Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

@Ahmet Kanter katıldığım noktalar var ama burda yerilen cahilligimiz. Burda sadece halk değil yöneticilere suçlu. O kadar iyi ya da kötü tedbirler alındı. Bu tedbirler bir anda kayboldu. Zehir gibi gençler,proflar ölüyor. Pisi pisine olmesinler. Diyelim ki herşeyi yaptık ama minimum da kaybımız oldu diyelim. Verilen tepkiler buna. Ama birçok kişinin evinde minimum iki günlük yiyecek bulunuyor.ha çocuğunun bezi yoktur sütü yoktur bunu da anlarim. Ama kıtlık varmış gibi davranmak.. Herhalde bu eğitimle de olacak şey değil insanların doğasında var. Bizi asıl parasız yapan özel zevklerimiz. Sigaradan tut ta telefonumuz da kullanamayacağımiz gb /dk ya kadar çok var. Örnek vermişsin ya luppoya... Luppo öylesine karın doyuran ucuz birşey değil ki. Tane ebatı bir yumurta parasından daha fazla... Bana para hesabı yapma buradaki birçok kişiden ekonomik olarak daha zor şartlar altında okumusumdur.

Scudo
Salgın ile ilgili olarak ,bilim kurulu 10 Ocak'ta kuruldu.O günden bugüne koskoca 3 ay geçti...
Yapılanları/yapılmayanları net bir şekilde hatırlamak ve hatırlatmak için; şu ana kadar okumamış olan herkese (link) yazılanları okumasını tavsiye ediyorum....

Yasak bu gün uzatılırsa İnsanlar yasağın bittiği ilk gün marketleri yağmalamaya başlar. Büyük olasılıkla yasak uzamayacak, bundan sonra, üç gün öncesinden, kaç günlük yasak uygulayacaklarını açıklamaları en iyi yöntem olur, insanlar ona göre sakin bir şekil de önlemini alır.

Yasak bu gün uzatılırsa İnsanlar yasağın bittiği ilk gün marketleri yağmalamaya başlar. Büyük olasılıkla yasak uzamayacak, bundan sonra, üç gün öncesinden, kaç günlük yasak uygulayacaklarını açıklamaları en iyi yöntem olur, insanlar ona göre sakin bir şekil de önlemini alır.

1 hafta once bildirseler bizimlkiler son dakikayi bekler gene ayni manzaralar olur.

Son düzenleme:
Çarşı izinleri hafta içine alınmış olup, hafta sonları koğuşlardan çıkılmayacaktır... :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Haftada bir gün hafta içi olmak şartıyla izin kullanıyordum .Reyiz Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı verdi.Benim şirket de dedi ki iki gün çalışmadınız ,bu bir günü izne sayıyoruz bir gün de izin borçlusunuz dedi.:booo:Böyle bir şey olabilir mi?Bu nasıl mantıktır.Kapitalizm çok kötü bir şeydir mi diyelim.

@Atasoy Orası da bir gerçek. Maalesef eğitilmeye muhalif azımsanmayacak bir zümre var Memlekette. Bu arada şu yasağı bile fakir, zengin olayına bağlayanlar var, o gün caddeler araçlarla doluydu, benzin istasyonları dahil, kısaca hem zengini, hem fakiri zihniyetler aynı olunca sınıf fark etmiyor rezilliği yine de yaşatıyorlar.

@hamlet2006 İşleri tam gaz devam etmesine rağmen sırf birkaç ay eleman maaşından kar etmek için İŞKUR'un kısa çalışma ödeneğine başvuran bir patron gördü bu gözler bu hafta.

Neymiş? Devletin verdiği bir destekmiş. Herkes yararlanıyorsa onun da hakkıymış.

Bunu ne kapitalizm ne sosyalizm açıklar. Allah ıslah etsin bunları.

Covid-19 sayesinde;sebebini çözemedim ama sadece 65 yaş üstüne yasak getirilirse uyulmayacağını ama genel yasak olursa uyulduğunu öğrendik.20 yaş altı ise kendi yasaklarına uydular,tebrikler.

Haftada bir gün hafta içi olmak şartıyla izin kullanıyordum .Reyiz Cumartesi pazar sokağa çıkma yasağı verdi.Benim şirket de dedi ki iki gün çalışmadınız ,bu bir günü izne sayıyoruz bir gün de izin borçlusunuz dedi.:booo:Böyle bir şey olabilir mi?Bu nasıl mantıktır.Kapitalizm çok kötü bir şeydir mi diyelim.
Abi o iki günü işçinin maaşından kesecek çok patron var emin ol.

Bakan istifa etmis
Her zaman böyle değil midir, krallar devam eder yönetmeye, alt tabakanın kellesi vurulur. Kaç kişi gördü bu gözler, bahsettiğim yer İngiltere bu arada yanlış olmasın :D

Arkadaşlar dikkat edin kendinize, eldiven kullanıp maske takıyorsunuz ancak o eldivenle yüzünüze götürdüğünüz aletlere dokunuyorsunuz, o maskeyi çıkarıp takıyorsunuz, iç kısmına dokunuyorsunuz, o kadar çok insan var ki bunu yapan, hiçbir mantığı yok kullanmanın bu şekilde daha da zararlı her şey. Anneme o kadar anlatmama rağmen dışarda kullandığı maskeyi ikinci kez kullanmaya kalktığını görüyorum hala çıldırıyorum, iki kuruştan önemli mi canın yani şaka gibi insanlar.

Amerikan başkanı tıramp daha geçen gün 100k ile kurtulursak çok iyi diyordu, şuan 300-500 k ile kurtulursak şükür edeceğiz diye düşünüyor muhtemelen. O ölü sayısı nedir, akıl alır gibi değil.
İspanyada İtalyada ölü sayıları yarıya inmiş ancak günlük ölü sayısı hala 400 ün üzerinde, artıp azalmayacağı belli bile değil.
İran yine işi güzel kurtarıyor gibi diğerlerine nazaran, salgın başından beri her gün ölü sayısı aynı, hiç artış göstermedi.

Bizim sonumuz nasıl olacak bakalım, tünelin sonundaki ışığı göremiyorum tıramp gibi.

Yılmaz Özdil: Tribünler yuhalar, kulüp başkanının faturayı kendine kesecek hali yok...Teknik direktör istifa eder, futbolcular üzülmüş gibi yapar, önümüzdeki maçlara bakılır...
Durum Fenerbahçemin durumuna çok benziyor.. :kötü::(:mad:

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve CNC
Koskoca gezi olayı bir bakanı dahi istifa ettiremezken küçücük luppo kabinenin en güçlü ismini koltuğundan etti. Hep derim bu millete her şeyi yap ama ekmeği ile arasına girme. Sonradan fırıncılar dolaşacak falan dediler ama para etmedi, vatandaşla ekmeğin arasına girdiler bi kere.

Geri