Scudo Sports

Yurtdışı alışverişlerde gümrük muafiyetinin 22 Euro'ya düşmesi

Allah cezasını versin o bu öneriyi ortaya atan kişinin. Ulan yurtdışından ne güzel uygun fiyata alıyorduk istediğimizi, 22 EUR ne demek lan? Ulan sınırı yükselt zaten %20-18 vergiyi zorla ödetiyorsun bana.

Yerli üretim yapın da görelim, rezil herifler. O yönetimdekilerin kullandığı bilgisayarlardan tutun da yedikleri ete kadar her şeyleri ithal. Ama vatandaş ithal edince
''30 EUR yüksek, en iyisi biz bunu 22'ye düşürelim de, milleti yine düdükleyelim'' mantığı. Allah kahretsin bunları.

Scudo
Elimi attığım yer kuruyor :D
Aldığım her telefondan sonra o marka ile ilgili kötü haberler çıkmaya başlardı. Geçenlerde aliexpressten far aldım sonuç bu. Gözünüz decathlonda olsun yakında ülkeden gidebilir oraya çok yüklendim :D

O değilde,bu hükümetin aldığı vergiler iyi değerlendirilse yavaştan toparlanmıştık 15 yılda...Boşa geçen yıllarımıza yazık be.Ye anam ye ye anam ye...

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@Kerem Özbayrak
Çok haklısın. Malesef devlet aşırı vergi vs alıyor, ben yurtdışındayım ve bisiklet olsun parça olsun burada çok daha ucuz Türkiyeye göre. Sanırım Türkiyeye dolar üzerinden gelmesinden kaynaklı ama yinede dünya kadar fark var. Örnek fujinin Türkiye distribütörü Melsa Fujinin NORCOM STRAIGHT 1.3 modeline 33500 TL istiyor, aynı model burada TL olarak 17.000 TL denk geliyor. Yazık günah ülkemizin malesef gelir düzeyi çok yüksek değil birde üzerine alınan vergiler malesef birçok kişinin spor yapma isteğini kırıyor.

@Bigpatron
TL olarak 17.000TL bir de. Bunu şöyle düşünürsek maaşı 3.000TL olan birinin 33.500TL'lik bisiklete erişmesi çok zor. Diğer yandan yurtdışında bir kişi 3.000$ maaş alsa 4.525$ (17.000TL'ye eşit) bisikleti alması çok daha kolay. Gerçekten paramızın değerinin düşüklüğü ve üstüne konulan bu vergilerden dolayı alım gücü çok fazla düşüyor. Adamın maaşı bizim 3.000TL'ye eşitledim 798$ oldu. Gene arada devasa bir uçurum yok

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Bigpatron Hazır yakalamışken sorayım Dünya Şampiyonası nasıl geçti?

Bu 22 euro olayı da kötü oldu.

Bisiklet parçaları konusunda 100 euro nun altında çok az alışverişim olmuştur. Halihazırda pek çok arkadaşımız bu sınırı geçmemeye çalşıyordu sonradan 30 a düşmesi kötü oldu. Bu forumdan tanıdığım 2 arkadaşım (profesyoneller dışında) forumun belkide tamamından fazla miktarda yıllık alışveriş yapıyordur. O bakımdan onların sesi fazla çıkmaz :) 1500 euro ya kadar takılanlar asıl TR deki firmaların hedef kitlesi olduğundan bazı kesimler elbette ellerini ovuşturarak bekliyorlardır. Gümrük müşavir yardımcısı karnem olmasına rağmen gümrükten uzak durmam bu sektördeki pisliklere tahammül edemeyişimdendir ancak ufak miktardaki ürünlerin siparişinde muazzam bir artış olmuş. Yani asıl amaç ekonomiye kazanç sağlamak olsaydı en üst sınıra da dokunulurdu.
Avrupa'da yahut amerikada yaşam kolaymış gibi gösterilmesine pek yorum yapmıyorum ama İngiltereden, almanyadan, kanadadan ve yavşak usa dan gelen arkadaşlarım tam ters sebeplerden ülkelerine geri döndüler. Tuzu kuru olanın zaten guantanamo da bile keyfi yerinde olur. Velhasıl kelam asıl siz ''100 euro dan sonraki alışverişler normal gümrük işlemlerine tabi tutulacaktır'' denilirse korkun.

Türkiye'den çöp almadım, alacakta değilim. Bu düzene kim sebep olmuşsa, fahiş fiyatlara kim ürün satıyorsa, kim kurulan bu adaletsiz düzene çanak tutmaya devam ediyorsa, emin olsun ki bunlar iyi günler.

Esnaf batacakmış, para yurt dışına çıkıyormuş, zerre kadar umurumda olmaz. Kendi düşen ağlamasın mümkünse. Bu işin haksız kazançla ilgisi olmadığını herkes biliyor. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın.

Vergisini öder yine yurt dışından ürün alırım, almaya devam edeceğim.

Kıssadan hisse; tanesi 150 TL olan lastiği, 300 TL'sına satmaya çalışan düşünsün!

Avrupa ülkelerinde de vergi sınırının 22 Euro olmasını gerekçe göstermişler ya, komik olan bu aslında. Bizim yurtdışından aldığımız ürünlerin pek çoğunu kendi markalarıyla satışa sunmaktalar. Hadi diyelim kendi ürünlerine olan rağbeti arttırmak için bu sınırı koydu adamlar. Ya bizim? Hangi bisiklet komponenti var Türk markası olarak. Komponenti geçtim, aksesuar var mı gönül rahatlığıyla alabileceğimiz (Kask, ışık, km saat vs.). Olsaydı, paramız ülke içinde kalsın diye bu kararı aldılar derdim ama nerdeeee?

Yanlış bilmiyorsam, bizde 1500€ olan mikro ithalat sınırı Avrupa'da 7500€. Yani 20.000 Liralık Hereke halısı almak isteyen Alman, Türkiye'ye sipariş verip bunu posta veya ekspres kargo ile göndertip maktu vergiyi (onlarda %19 olmalı) ödeyip bürokrasi ile uğraşmadan elde edebiliyor. Biz aynı değerde bisiklet almak istersek beyanname ile, gümrük müşaviri ile vs. ile uğraşmak zorundayız. Keşke bu konuda da Avrupa'daki uygulama benimsense...

Devletin Gümrük muafiyeti sınırını düşürmesine bir kızıyorsam;süre tanımamasına 1000 kızıyorum.:acpsnr:Diyecek ki gümrük mevzuatı değişiyor ama 6 ay süreniz var.
Herşeyi oldu bittiye getirme hırsları korkutucu.Birgün gece rüyalarında görecekler sabah kalkıp yurtdışından alışveriş de yok diyecekler diye korkuyorum:krktm::krktm:

Merak etmeyin, Türkiye pazarını gözden çıkarmak istemeyen alışveriş sitelerinden, düşük fiyat ibrazı yapmayan kaldıysa bile artık yapmak zorunda kalacak.

Bence Jack MA düşünüyordur şimdi bu durumu

Abiler tamam haybeye para vermek işimize gelmiyor onu anlıyorum, keşke limit olmasa ama malum savaş halindeyiz ve mücadele ediyoruz her açıdan. Devlet belki limit düşürerek bir nebze bu ekonomiye katkı sağlayıp bir iki kurşun fazla atacak, bir de böyle düşünmemiz lazım. Demek ki ekonomimiz bu kadar kötü diyenlere gülüp geçiyorum, şu an sırtımızdaki yükü Avrupa ülkelerinin herhangi birine yükleseler altında kalacaktır. Hem savaş içerisindeyiz hem malum Suriyelileri besliyoruz buna rağmen ayaktayız. Avrupa üç beş Suriyeli almaya cesaret edemiyor. Her neyse biraz objektif bakmak lazım. Herşeyleri doğru demiyorum mutlaka hataları var ama şu bulunduğumuz durumda biraz daha milli düşünmemiz gerekiyor. Saygılar.

@mubeac Yaptıkları lüx ve fuzuli harcamalar için ''itibardan tasarruf yapılmaz'' diyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu düşününce çok milli düşünebildiklerini sanmıyorum.

Vay vay vay.... Engin ekonomi bilgisiyle durumu nefis özetleyen arkadaşları tebrik ederim. Daha da yoruma gerek kalmamıştır. Sağlıcakla kalınız.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@mubeac

Pardon ama bir söz vardır, eve lazım olan cami'ye haramdır derler. Zekat verdiğim yetmiyor, bir de evimi geçindirmenin derdindeyken başkasını mı düşüneyim? Suriye'lileri beslemeden önce bana mı sordu devlet? Madem besleyecek, kendi aldıkları maaşlar ile beslesinler. Maaş bordroma bakıyorum, her ay bir sürü kesinti yapılıyor. Bu paralar nereye gidiyor diye soran yok! Sanırım ödediğimiz vergilerden haberdar değilsiniz veya görmek istemiyorsunuz.

@mubeac Muhammet dostum, yazdığın yorumun neredeyse her kelimesi için yazılacak çok şey var ancak kısaca açın artık biraz gözlerinizi. Bahsettiğiniz duygular Malkoçoğlu filmlerindeki gerçeklik kadar. Ülkeyi parti/başkan ağzından gözlerinden değil, kendi gözlerinizden görün ve objektif olun. Oy verdiğiniz kişilerin ağzıyla ülkenin hali yorumlanmaz. Selamlar..

Geri