Scudo Sports

Furş tipi

Scudo
Eskice bir XC-100 herhalde bu. Yeni modeli böyle, yarı entegre:
322351 dosyayı görüntüle

Sizinkine o H852 olur, bu yeni fotoğrafta harici çanaklar belli oluyor.

322352 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim. Eski biraz 2019 model. Aslında bu forumun bir güzel tarafıda mesela bisikletciye gitsem hangisinin uyumlu olduğunu sorsam bana ürünü gösterse ve 2 katı fazla fiyat söylese sonra benden niye almıyorsun triplerine girse sıkıntı oluyor. İleri zamanda gerçekten işin düştüğü zaman gidiyorsun bu sefer seni takmıyor. Aklında tutuyor seni İşçiliğe fazla fiyat soyleyebiliyor. Forumu oluşturanlara da teşekkür ederim bundan dolayı.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Trx 8500 için hangisi uygundur? Bisikletten çıkanlar neconun şu bilyaların girdiği kupalar yok. Şimdi bir bisiklet satış sitesine sordum bana neco h172 veya qrd 4444s önerdi. Fakat bunların bilyaları farklı gibi. Kafam çok karıştı. Qrd zaten diğerinin 3 katı fiyatlı. Sizce hangisinden almalıyım.

IMG_3849.jpegIMG_3850.jpeg

Trx 8500 için hangisi uygundur? Bisikletten çıkanlar neconun şu bilyaların girdiği kupalar yok. Şimdi bir bisiklet satış sitesine sordum bana neco h172 veya qrd 4444s önerdi. Fakat bunların bilyaları farklı gibi. Kafam çok karıştı. Qrd zaten diğerinin 3 katı fiyatlı. Sizce hangisinden almalıyım.

323848 dosyayı görüntüle323849 dosyayı görüntüle
Eger kupa derken bilyalarin yataklarini demek istiyorsaniz, onlar alinborusunda cakili ve fotografa bakinca da görünüyor. Bisikletci dogru demis, Neco h172 veya qrd 4444s Furj takimlari uyumlu. Size lazim olan furj takimi 1 1/8" yari entegre Furj Takimi (semi integrated headset) lazim.
Yenisini alinca alinborusundaki yataklari cikarip yerine yenileri cakmaniz lazim.

Kolay gelsin.

Çok teşekkürler, QRD iyi bir marka mıdır? sürekli her yerde neco'yu görüyorum. Web sitesi falan da var ama QRD satan bir iki web sitesi var. sizce hangisini almalıyım. QRD nin bilyaları kapalı sanırım. yatak farklılığı olacaksa necoyu mu alsam, evde yatak sökmek zor olur gibi geldi de.

Bu furş takımı bu bisiklete olur mu arkadaşlar?(Bisiklet modeli:Kron xc100)
(link)
Screenshot_20250119_122130_com.android.chrome.jpgScreenshot_20250119_122317_com.android.chrome.jpg

Bu furş takımı bu bisiklete olur mu arkadaşlar?(Bisiklet modeli:Kron xc100)
(link)
Genelde 1 1/8" (28.6mm) çapında olur ve bu standart bir ölçüdür. Ancak senin gösterdiğin furç takımının yatak iç çapı 34mm.

Genelde 1 1/8" (28.6mm) çapında olur ve bu standart bir ölçüdür. Ancak senin gösterdiğin furç takımının yatak iç çapı 34mm.
Standart değil mi bunlar hocam? External furş bisikletimde var. Bu gri furş takımıda external
n11'den Neco H852 1-1-8" Yarı Entegre Furş Takımı seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

Bu linkteki ile üstte görselini attığım gri furş aynı görünüyor. İkiside biskiletime uyumlu olur mu?
28.6 mm maşanin borusunun çapı hocam

Standart değil mi bunlar hocam? External furş bisikletimde var. Bu gri furş takımıda external
Standart değil.
n11'den Neco H852 1-1-8" Yarı Entegre Furş Takımı seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
(link)

Bu linkteki ile üstte görselini attığım gri furş aynı görünüyor. İkiside biskiletime uyumlu olur mu?
Her iki üründe 28,6mm ölçülerinde değil. Uyumlu olmaz. İç çapının 28,6mm olmasına dikkat etmelisin.

Standart değil.

Her iki üründe 28,6mm ölçülerinde değil. Uyumlu olmaz. İç çapının 28,6mm olmasına dikkat etmelisin.
28.6mm olan bir furşun linkini atabilir misiniz? Bulamıyorum aratinca.

28.6mm olan bir furşun linkini atabilir misiniz? Bulamıyorum aratinca.
Linkteki ürünü örnek olması açısından paylaştığımı bilmeni isterim.

(link)

Örnek tamam Ama Benim maşam pasosuz

Şimdi 1.1/8 demek 28.6 uyumlu demek oluyor zaten. Ben böyle biliyorum.
Can öncelikle senin bisikletine EC34 (External CUP 34/28,6-EC34/30) Furj takimi lazim.

EC34 furjtakiminin alinborusuna press olan yataklarin dis caplari 34mm oluyor.
Ölcülerin aciklamarda 28,6mm ve 30mm diye yazilmasi tamamen masanin saftborusu ile alakali:
1 1/8" masa saftinin üst kismi 28,6mm ve alt kismi yani köprü kismina denk gelen kismi ise üst taraftan biraz daha genis oldugu icin 30mm olur.

Yani Can aslinda Ali ile senin anlatmaya calistiklariniz bence ayni.

Sadece ilk Point furjda, Kadro furç yatak iç CAPI 34mm yazmislar. Buradaki yanlis ic capi yazmalri olmus, böyle bir ic cap ölcüsü EC furjlarda yok oarda dis capi yazmasi gerekiyor. Yani bu EC34 furjtakimi oluyor.

Ikinci Neco furjda da Ölçü : 1-1/8"x 34 x 30 yazilmis, bu da EC34/30 oluyor ve yine ayni furj. Bazi yerlerde sadece alttarafi yaziyorlar, nedenini bende bilmiyorum aslinda EC34/28,6-EC34/30 yazimasi gerekiyor.
Arti yari entegre yazmislar oda tabiki yanlis, yari entegre Zerostack olur ve yataklar alinborusunun icine cakilir böylece bilyalar alin borusunun icinde kalir ve ölcüleri de büyük olur.

Bu EC furjlarin ölcüleri standart oluyor. Point ve Neco senin bisikletine böylece uyumlu.

Yarin aksam EC34 furjun ölcümünü yaparak kisa bir video cekip buraya yükleye bilirim.

Sadece yan bilgi olarak....
Bu furj takiminin bir de 1" olani var oda EC30 oluyor.
1"de ise üst kismi 25,4mm(1") ve alttarafda 26mm olur. Bunun yataklari ise alinborusuna press edilen cap 30mm oluyor.

Bu furj malesef arkadasin bisikletine olmuyor, bu ZS (Zerostak) yani yari entegre. Hem ölcüleri büyük hemde sekil olarak olmuyor.

Can öncelikle senin bisikletine EC34 (External CUP 34/28,6-EC34/30) Furj takimi lazim.

EC34 furjtakiminin alinborusuna press olan yataklarin dis caplari 34mm oluyor.
Ölcülerin aciklamarda 28,6mm ve 30mm diye yazilmasi tamamen masanin saftborusu ile alakali:
1 1/8" masa saftinin üst kismi 28,6mm ve alt kismi yani köprü kismina denk gelen kismi ise üst taraftan biraz daha genis oldugu icin 30mm olur.

Yani Can aslinda Ali ile senin anlatmaya calistiklariniz bence ayni.

Sadece ilk Point furjda, Kadro furç yatak iç CAPI 34mm yazmislar. Buradaki yanlis ic capi yazmalri olmus, böyle bir ic cap ölcüsü EC furjlarda yok oarda dis capi yazmasi gerekiyor. Yani bu EC34 furjtakimi oluyor.

Ikinci Neco furjda da Ölçü : 1-1/8"x 34 x 30 yazilmis, bu da EC34/30 oluyor ve yine ayni furj. Bazi yerlerde sadece alttarafi yaziyorlar, nedenini bende bilmiyorum aslinda EC34/28,6-EC34/30 yazimasi gerekiyor.
Arti yari entegre yazmislar oda tabiki yanlis, yari entegre Zerostack olur ve yataklar alinborusunun icine cakilir böylece bilyalar alin borusunun icinde kalir ve ölcüleri de büyük olur.

Bu EC furjlarin ölcüleri standart oluyor. Point ve Neco senin bisikletine böylece uyumlu.

Yarin aksam EC34 furjun ölcümünü yaparak kisa bir video cekip buraya yükleye bilirim.

Sadece yan bilgi olarak....
Bu furj takiminin bir de 1" olani var oda EC30 oluyor.
1"de ise üst kismi 25,4mm(1") ve alttarafda 26mm olur. Bunun yataklari ise alinborusuna press edilen cap 30mm oluyor.

Bu furj malesef arkadasin bisikletine olmuyor, bu ZS (Zerostak) yani yari entegre. Hem ölcüleri büyük hemde sekil olarak olmuyor.
Murat abi şeffaf ve basitçe açıklamışsin sağol. Böyle point gibi rulmanlı furş arıyordum. En uygun fiyatlisini da bulunca sormak istedim. Özceylan biskilette kafamı karıştırdı. Bu furşun biskiletime uygun mu diye soruyorum. Bana diyor ki:
-Bisikletin aluminyum mu?
Ne alaka diyorum kendi kendime. Neyse evet diyorum. Bu seferde
-Muhtemelen olmaz diyor.
Neden diyorum.
- Bisiklette kadroya çakılan çanakları söküp çanakların oturduğu yerin çapının 34 mm olması gerekiyor diyor.
Sökemiyorum da söksem yeniden kadroya takma aletim yok. Amacım internetten doğru parçayı alıp bisikletciye taktırmak.
Velhasıl kelam kafamı karıştırdı. Sizler daha iyi bilirsiniz diye foruma sormanın doğru olduğunu düşündüm.
Video atarsanız çok iyi olur. İlerleyen süreçte diğer forumdaşlarada lazım olabilir.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
IMG-20250122-WA0004.jpeg
IMG-20250122-WA0002.jpeg
IMG_20250122_123035.jpg
Yeni Furşu taktım böyle oldu. Fena değil rulmanlı diye ömrü uzun olur diye düşünüyorum bakalım artık. Merak ettiğim furştaki Rulmanın modeli tex 5 2rs. şimdi bütün furşlarda rulman bu ölçüde mi kullanılıyor?

Geri