Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Konuşuyor bakalım Macron dayı.
Bir yerden sonra kaçırdım ve artık dinlemiyorum.
Sonra hanım özet geçer 😅.
15868023818837490051030036416661.jpg

Scudo
Konuşuyor bakalım Macron dayı.
Bir yerden sonra kaçırdım ve artık dinlemiyorum.
Sonra hanım özet geçer 😅.
223184 dosyayı görüntüle

Fransızca anlıyorum ama konuşamıyorum yine de yazılanı anlıyorum : "Cemal lupponu al git, evinde otur" diyor.
Fransız televizyonu da Fransızca özürlü ellaham dahi anlamınındaki "le" ayrı yazılır.
Özetle "Le Cemal de lupponu da al git gözüme gözükme döncen mi baba ne yaparsan yap" diyor

Asıl tepkiyi bu şahıs çekti çünkü görülen O'ydu. Haklı ve ya haksız. Ona benzemedik gereksiz, sırf "çıktım" demek için çıkan onlarca insan olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Asıl tepkiyi bu şahıs çekti çünkü görülen O'ydu. Haklı ve ya haksız. Ona benzemedik gereksiz, sırf çıktım demek için çıkan onlarca insan olduğunu düşünüyorum.
Cemal bey biz toplum olarak lince çok düşkünüzdür, eskiden çarşıda pazarda linç ederdik şimdi Allahtan sosyal medya var ki linç ihtiyacımızı orada gideriyoruz.
Linç ihtiyacı ve giderilme yöntemleri, bunun tarihsel gelişimi incelenmesi gereken sosyolojik bir konu.
Son talihlimiz ise arabası olmadığı için benzinliğe gidemeyen, çok parası olmadığı için kayıracak birileri olmayan, makam araçlarıyla servisi almayan, açlığın ve garibanlığın verdiği korkuyla, birinci besin maddesi ekmeği bulamayıp ,içgüdüsel olarak saçma sapan bir hareket yapan bu vatandaş.
İçgüdüsel olarak aldığı şeyin endüstriyel şeker olması da bence sorgulanmaya değer. Nasıl ki Avrupa sanayileşme sürecinin altında işçilere sunulan patates ve kahve varsa, kapitalizmin tabanındaki alt sınıfın afyonu da şeker değil mi.

Ben bu luppocu dayıyı destekliyorum. Bende zorlu tırmanışlar öncesi hep luppo yerim. Luppo candır. 😀

Cemal bey biz toplum olarak lince çok düşkünüzdür, eskiden çarşıda pazarda linç ederdik şimdi Allahtan sosyal medya var ki linç ihtiyacımızı orada gideriyoruz.
Linç ihtiyacı ve giderilme yöntemleri, bunun tarihsel gelişimi incelenmesi gereken sosyolojik bir konu.
Son talihlimiz ise arabası olmadığı için benzinliğe gidemeyen, çok parası olmadığı için kayıracak birileri olmayan, makam araçlarıyla servisi almayan, açlığın ve garibanlığın verdiği korkuyla, birinci besin maddesi ekmeği bulamayıp ,içgüdüsel olarak saçma sapan bir hareket yapan bu vatandaş.
İçgüdüsel olarak aldığı şeyin endüstriyel şeker olması da bence sorgulanmaya değer. Nasıl ki Avrupa sanayileşme sürecinin altında işçilere sunulan patates ve kahve varsa, kapitalizmin tabanındaki alt sınıfın afyonu da şeker değil mi.

Hocam parti kurarsan haberim olsun. Gerçi barajı geçemeyiz ama olsun. Ben yine oy veririm.

e-Devlet'ten başvuru yapalı bir hafta geçti...Herhangi bir mesaj gelmedi...Sizlerde durum nedir?
Not: 20-65 yaş arası yaklaşık 50 milyon kişi var. Dün "32 milyon kişiye maske dağıttık" denildi.Bu rakam da maske dağıtılacak kişilerin neredeyse %65'i oluyor. Bu haber ne kadar doğru acaba?...Zira şu ana kadar etrafımda maske ulaşmış hiç kimseye rastlamadım.

Son düzenleme:
8 Gün önce başvurduk. Epptavm ve E-devlet ile. Ama ne mahallemizde nede İlimizde gelen giden yok. Sordugum akrabalarıma ise gelmemiş durumda. Kendimiz para vererek maskelerimizi alıyoruz.

aynı durum bende de geçerli ilk gün talep ettim e devlet üzerinden ama hala ses seda yok

e-Devlet'ten başvuru yapalı bir hafta geçti...Herhangi bir mesaj gelmedi...Sizlerde durum nedir?
Not: 20-65 yaş arası yaklaşık 50 milyon kişi var. Dün "32 milyon kişiye maske dağıttık" denildi.Bu da maske dağıtılacak kişilerin neredeyse %65'i oluyor. Bu haber ne kadar doğru acaba?...Zira; Şu ana kadar etrafımda maske yollanmış hiç kimseye rastlamadım.
Turucu forumdaki maske dağtımı konusuna yazdıklarımdan sonra; 3 gün konuya mesaj yazamama cezası yedim ve mesajım silindi ama olsun.Ben amacıma ulaştım.Antalya'dayım.Gelen giden yok.İlk başvurumu eptt üzerinden yaptım.Ertesi gün ve 2 gün arayla da edevlet üzerinden başvurdum.SMS de yok.Maske de ;)
Sayılar ile algı oluşturmak malum cenahın en iyi yaptığı işlerden. Ben sayılarına inanmıyorum, inanmayacağım.İnanlar için de en hafif tabirle naif olduklarını düşünüyorum. ;)
Geçen hafta Kayınpeder ve Kayınvalide'ye gelmiş ki onlar da Muratpaşa Belediyesinin dağıttıkları ki bu uygulama da mevcut son dağıtım işlerinden önce belediyenin almış olduğu kararla dağıtılan maskelerden.

hiç olmazsa paramızla alıyorduk onuda yasakladı kainat liderimiz! aynı maskeyle 5 gündür işlerimi hallediyorum:naslyany:

Virüsün metal yüzeylere yapışma tehlikesinden dolayı turlarımızı iptal ettik doğru mu yaptık acaba?:krktm:

inşallah yaza kadar biter ancak temmuza kadar imkansız diyorlar :( Yazın bisiklet sürmenin keyfi de başka oluyordu

Sabah işe girişte ateşimizi ölçüyorlar :) 2 denemede ölçemedi cihaz. Sonra 32.4 ölçtü. İyi dr dışarısı 5 derece. Buz gibi olmuşum. Dostlar alışverişte görsün.
32.4 derece insan fizyolojisi için uygun değil 34ün aşağısında yaşayamıyor zaten

Ben de migros çalışanlarının taktığı zamazingodan var. Çalıştığım kurum verdi. Is çıkışı yanımda götürüyorum. Millet acayip acayip bakiyo😀
ondan bana da lazım. çok hoşuma gidiyor ve ciddi ölçüde koruyucu olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Yazın bulaşın azalacağı beklentisi olanlara gelsin o zaman bu haber;
(link)
haberin en vurucu paragrafı.
Kısa bir süre sonra Vera Lucia Pereira’nın kocası Paulo da hastaneye götürüldü. İçlerindeki en sağlıklı kişinin o olduğu düşünülüyordu. Her gün spor yapıyor ve hafta sonları uzun yürüyüşlere, bisiklet turlarına çıkıyordu. Paulo hastaneye kaldırıldığında durumu iyiye gitmeye başladı yalnızca nefes darlığından şikayetçiydi. “Ama iki gün sonra yoğun bakım ünitesine kaldırıldı” diyor Vera Lucia.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)
Her ne kadar sona ermesini veya hafiflemesini istesem de, açıkçası gördüğüm kadarı ile pek bir değişiklik olacak gibi değil. Yazın virüs tamamen geçti yada hafifledi seyrek görünür oldu. Peki bir sonraki yıla görülmeyeceği yada daha şiddetli olup olmayacağı meçhul.
Sanki bu yılı atlatırsak her şeyi atlarız gibi geliyor, ne ararsan var. Küresel boyutta ölümcül virüs salgını,çekirge sürüsü, Avustralya'daki yangın, depremler, 29 Nisanda çok yakından geçecek olan 4 km çapındaki 1998 OR2 isimli gök taşı, dün gördüğüm Çernobil'de çıkan yangın sonucu yükselen radyoaktif bulutlar, dün yada sabah Endonezya'da patlayan yanardağı. Yaza doğru kuraklık falanda gelir. Çevre katliamı zaten son gaz devam ediyor. Önce maden uğruna giden ağaçlar, şimdi de sadece dünyada bir Maldivler'de bir de Salda Gölü'nde olan kum. Ve kumların kamyonlarla alınıp taşınması. nereyi tutsak elimizde kalıyor.
Amerika'da şimdi fare istilası olabileceğinden bahsediliyormuş. Sosyal mesafe korunması adına toplu bulunan mekanların kapanması ile çıkan çöp sayısının da azaldığı ve kanalizasyonda bulunan şehir farelerin aç kalarak şehre çıkma olasılığında bahsedilmiş.
(link)
Bu da Çernobil
(link)

Son düzenleme:
(link)
Brezilya ve Hindistan Ekvator kuşağına yakın ve daha sıcak memleketler. Ona rağmen vaka sayıları nüfuslarına kıyasla soğuk Avrupa ülkelerine göre çok çok daha düşük. Bu ülkelerdeki sağlık sistemi, toplum sağlığı ve hijyen standartlarının da hali ortada neticede. Sokağından kanalizasyon akan milyonlarca insan yaşıyor iki ülkede de.
Bir de bu açıdan bakmak lazım kimse sıfırlanacak demiyor zaten. Yayılımı sıcak hava ve güneş ışınlarının etkisiyle azalacak.

Geri