Scudo Sports

Yurtdışı alışverişlerde gümrük muafiyetinin 22 Euro'ya düşmesi

Scudo
schwalbe smart sam 29x2.25 türkiyede 119tl. yurtdışında 60tl. artı 20euro kargosu var vergiyide eklersek türkiye daha ucuz gibi görünüyor, bu durumda napıyoruz? tabikide yurtdışından alıyoruz %100den daha fazla kar yapan esnafa para yukkk varsın zarar edelim :harika:

• Beğen
Tepkiler: rodya ve Cemal Ç.
@Çetin ŞAHİNÖZ

nedir bu diye sitelerine baktım. şöyle cümlelere denk geldim:
satın almak istediyiniz tüm websitelerden alışveriş yapabilir ve Kargomex'in en yakın yurt dışı adresine yönlendire bilirsiniz!

Alışveriş yaptığınız satıcı yalnızca PayPal kabul ediyor fakat siz bir PayPal hesabına sahip değilseniz,yurtdışından ödeme yaparak ürün almak istemiyorsunu ve bunu bizim almamızı istiyorsanızsa ve paranızı sigortalamak istiyorsanız Kargomex’in “Benim İçin Satın Al” servisini kullanabilirsiniz.

ne kadar kültürlü tipler oldukları anlaşılıyor. yaptıkları iş de yasal değil. vergi kaçakçılığına denk. ücret tarifesinden gördüğüm kadarıyla da yarım kilo kargodan 27 dolar ücret talep ediyorlar. 1000 liralık ürün aldınız, 2,5 kilo geldi. bundan 250 lira alıyor. normal yoldan alsanız zaten bu kadar gümrük vergisi çıkar. uzak durun derim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bundan sonraki haber flash gelişme yurtdışından yapılan alışverişlere gümrük vergisi muafiyeti 5 yuroya indi olursa hiç şaşırmam :(

@efeozata

Bir takım yazım hataları olabilir ama bu iş yasal bir iştir ve ismi de lojistik hizmettir. Bu işi başlatanların başında da DHL gelir. Sonra o işi Borderlinx adına çevirdi ve sattı hala devam ediyor. Sonrasında bu işi yapan irili ufaklı bir sürü firma kuruldu. Zaman zaman bu tip firmaları kullanırım. Vergi kaçırıp kaçırmadıklarını bilmek zor.

Bazen bu tip firmaları kullanmak mecburiyet haline geliyor. Çünkü bazı satıcılar yurt dışına (Amerika dışına) ürün göndermiyorlar ya da yabancı kredi kartlarını kabul etmiyorlar. Bunları aşmak için bu tip firmaları kullanmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@Levent Kırça

Önceki haberlerin hepsi aliışveriş limitinin 22 euro'ya düşürüleceğini yazıyordu, yasal düzenleme yapılmamıştı. Yani düne kadar alışveriş limiti 30 euro'ydu.

@danceros hocam ben yurtdisina cikicam sonbaharda nereden bulabilirim? polonya da olmuş olacağım almanya da varsa alabilirim

Ben 75 Euro'yu hatırlıyorum da, 150 Euro zamanını hatırlamıyorum. Süpermiş valla o zamanlar. Bir hayal ettim de, hem Euro-TL kuru düşük hem muafiyet yüksek.. Neler neler alınırmış :)

@Birhan K. Haklisiniz ama sputnik de şöyle yapabilirdi bir süredir konuşulan mevzuu artik resmi falan diyebilirdi mesela.

Neyse biz oldu olacak haberini duyduğumuz an onu oldu bildiydik zaten. Gelen kargoları ona göre bekledik :)

20,87 forma sipariş ettim kargo ile 22.50 euro şimdi kargo ücreti de vergi sınırına giriyormu acaba

@lsyncal Ürünün ücreti değerlendirilir, kargo ücreti limit kontrolüne ve vergi hesaplamasına dahil edilmez.

verdiniz temiz bilgiler icin tşkler:) beklemeye devam o zaman :)

Geri