Scudo Sports

Euro: 3.01 - dolar: 2.18

MB faiz artırım kararları kanayan yaraya basılmış pamuktan başka birşey değildir. Daha önce de yazmıştım, kur riski Demokles'in kılıcıdır bu ülkede. Kılıcın bağlı olduğu at kılı ise siyasal gücü elinde bulunduran, (içeriden ya da dışarıdan) ülke siyasasına gerçekte yön verebilme kudretine sahip olanların atının kılıdır. Bugün böyle müdahale etse de yarayı tamponlamaktan öte birşey değildir. Kendi sanayisi, teknolojisi, kaynakları ile üretimde bulunan ülkelerde bu kararlar işe yarar, bunun ötesinde idari i maslahat ile günü kurtaran, başkasının kovasıyla başka kuyulardan su çeken adamların elinden bir gün kovayı da suyu da alırlar. Dımdızlak kalıverir. Kendisine ait (kamusal dahil- özelleştirmeler yüzünden) üretim gücü kalmayanların yarını karanlıklarla dolu maalesef. Ekonomiyi, ülke siyasasından ayrı düşünmeyelim. Yurtdışında adı bu yüzden "Ekonomi Politik". Yarınlarda, müstevlilerin siyasi ve politik çıkarlarını okşadığımız sürece döviz baltası geçici olarak toprağa gömülecek. Tıpkı bugünlerde aynı toprağın altından çıkarıldığı gibi.
Fazla karamsar oldu ama, devalüasyon geçmişine, gerçekleştiği tarihlerin periyodik yapısına ve bunun ülke siyasasındaki değişikliklerle paralel zamanlamalarına bakıldığında görülen bu.
Ben döviz kurunun bu şekilde dizginlenemeyeceğini, kontrol altına alınamayacağını söylüyorum. Umarım yanılırım, ayrıca birikimim de var ama asla dolar almayacağım, kendi paramı satıp spekülasyon kazancı elde etmeyeceğim.

Scudo
bir gram altının değeri bir gram altına eşittir. çöpe de atsanız, kasalarda da saklasanız durumu budur. maalesef, bir Amerikan dolarının değeri, 3-4 lira civarındadır. dolar gerçek değerine ulaşana kadar Türk lirası, bu uğraşlar buşuna.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Merkez Bankası'ını kararı da hiç bir işe yaramadı. Dolar da Euro da tekrar aynı seviyede.

• Beğen
Merkez Bankası; Faiz aracını devreye aldı,ancak bu hareket,kredi çeken vatandaşı etkileyecek,

Müteahhit'ler ise,varsın evim satılmasın deyip,uygun daire satmam düşüncesindeler..

Biz vatandaşlar olarak,ne yazik ki ceremesini çekmeye devam edeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Merkez bankasının kararı doları frenlemek içindi. Dışarıdan sıcak para girişi olursa kısa vadede düşüş olur ama onun haricinde zaten olağan seyrini izlemeye devam edecektir, yani hafif de olsa artmaya devam edecektir.

• Beğen
@M.Ersun

Bu şartlar altında dışarıdan sıcak para gelmez ki.
Hangi yatırımcı yönetimi güven vermeyen bir ülkeye yatırım yapmak ister?

• Beğen
@Gökhan Toros

Yatırımcı değil, yüksek faizden para kazanmak isteyen dış fonlar gelecektir. Zaten faiz artırımıyla paranızı korursunuz ama yatırımcıyı (yerli yabancı) uzaklaştırırsınız, faizden para kazanmak dururken kimse yatırım riskine girmez, yatırım yapmak için gerekli kredileri almak da zorlaşır.

Bu büyük yatırımcı için de böyle, küçük yatırımcı için de. Şöyle bir tiyo vereyim, inşaat sektörü her an komple çökebilir, çünkü kredi faizleri yükseleceğinden insanlar hem zor ev alacaklar, hem de faizler böyleyken 300-400 bin TL'yi ev yerine bankada değerlendirme yoluna gideceklerdir.

Uzun vadede ne olacak? Şöyle anlatayım. Bir arabanın içindeyiz, merkez bankası çok sert fren yaptı, ön koltukta oturan ve emniyet kemeri bağlı olmayan inşaat sektörü kafasını ön konsola gömçürecek. Arka koltuktaki sektörler de peşinden. Durum kötü yani.

Faiz lobisi, zart zurt dediği için birileri, para politikasını belirlemesi gereken merkez bankası göz göre göre geç kaldı bu müdahalelerde, artık freni sıktık ama çok geç..

• Beğen
inşaat sektörü çökecek ise bu yasa ne olacak afet kapsamınına giren binalar 6106 no lu yasa her işimiz angarya bizim
bizim binada yıkılma durumunda inşaat firması geldi buradan aldı bir daire
ne olacak
martta seçim sonuçları ne olacak ,
devletten kredi alalım diyenler var bizim binada bende dedimki 10 yıl borçlanacağız devlete ya faizler artar ise bu borçlanma süreci içinde bence bu da yaş iş olur ,düşük faizle 10 yıl borçlanacakmışız garantisi yok bu işin ,türkiyenin önü bence karanlık artık,
iki ucu aynen .........değnek misali,
yeni gelecek hükümet ne yapacak ,eski hükümet devam ederse ne olacak ,
bu dolar ne olacak yuro ne olacak faizler ne olacak
şu bi gerçekki birilerinin fena halde canı yanacak bu bence türk halkı olacaktır

Türkiye'yi görünce gözlerine inanamadılar

http://www.hurriyet.com.tr/_np/4588/23034588.jpg

Türkiye’de, benzin fiyatlarına art arda zam yapılması Japon medyasının da dikkatini çekti. Japon haber kanalı Asahi TV’nin Ortadoğu muhabiri ve kameramanı benzin istasyonlarını görüntüleyerek, akaryakıt zamlarıyla ilgili haber yaptı.

Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı’ndaki bir akaryakıt istasyonuna gelen Asahi TV muhabiri Motoi Araki ile kameramanı Takamori Okada, akaryakıt pompalarının bulunduğu bölümlerde çekim yaptı. Muhabir Araki, ayrıca, benzin istasyonuna gelen müşterilerle bir tercüman aracılığıyla röportaj gerçekleştirdi.

Kendisiyle röportaj yapılan Satılmış Aslan, akaryakıt fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu sorduklarını belirterek "’Dolara bağlı olduğundan, kendimiz üretemediğimizden’ yükseldiğini söyledim. ‘Sürekli yükselir mi diye sordu’. ‘Devamlı yükselir’ dedim. Ne düşündüler de bu şekilde haber yapıyorlar bilmiyorum. Ne amaçla geldiler bilmiyorum. Geldiler ben de söyledim" dedi.

Çekim ve röportajların ardından Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Asahi TV muhabiri Motoi Araki, Türkiye’de akaryakıtın bu kadar pahalı olmasına şaşırdığını ifade ederek "Türkiye’nin en yüksek benzin fiyatlarına sahip olduğunu bilmiyordum, Türkiye’de öğrendim. Japonya’da ortalama litre fiyatı bir buçuk dolar ve oradakinin pahalı olduğunu düşünüyordum. Buradaki de 2 buçuk dolar civarı.. Buradakini görünce buna daha çok şaşırdım" diye konuştu.

Araki, akaryakıt fiyatlarının Japonya’da da bu kadar yüksek olması durumunda vatandaşların tavrının ne olacağı şeklindeki soruya da "Japon halkı fiyatların böyle yüksek olmasına tabii ki kızarlardı. Eğer böyle bir şey olsaydı, araba kullanmak yerine toplu taşıma aracı kullanırlardı" şeklinde cevap verdi.

Japon haber kanalı Asahi TV çalışanları İstanbul’da birkaç gün daha kalarak Türk ekonomisinin durumu hakkında bilgi alacaklarını belirtti.

(link)

habere yorumlardan bir tanesi :

bir nefes 30/01/2014 - 9:56
En modern, en tem,z ve en masrafsız ulaşım aracı olan bisikleti özendirmeli, bisiklet yolları yapılmalı diyorum. Yerel yönetim adaylarının kaç tanesinin projelerinde bisiklet yolu var merak ediyorum!

1.5 ay önce almak istediğim bisiklet 1.700 ₺ olarak hesaplamıştım şimdi hesapladım 2000+ ₺ olma yolunda ilerliyor. Birde yanlış bilmiyorsam taksit seçenekleri de azaltıldı. Bu milletin hakkını yiyip, asgari ücretliden en büyük vergi dilimini alıp kurtlar sofrasında milyarlarca $ rant döndürenleri, Allah kahretsin başka da birşey demiyorum. :eek:ut:

• Beğen
Tepkiler: Özgür A.
@Timuçin Alp

Taksitlerin azaltılmasından önce halletmek lazımdı bu işi. Bisiklet bakma zamanı değil malesef :( Askıya aldım ben de.

• Beğen
Tepkiler: Timuçin Alp
Dolar 2,70`e ulaştı, vay halimize, yıl sonuna kadar 3tl barajını geçecektir.

Seçim sonu fuat avni dolar kuru tahmini 2.95 Yıl sonu 3.5 lira. Bu sene bisikletcileri yagmalayin. Bisiklet satanlar da artık gıda sektörüne geçsin derim ben.

Bizim şirkette bütün bütçe hesapları yattı. 2,43 kur hedefimiz vardı. Ve son 5 yılda ilk defa ters köşeye yattık.

sterlin olmuş 4 lira. evans, wiggle vs sitelerden bir şeyler almak iyice zorlaştı.

Ebay'den ucuz diye aksesuar alıyordum. Şimdi o bile zor geliyor. :D

zamanında 1.4 dolar kuru ile alıp sattığım bisikleti şuan almak için 2 kat para biriktirmem gerekiyor.

Akp den evvel dolar ve euroya karşı tatlı tatlı değer kaybederdi caaanim Türk Lirası. Sonra akp geldi ve paramız değerlendı. İşte para değerli iken alacaktiniz bisikletinizi aksesuarinizi. Dolar ve Euro 13 sene sonra kaldığı yerden değerlemeye devam ediyor. Aradaki farkı da ziplaya ziplaya kapatıyor. Birileri gelip iç piyasaya dolar ve Euro dökme ise 2016 başında 3.5 liralık bir dolar yaklaşık 3.6 liralık bir euro bizleri bekliyor sanki.

• Beğen
Tepkiler: Burak Fidangül
Geri