kendimden örnek vereyim 6 senedir kısa mola ve tempolu sürüşler yaptım, doktora 1 hafta önce gittim,çek-up oldum ,ne böbrek sorunu ne prostat, ne şeker yüksekliği ,ne tansiyon,ne mide sorunu ne bağırsak sorunu ne akçiğerler,ve karaciğer,doktor ne sporu yapıyorsunuz dedi,bisiklet sporu dedim 6 yıldır bir çok 200 km yi bi günde aldım dedim yüzde 70 karbonhidrat yüzde 10 protein yüzde 20 yağ alarak 200 km ye soyundum dedim tabi 1 hafta içinde haşlanmış kuzu ve dana artı koyun eti yedim dedim bol bol kemik suyu içtim dedim, çok az çiğeri kızartıp yedim,sosis-salam yemedim kendi yemeğimi kendim yaptım dedim ne sigara ne alkol müptelalığım var dedim ,erken yatar erken kalkarım dedim, bisiklet sporu 1976 'dan beri hobim olmuştur dedim ,ne diyecek doktor valla imrendi ,bu sigarayı bırakacağım dedi,,,,şekeri kontrol ederim,bal aşırı yemem ,keza pekmez,aşırı şeker kanser hücrelerini tetikleyebilir,bu arada energel enerji içeceği beni son derece eğimlerde tetiklemiştir,yumurta tam yağlı peynir ile omlet antreman öncesi ve yeşil çay ,siyah veya yeşil zeytin ,kaymak,bunlar benim ilacım evet badem-fıstık,fındık evde atıştırmayı severim,aşırı süt içmem yoğurt yerim,meyvelerde şeker fazlası var tabi kontrollü meyve yerim ,aşırı kola alışkanlığı oluşmadı,en fazla çamlıca gazoz fazla değil ,maden suyu ayran ile 10 numara,ne kadar doğru beslensek ,sporda yapsak ,metabolizma bir gün fişimizi çekecek.