla ile irtibat olması açısından önemli .... anne baba yok bi şey olursa abla var ya diye kendimizi avutuyoruz.... :) :) :) :) :) :) :)

@ali ayhan cıvıl

Rica ederim..

Cep.telin zararları konusunda yeteri kadar bilgi sahibi değiliz ...Bunun için çevremize bakmamız yeterli.. Sokakta herkes tek elli..Çünkü diğer elleri kulaklarına yapışık...:D

Bu konuyu yeni bir başlık altında mı açsam acaba..
Çünkü uzun ve detaylı bir yazıdan küçük bir alıntı yaptım.....

.
.

• Beğen
kendi adıma kudret abi her zaman yanımdasın bir emrin yeter ::)çağırman yeterli bir işin düştüğünde
kudret abi istanbulda scott satan yer var mı yakından görmek isterim orayıda :)

• Beğen
Tepkiler: naz34
@Kudret Kurtcebe

Bu arada Kudret arkadaşımın '' nonstoptempo'' topiğini de Engin kardeşin dediği gibi, "nonstop"a çevirdim..Kendi de zaman zaman başka topikleri böyle dalgalandırdığı için , bu konuda hoşgörülüdür bilirim...:D

Ben Kudret arkadaşımın bisi.severliğini, gençlere bu konuda iyi örnek olma çabasını, yüksek tempolu geziler yaparak bu sporun her yaşta yapılabileceği gerçeğine örnek biri olduğu için, her zaman takdir ediyorum.

Sadece abla yok ki Kudret..Bisi.sever dostlar da var.. Allah kaza- bela vermesin kimseye tabi ama..İnan böyle durumlarda , bu camiada tanıdığım yardıma koşan, koşacak çok bisi.sever var.. Yalnız değilsin , UNUTMA....:)

Engin kardeş
Scott markasını bir çok firma satıyor.. Sen hangi semttesin , hangisi sana daha yakındır bilmiyorum..
Yeşil bisiklet ve , Erdoğanlar da satışı var diye biliyorum ama yine de Kudret bu konuda sana daha çok yardımcıolabilir sanırım...
.

• Beğen
@engin güner

engin kaçkara gideceğiz bi ara hatırlat oraya bakalım göztepe ışıklardan bağdattan 100 metre yukarda orda scott şehir bisikleti var..
2.el var...
bu arada temuçin eseni beğendim dream tv de güzel parça nefes nefese yola devam bayağı güzel parça genede iyi müzik yapanlar var yahu bu piyasada...:) :) :) :)

anılarım canlandı kaçkar mı abi aman aman olur tabi de :D ben hala geride kaldım müzik konusunda barış manço grup vitami cem karaca kudret abi birde :p

@naz34

çok teşekkürler sibel.....
evet başka topikler derken arada sıra dalgalanmalar çok şiddetli olmuş idi...
ama bu sanal ortamda bazı insanlar aynı ,dışardada aynı ve o insanların aynılıkları onları bağlar ve biliyorsun ben aşırı kuralcı değilimdir asla dayatma yapmam beni kimse geçemez demem .....kasksız gelen arkadaşım vardı hiç bişey söylemedim ,altında yol bisikleti vardı onu tura almamazlık edemezdim herkes biliyorsun 18 yaşından sonra düşünebilir ....ve başına gelecek olayları tartabilir diye düşünüyorum kişi kendinden sorumludur......
burda aslında ben performans turları düzenlemeden ziyade önce kendimi geliştirmeye çalışıyorum ...
ve ne yemem gerektiğini doktorumdan öğrendim .....
kan örneği alarak benden şunu şunu yememi istedi ....
herkesde durum farklıdır ben doktora her şeyi anlattım böyle bir spor yaptığımı 160-200 km bi günde bisiklet yaptığımı, hızlı tempo yaptığımı ona göre bir beslenme grafiği verdi bana ve onu şimdiye kadar uyguladım bende hiç bir sorun olmadı ,dengeli beslenen bi insan, uykusunada dikkat ederse hiç bi sorun yaşamaz, sigara yok içki yok daha ne olsun bol bol yeşil çay ....çay bile içmiyorum artık ada çayı ile tarçın ve yeşil çayı harmallayıp içmece millet nezleden kırılıyor ,neden yanlış besleniyorlar,,,,,,,

@engin güner

engin dream tv de saat tam 23.30 da salı günü eskici var hepsi eski klipler ve gruplar queen ,,, ve ıron maiden ne solist be kardeşim bruce .......

:) :) :) :)

ben pek metallicanın solistini beğenmiyorum ama alt yapılar iyi metallicanın ....
bi de çarşamba 23.30 da program var oda yeni rock grupları....

tam benim tarzım tv izlemeye fırsatım olmuyor ama bakacağım :D
bilmem tarzınmı rammstein de dinlerim :D yarın bende doktora topukluyayım bu salya gıne hortladı

@engin güner

tarz olarak dinlemeden önce solistlerin gırtlakları önemli benim için yani bir rock grubunu götüren bence solistin gırtlağı...
örnek ....
genesis...peter gabriel...
led zeppelin......robert plant...
queen ....freddy
chicago......terry
jethro tull ---anderson ...solist olarak orta şeker, bi robert plant yanında o müthiş bi flütçü idi...
diğer sevdiğim solistler, bruce -----ıron maiden....
heavy metalin baba grubu odur metallica daha ortalarda yokken ıron maiden fırtına gibi esti...
rock bir çok dala ayrılır biliyorsun .......,rap de rocktır heavy metal de rock tır
heavy metal müzik de kendi arasında dallara ayrılır...death gibi dikkat edersen solistler ölü gibi ses çıkartırlar bu yüzden kanser olan var ...gırtlak kanseri...
yeni olanlara bakıyorum yalnız 70 lerin kaliteli rock grupları aşılamadı bunun nedeni yeni gelenler şunu düşündüler 70 lerin tüm rock grupları yapılanın en üstünü yapmışlar dediler ve o zati üst olan olay aşılamayacaktı ....
durum bundan ibaret.....

Yarın rüzgar 30 larda ama yağmur yok.. '' nonstoptempo'' Güzergahını belirledin mi...?

evet başka topikler derken arada sıra dalgalanmalar çok şiddetli olmuş idi... .......................................................................................................................... :D:D :D

ama bu sanal ortamda bazı insanlar aynı ,dışardada aynı ve o insanların aynılıkları onları bağlar ve biliyorsun ben aşırı kuralcı değilimdir asla dayatma yapmam beni kimse geçemez demem .....kasksız gelen arkadaşım vardı hiç bişey söylemedim ,altında yol bisikleti vardı onu tura almamazlık edemezdim herkes biliyorsun 18 yaşından sonra düşünebilir ....ve başına gelecek olayları tartabilir diye düşünüyorum kişi kendinden sorumludur......

Kudret
kuralcılığa ben de karşıyım ama yine de kask konusunda mutlaka ikazını yapmalısın.. Onlar daha çok genç..Tecrübeli bir bisi.kullanıcısı olarak bu senin görevin..

burda aslında ben performans turları düzenlemeden ziyade önce kendimi geliştirmeye çalışıyorum ...
ve ne yemem gerektiğini doktorumdan öğrendim .....
kan örneği alarak benden şunu şunu yememi istedi ....
herkesde durum farklıdır ben doktora her şeyi anlattım böyle bir spor yaptığımı 160-200 km bi günde bisiklet yaptığımı, hızlı tempo yaptığımı ona göre bir beslenme grafiği verdi bana ve onu şimdiye kadar uyguladım bence hiç bir sorun olmadı ,dengeli beslenen bi insan, uykusunada dikkat ederse hiç bi sorun yaşamaz, sigara yok içki yok daha ne olsun bol bol yeşil çay ....çay bile içmiyorum artık ada çayı ile tarçın ve yeşil çayı harmallayıp içmece millet nezleden kırılıyor ,neden yanlış besleniyorlar,,,,,,,

Sabahları aç karnına
1 Yemek kaşığı Yeşil çay
5 adet Karanfil
1 küçük parça Çubuk Tarçın
1 dilim Limon
1 Fincan Su ( az sıcak su içinde 2 dakika beklet ve iç) Afiyet olsun..

heavy metal...metallica.......rock.....rap :winkenlux
Ben diyorum sana işte arkadaşım, yaz bunları yaz, gençler müziğin içinde yaşamış birinden öğrensinler bunları....: ............

.
.

.
.

• Beğen
sibel topiğin genel sekreterisin artık....
evet bu topik senin ....
senin kadar bisiklete binmesini seven bi insan daha bilmiyorum varmı ....
insanlar ile paylaşmayı seviyorsun biliyorsun beraber pedalladık ...
yeniden dönme olacakmı tam net olarak bana yaz derim ..
ayağına bi engel teşkil ediyormu....
yani platin.....
kask konusunda evet haklısın ...ama insanlara bunu güzelce anlatmak lazım dilimizi güzel kullanacağız ......
yada gezi düzenleyeceksek ...nitekim biliyorsun ters tepiyor...
bi de hız yapıldığı için kask benim antremanlarda gerekli...yalnız bu yaz açıkçası artık performans olmaz nedeni öğlen sıcaklarında bu iş olmaz ...
yani hız yok....güneş tepende 40 derece neyin performansı bu olsa olsa öteki dünyaya davetiyedir....özellikle tenmuz ve ağustos ayları ama geçen sene biliyorum mayıs ayının sonunda başladı sıcaklar....
bu sıcak aylarda yavaş sürmek lazım ve bol bol su ve enerji barı power jell..
yarın rüzgar accuya göre 13 km ...yerler ıslak olmaz ise ben çıkarım başı büyük rampalarına doğru.....

yok yok bu menüde bişi eksik yavf yok eksik bişi var limon mu hmm ::D
çok güzel özetlemişin kudret abi

kask konusu evet bir problem ama yetişkin bir adam meşe suntası gibi bir görüşe sahipse ondan anca gardolap olur isteğidiğini de ona göre durum farklıdır illaki koşullanması için bir ters etken olmalı düşüp ağzı burnu yamulmalı anca o zaman takar eğer bir daha binmeye cesaret ederse
yalnız şunları gördüm bunlara karşıyım
belediyenin inşaat işçisi gibi üzerime turuncu bir forma almak bana gelmez itici duruyor farklı bir tasarım çıkartırım belki bir tekstil teknikeri olarak :D
kask takarım hiç bir zaman takmamazlık etmem
iyi bir sosyolog olacak mıyım bilinmez ama
toplum iyi analiz edebilirim.Belki neden bizim insanlar kask takmaz neden takmaz çünkü yeterli bir bilgi birikimleri yok belirli bir görüşle sınırlandırılmış. birilerine biz ne kadar söz söylesek de onlar kendi bildiklerini okurlar
Kimilerine göre de herşeyin farkındayımdırlık vardır.Bisiklet özgürlük değil mi ?deyip takmaz keza hollandayı dilimize dolamışız ama acaba bir bakın hollandaya bir bakın istanbula
Garip bir örneğim var istanbuldan
sultanbeylide öğle namazı için camii de durdum içeri girdim namaz kılmak için beni turist sanmışlar camiyi gezicem diye :S dışarı çıktığımda bana bağıra bağıra türkmüsün diyorlar dedim ne alaka kafanda kask var çok iyi hatırlıyorum kafam da kask var diye uzaylı değilim ya bak uzaylılarda müslüman bunu dediğim kişi de camii müezziniydi istanbulun bilgi seviyesi yerinde değil zaten bir lakabım da uzaylı :D

• Beğen
Tepkiler: naz34
@engin güner

engin 1980 de bergen de -norveçin küçük bir kasabasında - insanlar bisiklete biniyordu kasksız olanlar vardı ve ben o vakit bu insanlar niye kask takmıyor diye düşünmedim bile çünki yavaş sürüyorlardı bisiklet yolundan gidiyorlardı alt yapılar mükemmel tabi.....ve amsterdam bisiklet cenneti diyeceğimde orda en fazla bisiklet hırsızlığı olmakta malesef ,
amsterdam da bir milyon bisiklet kullanıcısı var ve belediye artık araçları trafiğe kapatmış durumda ....
formalı insan görmedim ne danimarkada nede norveçte gece için fosforlu giyecekler giyen vardı tabi......
şimdi dernek olayları var dışarda ve dernekler insanlara bisiklet forması satmaz....işi bu değil çünki.....mesela başka bir olay var c.m o nedir birden bire internetten bir araya gelen insanlar kural tanımadan trafiği kapatırlar burda lider yok ... ve dolayısıyle bir protesto var tabi.....
ama azınlıkta kalmaktalar .......eğer daha iyi bir dünya istiyorsak daha yaşanabilir, önce 200 yılın bi bilançosunu çıkartacağız yani dev şirketler ve bu şirketlerde çalışanlar hiç kimse ekmeksiz kalmak istemez yada işsiz ...daha hala petrol çıkarmak için kanada da su kullanılıyor bi gün gelecek su önemli olacak o vakitte su savaşları başlayacak ..dünyada su bitecek bi gün...
insanlık herşeyden vazgeçecekmi arabadan, konforlu yaşamdan sorunsal sorun burda engin...
gene çok yazdım....

:) :) :) :)

@Kudret Kurtcebe

İlahi arkadaş ya, sağolasın..
bisi.dünyasında bi paye almak hoş olurdu ama topik genel sekreterliği aklıma hiç gelmemişti doğrusu..:p

"Bisi.sürmek benim için hobi değil, bir yaşam tarzıydı....Sağlıklı olmak için kullanıyordum, şimdi de bisi sürebilmek için yaşıyorum" desem yalan olmaz..
Pedal çevirmeme engel olan kaza değil, fıtık ağrısı..:D Ağrı geçmeyince yürüyemiyorum..Yürüyemeyince bacak güçlenmiyor..Güçsüz bacak bedeni taşıyamıyor..Bu durumda bisi.sürmek sakıncalı..Tedavim devam ediyor..Dr.ne zaman izin verirse o zaman başlayacağım..:eek:

Vallahi sıcaklık 40 mış , 50 ymiş bana vız gelir, yeter ki pedal basacak duruma geleyim..:D O kadar özledim yani...Hem arkadaşları , hem turları, hem de bisikletimi..Allah kimseyi bu kadar uzun ayırmasın sevdiklerinden............................
.
.

Geri