Scudo Sports

Euro: 3.01 - dolar: 2.18

@Hakan Genç

İçinde müslüman olmayacak aynı şey değilmi cami var ama cemaati yok :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Scudo
@Turan Babacan

Devalüasyonun ağababası var ki şu anda. Devalüasyon illa bir gece de olmaz. Geçen sene bu dönem haftalık ortalama kur 1,76 iken, bu sene son haftalık kur 2,19 (bakın en üst noktalarını da almadım) Buna göre 1 yılda cebinizdeki TL, USD karşısında %25 değer kaybetmiş durumda. Alım gücünüz %25 düştü, %25 fakirleştiniz.

Başlangıçta iyi gitse de 15 yıldır ısrarla revize edilmeyen Derviş ekonomik modelinin (ki Kemal Derviş bile revizasyonu konusunda tavsiye verdi) artık işleyemediği ve gümlediği noktadayız.

Allah sonumuzu hayır etsin.

edit: sinirlenince asıl yazmam gerekeni yazmayı unutmuşum. Firmalar 2014 stoklarını çoktan yaptılar. Yani ödemeler yapıldı, mallar getirildi, hepsi de eski kur üzerinden faturalandı. Dolayısıyla bisiklet almaya gittiğinizde pazarlık edin, şu an kur farkından dolayı eur/usd üstünden satan firmaların büyük çoğunluğu kardalar.

Kaynak lazım sanırım,bedelli askerlik gündeme geldi.

(link)

Kaynak www.haber3.com

Zamanlaması itibari ile manidar. :cool:

SGK zorunlu sigortayla çalışmayanlardan 35 TL aylık para topluyor. ^^ Kaynak sorun değil her türlü napar ederiz o kaynağı sağlarız biz :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@kerem oktar

Aynı şey değil. Sen camiler çoğalacak içinde cemaat olmayacak diyorsun ben camiler cemaatle dolacak ama içinde Müslüman olmayacak diyorum:)

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin

ÜRETMEYEN KALABALIĞIN ÜLKESİNİ SATMAKTAN BAŞKA ÇARESİ YOK’

Türkiye’nin yalnızca enerji bakımından değil, gıda bakımından da dışarıya bağımlı hale geldiği görüşünü savunan Prof. Dr. D. Ali Ercan, “Kullandığımız enerjinin yüzde 80’ini, yediğimiz 6 ekmekten 1’inin buğdayını dışarıdan satın alıyoruz. Endüstriyel üretimi olmayan öte dünya endeksli kalabalık yığınların kendi ülkelerini ‘satarak’ yaşamaktan başka çareleri yok. Şimdi bir de kuraklık gelirse seyreyle gözüm gümbürtüyü. Bilim adamları 1960’lardan bu yana uyarıyorlar; insan kaynaklı küresel ısınıma karşı etkin ve ivedi önlemlerin alınması için yırtınıyorlar; ama anlayan, dinleyen yok. Gezegenin milyonlarca yıllık geçmişinde atmosferdeki CO2 miktarı asla 300 ppm sınırını aşmamıştı; şimdi 400 ppm. (400 ppm = %0,04) oldu. Güle oynaya ve doludizgin felakete koşturuyor insanlık. Yanılmış olmayı çok isterdim” görüşünü dile getirdi.
Güncel meydandan alıntıdır...

• Beğen
@kerem oktar

Öyle de müslümanların dışındakiler peygamberimiz(sav)i kabul etmiyor ki sözlerini(hadis) kabul etsin:). Zaten hadis Sahih mi değil mi bilmiyorum:)

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin

Valla ben din adamı değilim şayet bilsem bile üzerine ihtisas yapmadığım konuda iddada bulunmam ben mevlananın baktığı gibi bakıyorum insanlara ;)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@kerem oktar

Benim anladığım kadarıyla; "camiler dolacak ama içlerinde müslüman olmayacak" sözü ile kastedilen camileri dolduranların gayrimüslimler değil, münafıklar (Müslüman gibi görünüp iman sahibi olmayanlar) olacağı.

evet euro en sonun da pi 'yi buldu 3,14.

Doalr 2.29 oldu hayırlı uğurlu olsun Euro 3.13 bu güdüşle alamayacağım bisiklet :( daha yukselir mi acaba düşer mi

@M.Ersun

Bu yıl herkes için çok zor geçecek. Eski kurdan mal stoklamış olsalar dahi bu yıl gıda dışında her kalem mal elde kalacak. İnsanlar böyle dönemlerde temel ihtiyaçları dışında harcama yapmaz. Yıl sonuna doğru maliyetlerin altında zararına satışlar görebiliriz. Doları frenleyip TL ye güven tazelemeyi başaramazlarsa ekonomiyi planladıklarının dışında büyük bir durgunluk bekliyor. İçi boş, göz boyayıcı icraatlarla, sata sata buraya kadar. Sağlık sistemi bitmiş, sigorta sistemi bitmiş, eğitim sistemi içler acısı, adalet sistemi tıkanmış hey yavrum hey. Nereye el atsan elinde kalıyor Memlekette. Bu Ülke hiç bir dönem bu derece kötü bir manzara ile karşı karşıya kalmamıştı. En kötü döneminde dahi şu saydıklarımdan en azından biri ya da ikisi hala işler vaziyetteydi.

Allah bu sene herkese geçim kolaylığı versin çok zor bir yıl bizi bekliyor.

• Beğen
Bu arada başlığı güncelleyin bence çünkü yükselmeye devam ediyor kurlar durdurak bilmiyor

EURO: 3.13999
USD : 2.29612

• Beğen
@MuratHan

bıke and outdorr da elleride yok yazıyor internet sitesinde 2014 merida scultra 903 onlarda öyle midir 2 günde bisikletin fiyatı 100 lira arttı devamlı bakıyorum güncelliyorlar ?
valla şuanda ağlıyacam ciddi diyorum öğrenciyim para bırıktırıyorum oda doalrın yukselmesiiyle veya euro elimden uçup gidiyor yerimde sayıyorum her geçen gün :(

@Onur Gunes

Dolar ve Euro'nun düşmesini beklemek,çok iyimser bir bekleniş olur kanımca..Merkez bankasının müdahale etmesine rağmen,dolar'da düşüş olmadı,imkanın var ise al daha fazla zararın olmadan..

Bu arada derslerinde başarılar dilerim,Allah (c.c) zihin açıklığı versin..

Bir tarihte 1 dolar = 50 kuruşmuş.

Hepimiz kendi yaşımıza göre geçmiş seneleri hatırlarsak : kurlar her arttığında artık şu alınmaz, bu alınmaz dedik. Ama bugüne kadar alışın durduğunu gören var mı?

Azalma olur belki ama nefesi yeten bir şekilde yola devam eder. Bu ekonominin ''orman kanunu'' dur.

Akaryakıt zamlarında aynı şey olmuyor mu? Zam gelince artık otomobili kolay kolay çıkarmayız diyenler, ertesi gün Boğaza yemeğe gitmek için trafiği kilitliyor, birbirleriyle yarışıyorlar.

Geri