Aslında bisiklet ve parça fiyatlarını yurtdışı ile kıyaslamak buradaki satıcı için haksız bir durum oluştuyor. Distribütor tartışmalarından önce şöyle bir gerçek var; bugün ChainReaction gibi bir dev mal alırken 3-5 tane değil hiç şüphesiz 3-5bin adetlerde sipariş veriyor. Ticaretle uğraşanlar az çok bilir, 5 ile 5bin arasında birim başında yeri gelir %50lik bir fiyat farkı bile oluşabilir. Bu nedenle büyük firmaların kampanyaları da büyük oluyor. Bir Türk firması da tabiki böyle olabilir ama şu an için çok erken.
ve distribütor. Mal ne kadar el değiştirirse fiyat doğal olarak o kadar artıyor. Burada yapılacak şey parakende satış yapan firmalara kalıyor. Bu firmalar aynı zamanda distribütor olabilirler. Kolay değil, sonuçta esktra riskler alıyorsun ama ben olsam yapardım

Yapanlar da var tabi.. Mesela aklıma Deltabisiklet geliyor.
Vergi olayına gelince, bugün yurtdışı siparişinde vergiden muaf oluyorsunuz. Mesela ChainReaction'ın sitesine girip gönderi yerini İngiltere veya herhangi bir Avrupa Birliği üyesi ülke olarak ayarlarsanız fiyatların üzerine %15-20 neyse vergi bindiğini görürsünüz. Oradaki fiyatların bize hesaplı görünmesinin bir diğer nedeni de bu. Aslında şu 150 euro muafiyeti alıcı için çok avantajlı bir uygulamaydı. Ama baktılar bu alışveriş işi belli bir kotayı geçti.. bu işin vergisini nasıl toplarızın peşine düştü idariler. Normal bir uygulama aslında. Bu ülkede çook daha acayip şeyler oluyor. Mesela şu aralar vergilerimizle yapılan ve 10larca yıldır yine vergilerle üzerinden dünya para kaldırılan köprü ve otoyolların özelleştirilmesi gibi

Bunlara ses etmiyoruz ama 150 oldu 75 of anam of
Bir arkadaş yukarda vergisiyle bile yurtdışı daha ucuz demiş. Taksitli alışveriş, garanti vs gibi şeylere çok bakmıyorsanız nerde hesaplıysa oradan alışveriş yapmak tüketicinin en doğal hakkı. Önceden kotayı geçmemek için türlü türlü cambazlık yapardım

şimdi vergisiyle tek seferde iş tamam

İşin iyi tarafları da var hani