17 .tur kartepeden aldığım dersleri anlatayım isterseniz,önce ne kazandım bi ona bakalım,
çok şey kazandım,en başta uzun yol tecrübesi ,öyle basit iş değil,davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş,çok okuyan değil çok gezen bilir nerdemi sele üstünde sele,
bi kere uzun yolları he babam save 'leyecen,fotokopisini çıkaracan ,tecrübe sahada kazanılır,
ha ,benim zevkim ne biliyormusunuz kısa molalar yapıp hızlı sürmek 200 km boyunca,
benim pek öyle derdim yok 500 km gitmek için,200 yeter senede bi kere,ayrıca 8 senedir iznik turların sayısını hatırlamıyorum ,130 km demirbaştır sene boyu sadece 4 ay hariç,göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli,30 km eğimli yerde non stop yaparım,kısa mesafe tempo demek gençleşmek demektir,üzerine 100 km .....
rutin çalışmalar tam 8 yıldır devam ediyor,evveliyatı katarsak 40 sene eder ,dile kolay,ha bu 40 senede benim geldiğim noktamı ,benim dolabımda ilacın i 'si bulunmaz...yaşıtlarıma bakıyorumda vah vah,,,,,insanda bi kere istek olacak istek,ben zamanında yarışçıydım demekle anca kendini aldatır insan,
bir kişinin hakkını asla yemem
feridun tezbaşaran ,
onunla kiptaş eğimlerinden sancaktepeye tırmanmak ultra bir zevkti,senle kartepeye gelen varmı sorusuna her zaman yok hocam dedim,ama gelenlerin hakkını az da olsa yemeyelim,
kartepe suadiye eğimlerine senede bir kere bakılacak ,bunun nedeni 100 km sonra 8 km çıkma adrenalidir,para ile ölçülmez,
km saatiymiş yok efendim ıvır zıvır takmam,nabız ölçermişte fişmekan 40 senedir bunlar ile oyalanmadık,içgüdülerinize inanın ,sizinle birlikte yaşayan bir ruh var kafayı fazla takmayın maddesellere,
bisiklet sizi ruhunuzla bütünleştirir bunu yakalamaya çalışın,nasıl yakalayacağınızı çözmek size düşüyor,
unutmayın içinizde süptil bir alan var halk adında ona ruh denir,
ruhunuzla sürün ,ruhunuzla bütünleşmeyi sele üstünde çözmeye çalışın ,bu bir terapidir,meditasyondur,
her kartepe etap sorası gayet kendimi iyi hissettim, bu bana yeterde artar bile,eğer eve kendinizi zor atacak hale getirirseniz ,siz o gün metabolizmayı sarstınız demektir,genç dostumun yığılması gibi,tekirdağ dönüşünde arabanın arkasında yığılıp kalmış idi.
bütün kış yatıp sonra yaz gelince hurra bi 200 km gideyim demek eşyanın tabiatına aykırıdır,kışın 130 km'leri rutinleştirmek gerekir,8 yılda insan öyle bi yere gelirki,80 km gidince ,bu ne ya der,çünki metabolizma artık taşlaşmıştır 130-200 km 'leri yiye yiye,
haaaa,bi ara verir isen düşersin geriye ,o derece acımasızdır bu bisiklet sporu..tabi amatörce yapıyorum bu işi,
bisikletin gurusu olmaya inandım,bu başka bir boyuttur,alaylıyız mektepli değil,dünyanın en zor sporu bisiklet sporudur işiniz 35 'de biter 10 yılda bitersiniz,nedenmi,öyle kolay iş değil 20 gün boyunca 150-180 km 'lerde yarışlarda tepinmek ,
emekli olduğunda yüzü çökmeyen nadir bisiklet sporcuları vardır,gençken enerjilerini tüketirler 65 yaşında ise 35 'lik gibi asla süremezler ,işi biten gider yerine yenisi gelir.