Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

valla bizim AYPG de NURİ diye bir arkadaşımız var. sağolsun paratoner gibi, yaptığımız turlarda bize havlayan köpekler nedense direk NURİ ye saldırıyor:))

Scudo
2 adet kangalın arasında kaldım ve hayatım şerit gibi gözümün önünden geçti sadece bunu söyliyim size :)

Belli bir süratte bisiklet ile ilerleyen bir bisikletçi'yi gören köpek, ınsanla bisikleti bir sanıp aslında onu bir robot gibiymiş görüyor ve üzerindekini insan olarak görmüyor.Bisikletten ındığınız anda sizi fark edıyor ve uzaklaşıyor.Ben bu konu üzerinde 1-2 araştırma yaptım olay bundan ibaret köpek gözünde hepimiz robotuz bisiklet üzerinde.

Buda benim önerim:) en kısa zamanda yapıcam.Hem pratik hem hafif hem de kolay kullanım.
indiana jones şeklinde karizmatik bir savunma aleti.
Sirklerde amcalar koskoca aslanları kaplanları madara ediyorlar,biz mi kuçuları korkutamıcaz?

Bir bakın derim.
Not: bunun hazırını almak için google amcadan yararlanmak isteyenler,fetiş sitelere aman dikkat:p

(link)

@Nihat Akalın

Niye 16 yaşındayım diye zeka seviyem sizden daha geri olmak zorunda mı yada kültürsüz mü oluyorum :) Ben kimseye ders falan vermiyorum düşüncelerimi dile getiriyorum siz bu söylediklerimi eksik olan kültür seviyenize bir ders niteliğinde almış olabilirsiniz ama pek işe yaramamış sanırım 2.derse de gelin bir bakalım durumunuza :) Çağımız internet çağı hocam merak etmeyin en az sizin kadar araştırıyorum belki daha fazla ! İnsan kendini geliştirdiği ölçüde tecrübeli,bilgili ve kültürlüdür siz bunu pek kavrayamamışsınız isterseniz özelden biraz muhabbet edelim bana engin bilgilerinizi öğretirsiniz.

Akşamları Köpeklerden sıkıntınız varsa benim gibi Yeşil lazerle üzerine tutun bak nasılda dört nala kaçıyor, denenmiştir.

bahsedilen aletin, 7 m yarı çapında dairesel bi alanda etkili olabilenleri var

kopek dudugu alabilirsin. ya da ayni mantikta calisan cep telefonu uygulamari da var bunun icin. Ancak bunlarin hepsi kopeklere aci veriyor. Kopek olayi benim de buyuk sikintim. Genelde cogu durup yerden tas alir gibi yapinca kaciyor ama ciddi ciddi saldiranlari da olabiliyor.
meslegim geregi arazi sartlarinda calistigim oluyor. kopeklere fisildayan adamin dedigi gibi kopege hakimiyetini kabul ettirirsen sivas kangali olsun, coban kopegi olsun pes ediyor. kopegin onunde egilme.gerekirse parmaklarinin ustunde yukse kollarini ac, heybetli dur.

AAASSSLAA biber gazı kullanmayın onların burnu çok hassas ve bizim aldığımız hasarın belki 5 bekli 10 katı daha fazla hasar alıyor.

• Beğen
Tepkiler: Önder Aksungur
bu köpek fobim yüzünden bisiklet sporunu bırakacağım. hayvanları severim, habitatlarının korunması ve doğal ortamlarında özgürce yaşamaları tarafatrıyım. ancak, çocukluğumdan gelen bir köpek korkusu bende de var. dogo, dazer de dahil elektronik kovucuları denedim. işe yaramadı. zorda kalırsam ben de bisikleti köpekle aramda kalkan olarak kullanıyorum. biber gazı taşımayı düşünmeye başladım açıkçası. keşke köpeklerden korkmamayı öğrenebilsem.

Arkadaşlar uzun süre kedi köpek besleyen arkadaşlar bilirler. Birkaç sapık ruhlu köpek türü hariç, diğer köpeklerin hiçbiri aslında sizi ısırma meraklısı değildir. Sanıldığının aksine bir çok köpek insandar korkar. Sizi aciz ve korkak hissettiği zaman atağa geçerler. Bu, onlarda alışıla gelmiş bişeydir. İç güdüdür.

Benim nacizane tavsiyelerim şunlar olacak. Köpek sizi görüp size doğru gelmeye başladığında;

- Eğer bisikleri üzerine çevirebiliyorsanız çevirin ve olabildiğince yavaşlayın. Bu hareket, sizin ondan korkmadığınızı, kararlı olduğunuzu ve yavaşladığınız için nispeden saldırgan olmadığınızı ima eder.

- Eğer yeteri kadar hızlanıp kaçamayacaksanız kesinlikle ve aniden durun. Aksi takdirde köpek, kendisinden kaçmaya çalıştığınızı düşünecek ve inanılmaz cesaretlenecektir. Bisikletten acilen inin ancak bisikletin arkasına değil, önüne geçin. Korkakça yaptığınız her hareket köpeği inanılmaz cesaretlendirir.

- Eğer bir köpek sapık ruhlu ve direk saldırgan olarka yetiştirilmemişse, ona karşı yapacağınız ani ve korkusuz hareketlerden çok korkar. Bisikleti durdurup ona doğru atacağınız 1-2 seri adım yeterince korkmasına yetecektir. Bu sırada yere eğilip taş alır gibi yaparsanız, bunu karşı saldırya geçiyormuşsunuz gibi algılar ve direk geri vitese takar. :D

Özet olarak aslında bütün mesele, kararlı olup korkmadığınızı göstermektir. Eğer bu şekilde davranırsanız, daha önce belirttiğim gibi salgırdan ve sapık ruhlu köpekler hariç hiçbir köpek size saldırmaya cesaretlenemeyecektir.

Ancak yanınızda biber gazı bulundurmanızda fayda var. Eğer dediğim gibi saldırgan bir köpeğe denk gelirseniz sonuçları pek iyi olmayabilir. Allah korusun ölümle bile sonuçlanabilir. Bu bağlamda, halen hayvanı insandan üstün tutan kişilerin olduğunu görmek hayret verici. Eğerki "hayvanda canlı, insan da canlı ne farkeder?" falan diyecekseniz, eh ozaman herkesin kendini koruma mekanizması var. İçgücüleri var. Nasıl köpek doğasının gereğini yapıyorsa bende, bana tehdit oluşturacak bir unsur için gerekeni yaparım.

• Beğen
Tepkiler: hakkifrutti
Arada bir sabahın 6'sında sahil turu yapan birisiyim. Son denememde sahili köpekler basmış, hiç de fark etmedim. Sahil yolunda oldukça yüksek hızda ilerliyordum, güneş yeni doğmuş zaten, aniden sağımda solumda 5-6 köpek belirdi ve hepsi de tekerleklere yöneliyor. Sanırsın yakalasalar lastikleri ısıracaklar. Hayır normalde köpeklerden korkmam, çok da severim ama bir yandan çarpıcam diye çekindim, öte yandan bacağımdan ısıracaklarını düşündüm. Cidden çok rahatsız ediciydi ve o saniye cidden nefret ettim o kadar köpek ve hayvansever olmama karşın. Herhalde sahilin o belgesi onlara aitti o an itibariyle, biraz uzaklaşınca peşimi bıraktılar..

Tamamen kendi bölgelerini savunmaya geçiyor köpekler. Atıyorum köpek bulunduğu tarlayı koruyorsa siz o tarlayı geçene kadar havlar kovalar ama geçip gittiğinizde olay bitmiştir. Böyle birşeyle karşılaşınca ister istemez adrenalin yükseliyor ve köpeklerden soğuyorsunuz tabi ama hayvanın psikolojisini de anlamak lazım. Özellikle biber gazı olayına tamamen karşıyım. Koku alma duyusu çok gelişmiş hayvanlar bunlar, yani solunum yolları bizden daha fazla etkileniyor. Gözlerine gelince orası da öyle. Hayvanlara işkence etmeye hakkımız yok, kaldı ki biz bu sporu sağlık için yapıyoruz. Başka canlıların sağlığıyla oynamaya hiç ama hiç hakkımız yok.

Birkaç kötü tesadüf olmuş olabilir, köpek tarafından ısırılan arkadaşlar veya onlar yüzünden kaza yapmış arkadaşlar olabilir. Ama evde beslenen köpekler bile caddeden at arabası, traktör, bisiklet geçince havlıyorlar ve bıraksanız onlarda kovalıyorlar. Yani bu durum hayvanın doğasında var, ısırmak veya sizi yemek için yaptığı birşey değil.

sakin kalmanın işe yaradığından bahsedilmiş ama bi anımı anlatayım: güneşin altında 2 kişi yoldaydık, 160km yol yaptık kestirme olsun diye ki daha 20 km yolumuz vardı şehirler arası yoldan çıkıp tali bi yola girdik, tali yolun yarısına geldiğimizde küçük bi ağıl vardı ve kapılarının açık olduğunun farkına varamadım, ağılın etrafı alçak bi telle çevriliydi bi tane kangal o kadar hızlı koşarak geliyodu ki telden atlayacak paniğiyle hiç düşünmeden frene bastım sakinleşir belki diye ve direkt durdum ki çok büyük bi hataydı, anında etrafımda 5 tane kangal hırlayıp havlıyodu 1.55 boyundayım bi kangaldan heybetli görünebilmek gözüme çook zor gözüküyo. o anda vücudumun her yerini düşündüm burayı ısırsa ne kadar acır diye, tekerleğimi patlatmasalar bari diye bile düşündüm, beni ısırırsa eve bisikletimi nasıl götürcem diye üzüldüm, kuduz aşısı acıtırmı diye korktum, korkudan köpeklere saldırmayı düşündüm. aklımdan bi yığın saçma sapan şey geçti, yani diyeceğim o ki sakin kalmak çok zor.

bu anının devamını da merak ettim ben ???

Selam arkadaslar . Size gecen aksam yasadıklarımı anlatayım . Canım sıkılmıstı aksam 9 da bısıkletı aldım... dedım 1 saat sürüyüm şöle ... Evden baya uzaklaklastım yanımda hıcbır ekıpman yok su bile yok ! ve gectıgım yerde 1 2 tane fabrıka vardı . Aklımdan acaba surdan bır kopek cıksa napardım dıye dusunuyordum bi yandan da muzık dınlıordum yol sakindi . gayet huzurlu bı sekılde yol alıyordum derken ! O da ne Bana dogru deli gibi koşan bir kopek ama ole bole degıl resmen kac dişi var bilmıorum hepsını gordum desem yerıdır ve havalarda sıcak tabi agzından bıseler akıyor böyle nese ben noluyo dedım seslı bı sekılde hani forumda kopek gorursenız sunu yapın felan kesınlıkle aklıma gelmedı o adrenalınle ve gozumun onundekı o dişleri gorunce dırek kacmaya hazırladım kendımı . Öte yandan da acaba kopek benı bırakırmı bırakmassa napacam ? 100mtre sonra nefesım kesılır benı ısırsa bızımkılere ne dıcem yolu nasıl tarıf edecem ta nerelere gelmısım :) diye dusunuordum . bu arada kopek havlamayı bıraktı sadece kosuyor tekere endekslenmıs nese sansım varmıs 50 mtre sonra bıraktı pesımı ve ben hızlı bı sekılde evıme gıttım yaklasık 50 dk surdu maceram .Yaklasık 1 hafta oluyor o gunden berı aksamları uzak mesafe yapmıyorum . Neyse başınızı şişirdim benden sıze tavsıye Kesinlıkle tek basınıza cıkacagınız zaman yanınıza bir tel ve gereklı butun ekıpmanları alın İi pedallamalar .

• Beğen
Tepkiler: bayramtok
geçmiş olsun heyecanlı bir sürüş yapmışsınız:) benimde çekincelerimin arasında geliyor aslında bu mesele

• Beğen
Tepkiler: Emre Sertkaya
ben artık eskisi kadar korkmamaya başladım size de korkmamanızı tavsiye ederim çünkü köpekler kovalamaya başladığı an sanki sizin bacaklarınız gidiyor yerine cavendishin bacakları geliyor anlamadığım bir şekilde korkunun etkisiyle tabi köpeklerden çook daha hızlı oluyorsunuz o an rampa çıkmak yokuş inmek önemli değil bildiğim tek şey korkudan kaçmak :D

@fatihaydın

hiç sorma bu gibi anlardaki performansları bidaha kesinlikle yapamayız :D

@Ahsen Okyay

saolsunlar güzel antrenman yaptırıyorlar bize :)

Geri