Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Aşının kullanılması için en az 12-18 ay var. Virüs aşısı çok zor bulunur.
Bahsettiği ilaç Roche ilaç firmasının ilacı. Zaten klinikte kullanılıyor.

Ondan istediğimiz aşıyla ilgili güzel haberler. Zaten kullandığımız bu ilacı "Roche" firması üretiyor. Bunu bize "yeni bir şeyler" söyler gibi söylemesi hiç tatmin edici değil. Kısmi fayda sağlanır. Haklısınız. Fakat o bahsedilen ilaç ile siz "virüsü kontrol altına alamazsınız"
Sadece belki öteki kullandığımız ilaçlar gibi "kısmi fayda" sağlarsınız.

Çoğu doktor arkadaş bile bu ilacı bilmiyor. Dün TV de 3 profesör oturmuş, hiçbiri ilacı biliyorum diyemedi. Kullanmayan adam bilmez çünkü gayet doğal. Ama diğer hekimler bilir bu ilacı. Özellikle bu ilacı Dahiliye, Çocuk, Göğüs Hastalıkları uzmanı doktorları kullanır. Kistik fibrozis, pulmoner fibrozis vd hastalıkları olan hastalarında kullanılır.

Bu gibi ciddi konular sosyal medyadan duyurulmaz. Bilimsel yayın yaparsın, Sağlık Bakanlığına bildirirsin, ilaç erkenden Covid' li hastalara ulaşmalı ise, Sağlık Bakanlığı bunu tedavi şemasına ekler.
Biz bunlara tıp camiasında kısaca " şarlatan " diyoruz. İnsanların ümit duygularını sömürmekten öte değil. Şahane bir buluş falan değil yani. O kadar para ayrıldı bu iş için.
Aklıma bitkisel ilaç pazarlayan Mustafa Eraslan geldi. Rahmetli Haydar Baş' I bile dolandırmış. Panax isimli ürünü TV kanallarında reklam ile satıyordu. İçine de sildenafil koyuyormuş. Tam bir şarlatanlık. Zaten şu ülkede ne kadar şarlatansan o kadar iyi prim yaparsın. Yazık günah.

(link)
Doğrusu şu üstteki link olmalı.
Yukarıdaki gibi yapacaktı o zaman. Adam prof olmuş, neyi nasıl duyuracağını bilmiyor. Twitter dan duyuruyor. Olsa olsa ilaç tavsiyesi şeklinde duyurmalı idi. Nokta.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Baştan sona izlemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
"Dornaz alfa" corona virüse çare mi olacak? "Dornaz alfa" nedir? Hangi hastalıklarda kullanılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınına karşı bilim insanları çalışmalarını sürdürüyor. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, günlerdir konuşulan, corona virüsü tedavisinde etkili olabilecek ilacın ismini açıkladı. Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Dornaz alfa ilacının büyük bir etki gösterdiğini ve acilen klinik test denemelerinin başlaması gerektiğini duyurdu.

(link)

Aşağıdaki linki de eklemek istedim.
(link)

Son düzenleme:
Fahrettin Koca dornaz alfanın duyurulmasını az önce yorumlamıştır. Kendileri şöyle demiştir: "Uluslararası bir ilaç firmasının ruhsatlı (Türkiye' de de kullanılan) bu ilacını, bu şekilde sosyal medyadan tanıtmak uygun değildir. Bilimin nasıl yapıldığını herkes bilmektedir. İnsanların umuduyla oynanmamalıdır." şeklinde çok uygun bir açıklama ile olayı açıklığa kavuşturmuştur.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve ag249
Bizde de olsa şöyle protesto gösterileri ben katılırdım açıkçası

Bugünkü tablo , gün geçtikle sürekli birbirine yakın sayılar veriliyor.

Ekran Alıntısı.PNG

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin

Bunu ilk gordumde daha iyi flash Tv senaryolari ve oyunculuklari gordum demek gelmişti icimden. Belki diyerek sustum.

Adamın işsiz olduğu, komşusundan borç alarak markete gittiği vs söylentisi üzerine adamın Şölen tarafından işe alınması için kampanya başlatılmıştı. Şölen firması adama ulaşmış. Adam işsiz değilmiş. Aksine, işyeri sahibiymiş. O hikaye uydurmaymış.
Kaynak Cumhuriyet

İyileşenlerin bağışıklık kazandığına dair bir kanıt yokmuş henüz.

İngilizce kaynak : (link)

Kore Cumhuriyeti'nde taburcu edilenlerden 91 tanesi tekrardan pozitif çıkmış;

İngilizce kaynak: (link)

• Beğen
  • Üzgün
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Biliyorum çok seviyoruz felaket haberlerini, ama şu hastalık asıl felaket değil, şu anda Türkiye'de işsiz kalan binler, hatta belki milyonlar asıl felaketi getirecek. Hastalık zaten alacağını aldı gidiyor. Ona borcumuzu taksit taksit ödüyoruz, sıkıntı değil, onun derdi genç/sağlıklı insanlar değil. O bazı emekliyi/yaşlıyı aldı gidiyor. Geriye kalacak olan bizler ne yapacağız bu ekonomik buhranda, hiç düşünüyor musunuz? Hala işe gidip gelebilen "şanslı" güruha göre sorun yok, onlara her ay maaş yatıyor, gerisini düşünmüyorlar bile. Evde oturanın da derdi Netflix kapanmasın. Dolar 7 'ye dayamış, bu yaz 8, 9 çekecek, kapanan bazı işletmeler asla tekrar açılamayacak. Dünyanın gelişmiş ülkeleri ihracatı durdurmuş kaynak sıkıntısı yaşadıkları için, bizim gibi ithalata dayalı yaşayan toplumlar için kabus kapıda (eskiden markete girip 20 TL'ye çıkıyordunuz, şimdi 80 TL'ye çıkıyorsunuz, hissetmiyor musunuz?), ayrıca ihracat yapan firmalarımız da müşteri sıkıntısı yaşamaya başladılar. Turizm bu sene belki de son 20 yılın en kötüsünü yaşayacak. Beyler bayanlar, ekonomi domino taşları gibidir. Bi taşı devirdiniz mi zincirleme hepsi devrilir. Hiç bir şey sizin işinizi ya da şirketinizi teğet geçmeyecek. Az ya da çok, size negatif etkisi olacak. İnşallah az olur. Benim işlerim keza çok sıkıntılı bu aralar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin en kısa sürede bu içe kapanma saçmalığını bırakması lazım. Şu korku krizinin artık bitmesi şart. Onlar dibe vurup tekrar sıçrayabilirler ama biz dibe vurunca bataklığa saplanırız. Başkasının eli olmadan çıkamayız. Şu anda bizi yönetenler de o eli tutmayı istemiyorlar, tek dertleri iktidar olmuş. Politika yapmayayım diyorum ama millet muhalefet diye oturmuş Trump'ın en sevdiği kanal olan Fox'u izliyor. Onu muhalefet zannediyor. Dönen tiyatroyu görmüyor. Bunaldım yeminle. Bi de eve tıkılıp kaldık, iyice bunaldım.

yazdıklarınıza fox hariç katılıyorum,bu ülkede doğru dürüst gerçekleri haberlerine taşıyabilen birkaç kanaldan biridir fox.muhalif haber yapması değil gerçek haberi yapabilmesi benim için önemli.bu yüzden 3 haber bülteni ceza yemedimi zaten.kafayı bulmak istiyorsan a haber izliceksin bu ülkede kendini hollandada norveçte falan zannediyosun! yok imfye borç verme zırvalıkları falan.neyse aynı şeylerden muzdaribiz,esas bombaları virüs muhabbeti geçince görücez,iflas edenler kapatıp birdaha açamayacak olanlar zor günler bizi bekler.

Son düzenleme:
Virüs işi bitince de değişmeyecek ki . Nasıl başarılı olduk başka ülkelere yardım gönderdik (halbuki maske bulamıyoruz şu anda) ölüm oranları şu bu vb başlayacaklar. Bir iki de Kılıçdara ve CHP ye salladınmı ne ekonomik kriz ne başka birşey. Herkes bizi kıskanıyor modu devam hipnotize olmuş gibi

@Ahmet Kanter yazdıklarınızın fox haber kısmına özellikle katılıyorum. Bu cümlemden fox haber ve ekibinin kötü insanlar olduğu imasında bulunduğum anlamı çıkmasın. Ne portakal ne de başkası bu ülkede ulusal bir kanalda kendisine verilmiş sınırın dışına çıkamaz, çıkmazda. Değmeyecek insanlar için neden özgürlüğünü, gelirini, hatta canını ve malını tehlikeye atsın. O yüzden oralardan etkili bir muhalefet beklemek biraz safça olur.

@Ahmet Kanter yazdıklarınızın fox haber kısmına özellikle katılıyorum. Bu cümlemden fox haber ve ekibinin kötü insanlar olduğu imasında bulunduğum anlamı çıkmasın. Ne portakal ne de başkası bu ülkede ulusal bir kanalda kendisine verilmiş sınırın dışına çıkamaz, çıkmazda. Değmeyecek insanlar için neden özgürlüğünü, gelirini, hatta canını ve malını tehlikeye atsın. O yüzden oralardan etkili bir muhalefet beklemek biraz safça olur.

Hocam forumda politika yasak olduğu için açık açık konuşamıyorum ama ben "mahallemdeki" ana muhalefet "muhtarının" ve eşrafının da rol kestiği kanaatindeyim (siz anladınız). Ortada bi danışıklı dövüş var. Keşke sadece televizyon kanalları ile sınırlı kalsa tiyatro. Ülkemizde her şey göstermelik malesef. Hatta daha da öteye gideyim, yine benim mahallemde yeni oluşmakta olan anti-muhtar grupların kimlerin güdümünde ne amaçla ortaya çıkartıldığını da merak ediyorum. Çünkü daha dün "ben bu muhtarın davasına zarar verecek hiç bir şey yapmam" diyen bir mahalle sakini (eskiden muhtardı o da) şimdi malum davanın aleyhine konuşuyor. Ya ben paranoyak oldum, ya da gerçekten hepimizin eline patlamış mısırı verdiler izlettiriyolar.

Ben medyada konuşanları ikiye ayırıyorum. Kendi veya desteklediği gurubun menfaati gereği yalan konuşan veya doğruları çarpıtanlar ki bunlar çoğunlukta. İçleride ne proflar, ne hocalar, ne koca koca, akil adamlar, siyasetçiler var. Birde azınlıkta olmakla beraber kendi can veya mal güvenliği gereği konuşmayanlar veya kendine tanınan çerçeve kadar konuşanlar var. Bu gurubu eleştirmek biraz acımasızca olur çünkü etrafımızda düzgün bildiğimiz çoğu kişinin birinci gurupta olmayı tercih edeceğini öğrenecek kadar hayat tecrübem oldu. İkinci gruptakiler nasıl daha cesur olur derseniz de iş onlarda değil bizde bitiyor. Bunun için ordakileri suçlamaya hakkımız yok. Bu arada bu iki grup insan oranları değişmekler beraber (kimisinde daha az) her kesimde var.
Bizdeki ortalama bir insan aynı bilinçle avrupada hristiyan bir avrupalı olsa sokakta müslüman avına çıkardı. Ama avrupada müslümanların hakları için eylem yapan hristiyanlar, ateistler var. Bizim gibi düşünmeyen insanlara yapılan haksızlıkları gördüğümüz, müdahale ettiğimiz zaman ikinci gruptakiler daha cesur olacaktır.

Geri