Scudo Sports

Doğal Enerji İçiçeği (Tarif)

@Ali Uzel

Medya sovu gibi isinize gelen kismini alin siz yazdiklarimin Ali Bey :)
Ayni yazida Tubitak lafi da geciyordu. Bal derneklerinin lafinin yanisira onlarin acikladigi tescilli bilimsel / akademik raporlardan bahsettigimi sizde anladiniz. Tıp dergilerinde de zaman zaman cikan makalelerde balin gklikoz ozelligi yanisira faydalarindan bahsedildigini, pek cok ilacta bal ve polen hammaddeleri kullanildigini biliyor olmalisiniz ama bu tabiki savinizi desteklemedigi icin gormezden gelmeliyiz.
Neyse ben bu konuda size daha fazla cevap vermeye luzum gormuyorum. Fikri sabit ve inandigi konuda tek dogruya gore hareket eden bir kisiliginiz oldugu suphesindeyim su andan itibaren. Cunku konularin isinize gelen kisimlarini alip digerlerini gormezden gelme eyleminiz bende bu fikre neden oldu.
Ama elbette bu konuda da eminim yanlis yolda olan benimdir. Affediverin bu tutumumu gitsin :) En dogrusunu siz biliyorsunuz.
Ben gidip zehirlenmeye devam edeyim ;) Haberlerde "baldan dolayi yokolan yasamlar" gibi birseyde ismimi gorurseniz hakliliginiz icin ismimi kullanmaktan cekinmeyin lutfen...
Size sonuna kadar hak veriyorum artik. "zehirli bal ve pekmezden uzak yasam" felsefenizde destekcinizim.

Scudo
geçen gün yine bir profesör konuşuyordu.

bu marketlerde satılan tavuk etleri bazı kırmızı etler kesinlikle zararlıymış.

marketlerde satılan kapalı kutu açık şise ayranlar vs hepsi de ayran değilmiş

marketlerde satılan ayranı bile hazır süt tozundan yapıyorlar yoğurtla alakası yokmuş.

tavuk eti ve tabi ki kırmızı etlerin de ne olduğu belli.

marketlerde ki tavuk eti vs hepsi de fabrikada 1 haftada üretilen son derece sağlıksız kanser yapıcı gdolu ürünlermiş.

ya gidip köyde yaşayacağız anlaşılan yumurtası, tavuğu, eti, sütü, canlı kanlı gdosuz 7 gunde olan değilde 20 gunde yetişen doğal olucak

karpuzu, kavunu, domatesi, bahçe olucak taze taze katkısız olucak yada gidip marketten fabrikada hızlandırılmış üretimden geçen katkı maddeli ambalajlarda makyajlanan kanser yapıcı maddeleri tüketmeye devam edeceğiz...

@suat akman

Tubitak yayınlarını takip ederim. Bal konusunda sık sık yazarlar ama Tubitak dergileri genelde yurt dışından tercüme ederler. Sağlık konusunda doktorların söyledikleri herhalde Tubitak yayınlarından daha önde gelir. Gereksiz tartışma olmasın diye Tubitak kısmına girmedim.

@suat akman

Ben size sataşmadım siz de bana sataşmayın. Konuları kişisel hale dönüştürmeyin. Yazdıklarım konusunda farklı görüşünüz varsa onları yazın yoksa sataşmanın sonu yok.

@İsa İhsan Akdoğan

Evet çok haklısın. İşlenmiş gıdaların hepsi zararlı. En sağlıklısı tarladan çıkıp işlenmeden masamıza gelen gıdalar. Aynı şekilde etler için de geçerli. Paketlenmiş etler bozulmasın dayanıklı olsun diye içlerine birtakım kimyasal katkı maddeleri ekleniyor. Vücut bunları işleyemiyor ve bir sürü metabolizma hastalıkları ortaya çıkıyor.

Ev yapımı izotonik içecek (sporcu içeceği) tarifi (link)

KISA ANTRENMANLAR İÇİN (2 SAAT VE DAHA KISA) TARİF

1 litre içecek için:

Sıcak havalarda yapılacak antrenmanlar için 30 gram, soğuk havalarda yapılacak antrenmanlar için 70 gram şekeri (normal sofra şekeri-sakkaroz ya da früktoz) bir fincan yeşil çay ya da meyve çayında çözün. Bir tutam tuz ekleyin. Su ile 1 litreye tamamlayın ve buzdolabında soğutun. 24 saat içerisinde tüketin. Yeşil çay/meyve çayı + şeker kombinasyonu yerine yarım litre meyve suyu kullanıp üzerini su ile tamamlayabilirsiniz.

UZUN ANTRENMANLAR İÇİN (2 SAAT ÜZERİ) TARİF

Uzun antrenmanlarda basit şekere ilaveten, antrenmanın ilerleyen saatlerinde de performansınızın düşmemesi için maltodekstrin kullanmalısınız.

1 litre içecek için:

30-40 gram maltodekstrini bir fincan yeşil çay ya da meyve çayında çözün. Sıcak havalarda yapılacak antrenmanlar için 30 gram, soğuk havalarda yapılacak antrenmanlar için 70 gram şeker (normal sofra şekeri-sakkaroz ya da früktoz) ve bir tutam tuz ekleyin. Su ile 1 litreye tamamlayın ve buzdolabında soğutun. 24 saat içerisinde tüketin. Yeşil çay/meyve çayı + şeker kombinasyonu yerine yarım litre meyve suyu kullanıp üzerini su ile tamamlayabilirsiniz.

Ne sıklıkla sıvı tüketilmeli?

Antrenman sırasında sık sık küçük yudumlar halinde sıvı tüketilmelidir. Ancak içilen sıvı, saatte maksimum 750 ml. ile sınırlanmalıdır.

Vücut ağırlığının her 1%’i kadar sıvı kaybı, performansta 10% azalmaya neden olur.

KAYNAK:

(link)

Bisiklet üzerinde su içme olayına çalışmam lazım :)
Gidonu tutarsam suyu nereme içtiğimi anlamıyorum (reach ve drop mesafeleri boyuma büyük), el bırakarak su içmeye de soğukkanlılık lazım, tabi lastiklerde o biçim, yollar zaten on numara.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10579766_717399264999705_442552269_n.jpg?oh=4268e8929cb715e6a1405b66a2f8922d&oe=53FD8C01&__gda__=1409118748_94b09cb710c29c6b493fb42437d7cb61

Bisiklet üzerinde su içme olayına çalışmam lazım :)
Gidonu tutarsam suyu nereme içtiğimi anlamıyorum (reach ve drop mesafeleri boyuma büyük), el bırakarak su içmeye de soğukkanlılık lazım, tabi lastiklerde o biçim, yollar zaten on numara.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10579766_717399264999705_442552269_n.jpg?oh=4268e8929cb715e6a1405b66a2f8922d&oe=53FD8C01&__gda__=1409118748_94b09cb710c29c6b493fb42437d7cb61

@Erdal YILMAZ
Sonuna kadar katiliyorum filtre kahve uçuruyor :D

@Murat B.

Mataraya koyarızda, kavunla beyaz peynir de sıkıntı oluyor. (Dün yayınladığın video örnektir)

@Raşit S

ben kesinlikle durmadan su içmiyorum. sağ elimle su içerken, sol elimle ön freni sıkınca az düşmedim.
bazen bir anda araba yada insan olsun ters yönden karşına çıkabiliyor ve nedense tam su içerken oluyor...

@halil ibrahim duran

Ben de kolları aldım fakat 6 aydır yapacağım diye duruyor. Elim varmıyor. :)

Her 20 saniyede bir şeker hastası ayağını kaybediyor.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Baktıroğlu, dünya genelinde travma dışı nedenlere bağlı olarak ayak kesilmesi (ampütasyon) sebepleri arasında diyabetin birinci sırada yer aldığını belirterek, "Bugün tüm dünyada şeker hastalığının ayak komplikasyonları nedeniyle her 20 saniyede bir ayak kaybı yaşanmaktadır" dedi.

(link)

Bu kadar seker aldiktan sonra enerji vermesi cok normal.

Balin %82'si seker. Tarifte sadece baldan gelen 100 gram seker var. Dogal vs. farketmez. Seker sekerdir.
Pekmez de benzer sekilde.

Kesinlikle uygulanmamasi gereken bir karisim.
Yapmayin, vucudunuza yazik.

Enerji jellerinden ornek vermek gerekirse (Su an kullandigim jel)
60 ml'de sadece 0.6 gram seker var.

@Gökhan Toros

Bu kadar az şeker varsa nasıl enerji jeli oluyor?

@Ali Uzel

(link)

Bu da bi once kullandigim marka;
(link)

ali uzel, diğer arkadaşların sana olan muhalefet şekli biraz garip geldi bana.
acaba sen bazı arkadaşların kafasına silah mı dayadın ''o balı/pekmezi sakın içme ve şeker yeme diyerek'' ! ?

ali uzel, diğer arkadaşların sana olan muhalefet şekli biraz garip geldi bana.
acaba sen bazı arkadaşların kafasına silah mı dayadın ''o balı/pekmezi sakın içme ve şeker yeme diyerek'' ! ?

@Gökhan Toros

Açıkçası o yazılmış listedekileri anlamıyorum. Bu karışımın nesi enerji veriyor yazarsan memnun olurum. Listede gördüğüm bir tatlandırıcı var. Bu tip tatlandırıcılar da zararlı. İnsülin salgılamayı çok tetikleyen maddeler.

@Ali Uzel

Karbonhidrat. Asil enerjiyi veren o bu jellerde.
Ama simdi onu da yeme diyeceksin sen :D

@Gökhan Toros

Daha açık konuşmak gerekirse maltodekstrin veriyor enerjiyi. Şeker ile nişasta arası bir karbonhidrat; nişastadan kolay sindiriliyor ama şeker gibi de birden kana karışıp insülin seviyenizin zıplamasına sebep olmuyor. Ayrıca şeker gibi aşırı tatlı değil; boğazdan daha kolay geçiyor.

Geri