Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka vites bacağının jant tellerine yakın olması

Mesut D.

Daimi Üye
Tepki
15
Bisiklet
Salcano
Yeni bir tourney aldım taktırdım ayarlarını yaptırdım fakat vites 1 de iken jant teline çok yakın kalıyor sıkışacak diye korkuyorum.Nasıl çözerim.Bir ters yöne bükerek çözdüğünü söylemişti.

Birde konu ile alakası olmayabilir,bisikletimi yıkadıktan sonra kurumaya bıraktım 1-2 gün sonra baktığımda dişli zincir falan %50 pas tutmuştu (malesef kuru bez ile fazla kurulayamadım) wd40 ile temizlesem daha sonra yağlsam olurmu ?

Scudo
Sıfır aktarıcı taktirdiysaniz bacakta bir yamukluk olacağını sanmıyorum. Dikkatlice bakın bir yamukluk varsa düzeltebilirsiniz. Yamukluk yoksa tellere yakın olması bir sıkıntı teşkil etmez.

Wd-40 ile pası sökebilirsiniz fırçalayarak. Kurultayıp yağlayın muhakkak.

• Beğen
Tepkiler: Mesut D.
@Samet POLAT

Aktarıcım sıfır.Fakat elimde incelediğimde yamukluk göremedim.İlk vitesim janta takılmasıyla sıkışıp kırıldı o yüzden korkuyorum 3. vitesim bu :bsmagryr:

Kadro kulağına da bir bakmanızı tavsiye ederim bendede vardı bu sorun

• Beğen
Tepkiler: Mesut D.
Sanirim.yamukluk var ;

Dosyalar

• 2015-01-20_21-31-45_665.jpg
    2015-01-20_21-31-45_665.jpg
    54,6 KB · Okunma: 75
  • 2015-01-20_21-32-08_446.jpg
    2015-01-20_21-32-08_446.jpg
    58,3 KB · Okunma: 65
@Mesut D.

Merhaba. Kadro kulağı eğri. Onu düzeltirseniz sorun çözülür.. :)

@SerkanH

Kolay cozulebilen bir sorunmu ne yapmam gerekir ?

Resim çizeyim en iyisi ben.. :)

Resimdeki gibi aktarıcıya iki el ile sarılın ve kendinize doğru çekin. Kısacası alüminyum olan kadro kulağını kaba kuvvet ile kendinize doru eğin. Sonra kontrol edin. Teker ile tam paralel durması gerekiyor. Yetmez ise biraz daha çekersiniz düzelir. Ama iman gücü ile değil kibarca asılınız..

Dosyalar

• aktarıcı.jpg
    aktarıcı.jpg
    89,1 KB · Okunma: 51
Kulagin egri oldugu kesin.
Altaki resime bakarak düelte bilirsin. Kirmizi cizige paralel olmasi gerekiyor. Düeltemesen bir bisikletciye ugra hemen düzeltiller. Sakin aktariciyi taktirdigin bisikletciye gitme cünkü benim görüsüm birseyden anlamiyo, normal iyi bir bisikleetci o kulagin egri oldugunu anlar ve görürdü.
Elinle geriye cekmeye dene normalde kolaylikla geri egilir.

2015-01-20_21-31-45_665.jpg

Cok tesekkur ederim hepinize zahmet oldu.Fakat vitesin bacagindanmi tutayim yoksa kulaktanmi kulak demir oldugu icin cok sert.

aynı sorun bundan 10 yıl önce eski bisikletimde de de vardı
sonuç: aktarıcı jantların arasına girip beni bisikletten atmıştı Allaha şükür bende pek bişey olmadı ama jant ve aktarıcı perte çıktı
tavsiyem kadro kulağını düzeltin

@harun tınas

Geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin.Hocam kadro kulağı çok sert yerinden oynamıyor ?

@Mesut D.
tamamen söküp çekiç yardımıyla düzeltin yada tamirciye götürün hallederler

Arka aktarıcıyı sökün. İngiliz anahtarı ile düzeltin kulağı, sonra tekrar takın.
Bu işlemi yavaşça ve dikkatli yapın. Kırmadan :)

Çekiç vs. sakın!

Kaç para ki bu kadro kulağı ya? Söküp atın çöpe gitsin. Çok bir para tutacağını zannetmiyorum. En azından bu kadar zahmet çekmemek adına. Tabi tamirden hoşlanıyorsanız yapacak bir şey yok :D

Nasıl bir tamirciye taktırdınız ki allah aşkına kadro kulağının yamuk olduğunu fark etmesin.

@SerkanH

Kadro kulağında arka değiştirici takılı iken bu işlemi yapması pek sağlıklı sonuç vermeyecektir.( değiştiriciye uygulanacak kontrolsüz güç, değiştiriciye veya kulak vida yuvası içerisindeki dişlere zarar verebilir.)

@harun tınas

eski model arabaları kaportacıya götürünce uygulanıyor artık o yöntem. bisiklete çekiç biraz orantısız güç olur.

@Gökhan Toros

Tam olarak aklımdan geçen bu idi.

arka değiştiriciyi kulaktan ayırdıktan sonra kurbağacık tabir ettiğimiz ayarlı anahtarı kulağa göre ayarlayıp hassas bir şekilde düzeltmek izlenecek en makul yol olacaktır.

@Süleyman Çakır

resimlerde çok net belli olmamakla birlikte kulak kadroya ankastre.

yeni model bisikletlerdeki gibi sök-tak model değil.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Gayet resimlerdede görüldügü gibi, yeni model bisikletlerdeki gibi sök tak modeli.

Eger dogruyu konusmak gerekirse kullagi göz karai düzeltmek dogru cözüm degildir, bisikletciyi gidip kulak düzeltme aleti ile düzeltilmesi endogru yol olacaktir. Kulagi düzeltmek icin kulagin egrilii tolerasin icinde olmasi gerekiyor, eger fazla egri ise ve geri düzeltildiginde malzemenin yumsayip kirilma tehlikesi var. Ben olsam yenisini alirdim yada sanayide tornaciya celikten yada titanyumdan birtane yaptirirdim.

Şuan ne yapayım bilemedim ;

Sök dediğiniz şey resimdeki parlayan şeymi ?

Bisikletçiye götürsem bana en yakın bisikletci bulunduğum yere uzak onun dışında mahalle bisikletçileri var.(Olmazsa uğraşmam yenisini alırım büyük ihtimal)

Dosyalar

• 2015-01-21_17-32-55_109.jpg
    2015-01-21_17-32-55_109.jpg
    45,3 KB · Okunma: 12
@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Merhaba. Ben bu güne kadar 30 un üzerinde kadro kulağını tarif ettiğim şekilde düzelttim. Dikkat edildiği sürece her hangi bir sorun çıkmayacağını söyleyebilirim.

Geri