Scudo Sports

Kaliperler Jant Tellerine Sürtüyor :/

GokmenOzyurt

Forum Bağımlısı
Tepki
700
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar daha yeni aldıgım bisikletimi henüz kullanamadım :(
kaliperler jant teline sürtüyor 2 tele deyiyor
daha yeni akord ayarını yaptırdım :(
işte foto :'(

http://img689.imageshack.us/img689/5679/12102010574.jpg
büyük foto
Fotoğraf bulunamadı.

Scudo
Çok açıklayıcı bir foto değil.Daha geniş açılı çekilirse kolay anlaşılabilir bir hal alır.Ama sadece 2 tele sürtüyorsa tellerde problem olabilir.

kaliperin kabul bağlantı yerine sürtüyor büyük resimi açarsanız daha iyi anlarsınız

sorun gelişti farkettimki binince ses çıkmıyor ama bisikleti kaldırıp döndürünce çıkıyor ses :S

sanki QRda sorun var gibi mandal tam sıkılımı ?

adaptör kullanark sorunu çözerseniz sanırım. am daha büyük rotor gerekecektir...Kaliperler ne kadar uzaklaşırsa maşadan jant telleri arasındaki mesafede artacaktır.artık buna göre başka çözüm nedir bilmiyorum.160lık rotor kullanıyorsanız 180lik deneyin adaptörde kullanacağınızdan deymeyebilir.
tabi bire maşanız max. ne kadarlık rotora destek veriyor..oda önemli.bu bilgiye göre rotor değiştirmeniz sanırım sorununuzu çözecektir olmadı çevrenizdeki bisikletcilerden sadece adaptçr takarak bir deneyin..kesin sonuçtan sorna işe girişirsiniz..

biraz işlem sıraları karıışık oldu ama aklıma geldikçe yazıdım...:D

• Beğen
Tepkiler: GokmenOzyurt
@Mustafa Acar

akord ayarını yaptırdırdım ama üstten bakınca jant hala sol tarafta :S

jant şeridi göbeğin ortasında deyil sol tarafta :S

düzgün yapamamıslar akordu :S

Kardeş lant sol tarafdaysa bu akordla alakalı değildir.Jantı çevirdiğin zaman jant s şeklinde dönüyorsa yani s çiziyorsa akordu bozuk dersin.Ama dediğin gibi jant sol tarafdaysa göbek de sıkıntı vardır.Göbek düzgün ayarlanmamıştır.

akord ile alakalı :)
göbekteki sağ taraftaki telleri sıkarsak jant sağa doğru yönelir :)
göbekte bir sorun yok

Kullandığınız disk fren modelini ve maşa modelini tam olarak yazabilir misiniz?

avid juicy three fren
sutour xcm v2 HLo maşa

İşe yarar mı ya da güvenli olur mu bilmiyorum ama maşa ile gobek arasında kalan yere bir tane pul falan takmayı deneyebilirsin. Az birşeyde olsa maşayı gobekten uzaklaştıracaktır. İnce bir pul bile taksan işini gorur sanırım. Anlattıklarına bakılırsa sürtme çok değil.

Ama dediğim gibi güvenilirliğini bilmiyorum. Ben eskiden bianchi aspid kullanıyordum ve ruble ile sorunum vardı. En küçük dişliye getirince zincir kadroya sürtüyordu. Bir somunla halletmiştim. Temelde aynı olay seninkide.

Bir dene derim.

denerim ama o zaman rotorda uzaklaimazmı ?

Tabi ayrılacak ama kaliperi tekrar ayarlarsan olabilir. Ama emin değilim şimdi rotor dedin işi bozdun :)

Biraz daha düşüneyim o zaman.

Ya birde sürttüğü yeri bisikletin tam karşısına geçip o açıdan verebilir misin bize. Çünkü verdiği fotoğrafta ben tam seçemiyorum. Biraz açılı çekmişsin.

• Beğen
Tepkiler: GokmenOzyurt
@darkness_
Çalışıyorum şu an eve gidince foto koyarım

http://img819.imageshack.us/img819/1306/14102010575.jpg
http://img835.imageshack.us/img835/2205/14102010576.jpg

ayrıntılı foto (büyük)

Fotoğraf bulunamadı.

1.akord yapılırken merkezlenmemıs olabılır
tespıtı:masanıza ıyıce oturtuysanız bı kumpas yada kabacada olsa bı cetvelle
sag masa sol masa olculerını alın(jantın yanaklarından)
2.egerkı ortalıysa sorun mekanıktır oda gobek kılıt somunlarında olma ıhtımalı kalıyo bu kalıperınızınde rotoru ortalamıyor olmasını gerektırı.

@kuduzk9

yardımın için teşekkürler ölçtüm 1 cm kaymıs :S bir taraf 3 cm bir taraf 2 cm
akord u iyi yapamadılar demekki sağolun

• Beğen
Tepkiler: kuduzk9
Geri