Scudo Sports

Furş tipi

Murat abi şeffaf ve basitçe açıklamışsin sağol. Böyle point gibi rulmanlı furş arıyordum. En uygun fiyatlisini da bulunca sormak istedim. Özceylan biskilette kafamı karıştırdı. Bu furşun biskiletime uygun mu diye soruyorum. Bana diyor ki:
-Bisikletin aluminyum mu?
Ne alaka diyorum kendi kendime. Neyse evet diyorum. Bu seferde
-Muhtemelen olmaz diyor.
Neden diyorum.
- Bisiklette kadroya çakılan çanakları söküp çanakların oturduğu yerin çapının 34 mm olması gerekiyor diyor.
Sökemiyorum da söksem yeniden kadroya takma aletim yok. Amacım internetten doğru parçayı alıp bisikletciye taktırmak.
Velhasıl kelam kafamı karıştırdı. Sizler daha iyi bilirsiniz diye foruma sormanın doğru olduğunu düşündüm.
Video atarsanız çok iyi olur. İlerleyen süreçte diğer forumdaşlarada lazım olabilir.
Çakma yada takma aleti bende de yok. Önceki bisikletimin bir tanesini toplarken iş yerinden ödünç saplama vidası almıştım. Şu alttaki videodaki gibi yapmıştım, hatta bende metal parça olmadığı için ahşap bir parçadan yapmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Scudo
324562 dosyayı görüntüle
324563 dosyayı görüntüle
324564 dosyayı görüntüle
Yeni Furşu taktım böyle oldu. Fena değil rulmanlı diye ömrü uzun olur diye düşünüyorum bakalım artık. Merak ettiğim furştaki Rulmanın modeli tex 5 2rs. şimdi bütün furşlarda rulman bu ölçüde mi kullanılıyor?
Bu furj takimini bisiklete kim takti??? Tüm gelen parcalari takildimi? Sanki masadaki cakili yatak furjun degilde önceki furjun yatagi gibi duruyor yani uyumlu degil, bu sekilde bilyayi hemen bozarsin. Arti üst kapagin arasindaki lastigi kim takdi oda oranin degil gibi.

Bu furj takimini bisiklete kim takti??? Tüm gelen parcalari takildimi? Sanki masadaki cakili yatak furjun degilde önceki furjun yatagi gibi duruyor yani uyumlu degil, bu sekilde bilyayi hemen bozarsin. Arti üst kapagin arasindaki lastigi kim takdi oda oranin degil gibi.
Abi senin gözünden bir şey kaçmıyor. Bende kuşkulandim sürerken. oynama yapıyor maşa sanki. Çok fazlada sıktım üstelik. Demek yeni götürdüğüm parçayı takmamış. 1 tane moron bisikletçiye taktırdım. Yarın gidip hesabını soracağım.

Terbiyesiz herif, neden orjinalini takmiyor diye bir sorbakalim ne diyecek. Ben söyleyim diyecegini, oda oluyor sorun olmaz diyecek. Oynamasi da normal, yatak bilyaya uymamis ve ve cok büyük, o parca alt yatagin icin kaliyor ve normalde görülmüyor arti üst kapak ile yatagin arasina koydugu lastigi de cikarsin, oda oranin degil.
Birdefa bisikletten anlayan birisi olsa konik spacere kullanmaz araya normal bir spacer takardi.

Sana dediklerimi fotograflarda anlatmaya calisayim.
IMG-20250122-WA0004.jpeg

IMG-20250122-WA0002.jpeg

Yalniz dikkat et yanlis yatagi cikatip baska yatak takmasin, orjinali olmasi gerekyiro.
konus.png

Fotografda da görüldügü gibi üst yatagin arasina taktigi lastik yok, ona kalsa kendi kendine toz korumasi taktigin ve iyi yaptigini saniyor ama furjun dogru calismasini engelledigini bilmiyor.

arkadaşlar merhaba rockrider 560 2018 modelinin furş seti bilyeli ve gömme. yarı entegre gibi bilyeleri çıkmıyor. Ben de değiştirmek istiyorum zaten temizlemem gerek ses yapıyor. açmışken zero Stack furşlarla değiştireyim dedim.
konik furş ama bir türlü değerleri bulamadım. elimde takıp çıkarmaya alet olmadığı için çıkarmaya da girişemiyoeum
kısacası rockrider 560 2018 modelinin furş ölçülerini nereden öğrenebilirim.
bisikletforumda birisi yarı entegre demiş ama galiba 2016 eski versiyon için yazmış. çünkü bendekinde bilyeleri gömülü. ölçemiyorum da. en kötü 4455 ve 4456 yı alıp geçicem

Her bilyalı yatağın bilyaları çıkar. Çıkmıyorsa rulmanlı furştur o. Maşayı bisikletten ayırdıktan sonra, kalın şaftlı bir düz tornavidayı alın borusunun üstünden sokup çanağa daya, furş çanağına karşılıklı 2 noktadan çekiçle vura vura çıkar rulman/çanak.

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Her bilyalı yatağın bilyaları çıkar. Çıkmıyorsa rulmanlı furştur o. Maşayı bisikletten ayırdıktan sonra, kalın şaftlı bir düz tornavidayı alın borusunun üstünden sokup çanağa daya, furş çanağına karşılıklı 2 noktadan çekiçle vura vura çıkar rulman/çanak.
daha önce yapmadım ama o şekilde sökücem zaten. ama işte her temizlemede böyle uğraşmak istemiyorum o yüzden yarı entegre ama rulmanlı set takmayı düşünüyorum.

daha önce yapmadım ama o şekilde sökücem zaten. ama işte her temizlemede böyle uğraşmak istemiyorum o yüzden yarı entegre ama rulmanlı set takmayı düşünüyorum.
Temizlemek için çanakları alın borusundan çıkarmak zorunda değilsin. Çok alakasız yanlış bilgiler duymuşsun bi yerlerden. Ayrıca, furş öyle kolay kolay içi yabancı madde dolup dönmesi sertleşen bişey değil. Toz toprak içinde off-road mtb cilik yapmak lazım öyle olması için.

amoeba hussar için akıcılığı iyi bir furş takımı tavsiyesi alabilir miyim ?

Merhabalar;
Bisan MTX 7400 bisikletim var,2022 model. Furş seti ile ilgili sorunlarım büyük(Neco marka). Bisan ve servislerinden istemiş olduğum yardım taleplerim, şahıs olduğum için hep geri çevrildi. Şimdi göndereceklerini söylediler, epey süre geçti ve açıkçası ne gönderecekler, kaç para isteyecekler hiç bir fikrim yok.Bisikletin üzerindeki Furş takımının alt taraf bilyası(kafesli Rulman) ile başım fena dertte. Epey bir araştırma yaptım bu konuda. yarı entegere ve sanırım konik denen Furş seti. Çünkü; kadronun alt kısmına oturan rulman yuvası çap: 47mm. maşa(MOZO) borusu ölçüsü çap:28,6mm ve düz maşa. Fakat maşanın rulman takılan yerinde bir yuva daha var ve o rulman yuvasının ölçüsü çap: 40mm. Piyasada bu ölçülerde bir rulman bulamıyorum ve son olarak 4mm çelik bilya alarak,eski usül kendim dizmeye karar verdim. Kadro dıştan bakıldığında konik gibi duruyor,üst rulman ölçüsünün dış ölçüsü çap:40mm rulman yuvası çap:40,9mm. Bu konuda bilgiye sahip olan,daha önce değiştirmiş, marka bilgisi ve detay bulunan var ise yardım ve desteklerinizi çok rica ediyorum. şimdiden çok teşekk ederim.
NOT: Daha sonra ben de normal, yeni tip rulmanlı bir furş takımı ile değiştirmek istiyorum(şimdikiler kafesli rulman) bu konuda da marka ve model tavsiyelerinize, önemli ihtiyacım vardır.

Maşa çıkartılmış halde iken, ve alt furş bisikletin üstünde iken bir fotoğraf atarsanız yardımcı olurum.

Alt furş bilsayısnın orjinali yok malesef. elimdeki resimleri sizlerle paylaşıyorum. Cevap verdiğiniz için de teşekkür edeirm.

Dosyalar

• 20250424_235650.jpg
    20250424_235650.jpg
    82,3 KB · Okunma: 14
  • 20250424_235539.jpg
    20250424_235539.jpg
    32,8 KB · Okunma: 14
  • 20250424_235520.jpg
    20250424_235520.jpg
    43,8 KB · Okunma: 13
  • 20250424_235317.jpg
    20250424_235317.jpg
    50,4 KB · Okunma: 15
  • 20250424_211111.jpg
    20250424_211111.jpg
    61,1 KB · Okunma: 14
Alt furş bilsayısnın orjinali yok malesef. elimdeki resimleri sizlerle paylaşıyorum. Cevap verdiğiniz için de teşekkür edeirm.
Merhaba,

senin furj takimin konik degil. Bildigimiz normal Zero Stack yani yari entegre olan 1 1/8" furj takimi.
Ölcüsü ise söyle üst taraf ZS 44/28.6 ve alt taraf ZS 44/30.

Benim Tahminim bir yerler de ölcüm hatasi yapiyorsun.

1. Saftin üst kismi 28.6mm
2. Saftin alt kismi, yatagin cakilan yeri ise 30mm. Bence ilk hata burada basliyor, sen 40mm saftin kendini degilde bence yatagi ölcüyorsun. Bu ölcüm icin asagidaki fotografa bak. Kirmizi ok yanlis yesil ok dogru. Cakili olan yatagin altini ölcmen gerekiyor.
Buraya kadar senin masanin saft ölcüsü ve uyumlu olan furj takiminin ölcüsü.

Simdi gelelim alinborusunda yuvalarin cakildigi yere.
Alinborusunu icten yataksiz ölcmen gerekiyor ve iki tarafin ic capi da 44mm oluyor. (Konik olsa altaraf 56mm olur) bu ölcümleri yapabilmen icin yataklari cikarman gerekiyor.

20250424_211111.jpg
20250424_235539.jpg

@Murat Cömez Yeni nesil bisikletlerin elemanlarına hiç alışamadım, bi sürü çeşidi var, kafa karıştırıyor. Nerede 1" maşaların vidalı furşlarının basitliği, güzelliği... ❤️

images (1s).jpg

@Murat Cömez Yeni nesil bisikletlerin elemanlarına hiç alışamadım, bi sürü çeşidi var, kafa karıştırıyor. Nerede 1" maşaların vidalı furşlarının basitliği, güzelliği... ❤️

326769 dosyayı görüntüle
O nesili hicbiri tutamaz, onlarda da 4 degisik cesit var ama basit anlasilan birsey. 1" ve1 1/8" Olani var bir de Ingiliz, ITA ve Fransiz dislileri var. Güzelligi ve basitligi desen bir baska, üzerine baska tanimam.

Tek kelime ile .....
I LOVE CLASSIC BIKES

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik

326769 dosyayı görüntüle
şimdi bir de yeni ölçü çıktı dağ bisikletleri için, üst kısmı 1.1/8(standart ölçü, yanlış yazmış olabilirim) alt kısmı 1.8" olan konikler çıktı. İyice karıştı bu iş. (mesela dartmoor hornet pro)

Merhaba,

senin furj takimin konik degil. Bildigimiz normal Zero Stack yani yari entegre olan 1 1/8" furj takimi.

2. Saftin alt kismi, yatagin cakilan yeri ise 30mm. Bence ilk hata burada basliyor, sen 40mm saftin kendini degilde bence yatagi ölcüyorsun. Bu ölcüm icin asagidaki fotografa bak. Kirmizi ok yanlis yesil ok dogru. Cakili olan yatagin altini ölcmen gerekiyor.

Alinborusunu icten yataksiz ölcmen gerekiyor ve iki tarafin ic capi da 44mm oluyor. (Konik olsa altaraf 56mm olur) bu ölcümleri yapabilmen icin yataklari cikarman gerekiyor.

Merhaba,

326767 dosyayı görüntüle
326768 dosyayı görüntüle
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Evet tam da anlattığınız gibi maşa üzerindeki parçayı ortasından plastik bir kumpas ile ölçüm yaptım. Maşam düz maşa. Problem olduğu kanısına varmamın sebebi ise üst tarafa taktığım, dış çapı 40mm gelen kafesli rulmanın aynısını her seferinde fahiş fiyatlar ödeyerek takmam ve çok kısa sürede dağılması.bu rulman aşağıdaki parçanın üzerinde kalıyor ve her seferinde dağılıyor. Konik dememin sebebi ise kadrodaki rulman yatağının iç ölçüsünün 47mm olması,üst tarafın iç ölçüsü de 40,9mm gelmesi. Alın borusu ölçüleri için de en kısa sürede bir ölçüm yapacağım ve gerekirse yeni nesil,kafesli olmayan bir rulman seti dahil olan bir furş seti kullanmak istiyorum,teşekkür ederim.

iyi bir furş takımı tavsiyesi alabilir miyim uygun fiyatlı :snzdglsn:

Geri