Scudo Sports

Kanal İstanbul

Karadeniz sahil yolunda denizi doldurarak (gerçi her yağmurda deniz geri alıyor) denizden aldıklarımızı, İstanbul'un yarısını kazıp denize vererek adaleti sağlıyoruz, bi de böyle bakın.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Scudo
Ağaç da neymiş ? Yakılsın , kesilsin , yok edilsin. Doğa düzeni de neymiş insanların parasından önemli mi ? Yenisini kurarız . 1000 sene önce herhangi bir insana sorsalardı: insanlığa verilecek en büyük ceza nedir , diye. İnanın şuan ki düzenden daha kötüsünü düşünemezdi.

Öyle de desek böyle de desek yapacaklar. O yüzden hiç kafa yormaya gerek yok.

@Anonim terbiyesizlik yapma , herkes konu hakkında düşüncelerini olumlu ya da olumsuz olarak belirtiyor , tarihçi , jeolog , entellektüel ve aydın kişilikleriyle , ismini verdiğim o iki değerli insanın konuyla alakalı düşüncelerini toplumca ve akademikçe değer verildiği için örnek gösterdim , sen sadece İlber Hoca yı tarihçi kişiliğiyle biliyorsan bu senin sığlığın kusurabakma..

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@ygt bike

Yani normalde sana kelime kelime birçok cevap verebilirdim. Ancak sadece gereksiz bir zaman kaybı olursun. :)

Sadece "terbiyesiz" dediğin kısma karşılık, daha önce söylediğin cümleleri aşağıya bırakıyorum. Forum üyeleri benim önceki yorumumu da okuyup kimin "terbiyesiz" olduğuna karar versin. Herkes olumlu-olumsuz görüş bildiriyor derken, sana göre olumsuz görüş bildirenlere ne etiket yapıştırdığını da okusunlar. Bu ülke kimsenin tapulu malı değil. İthamda bulunurken sınırını bileceksin. Senin engin birikimlerin(!) karşısında, benim "sığlığım" için kusura bakma. ;)

Aşağıda arkadaşın konu ile ilgili ilk yorumu var. Kararı siz verirsiniz. Ancak imla ve dil bilgisi hatalarını düzeltmedim. Aynen kendisinin yazdığı gibi paylaşıyorum.

"Türkiye nin ulusal projeleri malesef sadece batıyı değil içimizdeki bazı zümreleride rahatsız ediyor malesef , köprü yapımını durduracağım diyen muhalefet önderliğinde, ülkenin yetiştirdiği en büyük bilim tarih insanlarının bile (celal sengor , ilber ortaylı ) yapılmalı dediği projeye ne idüğü belirsiz insanların baltalama girşimleri anlaşılır gibi değil, yok rant kapısıymış bilmem ne , kardesim o projenin sen Türkiye ye kazandıracaklarını bir araştır , başladınız yine.. yani şu forumda bile siyaset yapma ihtiyacı güdüyorsunuz üzülüyorum."

Kitap okumak çok çok önemli..Türkiye'yi kitap okumayan insan veya insanlar yönetiyor..Sorun bu..Teşhisi doğru koymak lazım..

Partici martici değilim ben..Mesela deniyor ki yol yaptık,köprü yaptık..Peki..Bedava mı bu yollar/köprüler?Parayla..O zaman niye övünüyorsun bununla?Değil mi ama..
Sonra bu yol ve köprülerin parasını ben verdim..Kendi yaptırdığım yoldan/köprüden geçmek için niye para ödüyorum?

Ya da bu kanal İstanbul filan..Ne yapılıyor burada?Derdimiz ne?Tüm Türkiye'yi İstanbul'a çekmek mi?Yetmedi,komşu ülkelerden de(Suriye) yüzbinler/milyonlar çekmek mi?

Muhaliflere de bir şey demek istiyorum..Olmaz..Yapamazsınız..Yapamayacaksınız..Niye biliyor musunuz?
Köylü insanı,değişime dirençlidir..Köyden şehre gelen milyonlarca insan,yolları/köprüleri görüp,sonra dönüp muhalefete filan oy vermez..
Tek umudunuz gençler ama onlarda tam kapitalizmin ivme kazandığı 21.yüzyıl başındalar..Yani futbolla,bilgisayar oyunları ile,okumakla,çalışmakla,dizilerle filan o kadar meşguller ki;Türkiye'de ne olduğundan bihaberler..
Yani umut yok..Size umut aşılayanlar,bilin ki makam/mevki peşinde olanlardır..
Neyse ben konu dışındanım..İki cümle yazıp çıkıyorum:)

@Anonim konuyla alakalı yorum yapılmadan ben o yazıyı yazdım , benim cevabından sonra yorum yapanların çekincelerine de konuyla ilgili bildiğim derecede saygızlık yapmadan cevap verdim.Yani forumdakileri kastetmiyorum . ( baltalamaya çalışanlardan kasıt muhalefetin bana göre boşboğazlığı) bu tip konularda tartışma ister istemez siyasete girecek onla ilgili sitemimi belirttim. Haddini sen bil ki aşağılayıcı yorum yapma.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Ben şikayet ediyorum ve engelliyorum. Tavsiye ederim. Hangi mesajın şikayet edileceği de belli.

Bu arada arkadaş beni engellemiş sanırım. Kendisi ile en ufak bir sorunum ya da olumsuz bir hissim yok. Belki otursak milyon tane konuda sohbet edip ortak nokta bulabilir, keyifli zaman geçirebiliriz. Sonuçta hepimizin ortak tutkusu bisiklet. Sadece ilk mesajındaki üslubu beni rahatsız etti. Kalbini kırmak ya da aşağılamak istemedim, öyle biri değilim. Kırdıysam da kusura bakmasın.

Kanal yapılacak, o bölgedeki mis gibi ormanlar deşilecek, denizlerin dengesi bozulacak zaten kış gelmezken kanal sonrası İstanbul'da yılın 12 ayında yaz mevsiminde olacağız hadi bunlara eyvallah(!). Yeni kanal yeni köprü, yeni köprü yeni kavşaklar demek ve trafiğin daha çok tıkanması demek. (*mına koduğumun şehrinde bit kadar bisiklet bile trafikte ilerleyemiyor.) Uluslararası hukukta gemiler doğal su yollarından (boğaz, nehir vb.) bedava geçebilir, yapay kanallardan geçişler ücrete tabidir. Mis gibi boğaz varken kim kanaldan geçecek? Kanaldan geçmesi "planlanan(!)" gemilerin ödeyeceği ücretleri kim ödeyecek? Cevabı hepimiz biliyoruz. Şehrin ulaşım sorununu kökten çözecek metroların inşaatını "para yok" diye durdurup şehrin ulaşımına tecavüz edecek bir projeye tonla para dökmek ise ayrı bir dram.

Daha kanal inşaatı başlamadan kanala yakın lüks sitelerin satışları başladı
Doğaya vereceği zararlar açıklandı
Boşa giden bir dünya para
Ama olsun devletin cebinden para çıkmadan yap işlet devret ile yaptırır baktı köprülerden az araç geçiyor ekstra vergi koyar milletin omuzlarına yükler :)

Herkes orman?, ağaç, çevre demiş ben de kendi mesleğim ile ilgili bir soru sorayım konuyu açan arkadaşa. Montrö Boğazlar sözleşmesi dururken bu geçidi ne yapacaksın? Bedava geçmek dururken neden adamlar gemiler için para ödesinler? Karadenize sahili olan devletler bu ise ne der? Montrö bogazlar sözleşmesine göre karadenize kıyısı olmayan devleteler (mesela Amerika) bogazlardan belli şartlar altinda geçebikir ve belli tonajda gemi bulundurabilir. Sen bu kanalı açınca abd Montrö boğazlar sözleşmesine aykırı davranirsa ne yapacaksın?

@Şerif Feridun Haklısınız. Bu iş aslında Türkiye'deki kolay yoldan zenginleşmeye çalışan bazı "küçük adam"ların rant avcılığını bir kenara bırakırsak, tüm boyutlarıyla uluslararası bir vaka.

Kanalın sebep olacağı iklim değişikliği, uluslararası bir sorun. Sadece bizi değil, komşu ülkeleri de etkileyecek.
Kanaldan sonra denizlerdeki canlılığın ve dengenin bozulması, yine aynı sebeple, uluslararası bir sorun.
Gemi geçişleri, uluslararası bir sorun.
İstanbul'un dev bir "ada"ya dönüşecek olması uluslararası bir sorun.

İstanbul'un kaderi önümüzdeki seçimlere bağlı. Eğer yine malum zihniyet galip gelirse ki yeni icat ettikleri "ittifak" yasasıyla galiba bu mümkün olacak, hepimize geçmişler olsun.. Canını seven kaçsın buradan.

• Beğen
Tepkiler: 10urr
Kanal açılırsa suyun akışı bile karadenizde ve marmara denizinde sorun ysratacskmış

Emlak konut ve babacan holdng gibi bölgeden bol arsa kapatmis simsarlar icin iyi bir proje zaten yapan icinde iyi sonucta hazine garantili kredi aliyor sonra isletirkende gemi sayisi taahhüt eder devlet oder gecmeyeni.

Bati bizi niye kiskansin hayatinizda hic batiya gitmeditsenizde acin azcik film izleyin her boka kiskaniyor diyip biyerinizi yirtmayin.

Almanyada, isvecde, danimarkada, belcikada, hollandada kaldim adamlar taaa dagin basini cennetten bir parca gibi yapmiz bu kanali mi havaalanıni mi kiskansin adamlar rahat 50 sene önde gidip gezin boyle sallayan arkadaslar

Geri