Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

tek çözüm köpek krakerleri yanımızda en ufak boyunda taşıyalım :D bir tane veririz birinide uzağa atarız gideriz. bir nevi rüşvet veya haraç gibi :D:D

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Scudo
İyi fikir ama kedi maması daha küçük. Onlardan da yediklerini gördüm...:)

@memre
Hocam yüreğine sağlık, vidyoyu yeni seyretme fırsatı buldum...

Koruma bölgesinde haklı olabilirsin ama bir de Kudret ağabeyin yöntemi var: "Koşan Köpek Duran Bisiklet"...:)

Ürkütücü değil mi? Aslında hiç değil! Bugün ikinci deneyimi Polonezköy yolunda yaşadım. Hakkaten bisikleti durdurup ve hatta kaskı çıkarıp köpekleri yanınıza çağırmak lazımmış. Gerçi Kudret ağabey dizlerinin üstüne çekip bekliyor ama ben henüz o kadar cesaretli değilim...:)

Dün de beni bir tanesi, şarampol tarafındaki demir korkuluklardan adeta yarışır edasıyla kovaladı. Yokuş çıkmak üzereydim ve yarışma niyetim yoktu. Tabi ısırılmak da istemiyordum ama aniden durdum. Durduğumu geç algılamış olacak ki ileride ancak farketti. Sonra dudaklarımız büzüştürüp öpermiş gibi ses çıkarırız ya o şekilde yanıma çağırdım ama kaskımı çıkarmadım. Bu önce havlamayı kesti sonra yolun üst tarafına geçip kaçtı gitti. İlginç değil mi?

İşte bu köpek için koruma alanından bahsedemeyiz. Sanırım gezici köpeklerden biri ve yol kenarında dinlenmeye koyulmuş. Tabi diğer araçlara göre çok göze batıyoruz. Yavaş da olsak hızlı da başlıyorlar havlamaya. Gerçi bugün onlarca (biri parkta adeta güne hazırlık hareketleri yapan çeteydi!) köpek gördüm ama sadece ikisi farklı olayda peşime takıldılar. Bilemiyorum hepsi taciz etseydi en az 10 km.'lik yolu tepecek kadar enerji harcardım herhalde.

Olay budur arkadaşlar! Köpek gerçeği var ve bunlardan kaçmak yerine dost olmaya çalışmalı...

Arkadaşlar çoğu zaman bu olay işe yarar koşarlar koşalar ve bırakırlar ama bazıları var saldırıyorlar ilk bisiklet gezimde 4 kangal in saldırısına uğramıştık gerçekten kötü bir deneyimdi :) Av malzemesi satan yerlerden Dazer ( Köpek Kovucu ) alırsanız işinize yarayabilir ben kullanıyordum eskiden.Artık ihtiyaç duymuyorum köpek kovaladığı zaman üstüne üstüne gidiyorum kaçıyor ve takibe devam ederse suluğu boşaltıyorum. Bunu fazla denemeyin derim bazen ters etki yaratabiliyor :D Dazer marka olmasına dikkat edin yan sanayiler hiçbir halta yaramıyor.

Daha dün Gümüşsuyu 'dan Taksim 'e yokuş yukarı çıkıyordum. Parkın içinden doğru aniden çıktığı için ilk köpekte boşluktan dolayı irkildim. Normal tempoda yokuşu çıkarken o da yanımda yakın mesafe havlayarak koşarken karşıdan ikincisi geldi. İkiside yakın mesafe koşuyorlar sol ayağımla bir iki korkutma yaptım ama nafile. 20-30 metre pedalladıktan sonra peşimi bıraktılar. Saldıracak gibi yapıyorlar ama amaçları korkutmak. Siz siz olun saldırana kadar saldırıya geçmeyin.

bisikletin ne olduğunu anlamadıkları için havlıyorlar merak ve korkuyla karışık :)
şirkette baktığımız bir köpek var cuma günü bahçede bisiklet üzerinde ben olmama rağmen havlamaya başladı indim sustu :) bindim yine başladı havlamaya :) yaklaşamıyorda ne olduğunu çözemedi,
diyeceğim arkadaşlar onların canını acıtmayalım ya da korkmayın inin ve üzerine sürün o kadar ..

Köpeklerden hiç korkmam.Tam tersine sabit bir hızla uzaklaşmak yerine bisikletden inip üstlerine giderim :)Çocukluğumdan beri bir çok köpeğim olduğu için korkum yok.Zannetmeyin erkeklik yapıyor konuda.Kendi köpeklerim dahil bir çok köpek tarafından ısırıldım ama yinede hiç korkmam.Hatta bir keresinde köpeğimle kavga eden köpeği ayırırken diğer köpeğin ısırığına maruz kalmıştım.Bende onu ısırmıştım kulağından ve topuklamıştı :DBunlar uydurma değil gerçekten yaptım :)

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Hep de biz mi korkacağız!

Dün gece derneğin düzenlediği etkinlikten dönerken bomboş caddede sessizce ilerliyordum. Bir köpek karşıya geçti ve yol kenarında ilerlemeye başladı. Tabi ben daha gerideyim ve ters yönden gidiyorum.

Tamam, dedim kendi kendime "şimdi bu köpek kesin bana bulaşır..." ama ne oldu beğenirsiniz! Bu beni görünce bir irkildi öyle böyle değil. Kendi çevresinde 180 derce döndü, biraz geri kaykıldı ve kaldırıma çıktı. Tam da o sırada vites değiştirmiştim, herhalde sesini farketti. Amacım korkutmak değil de 3-7'ye alıp bir taciz anında pedallamaktı...:)

Artık ne zannetti bilmiyorum, beni köpekleri yakalayan barınaktaki amcalardan mı zannetti? Belki vites değiştirme sesini silah kurma sesi gibi algıladı, bilemiyorum. Ama gecenin sessizliğinde çok farklı şeyler olabiliyor. Tabi ters yönden gitmem (tabi hayvan alışmış karşıdan gelen araçlara) ve arkasında belirmemin de etkisi büyük.

@Serdal Doğan
Tamam.Memnuniyetle gelirim.Ama bisikletimin toplanma işinin bitmesi gerek :)

korkanlar için çok rahatlatıcı bir video olmuş :) teşekkürler...

Daha dün birkaç köpeğin beni kovalamasına maruz kaldım Tamda bundan bahsedecektim yeri olmuş .İlk havlamada aklım çıktı düşecektim ama çabuk toplanıp devam ettim Baktım ikinci derken üçüncü havda hav arkadaş başka birşey demiyorlar Bende onlarla dalga geçer gibi biraz daha yavaşlayıp bana yaklaşmalarına izin verdim İşin kötüsü bulunduğum yer Balçova yenikale özel eğitim merkezinin orası O kadar insan köpeklerin neden aynı anda koşturup deli gibi havladığına bakıyor Ve tek neden siz ve bisikletiniz.Neyse geçtim gittim Diğer arkadaşlarında dediği gibi korudukları alandan uzaklaşınca peşimizi bırakıyorlar.Eşime anlattığımda çok güldü ya neyse:p

Bugün sabah sporu olsun diye bisiklet sürdüm. Artık eve dönerken markete uğrayıp bir şeyler aldım. O sırada market sahibi bizim o taraflarda bir sipariş olduğunu bırakıp bırakamayacağımı sordu. Ben de kabul ettim. (Bizim ev şehre uzak olduğu için tek bir market var ve motorla servis yapıyor.) Ben de kabul ettim. Adrese gittiğimde 2 köpek vardı ve beni gördüklerinde havlamaya başladılar. Önce köpekleri uzaklaştırmaya çalıştım. Kaçmadılar. Sonra orada oturanlardan biri çıkıp köpekleri yanına çağırdı. Ama dönüşte köpekler onu dinlemeyip saldırıya geçtiler. Ben de forumda okuduğum önerileri uyguladım, bazı öneriler işe yarıyor.

1. Köpeklerin havlayacağını ya da saldıracağını anladığınızda bisikletten inin. Bisikleti bir kalkan gibi kullanabiliyorsunuz.
2. Yüksek sesle bağırmak saldırmalarını engelleyebiliyor.
3. Eğer iki köpek varsa sakın köpeklerden birinin arkanıza geçmesine izin vermeyin. Çünkü artık gelmezler deyip arkamı döndüğümde hemen saldırıya geçiyorlardı.
4. Bisikleti köpeklere karşı alıp yürümek arada da arada da bağırmak en doğru yöntem gibi geldi. Ama bana havlayan köpekler küçüklerdi, büyük köpeklerde işe yarar mı bilmem :D

Öncelikle geçmiş olsun ama köpeklerin boyutu büyüdükçe korkunun şiddeti de katlanarak artıyor ne yazık ki... O küçük köpekler yerine bisikletinizden daha iri bir kangal olsaydı ne olurdu bilemiyorum :)

Küçük köpeklere karşı savunmadan çok taaruzu seçiyorum ben. Ayağımı ayağa kaldırdığımda hepsi kaçıyorlar :) sıkıysa yaklaşsınlar :D

Arkadaşlar şehirler arası yollardaki fabrika ve depo köpekleri hariç tüm köpeklerde işe yarar merak etmeyin.Söylediğim bölgelerdeki köpeklerde ise eğer köpeğin koruma bölgesindeyseniz eninde sonunda yapışacaktır.Aynı yöntemlerle (bisikleti kalkan olarak kullanırken bir yandan da bağırarak) köpeğin sınırından uzaklaşmanız gerekiyor.O köpekler kesinlikle bölgelerine yabancı sokmuyorlar.

@Oktay Yıldız

Biber gazını kullanmayı düşündüm ama köpekler küçüktü ve sonuçta acı çekecekti, büyük bir köpek saldırsaydı(zamanım kalsaydı) kullanırdım.

isikleti köpeklere karşı alıp yürümek arada da arada da bağırmak en doğru yöntem gibi geldi.

Her zaman yaptığım yöntem budur. " Hışt!!, hoşt!! " diye bağırsam da pek sallamazlar ama. Biraz yürür, bölgesinden çıktıktan sonra bisikletime binip devam ederim. Bi sıkıntı olmaz. ;)

Geçmiş olsun :) Bunun için bir alet vardı sanırsam ama yukarıda ki yöntemleri de denemek isterim :)

Geri