Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

vur ağzına 2 tane geliyo mu bi daha bakalım :D en iyi korunma yöntemi hiç yaklaşmamak :) havlayarak gelen köpeklerin hepsinde durdum ve salak salak baktılar bana :D durmak işe yarıyor napıcaklarını bilmiyolar. denediklerimin hepsinde işe aradı ama bundan sonrakilerde işe yarıyacağını söyleyemem...

Scudo
Bana havlayarak gelen kopekleri severim. Canını yakmam şevkatle yaklaşırım. Bu şekilde bir pitbulu yola getirdim ;)

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Ben de durup beklemeyi tercih edenlerdenim. Daha önceleri durmazdım. Durmadığım için panikten dolayı kontrolü kaybedip kaza yapmıştım. Durunca köpek de duruyor. Bir süre yürüyerek hareket edip alanlarından çıktıktan sonra onlar da bırakıyor peşimi. Bisikleti kalkan olarak kullanmak hiç aklıma gelmemişti. Çok mantıklı :)

durmak en iyi çözüm. sakin sakin ıslık çalarsak bi kaç dakika içinde dost bile olabiliriz en saldırgan bi köpekle. ama ata sözlerinin de söylediği gibi köpeğe dolanmaktansa çalıyı dolaşmak iyidir.

geçmiş olsun... hem bu forumda ve diğer sanal ortamlarda, hem de yüzyüze sohbetlerimde bir çok köpek tehdidi tecrübesi dinledim. ben de 4-5 kez köpeklerin korkutmasına maruz kaldım. Ama bu yüzlerce vaka içinde ısırmayla sonuçlanmış bir vaka hatırlamıyorum. Bütün bunlara bakınca köpekler, kesinlikle alanlarını korumak içgüdüsüyle hareket ediyorlar ve alanlarına girdiğiniz zaman sizi oradan atmak için en tehditkar hallerine bürünüyorlar. Sahibli köpekler zaten saldırgan davranmıyor. sokak ya da bir araziye konuşlanmış köpekler o alanı koruyor. en saldırganları ise bir özel mülkü, fabrikayı ya da çiftlik/sürü vb. ni koruyan köpekler oluyor. olabildiğince soğuk kanlı davranmak ve korkmamak gerek. şefkatle yaklaşmak demiş bir arkadaşımız, en güzeli o olur ama o esnada şefkat en son hissedilecek şey oluyor çoğunlukla. bir hayvan sever arkadaşım, yanınıza bir parça ekmek falan alıp, böyle bir şey olduğunda köpeğe vermeyi deneyibilirsiniz demişti. bilmem etkili olur mu?

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
ben hiç böyle bir tecrübe yaşamadım ama şöyle bir soru sorsam acaba; hızlanabildiğimiz kadar hızlansak da yetişebiliyor mu bu köpekler bize???

@Mehmet Akif EROL

Şimdiye kadar test ettiğim köpekler 30km civarı bir hızda tıkanıyorlardı. O hızda kısa bir süre koştuktan sonra bırakıp geri dönüyorlar. (yoruluyorlar mı yoksa korudukları bölge mi bitiyor bilmiyorum)

• Beğen
Tepkiler: Umut SÜRÜCÜ
öncelikle geçmiş olsun.

bende zamanında cok köpek saldırılarısı gördüm.
bursa mustafakemalpaşada yaşıyordum bundan 8 sene önce.
orada tarla ve fabrika bölgesinde acayıp köpek cinsleri vardı. babamın mesleyi derici oldugundan fabrikamıza bisikletle gider tabı gıderkende kestırmelere dalardım nedenmi köpek cıkar düz yolda.

neyse anımı anlatmak ısterım
gine bisikletle gidiyorum ozamanlar 14 yaşında varım yada yokum.
bi fabrikanın onunde 2 pitbul bende durdum izliyorum zincirli ama ağzından salya sümük akıyor hayvanın öyle bir havlıyorki anlatamam:)zincire bağlı cif kat zincir.
ve o köpeklerin karşısına gecip eylencesıne 2 taş attım onların bölgesine onlara atmadım. ve hayvan ıyıncene azdı yanıma yaklaşıyor zıncır gerıyor neyse bısıkletten ındım derken hayvan zıncırı koparttı ve nasıl koparttı bılmıyorum bagırsam o bolgede gurultu oldugundan duyulmaz tekim o köpekler o zincirleri nasıl koparttı bılmıyorum. ve tellerden acıklık bulup yanıma doğru gelmeye başladılar ben bisiklete binene ve pedallayana kadar köpekler beni yeri serdi bi güzel derken bi ısırık hıssetim ve o sinirlen bi bagırdım elime taş alıp bisikleti alıp köpege fırlattım sonra oda yaralandı üzüldüm öteki üstüme atlıcak biriside bisikletlen ötekinide sopa ile , derken 10 dk bu mücadele sürdü baldırım kanıyor bacaktan kan akıyor pıtır pıtır derken 2. köpek bilektende bi kıt aldı. ve yere ıkınma pozisyonu aldım aniden ve köpekler ciddi bişilde bana havluyor ama saldırmıyor. benim etrafımda dönüyor benim elimde taş başka bişi yok 1 tula var bi bisiklet bi sazlıklar:) bileyimdeki yara büyük cok fazla. derken bisikleti aldım yavaş yavaş olsa kendımı kollayarak onları ürkütmeden cıkmaya başardım ve yakındaki bi amca evine konuk edip yıkayıp üstümü bez doladık fabrikaya geldim üstüm başım kan ve pansuman cantasına gidip gerekli pansumanı yaptım. peder doktora götürdü aşı bile yapmadılar ne yazıkkı gerekicegini söylemediler. ve ertesı gun o köpeklerle bi daha tanıştım malları kurutmaya götürdügümüz bekcı kopegımiş kuyrugu kesik pitbull sahibiyle babam kankalarmış söyledi gittim sahibiyle sevdimde barıştık. kemik cıktıkca fabrikaya geldigimde onlara getiriyordum. aslında onların saldırmasına ben sebeb olmusum taş atarak o köpeklere:) buda bana ders oldu

@Gökhan Toros

Köpeklerin geneli 30 km/h ta tıkanıyor olabilir ama kalkışta iyidir... :D Yani boş bir anınızda yakalanırsanız ki genelde öyle oluyor.Siz 40-50 lere çıkana kadar paçanızda bitiverir...:D

Sağlıklı bir köpek 0 dan, maksimum hızına (Diyelim ki 30 km/h) bir kaç saniyede çıkabilir.Köpekten kaçmak hemde panik halinde kaçmak genelde çözüm değildir.Ancak önceden farkedip güvenli mesafeyi korumak ve uzaklaşmak en iyisidir.Ama bir anda dibinizde biten bir köpekten kaçmak, durumu sizin için daha kötüleştirebilir.

Köpekler siz hareket halinde iseniz.Bir çatışma eğrisi hesaplar ve bu eğri üzerinde koşmaya başlar.Hızınızı; Bu eğirinin sizinle buluşma noktasını zamanından önce geçecek şekilde artırabilirseniz köpeğin atağını saf dışı bırakmış olursunuz.Çünkü köpekler bu noktada size ulaşamaz ise genelde vazgeçerler.Takibi sürdürse bile aynı zamanda koruduğu alanıda terk etmiş olursunuz ve yine vazgeçer.

Bu kadar kısa sürede bu hızlara çıkabilen bir bisikletçi buralarda harcanmamalı ve derhal Tour de France'a katılmalıdır.:D

YADA...!

- Olabildiğince saki olun...(Olabildiğince işte :eek: )
- Bisikletten inin (Bisiklet üstünde bir yaratık olarak onu daha çok tahrik edersiniz.
- İstifinizi hiç bozmayın.Kendinizden emin yürüyün.
- Bisikleti , köpekle aranıza alın.Gerektiğinde köpeği uzak tutmak için kullanın.
- Mümkün olduğunca çabuk ama koşmadan bölgesini terk edin.
- Tercihe göre Ultrasonik köpek kovucu ve benzer cihazlar bulundurun.Ama bu cihazların garantisi yoktur ona göre...

Biber gazı bence aralarında en risklisi.Kullandığınız an sizde o alanın içindesiniz.Birde hafiften rüzgar size eserse kendinizi paralize etmeniz işten bile değil...

• Beğen
Tepkiler: Sahra EVRENSEL
Köpek beni kovalamaya başladığı zaman hiç durmam aksine hızlanırım.Oda hızlanır ama nereye kadar:DBazen benimle paralel koştukları olur fakat hiç bir köpek o hızla birine saldırmayı göze alamaz.Üstünüze atlamaz çünkü tek amacı sizi korkutmak ve kendi bölgesinden uzaklaştırmak.Bu yüzden hayvana zarar verici davranışlardan kaçınmak gerekir.En fazlası,eğilip yerden taş alırmış gibi yaptığınızda çoğu köpek korkup kaçıcaktır.

Sıradan bir sokak köpeği 40 km/s hıza ulaşamıyor.Test edip onaylanmıştır.Pedallayın arkadaşlar :D

Bende pedallayanalrdanım arkadaşlar....

Geçenlerde Kumkapı'ya giderken yolun üzerinde Eminönü'ne doğru giden bir sokak köpeği vardı 20mt mesafenden garip garip bakıyordu yaklaşınca hafif solun doğru döndü 2-3 mt kalınca koşacağını anladım ani şekilde saola dönüp pedalladım koşmadı peşimden 1-2 metre geldi o kadar... Ama son anda fark ediyorsanız eğer köpeği en iyisi pedallamak.

Eğer panikleyip eliniz ayağınız karışmazsa( vites değiştirmek veya ayağın pedal dan kayması gibi) pedallayarak kaçabilirsiniz bence durmak vakit kaybı oluyor ve geç savunma almış olyorsunuz.

Bence bisikletciler için en fazla tehlike teşkil eden köpekler çoban köpekleridir. Sokak köpekleri sadece korkutmak için havlayıp peşinizi bırakırlar. Depo veya fabrika köpekleri de çok tehlikelidir ama yuzde 95i bağlıdır ama çoban köpekleri hem serbest olması hem de sürüyü koruma güdüsüyle ve tabi cüssesiyle baya tehlikelidir. Daha önce bir kaç kere sokak köpeği tarafından kovalandım hızlandıktan sonra bir süre takip edip bırakıyorlar. Çoban köpekleri korkutmaktan ziyade gerçekten zarar vermek için kovalayabiliyor. Bence en iyi yol özellikle şehir dışında köylerin bulunduğu civarlardan gecerken yuksek tempoda ve etrafa sürekli dikkatle bakarak gitmek. Böylece hazırlıksız yakalanmamış oluruz. İlerdeki koyun sürülerine dikkat etmek gerek. Sürünün içinden geçmek kötü sonuclar doğurabilir :) sürüyü gördüğümüz zaman imkanımız varsa kenara çekip geçmelerini beklemeliyiz.

Benim bildiğim köpekler dönen herşeye pisikopatça saldırır. Durunca köpekte duracaktır. İlerlemek isterseniz bile hızı yavaşlatıp ilerlemek gerekir. Eski motor tecrübelerim ile öğrendim bunu. Yoksa lastiği ısırıp patlatabiliyorlar.

soğukkanlı olunmalı.

bekçi köpekleri veya çoban köpekleri olduğu yeri korur ve yabancılara saldırgan davranır.. cinsi ve yetiştiriliş tarzı gereği belli içgüdülere sahiptirler.. ama yine de sevgiye ilgiye özellikle de yemeğe muhtaçtırlar :) en iyisi soğukkanlı olmak ilgilenir gibi yapmak korktuğunu belli etmemek olacaktır... deneyimlerim çok oldu yayan ve bisikletli olarak.. yayan iken zaten açık hedefsiniz sakın kaçmayın :) bisiklet ile de panik yapmadan dikkatli ve oldukça yavaş sürün.. kalkan modeli mantıklı ama tehlikeli olabilir..

köpeklerin koruma alanları vardır sahibinden başkasını dinlemez dua ein rottweiler türü bir ırk diildi karşınızdaki

@Yiğitbahçeli
Yiğit;
Adı bellidir olayın "Havlayan köpek ısırmaz"
Zaten ısıracak köpek te havlayarak oyalanmaz.

bu konu herhalde her bisiklet severin en zorlandığı konulardan.size de geçmiş olsun cevaplar hem size hem de bize az da olsa biraz ip ucu veriyor.ama bence bu köpekten köpeğe fark ediyor diye düşünüyorum genelde tehlikeli köpekler ya bağlı oluyor yada kapalı avlu içinde sokaktaki köpekler genelde forumda anlatılanlar gibi önlenebiliyor.tabi istinalar hariç olabilir.allah kazasız belasız sürüşler dileği ile @Yiğitbahçeli

Geri