Scudo Sports

Frenlerim için Turuncu dış kablo nerden bulurum

Sprey boya kablo esnek olduğu için tutmaz. Kabloda denemedim ama benzer esnek yüzeylerde denedim. Kabarıp dökülüyor.

Scudo
kadıköy yeşilde gördüm beyaz kırmızımsı ve mavi renkte hidrolik için vardı kablolar ama biraz tuzluydu 42$ filandı galiba

bu arada şu bağcık geçirme olayı baya güzel fikir ama iş temizlemeye gelince azcık sıkıntı çıkıcak gibi.bizimde okulda bir arkadaş hidrolik hortumunun dışını lavabo altlarında filan kullanılan hortumlar vardır ya dışı çelik le örülmüş olanlar nerden bulduysa tam hidrolik hortumuna göre bulmuş, gerçekten nalnılmaz duruyordu. geldi bana yiyosa yine patlasın bakım dedi:D
(link)

Arkadaşlar Düşüncelerinizi dikkate alarak benimde aklıma bir fikir geldi ve yan komşumuzun bir müzik şirketi var müzik kabloların dışını plastik örgülü bir kaplama ile sarıyolardı.Bende bu malzemenin kabloya geçip geçmeyeceğini sordum ve oldu ama bir sorunum var kadrolardaki kablo geçme yerleri kablo boyutunda olduğundan bu kaplama yapıldığında ordaki deliklerden geçmiyor şuanlık arka fren kullanmıyorum ama sadece ön frenin boğaz içinden geçen bölümüne kadar kapladım arka fren kullanmaya başladığım zamanda Kadroya Renkli Clips(cırt cırt) ile bağlamayı düşünüyorum fotoğrafta nasıl durduğu gözüküyor.Buyrun Fosforlu yeşil Bmx'ime renkli bi hava kattı gece farlarda mükemmel duruyor ve Flaşör işlevi görüyor.

(link)

@ender89

Herşey aklıma gelirdide bu biraz zihni sinir olmuş.. Koptum ya gülmekten.. Ben yarın yapı marketleri bi dolaşayım.. Teşekkürler..

Elime yenice şöyle bir link geçti.
İşte turuncu kablolar.
Bilmeyenlere sunulur,
(tekrar ise kusura bakılmaya. )

(link)

@Mesut Girgiç

Daha öncede tavsiye eden olmuştuda ucuzdan işi halletmek daha iyi çünkü 17 küsür € verem onu alacağıma biraz az maliyetle aynı işe getirim o paranın üstünde para ekler parça alırım çok pahalı bence siz ne düşünürsünüz bilemem tabi ki

Halil'in dediği şu bağcık geçirme işini bugün boşta duran bir vites kablosunda denedim. Özellikle günümüz yağışlı koşullarında çabuk kirlenecektir ve temizliği ender89'un dediği gibi, bence de zor olacaktır. Ama yapmak isteyenler olursa şöyle resimlendirebilirim:

Malzemeler:
-Vites/fren kablosu
-Ayakkabı bağcığı
-Makas
-Elektrik bantı:
(link)

Önce bağcığın ucunu kesip, içinden çıkan diğer ipi sıyırıyoruz:
(link)

Komple sıyırdıktan sonra içi boş bir bağcık ve içinden çıkan ip kalıyor. (Çıkan iple işimiz yok.):
(link)

Fren/vites kablosunun ucundaki kablodan biraz daha kalın olan parçayı söküyoruz. Sökmezseniz resimdeki gibi, biraz içeri girip takılıp kalıyor:
(link)

Eşofmanın içine kaçmış ipini düzeltmekten daha basit bir şekilde komple kabloya bağcığı geçiriyoruz ve söktüğümüz kalın parçayı geri takıyoruz. Ve işte şu şekle geliyor:
(link)

Resimden pek anlaşılmıyor ama uçlarında ipler çıkmış şekilde duruyor.
Bunu önlemek için, Throne'nin de dediği gibi, ipin ucuna istenilen renkte elektrik bantı takılabilir. (Deneme amaçlı olduğu için işçiliğine özen göstermedim, bu nedenle çirkin oldu biraz ama daha özenli takılırsa daha güzel duracaktır.):
(link)

Arkadaşlar piyasada renkli sıcaklıkla daralan kılıflar mevcut... Özellikle elektronik işleri ile uğraşanlar uc uca birleştirdikleri kabloların ek yerlerini kapatırlar orjinali kadar sağlam olur nerdeyse ve yalıtır...

Bunların adına makaron denir istediğiniz boyda keser kablonuza giydirirsiniz ve çakmak yada iyi sıcaklık veren fön makinesi ile ısıtarak daraltırsınız... Kirlenirse normal kablonuz gibi silerek temizlersiniz dışarıdan bakıldığında orjinalden daha farklı durmaz...

• Beğen
Tepkiler: MertSayın
evet makaron olur ama o da pek ucuz değil metre fiyatı bazı yerlerde 5-6 tl hele renkliyse zaten zor bulunur ama buldunuz diyelim 10tl den kastırılar valla :) metre başı maliyeti 1$ yoktur oysaki.

Makaron dediğiniz şöyle bir şey mi?

http://www.ebobinaj.com/ProductImages/85417/16MK_659.jpg

http://www.ebobinaj.com/ProductImages/85417/16MK_658.jpg

Eğer bunlardansa, 1,18 TL diyor sitenin birisi. Ama metre fiyatı mıdır bilmiyorum.

Yoksa daralan makaron başka bir şey mi?

@Serden Us

bunlar ısıyla daralan makoran değil ISIYA DAYANIKLI makaron;)

ahanda bunlar:D
http://img521.imageshack.us/img521/9832/makaronlar.jpg

• Beğen
Tepkiler: S26
evet bende uçlarına sıyah elektrık bandı yerıne makaron ıle daralttım ve cok guzel oldu herkese tavsıye ederım

• Beğen
Tepkiler: S26
@Atakan_ErteL

Her yerini makaronla yapsak bi sorun olur mu?
(kalınlık gibi)

@Semican Baydur

benim dediğim makaron siyah bi şey ve saç kurutma makinası ile daraltılıyor yada çakmaklada olabilir makaronların renklileri varmı bilmiyorum o arkadaşınv verdiği örnek ısıya dayanıklı makaron bu arada

Valla onun yerine HAKKI ABİDEN metre ile renkli kablo buldum.onlardan düşünüyorum ama benim şuan kullandığım kablo renkli ışık altında ve araba farlarında çok fena şekilde fosforlu ışık yayıyor orasıda var ama renkli orjinal kablo kullanmak daha mantıklı :D

bu makaronlar nerelerde bulunur acaba?

@BurakCan

vallahi makaronların nerede bulunacagını bilemem ama dediğim gibi HAKKI ABİ'DE renkli fren kablolarının dışından bulunuyor

@BurakCan

Renklisi,siyahı,Kalınlıklarına göre çeşit çeşidi...Hepsi karaköyde "Menevşe han"ındaki "Yatiz elektronik"te mevcut.

Geri