Scudo Sports

Kalkınca sürmeden önce yediklerim..

Bende yağ yakmak istiyorum. Sabah aç karnına kullanıcağım bisikleti 2 dilim fıstık ezmeli ekmek tüketicem ve.bazı arkadaşlar
Kahve demiş ama nasıl kahve ? Makina kullanmadan tüketebileceğim kahve öneriniz var mı ?

Scudo
@Hüseyinsuna yağyakmak istiyorsan sekerden uzak dur.
Filtre kahveler toz halinde satılıyor kahvecilerde ya da tchibo, kahvedunyası vb yerlerde. Onları ucuza((link) bir frenchpress alıp tüketebilirsin.

Fistik ezmesi hem yağ hem şeker içerir. En az 50km ve yuksek tempo surmeyecekseniz yemenize gerek yok. Sütsüz şekersiz sade kahvedeki kafein ihtiyacinizi karsilayacaktir. Mataraya aksamdan demlenip sogutulmus yesil cay doldurmak ve surus boyunca icmek yag yakimini destekleyecektir. Ben yesilcaya buz limon ve zencefil de ekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: bulut
açıkçası ben şu şekilde yapıorum; uzun bir tura cıkacaksam yogurt yulaf ve filtre kahvemi içip cıkıyorum yeterli oluyor. turun ortalarında bi sade soda ii gidiyor:) kısa bir tura cıkacaksam sadece filtre kahve içiyorum yeterli oluyor. kilo vermek istiyorsanız hepsinin yanında bolca su içmeniz gerekiyor.
bazı yorumlarda starbucks kahvesinden bahsedilmiş ülkedeki en leş kahveyi satıyorlar arkadaşlar internette biraz araştırma yaparsanız cok güzel kahveler bulabilirsiniz. çekirdek halde, ögütülmüş halde hatta kavrulmamış bile bulabilirsiniz. ben kendin ögütüyorum cünkü ögütülmüş kahve daha cabuk bayatlar ...

@Cengo 1 dilim tam buğday ekmeği çok mu fazla ? Sadece 1 tane ya :) Yanında da sert kahve içiyorum. Onun yerine neler önerirsiniz ? Ilık limonlu su içiyorum , kahve içiyorum , yanına başka bir şey küçük atıştırmalık bi dilim tam buğday ekmeğiyle fıstık ezmesi sürüp yiyorum. Başka pratik yararlı ne yapabilirim?

Sabahları 1 bardak su içip 20 km kadar sürüyorum rahat oluyor.
Şu sabah kahvesini Türk kahvesi olarak içsek ne olur acaba ?
Ben normalde içerdim bir gün arkadaşım içtikten sonra kalan telve ile ellerimi yıkattı bana sonuç şaşırtıcı sanki bir tüp arko kremle ellerimi yağlamışım gibi vıcık vıcıktı o günden sonra iyice azalttım Türk kahvesini, french presse devam ediyorum şimdilik...

Türk kahvesi de icebilirsiniz hatta daha iyi zira porsiyonu daha kucuk ve icerisinde yabanci madde yok, hatta kendiniz ogutuyor veya kahveciden gozunuzun onunde oguterek aliyorsaniz cok iyi. Kurukahveci mehmet efendi gibi hazir paketlerde kalitelidir.
Nescafe, 3ubiryerde 5ibiryerde lecafe zirtcafe pirtcafe vs icinde sadece ne oldugu belli olmayan tozlar ve kahve aromasi olan seylerden icmeyin yeter.

@Jokurx kilo vermeye mi calisiyorsun yoksa bisiklet surerken enerji olsun diye mi soruyorsun tam anlamadim. En az 50km ve yuksek tempo surmuyorsan gunluk dengeli beslenmen yeter ilave enerji kaynagina ihtiyacin yok. Sadece km degil surus temposu da onemli. Sahilde tingir mingir deniz manzarasini izleyerek keyif surusu yapiyorsan 50km bile gitsen takviyeye gerek yok.
Kilo vermek icin soruyosan tam bugday ekmegi ince bir dilim sorun degil ama fistik ezmesini ve sekerli her tur gidayi unutman lazim maalesef :)

@Cengo

Yağ yakmak istiyorum işte . Tüh 1 kavanoz yeni almıştım :(

@caner1405

Şu french press ne hala anlamadım nasıl yapılıyor :)

bir bardak düşün içine kahveni ve sıcak suyunu koyuyorsun sonra 5 dk falan demliyorsun (filtre kahvenin cinsine göre) sonra filtreyi üstten aşağı doğru bastırıyorsun kahvenin bütün tortusu filtrenin altında yani dipte kalıyor sende üsten güzel güzel yudumluyorsun. youtube yaz çıkar. birçok yerde bulabilirsin 10tl ile 40tl arasında değişiyor fiyatları...

aldığın kavonuzu atma belki başka işe yarar;)

@Jokurx sonra bozuluyosun yazan abilerine ama, google a french press yazsan aciklama, resim, video , tarif zibilyon tane bilgi bulabilirsin ☺

@Cengo Haydaaa kimseye bozulduğum felan yok ki. Ya artık ne cevap yazacağım ne konu açacağım ne bişi soracağım hee :kötü: Ama şöyle de bir şey var kusura bakmayın benim forumu nasıl kullandığıma üyeler karışamaz. İstediğim gibi kullanırım. Hata yaparsam yöneticiler ceza mı verir uyarır. Forumda daha yeniyim karşılaştığım manzaraya bak. Gereksiz yeni üyeleri görmek istemiyorsanız engelleyin. Ama benim forumu nasıl kullandığıma karışmayın lütfen. Bunu normal üyeler değil yöneticiler yapar. Ben herkese saygı gösteriyorum kim ne konu açarsa açsın benim işim olmaz. Yöneticilerin işi o.

Bugün sabah çıktım bisiklet sürmeye bir küçük börek attım mideye birde şekersiz türk kahvesi

Bugün sabah çıktım bisiklet sürmeye bir küçük börek attım mideye ;-) birde şekersiz türk kahvesi . Toplamda 2saat 40 dakika 76 km 30.70 ortalama ile turu tamamladım yağ falan kalmamıştır heralde :)

@hcs
Sözen kahve değirmeni veya diğerleri, eşantiyon olmayanların altında vidası vardır. çkeme derecesi ayarlanır. espresso için veya filtre kahve, kaliteli br öğütücü yok ise en güzel el değirmeninde çekilir. kahve çekildikten sonra 5 dk. içinde bayatladığı için take olarak çekip kahve hazırlamak daha kaliteli sonuç verir. Bunlar benim öğrenip aktardıklarım, daha detayı vardır.

Ben monarch kahve içiyorum. Jabobsun. Güzel tavsiye ederim

@Jokurx

Suda çözünen kahveler, kahve değil maalesef :).
Kahve aromalı sıcak su denebilir ama.

@Edip Dinçer

Ama milli basketbolcu bi abim var o bize maçlardan önce bundan içiriyor demişlerdi. Ciddende kaliteli bir şeye benziyor

Kahve, tıpkı çay gibi, suda çözünemeyen bir üründür. Suda çözünebilmesi için birçok kimyasal işlemden geçiyor.
İçinde mutlaka kafein gibi uyarıcılar vardır iş gören ama bunun yanında birçok kimyasal madde de var.

O nedenle filtre/demleme kahve hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olur. Hem de içindeki aktif uyarıcılar daha doğal bir şekilde alınmış olur ;)

kahve makinası veya french press'i olmayanlar üzülmesin!!!

- önce tchibo gibi yerlerden 100gram kahve alın, french press'e uygun çekermisiniz deyin (bu kısım önemli)
- sonra eve gelince kettle'da su kaynatın
- ufak olan çaydanlığa 1 bardaklık sıcak suyu dökün
- içine 2 tatlı kaşığı kahve atıp biraz bekleyin
- çay koyarken kullanılan "süzgeçler" vardır bilirsiniz onu kahve bardağınıza yerleştirin
- çaydanlıkta bekleyen kahveyi bardağa boşaltın
- kahve taneleri süzgeçte kalacaktır

bu da bir nevi french press işte ;)

https://i.hizliresim.com/2k2oX0.png

Geri