Scudo Sports

Canyon'dan bisiklet alan arkadaşlar?

@antecurs valla xl geç bide 2xl ve 3xl var canyonda bende merak ediyorum ne boyutta bi insana satıyolar acaba diye :) ama canyonun size önerdiği boy dogrudur. forumda bu şekilde alan arkadaşların hepsi memnunlar.

canyon dan bisiklet aldınız havaalanında naparsınız? sorusu : canyondan bisikleti fabrikasında alırken %19 alman vergisi dahil haliyle alıyosunuz ve belirtiyorsunuz Türkiye ye gideceginizi ve vergi iadesini almak istediğinizi. size bi evrak veriyorlar o evrakı hem almanyan cıkarken gümrük memuruna hemde Türkiye ye girerken gümrük memuruna kaşeletiyosunuz. (ikiside bisikleti görmek isteyecektir ) sonra bu evrakı canyona mail atip belli bi süre sonra verginizi geri alıyosunuz. dediğiniz gibi kutu büyük Thy ve pegasus 40 50 euro civari bir ücret alıyor tasımak için ...

@Yıldıray55 emin olmamakla birlikte ; grupset değiştireceklerini sanmam. rica ile gidon bogazı falan değiştirenler olmuş ama grupseti pek değişceklerini sanmıyorum. zaten hemen hemen her modelinin 105 ultegra ve dura ace li modelleri mevcut. yinede irtibata geçip sormakta fayda var. müşteri canlısı bir firma canyon belki yaparlar :)

Scudo
@Burak A.

Şimdi benim aklıma gelen birkaç detayı aktariyim size.Öncelikle ben de internet üzerinden sizin gibi beden ölçülerimi girerek Canyon aldım ve S-M arasında kararsızdım. Boyum 1.78, bacak 82.( bunları dikkatli ölçmenizi tavsiye ediyorum). Sele boyu bir şekilde ayarlanıyor ancak gidona uzanma mesafesi çok küçük sele hareketleri dışında ayarlama yapamayacağınız bir husus ve kritik. S-M arasında 3,5 santimlik bir fark var bu kısımda ve bence bu riske atılacak bir fark değil en azından ben böyle düşünerek S beden aldım,verdiğim karardan da memnun kaldım. Benim için bisikletin tek olumsuz yanı ki hiç aklıma gelmeyen bir detaydı bu, gidon yüksekliği.Bacak boyum normalden uzun olduğu için ve gidon az da olsa kısa kaldığı için çok küçük de olsa yukarı doğru bir payı olsaydı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Tabi bunu daha önce yol bisikleti kullanmamış biri olarak söylüyorum,belki gidon boyunu yükseltme şansım olsaydı bile denedikten sonra yine bu seviyede tutacaktım.Fikir vermesi açısından bisikletimin fotoğrafını ekliyorum,sele ile gidon arasındaki yükseklik farkına bakabilirsiniz( çok daha yükseklik farkı olan bisikletler mevcut forumda 13892 dosyayı görüntüle )

Şunu atlamışım; benim aldığım modelde gidon yüksekliği spacerler aracılığı ile çok az aşağı veya yukarı gidiyor. Sizin alacağınız modelde farklılık gösteriyor olabilir.O seriden alan arkadaşlar mevcut forumda, danışmanızda fayda olabilir.

@sinobjk

Türkiye'de gümrük memuruna kaşeletmeye gerek yok, istenen bir şey de değil. Bunu birisi bir kere foruma yazdı ve sanki doğruymuş gibi herkes tekrarlıyor.

Evrakı email ile değil aslını firmaya göndermek gerekir.

@muratcolakoglu
Aslında sormak istediğim bu değildi. Ama bu konuya açıklık getireyim. Tax Free olayı iki şekilde olur. Eğer malı aldığınız ülkenin havaalınında Tax Free için büro var ise direk paranızı çıkış sırasında alabilirsiniz. Daha önce Almanyadan yaptığım alışverişlerde hep bu şekilde para mı aldım. O zamanlar aldığım ürünler ufaktı Valize sığan şeyler. Ama bisiklet oldukça büyük bir kutu olacak bu nedenle sorun çıkar mı demek istemiştim. (hava yollarına ekstra kargo ücreti ödemenin dışında ekstra masraf çıkar mı?)

@antecurs

Paranı havaalanında alırsan aracı firma kesinti yapıp alman gerekenin yarısı gibi bir parayı sana veriyor. Sana verdikleri faturayı damgalatıp firmaya gönderirsen tamamını iade alıyorsun.

Bisiklet kutusunu valizlerini verdiğin yerden vermiyorsun. Özel paket dedikleri bir yerden kendin check-in işlemlerini yaptıktan sonra teslim ediyorsun. Check-in işlemlerini yapmadan önce gümrük memuruna damgalatman gerekir. Gümrük memuru paketin içindekini görmek isteyebilir.

Başka yapacağın bir şey yok, daha önce aldığın vergi iadelerinden farklı bir durum yok. Sadece elinde valizine sığmayan büyük bir kutu var.

Benim CANYON'u arkadaşım getirirken, Almanya'da ve Türkiye'de imzalatılan ve kaşeletilen form şudur, aşağıda Alman ve Türk kaşe imzalarını görebilirsinizconsentformCanyon.jpg

• Beğen
Tepkiler: İlker Karakuş
@Alpaslan.Savacı
Alpaslan bey bende aynı belgeyi Alman konsolosluğunda onaylattım Canyon a da gönderdim. Belge ellerine geçtiğinde vergi iadesini yapacaklarını söylediler.

@Alpaslan.Savacı

Türkiye'de imzalatmanıza gerek yoktu. Böyle bir kural hiçbir zaman olmadı. Hiçbir faturamı Türkiye'de imzalatmadım ama vergi iadelerimi aldım. Ayrıca gümrük memuru yabancı dilde yazılmış bir belgeyi nasıl kaşeliyor orası da ayrı bir mevzu.

@İlker Karakuş

Yabancı dili olsa dahi devlet işleri tercüme ile olur. Türkiye'ye gelen her mal için bir takım gümrük evrakları düzenlenir. Bu da onlardan farklı değil.

@muratcolakoglu
Valla Murat bey ben bu işlerden sizin kadar anlamam. Ama sizin her bildiğinizin doğru olmadığını biliyorum, vergi iadesini almak için bir tavsiye aramakta olduğum zamanlarda çok olumsuz yorumlarınız olmuştu Allahtan sizin yorumlarınıza bakarak vazgeçmemişim. Alman konsolosluğu belgeleri onayladı canyon da onaylanan belgeyi gördü tamam belge elimize ulaşınca ödemenizi yapacağız dedi. Bazı konularda yorum yaparken kesin konuşmamak gerekiyormuş demek ki. İstisnai durumlar olabilirmiş değil mi?

gitsem canyondan bisiklet alsam çıkarken alman memura kaşeletsem ülkeme gelince o türk memuru bulur onun yakışıklı imzasını, kaşesini formumu attırırım arkadaş :). elime yapışmaz riski de azaltmış olurum. mevzuatı bilmiyorum belki siz çok daha ii biliyorsunuzdur farketmez ben garantiye oynuyayım gol olursa kismet deriz :)

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
@İlker Karakuş

Olumsuz yorumlarım yoktu, yorumlarım sizin işinize gelmediği için olumsuz olduğunu düşündünüz. Almanya'daki gümrük memurunun sizin evraklarınızı kaşelememesi doğru idi. Kaşelese kanunsuz iş yapmış olurdu. Aynı şekilde Alman büyükelçiliğinin evraklarınızı kaşelemesi de doğru. Çünkü kendi tanımlarına uyuyor. Çünkü biri Almanya'daki uygulama diğeri Almanya dışındaki uygulama.

Türkiye gümrüğünde bu evrakları kaşeletme zorunluluğu yok. Olsa idi ben vergi iadesi alamazdım. Aynı şekilde başka bir çok insan da alamazdı. Zaten böyle bir kural olsa idi Almanya havalimanlarında vergi iadesi ödeme yöntemi olmazdı.

@sinobjk

Eline yapışmaz ama kimse senden bunu istemiyor. Senden istenmeyen bir işlemi neden yaptıracaksın? Bu forumda birkaç kişinin yanlış bildiği bir uygulama yüzünden neden kendini sorgulatacaksın. O evrağı imzalamadan önce bütün valizini aramaya bile kalkabilir. Sesini çıkaramazsın. Başka şeyler görürse ne olacağı meçhul.

Gümrük memurları çok yetkili insanlardır. Valizindekileri görüp sen kişisel ithalat sınırını aşmışsın hadi bakalım şu kadar vergi ödeyeceksin deyip sana dünyanın vergisini tahakkuk bile ettirebilir. Gıkını çıkaramazsın.

@muratcolakoglu aramızdaki fark bu sanırım siz kötü senaryoyu düşünüyosunuz ben ii senaryoyu. cok yurtdısına cıktım gümrük memuru tarafından durup dururken çevrilip incik cincik arandım daoldu. fakat hiç bir sıkıntı yaşamadım çünkü usulsuz hiç bir sey yoktu. ee benim ülkeye girerken bi bisiklet getirme hakkım var bunuda bildigime göre gider o memurla tatlı dil muhabbeti yapar imzasını alırım. ki konuyla alakalı imzasını alıp bu belgenin resmini burda paylaşan arkadaşlarda olmuş. kimsenin başına bişe gelmemiş. gümrük memurları öcü deiller memurlar bu arada bende devlet memuruyum.

Türkiye de kaşeletmeye gerek olmadığı konusunda haklı olabilirsiniz. ama ben yine dediğim gibi yapardım. gerci bu konu bence gereksiz cünkü ben canyondan siparişimi verdim kargomu bekliyorum ...

@sinobjk

Benim yazdığım çok açık. Türkiye'de imzalatma gibi bir kural yok. Kimse bunu sizden istemiyor. Yanlış bilen birilerinin yazdığı yanlış bir bilgi. Siz istersniz imzalatın hatta havalimanından çıkınca taksi şöförüne fatura üstündeki adrese kadar taşıdığına dair de imza alın. Daha güvenilir olur. :)

@sinobjk

Evet komik. Türkiye'deki gümrük memuruna imzalatma eylemi de o kadar komik. :)

@sinobjk
Wilier daha güzel bence:harika: Ama fiyat\performans oranı iyi midir bilmem.....

@sinobjk

;)

VCLS POST 2.0 hakkında bilgi

CANYON'un bu iki parçalı sele borusunu alacaklar selenin en alçak 160mm. ve en yüksek 330mm. ayarlanabildiğini bilmesi lazım (Burası çok önemli eğer VCLS POST 2.0 kullanılıyorsa, seleyi 160mm'den daha alçak ayarlayamadığınızı bilmelisiniz, bunun bir yerlerde yazdığından da emin değilim, ancak elimde bu VCLS 2.0 var, bisikletimle gelen ve üzerinde minimum insertion çizgisi var, ölçünce 16cm. ) Yani sele borusunun minimum 16 cm'lik kısmının dışarıda kalması gerekiyor. Bacak boyunuza göre hesap yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

Geri