Merhaba,
senin furj takimin konik degil. Bildigimiz normal Zero Stack yani yari entegre olan 1 1/8" furj takimi.
Ölcüsü ise söyle üst taraf ZS 44/28.6 ve alt taraf ZS 44/30.
Benim Tahminim bir yerler de ölcüm hatasi yapiyorsun.
1. Saftin üst kismi 28.6mm
2. Saftin alt kismi, yatagin cakilan yeri ise 30mm. Bence ilk hata burada basliyor, sen 40mm saftin kendini degilde bence yatagi ölcüyorsun. Bu ölcüm icin asagidaki fotografa bak. Kirmizi ok yanlis yesil ok dogru. Cakili olan yatagin altini ölcmen gerekiyor.
Buraya kadar senin masanin saft ölcüsü ve uyumlu olan furj takiminin ölcüsü.
Simdi gelelim alinborusunda yuvalarin cakildigi yere.
Alinborusunu icten yataksiz ölcmen gerekiyor ve iki tarafin ic capi da 44mm oluyor. (Konik olsa altaraf 56mm olur) bu ölcümleri yapabilmen icin yataklari cikarman gerekiyor.
Merhaba,
senin furj takimin konik degil. Bildigimiz normal Zero Stack yani yari entegre olan 1 1/8" furj takimi.
Ölcüsü ise söyle üst taraf ZS 44/28.6 ve alt taraf ZS 44/30.
Benim Tahminim bir yerler de ölcüm hatasi yapiyorsun.
1. Saftin üst kismi 28.6mm
2. Saftin alt kismi, yatagin cakilan yeri ise 30mm. Bence ilk hata burada basliyor, sen 40mm saftin kendini degilde bence yatagi ölcüyorsun. Bu ölcüm icin asagidaki fotografa bak. Kirmizi ok yanlis yesil ok dogru. Cakili olan yatagin altini ölcmen gerekiyor.
Buraya kadar senin masanin saft ölcüsü ve uyumlu olan furj takiminin ölcüsü.
Simdi gelelim alinborusunda yuvalarin cakildigi yere.
Alinborusunu icten yataksiz ölcmen gerekiyor ve iki tarafin ic capi da 44mm oluyor. (Konik olsa altaraf 56mm olur) bu ölcümleri yapabilmen icin yataklari cikarman gerekiyor.
326767 dosyayı görüntüle
326768 dosyayı görüntüle
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Evet tam da anlattığınız gibi maşa üzerindeki parçayı ortasından plastik bir kumpas ile ölçüm yaptım. Maşam düz maşa. Problem olduğu kanısına varmamın sebebi ise üst tarafa taktığım, dış çapı 40mm gelen kafesli rulmanın aynısını her seferinde fahiş fiyatlar ödeyerek takmam ve çok kısa sürede dağılması.bu rulman aşağıdaki parçanın üzerinde kalıyor ve her seferinde dağılıyor. Konik dememin sebebi ise kadrodaki rulman yatağının iç ölçüsünün 47mm olması,üst tarafın iç ölçüsü de 40,9mm gelmesi. Alın borusu ölçüleri için de en kısa sürede bir ölçüm yapacağım ve gerekirse yeni nesil,kafesli olmayan bir rulman seti dahil olan bir furş seti kullanmak istiyorum,teşekkür ederim.