Arkadaslar merhaba. Ben araniza yeni katildim. Sayfalarda geziniyorum, bilgi edinmek icin. Aradan cok uzun zaman gecmis. Haliyle konu hakkinda görüsler de degismistir. Ben Türkiye`nin gercek bisikletseverlerini "Sövalye" olarak görüyorum. Bisikletin yayginlasmasi icin, hayatin bir parcasi olmasi icin genelde ve yerelde yeterli politik irade yerlesmedigi halde (Destekleyen idarecilerimizi tenzih ediyorum.), sizlerin bu sporu inatla sahiplenmeniz cok takdire deger. Insan bu forumlari görünce mutlu oluyor.
(Müsaadenizle yaziyorum) Bisiklet konusunda "konfor" "havali" "gösterisli" gibi kavramlari ön planda tutmak komik oluyor. Arkadaslar ne güzel ifade etmisler "Amacina/agirlikla sürecegin alana göre bisiklet almak." Prensip bu olmali. Cünkü her yola yüzde yüz uyan bir bisiklet henüz yapilmadi. Fizik kurallari degismedikce, yapilamaz da. Zaten onun icin siniflandirilmis bisikletler.
Hasbelkeder arkasina bir yay kondurulmus, hic bir sinifa uymayan bir bisikletle yollarda dolasmanin nesi "havali" olabilir ki? Bu bisikletler hangi anlayisa göre "Güzel görünüyor" oluyor ki? Gercek bir bisikletci onlari cirkin bulur bence. Cünkü her seyden önce sporun ruhuna göre üretilmemislerdir. Eminim o bisikletleri üretenler bisiklet sporuna saygi duymuyordur.
Gercek fully arka amartisör 300-400 gr agirligindadir. Bisikletin tümü 13-14 kg dir, (Alüminyum olanlar). 18 kg lik olanlara göre yorum yapmak ne derece dogru?
Bence konulari daha gercekci tartismak, memleketimizde bisikletin yayginlasmasina katki saglar. Ve, bu hepimizi mutlu eder.
Benim Türkiye`m bisiklet ülkesi olmali.
Tabi ki öyle ama bir noktayı da ben ekleyeyim kadansla yol almak lazım .Düşük kalite market bisikletleri için yapılan yorumlar dahilinde ister çift ister tek amortisörlü olsun hepsi aynı bana göre.
Fakat konu başlığında ayırım yapmadan çift amortisörlüler denildiği zaman evet o parantezin içine trek cannondale scott giant specialized ve benzeri bir çok markanın bir çok modeli de giriveriyor. Açıkçası biraz da şans yardımı ile hep zamanının önce gelen bisikletleri diyebileceğim bisikletlere bindim. Ve binmeye devam ediyorum. Şu an 2 bisikletim var. Biri 2000 model (21 yaşında) diğeri ise 2011 model (10 yaşında) her ikisi de halen günümüzde üretilen bir çok bisikletten çok ama çok daha iyi kondistondalar. 2000 model olanı tek süspansiyon, 2011 olanı full. Her ikisinin de sundukları bambaşka. Full için kullanmayı bildikten sonra hiç bir sakınca olmadığını söylemeliyim. Gereken yerde kilitle gereken yerde aç, bu kadar. Pandemi sebebi ile her ikisine de şehirde binmek durumunda kaldım son 1 yıldır. Full olanı 1x11 e döndürdüğüm için artık diğerini tercih ediyorum. Ama full ile 60 km lik yollar da yaptım extra bir zorluğu yok diyebilirim. Tabi bunda en başta bahsettiğim sınıf farkının da etkisi var.
Tek süspansiyon olanı 12.5kg, full olanı ise 11.3kg, aksesuarlar dahil. Bunlar ve benzerleri asla sizi yormaz.
Bisikletlerinizin fotograflarini görme sansimiz varmi?Düşük kalite market bisikletleri için yapılan yorumlar dahilinde ister çift ister tek amortisörlü olsun hepsi aynı bana göre.
Fakat konu başlığında ayırım yapmadan çift amortisörlüler denildiği zaman evet o parantezin içine trek cannondale scott giant specialized ve benzeri bir çok markanın bir çok modeli de giriveriyor. Açıkçası biraz da şans yardımı ile hep zamanının önce gelen bisikletleri diyebileceğim bisikletlere bindim. Ve binmeye devam ediyorum. Şu an 2 bisikletim var. Biri 2000 model (21 yaşında) diğeri ise 2011 model (10 yaşında) her ikisi de halen günümüzde üretilen bir çok bisikletten çok ama çok daha iyi kondistondalar. 2000 model olanı tek süspansiyon, 2011 olanı full. Her ikisinin de sundukları bambaşka. Full için kullanmayı bildikten sonra hiç bir sakınca olmadığını söylemeliyim. Gereken yerde kilitle gereken yerde aç, bu kadar. Pandemi sebebi ile her ikisine de şehirde binmek durumunda kaldım son 1 yıldır. Full olanı 1x11 e döndürdüğüm için artık diğerini tercih ediyorum. Ama full ile 60 km lik yollar da yaptım extra bir zorluğu yok diyebilirim. Tabi bunda en başta bahsettiğim sınıf farkının da etkisi var.
Tek süspansiyon olanı 12.5kg, full olanı ise 11.3kg, aksesuarlar dahil. Bunlar ve benzerleri asla sizi yormaz.