Evet seker konusu yine baslamis

tarifler doktor isimleri ucusuyor

daha yeni konu uzerine bir haftalik ders aldigim icin bir kac cumle de ben yazayim senlensin ortalik
Oncelikle bisikleti nasil kullandiginizi iyi bilmeniz gerekiyor.vucut agirliginiz terleme durumunuz nem miktari performans sekliniz yaklasik saatte kqc kalori yakiyorsunuz gibi pek cok etken var.bunlari bilmeyen arkadasin zaten bu tip takviyelere de ihtiyaci yoktur su ile yoluna gidebilir.
Karadeniz turundan ornek vereyim.sabah adam basi 3-4 yumurta 100 gr beyaz 100 gr kasar peynir receller ballar ve ekmek yiyerek kahvalti yapmamiza ragmen tirmanisin ilk yarim saatinden sonra mineral haplari atilmis sekersiz izotonik su ile baslayip ilk saati devirdikten sonra karbonhidrat ve protein tozu eklenmis su mataralari ile devam ettik arada mideyi tutmasi icin yenilen muz incir küme (cevizli pekmez sucugu) gibi seyleri saymiyorum bile.tabi tur sonu alinan protein destegi ve yenen yemegi hic anlatmayayim.bu saydiklarimi normal zamanda bir hafta yesem 3-5 kilo almam gerekir ayni kilo ile dondum cok sukur.
Lafi fazla uzatmayayim beslenme vucudun yakitidir ne harciyorsaniz onu iyi analiz edip zamaninda vucuda o eksileni koymaz iseniz ya ayni gun yada bir sonraki gun duvara toslarsiniz kolunuzu kaldiracak dermani bulamazsiniz.tabi harcadiginizdan fazlasini alirsaniz da kilo olarak donebilir veya gereksiz seker alirsaniz bir anda enerji yikimina da ugrayabilirsiniz.
Tum bunlar kisinin kendisini tanimasi parkuru iyi analiz etmesiyle mumkun.asfalt yolda yol bisikleti ile 60-80 kadans 25 tempo 200 km de gitseniz sabah iyi bir kahvalti oglen yemek molasi ve aksam yemegi ile tur esnasinda sadece su bile yetecektir.terleme cok ise ekstra tuz ve minerallerin yani asiti alinmis maden suyu kafidir.dedigim gibi is performansa sinirlari zorlamaya gecerse artik boyut degistirip ayri bir bilim konusu oluyor oyle iki kasik bal ile pekmez ile azicik kaya tuzu ile yuksek performans olmaz ortalama saatte bin kalori harcamaktan bahsediyorum gerisini siz hesaplayin ve son olarak ekliyorum hersey karbonhidrat degil protein destegi olmadan vitamin mineral destegi olmadan mevcut gunu kurtarirsiniz ama ikinci gunu unutursunz.
Tum bu destekleri almada en buyuk etken neyi ne zaman almak gerektigini de bilmektir.3-5 saat sonra kana karisacak proteini tur sonu yenilen kirmizi et ile almanin cok faydasi yoktur veya tum depolari bosalmis hucrelere karbonhidrat veriyorum diye tur ortalarinda kola pekmez gibi seker basmak yarim saat sizi mutlu etse de sonuc husran olabilir.
Yazilacak o kadar cok sey var ama ana hatlari ile aklima gelen bir kac mevzuyu ancak yazabildim.umarim faydasi olur.