Kitap okumak çok çok önemli..Türkiye'yi kitap okumayan insan veya insanlar yönetiyor..Sorun bu..Teşhisi doğru koymak lazım..
Partici martici değilim ben..Mesela deniyor ki yol yaptık,köprü yaptık..Peki..Bedava mı bu yollar/köprüler?Parayla..O zaman niye övünüyorsun bununla?Değil mi ama..
Sonra bu yol ve köprülerin parasını ben verdim..Kendi yaptırdığım yoldan/köprüden geçmek için niye para ödüyorum?
Ya da bu kanal İstanbul filan..Ne yapılıyor burada?Derdimiz ne?Tüm Türkiye'yi İstanbul'a çekmek mi?Yetmedi,komşu ülkelerden de(Suriye) yüzbinler/milyonlar çekmek mi?
Muhaliflere de bir şey demek istiyorum..Olmaz..Yapamazsınız..Yapamayacaksınız..Niye biliyor musunuz?
Köylü insanı,değişime dirençlidir..Köyden şehre gelen milyonlarca insan,yolları/köprüleri görüp,sonra dönüp muhalefete filan oy vermez..
Tek umudunuz gençler ama onlarda tam kapitalizmin ivme kazandığı 21.yüzyıl başındalar..Yani futbolla,bilgisayar oyunları ile,okumakla,çalışmakla,dizilerle filan o kadar meşguller ki;Türkiye'de ne olduğundan bihaberler..
Yani umut yok..Size umut aşılayanlar,bilin ki makam/mevki peşinde olanlardır..
Neyse ben konu dışındanım..İki cümle yazıp çıkıyorum