Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Ben de hayatımın her dönemi köpek sahibiyim ve çok sayıda sokak köpeğini de doyururum. Videoda görülen köpeklerin amacı saldırmak değil o çok belli. Eğlendikleri ve hayatlarından memnun oldukları anlaşılıyor hallerinden :)
Bir de köpekler sosyal hayvanlardır. Her havlama tehdit değil, bir iletişim metodudur. Kısaca köpek ısırmaz, siz kendinizi ısırtırsınız yapacağınız yanlış hareketlerle. Akli dengesi bozuk veya kuduz olmuş köpekler konu dışıdır. Isıracak köpek arkanıza dolanır, ses çıkartmaz. En son korkacağınız şey suratınıza havlayıp, kuyruklarını sallayan köpeklerdir. Ama fobi söz konusu olduğunda yapacak bir şey yok, herkese hak veriyorum. Güvercinden korkan 1.95'lik arkadaşım var, aklını kaybedecek gibi olur yanına güvercin konunca.

Scudo
öncelikle köpek aleti işe yaramıyor...

olay şu..

3 kişi gezeken çaban köpeği kovaladı.panikle bastık.arkadaşın biri düşünce ikimizde hemen durduk.durmamızla köpek kaçtı.

sonuç.

durunca köpek kovalamıyor kaçıyor
yada düşünce köpek kaçıyor.

bizler korkunca bir koku salgılarız. bunu hissetmeyiz ama köpekler hisseder. bu koku onun için tehlike anlamına gelir. neden korkuyor neden tedirgin vs vs. böyle durumlarda sakin olmak çok önemli.

selam ve dua ile

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Sakinliğinize hayran kaldım,bence durmak en iyi yöntem.

@Burak ÖZBEK

Burak Bey köpek kovucu denen cihaz, ben aldım bisiklete binen herkezin başına gelmiştir köpek kovalaması. Cihaz onların duyabileceği bir frekanstan ses çıkartıyor amaaa bu cihaz kulağı az duyan doberman, çoban köpeği, pitbull tarzı köpekler için pek yararlı değil hatta az duydukları ses onları daha da çıldırttığını söylüyorlar. Allah tan benim başıma o tür bir olay gelmedi. Fakat sokak köpekleri için faydalı olduğunu söyleye bilirim. Piyasada 50-100 TL arası av malzemesi satan yerlerde bulunuyor.

peki, hareket etmenize izin vermeyen köpek için ne yapacaksınız? köpek çok sinirli, hareket ettiğinizde de havlayıp üzerinize gelmeye çalışıyor. durdum ve bekledim ne yapacak diye ama kılımı kıpırdattığım anda üzerime gelmeye çalışıyordu.

nasıl mı kurtuldum? sahibi geldi de sakinleşti. aksi taktirde oradan bir yere ayrılamayacaktım.

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
gezi esnasında bir gurup köpekle karşılaştım yaklaşık 7-8 taneydiler ve bir serayı koruyordular ben köpekleri görünce durup 6 şeritlik yolun karşısına geçip tedirgin bir şekilde ilerlerken amcamın biri yaklaştı bende onu uyardım
-amac köpekler var gel karşıdan yürü yaklaşma oraya
-yegenim birşey olamaz
dedi ve üzerlerine hücuma kalktı işte o zaman kıyamet koptu büyük bir gürültü havlamalar hırlamalar amcamın bağırmaları ben hayretle yolun karşısından bakıyordum adama hiçbirşey yapmadılar adam o gürültü ve kargaşa içerisinde köpekleri geçti ve arkasına bakmadan devam etti ben ise 1 km ileri gitmeme rağmen dönüp köpeklerin gelip gelmediklerine bakıyordum:(
bu arada kaçmadım tabi adama saldırsalardı bende hücüma kalkacaktım artık elime ne geçerse saldıracaktım

@bahadır76

bu gibi durumda bildiğim kadarıyla eğitimli bir köpek değilse belli bir zaman sonra ilgisini kaybediyor ondan sonra uzaklaşıyor
üzerine gitmek veya kaçmak ters sonuçlar doğurabilir
veya korkmuyorsanız birşey yokmuş gibi davranıp göz teması kurmadan yola devam etmek lazım göz temasına girmemek çok önmeli
ben herşeyi yapıyorum ama yinede hem korkuyorum hem göz temasından klaçamıyorum hemen bisikletten inip yerden birşey alıyormuş gibi yapıyom veya alıyorum :D buda işe yaramazsa imdaaat kimse yokmu diye bağrınıyom

iyi atlatmışsın daha ne kadar cesur olacaksın ya :D beya da iri köpeklerdi aslında köpekler için bi cihaz vardı ama nedir kaçadır işe yarar mı bilmiyorum

@Burak ÖZBEK

Bahsi geçen aletten edindim. Hakikaten çok etkili. Köpekler onun sesini duyunca neye uğradığını şaşırıyorlar ancak cihazın bir düşmelik ömrü var. Elinizden düşürdüğünüz anda çöp. Tamiri, bakımı ve hatta garantisi de yok. Cihazı Avcılar Silah Dünyasından aldım, onlar ne nasıl yapılacağı ne de ithalatçısı ile ilgili bile bilgi veremediler. En önemlisi hiç ilgilenmediler.

Ama şu bir gerçek aletin sağlamını ve garantisi ve servisi olan bir markasını bulursam muhakkak alırım.

BÜYÜKÇEKMECE BİSİKLET KULÜBÜ

köpek kovaladığında bisikletten inip dizlerimizin üstüne çömeliyoruz göreceksiniz birşey yapmıyacak :D:D:D

Beni eğer köpek kovalarsa ilk önce ona güven vermeye çalışıyorum ne biliyim çuku çuku falan diyorum , oğlum diyorum :D duruyorum seviyorum falan.Zaten köpek eğer sizi kovalarsa hemen durun köpeği sevmeye çalışın eğer buna izin vermiyorsa kovalayın :D Asla ve asla kaçmayın daha sinirleniyorlar. :D
Köpeklere ne kadar sıcak kanlı davranırsanız size o kadar iyi davranırlar.Sadece köpeğe güven verin yeter. Şu ana kadar 4 tane Sivas kangalı beslediğimden biliyorum :D

Süper sakinlık Geçenlerde Konya/ereğli-karapınar yaptım bir evi koruyan 2 köpek vardı Çitlerin üstünden uçtugunu görünce panik yaptım biraz pedal salladım onlarda arkamdan Yavaşladım sulugumu çıkarttım yaklaşıyorlar sıkıyorum korkuyorlar Bende Su sıkıyorum köpeklere :D

Bu köpeklerin ısırmaya niyetli olmadıkları hallerinden belli kuyruklarını dostça sallıyorlar :))) gerçekten ısırmak yada saldırmak için gelen köpeğe yapılması gereken köpeğin saldırdığı tarafın ters tarafndan durup bisikletten inip yere eğilmek tabi cesaretin iz varsa ozaman köpek korkar ve yaklaşmaz hatta çoğu kaçar sonra yavaş adımlarla yürüyün.

arkadaşlar hazır köpek konusu açılmışken ben yaşadığım olayı anlatmadan duramam... sabah maltepe'den kaynarcaya doğru sahilde turluyordum. araç yolundan gidiyordum. kum tepelerinin olduğu yerdeki ışıkları geçtikten sonra sağ tarafta kaldırımda bir adamın yanında köpek gördüm. küçük, kısa boylu, uzun tüylü siyah-beyaz bir köpek. ne olduysa adamın yanından ayrılıp çimlerin üzerinden bana paralel olarak sağ tarafımda koşmaya başladı. bana doğru koşmadığından hiçbir şey anlamadım ilgiyle ona bakıyordum çünkü dört ayağı da havada tazı gibi ilerliyordu. koşarak beni geçti ben bu arada araç yolundayım o çimlerde. beni epey bir geçtikten sonra bir an durup bana döndü ve bodoslama bana doğru gelmeye başladı. o sırada havlamaya da başladı.

köpeğin beni yakalamak için geliştirdiği taktiğe hayran kaldım. önce beni epey geçiyor sonra bana doğru koşuyor ki işi garantiye almak için. ne kadar hızda gittiğimi hatırlamıyorum çünkü köpek tek ilgim olmuştu. o sırada jeton düşünce pedala asıldım, genelde yavaşlayıp dururum ama bu garip bir vaka oldu.

o günden sonra kask kamerası aldım. böyle şeyler anlatılmakla olmuyor.

Geri