Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Selam
175 boy 65 kilo 5 yıldır euc kullanıcısıyım 10 yıldır düzenli olarak bisiklet kullanmadım, spor amaçlı bisiklete geçmek istiyorum. katlanır hafif elektrikli 2. el bisiklet almak istiyorum (bdüzü bçekmece yokuşunda kullanacağım için). metro ve metrobüste de kullanmak istiyorum, mümkünse hafif olsun elektriksiz kullanmak kolay olsun. tavsiyelere açığım.

Scudo
Merhaba,
Forumda yeniyim. 13 yaşında 160 cm boyunda kızımın bisikletini değiştireceğiz. Eskisini Decathlondan fazla düşünmeden almıştık. Yaşadığımız yer (Zonguldak) yolları dar ve sürekli yokuşları olan bir şehir. Bu nedenle akşamları bisikletini sahil gibi düz yerler götürüp kullandırıyorum. Belki bisiklet tutkunları hoş karşılamayacak ama bisikletiyle Zonguldak trafiğine çıkmasına içim razı gelmediği için bu şekilde devam etmeyi planlıyorum. Bu nedenle en büyük önceliklerden birisi hafiflik. Bisikletlerin ağırlıkları da genelde yazmıyor.
Birkaç model beğendik - fikir belirtirseniz minnettar oluruz
Carraro spotive 325
CArraro Juliet 26
Carraro Sportive 226
Mosso Legarda 2221
Carraro Elite 805

Bütçemiz 15.20.000 civarı

Bir de bişey soracağım - Kadınlar hep kadın modeline mi biniyor yoksa erkek modellerine de biniyorlar mı. Yani ikisinin ortası gibi görünen - orta çubuğu biraz daha aşağıda modeller de bizim için seçenek olur mu? Çünkü sadece kız modelleri sınırlı sayıda.
Genelde Carraro baktım. Seçenek derya deniz - bilgi sınırlı olunca en azından marka ismini sınırlayayım dedim. Öneriniz başka markalar olursa tamamen açığız

Çocuk Carraro Juliet 26 yı beğendi ama. Ağırlığını söylayabilecek birisi var mı

Bir öneri, bir cevap lütfen
çelik olmayan herhangi bir beğendiğiniz bisiklet gayet iyi bir seçim olur. piyasada 26 çok az, o yüzden pek tavsiye mesajı gelmiyor muhtemelen. 27.5 ya da 29 olsaydı bol bol tavsiye gelirdi diye düşünüyorum.

Carraro spotive 325
Merhaba,
Forumda yeniyim. 13 yaşında 160 cm boyunda kızımın bisikletini değiştireceğiz. Eskisini Decathlondan fazla düşünmeden almıştık. Yaşadığımız yer (Zonguldak) yolları dar ve sürekli yokuşları olan bir şehir. Bu nedenle akşamları bisikletini sahil gibi düz yerler götürüp kullandırıyorum. Belki bisiklet tutkunları hoş karşılamayacak ama bisikletiyle Zonguldak trafiğine çıkmasına içim razı gelmediği için bu şekilde devam etmeyi planlıyorum. Bu nedenle en büyük önceliklerden birisi hafiflik. Bisikletlerin ağırlıkları da genelde yazmıyor.
Birkaç model beğendik - fikir belirtirseniz minnettar oluruz
Carraro spotive 325
CArraro Juliet 26
Carraro Sportive 226
Mosso Legarda 2221
Carraro Elite 805

Bütçemiz 15.20.000 civarı

Bir de bişey soracağım - Kadınlar hep kadın modeline mi biniyor yoksa erkek modellerine de biniyorlar mı. Yani ikisinin ortası gibi görünen - orta çubuğu biraz daha aşağıda modeller de bizim için seçenek olur mu? Çünkü sadece kız modelleri sınırlı sayıda.
Genelde Carraro baktım. Seçenek derya deniz - bilgi sınırlı olunca en azından marka ismini sınırlayayım dedim. Öneriniz başka markalar olursa tamamen açığız
Selamlar,
Aslında hevesinizi kırmak istemem ama bahsettiğiniz modellerde şunu alın diyebileceğim bir kadro yok. Kimi aleminyum yazmasına karşın demir aksam sebebiyle ağır, kimi de vites sistemi yahut fren mekanizması sebebiyle bazı dezavantajları olabilyor. Kızı olupta ''kardeş şunu al ben memnunum'' diyen biri çıksaydı iyiydi ama 1 aylık sürede o da çıkmamış. Boy bacak oranına göre ( kaç cm daha uzar bilemiyorum) ilerde de kullanabileceği bir bisiklete odaklansanız çok daha iyi olur. Ben Kron ve Biachi modellerine baktım ama kron'da erkek bisikleti çokça bianchi ise fiyatları uçmuş. Gönül isterki Trek, Giant, Scot, GT, Amoeba gibi markaları alın ama malum bütçe ile zor oluyor. 15K civarı mutlaka ağır ve istenmeyen komponent olacağı için çevreniz müsaitse 2. el iyi bir markanın modelini almanız (güvenilir site ve kişiyi bulmak kaydıyla) avantajlı olacaktır. 30-35 bin lik ürünü 15-20 ye alma şansınız var.
Erkek modelleri elemeyin zira kullanan çok bayan tanıdığım var. Sadece uygun seleyi seçmeniz gerekiyor.
Vites sistemi Shimano Altus tan aşağı olmamalı.
Fren bakım ve masraf açısından mekanik veya hidrolik olmasın, V-Break ayar ve parça değişimi kolay oluyor.
Ön-Arka jant göbekleri mutlaka rulman sistemli olmalı (shimano olmamalı) çünkü bilyeler deforme olunca jant yatağını deforme edip sağlam masraf çıkarıyor.

Sıfır alacaksanız 15K civarı Kron modellerine bakın ama şansımı denerim iyi de pazarlığım var derseniz Trek 6000 serisini alabilirsiniz.

Aslında 26ya çok takılmayın. Ben kendime ikinci el 29 specialized rockhopper MTB aldım. 161 cm boyundaki kızım selesini indirip rahatça kullanıyor. Hatta kendi 26sına artık bakmıyor bile. Yakın çevrede bulabileceğiniz 2.ellere de bakın diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çak teşekkür ederim önerileriniz için. Söylediklerinize uygun modeller araştırmaya çalışıyorum. 30 bine de çıkabilirim ve hatta üstüne de aslında. Bir model önerebilir misiniz.
Sahibindene bakayım Zonguldak civarı var mı.
Sıfır benim için daha mantıklı. Kız çocuğu, sıfır almak içine daha siner. Bir model önerebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Biraz yapay zeka aracılığı ile araştırma yaptım.

Giant Talon 3 veya Escape 2
Kron XC 500 / XC 700 (Özellikle XC 700)
Mosso Wildfire 2690 / 2980 (Özellikle 2980)
Mosso 27.5 WILDFIRE H LADY
Mosso Black Edition 27.5″ CUES H

modelleri öne çıktı. Yapay zeka sanki biraz eski modelleri öneriyor gibi. Belki hakkında daha fazla bilgi olduğu içindir. Sonuç olarak Gİant Talon 3' e yakınız

Merhaba. Forum sayesinde dağ bisikleti sahibi oldum. Şimdi de yol bisikleti almak istiyorum. Bulunduğum ile GİANT TCR SL 1 2023 buldum. Bisiklet hakkında düşünceleriniz nedir?
(Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.)

(link)

İlan sayfasında açılmaması durumunda Açıklama kısmı:

GIANT TCR SL 1 2023

Temiz 2 yaşında bir bisiklet.(2023 model)
Düzenli bakımları yaptım
Grup Set : Shimano 105 7000
Aynakol yaprağı : Ultegra ya yükseltilmiştir
Kadro : Aluminyum (Giant ALUXX, yüksek kaliteli ve hafif alüminyum bisiklet kadrolarında kullanılan özel bir alaşım teknolojisidir.)
Jant Takımı : Giant Sr2 (Tubless uyumlu) Temiz sıfır durumda.Lastikler sıfır durumda.

Kendi odamda muhafaza edilmektedir bisiklet.(Aldığımız ilk günden beridir odamda durmaktadır)

bisiklet şahsi kanaatim fena durmuyor, bir kaç yüzeysel çiziği göze geliyor ama derin değiller gibi. Boyunuza uyuyor mu öncelikle onu kontrol ediniz, kaç km yol yaptığını da öğrenme şansınız olur ise güzel bir done elde edebiliriz. Sonrası bir bisikletçi eşliğinde kontrol ve sürüş tatminiyetinize kalır.

Merhabalar antalyada yasıyorum yasım 17 1.94 boyundayım elektirikli bisiklet arıyordum ape ryder bufalloyu begendim ama antalyada bulamadım bayi elden satıcı suan elektirikli bisiklet oneriside olur ancak normal bisiklete dondum sehir ici ulasımda kullanacagım dayanıklı olması kalitesi ve performansı benim icin onemlidir 15 20 bin civarı butcem var simdiden tesekkur ederim

Merhabalar antalyada yasıyorum yasım 17 1.94 boyundayım elektirikli bisiklet arıyordum ape ryder bufalloyu begendim ama antalyada bulamadım bayi elden satıcı suan elektirikli bisiklet oneriside olur ancak normal bisiklete dondum sehir ici ulasımda kullanacagım dayanıklı olması kalitesi ve performansı benim icin onemlidir 15 20 bin civarı butcem var simdiden tesekkur ederim
Allah rızası için, bir nokta, bir virgül, bir ünlem, bir kesme işareti be yiğidim. 😩

Yaşın 17, elektrikli bisiklete neden ihtiyaç duyuyorsun bu önemli. Sağlık sorunu vs. yoksa bence ihtiyacın yok. Ape ryder buffalo 15-20 arası sıfır zaten bulamazsın, ikinci el elektrikli de risk olur. Ayrıca bu bisikletlerin orta veya uzun vadede arıza, batarya performansında düşüşler vs. yaşatma ihtimali yüksek. Bu fiyat aralığında, maksadın spor yapmaksa carraro sportive serilerinden bir bisiklet şehir içinde hatta bazen şehir dışında bile işini rahatlıkla görecektir.

• Beğen
Tepkiler: EgemenGegoge
Elektrikliler hakkında bir fikrim yok kusura bakma 🤷‍♂️
Elektiriklide olabilir ama suan normal dusunuyorum bayiden deneyip internetten almak istiyorum aslinda
Yaşın 17, elektrikli bisiklete neden ihtiyaç duyuyorsun bu önemli. Sağlık sorunu vs. yoksa bence ihtiyacın yok. Ape ryder buffalo 15-20 arası sıfır zaten bulamazsın, ikinci el elektrikli de risk olur. Ayrıca bu bisikletlerin orta veya uzun vadede arıza, batarya performansında düşüşler vs. yaşatma ihtimali yüksek. Bu fiyat aralığında, maksadın spor yapmaksa carraro sportive serilerinden bir bisiklet şehir içinde hatta bazen şehir dışında bile işini rahatlıkla görecektir.
Onerebilirmisiniz boyum kiloma gore, elektirikliden vaz gectim 15 16 civarina antalyada yasiyorum boy 1.94 kilo 90 sehir ici dağ bisikleti tarzi seviyorum fp ne onerirsiniz

Bende şehir bisikleti mevcut, dağ bisikletim hiç olmadı o yüzden yorumu dağ bisikleti kullanan forum üyeleri yapacaktır. Kendi fikrim dağa, bayıra çıkmayıp şehirde kullanacaksan dağ bisikleti yerine şehir bisikletlerine yönelmen olacaktır.

Elektiriklide olabilir ama suan normal dusunuyorum bayiden deneyip internetten almak istiyorum aslinda

Onerebilirmisiniz boyum kiloma gore, elektirikliden vaz gectim 15 16 civarina antalyada yasiyorum boy 1.94 kilo 90 sehir ici dağ bisikleti tarzi seviyorum fp ne onerirsiniz
TRX 8400 ALTUS! 56 kadro alabilirsin. Başka yerde daha ucuza bulabilirsen araştır. Bayileri de dolaş.

(link)

Geri