Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Arkadaşlar merhaba uzun yol yapmak için Trek DS3 dual sport 3 iyi mi sizce, şimdiden teşekürler
Selamlar. Bu kadar iyi bir bisiklet olmasa da corelli 2.0 kullanıyorum. 20bin liralık bir bisiklet ve trekten daha hafif. Uzun yollarda diz oturmadan kaynaklı çok zorlanırsınız ve düz gidonu da sürekli kavramanız gerektiği için konfor açısından da pek memnun kalmazsınız diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz bütçelerde çok güzel endurance yol bisikletleri var. Aradığınız özelliklere göre onları da değerlendirmenizi öneririm.

Scudo
Selamlar. Bu kadar iyi bir bisiklet olmasa da corelli 2.0 kullanıyorum. 20bin liralık bir bisiklet ve trekten daha hafif. Uzun yollarda diz oturmadan kaynaklı çok zorlanırsınız ve düz gidonu da sürekli kavramanız gerektiği için konfor açısından da pek memnun kalmazsınız diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz bütçelerde çok güzel endurance yol bisikletleri var. Aradığınız özelliklere göre onları da değerlendirmenizi öneririm.
Çok teşekür ederim cevabınız için, benim çok bir bilgim yok, yeni yeni öğreniyorum. Ben simdi uzun turlara çıkmak istiyorum çok bir hız yapma derdim yok, düzenli koşu yaparım, kondisyonum iyi, nasıl bir bisiklet önerirsiniz
uzun yol anlayışınız nedir tam olarak? ana amaç hızlı ve 150 üzeri kilometrelerse farklı bir bisiklet bakmakta fayda var. yok ben daha konforlu sürerim diyorsanız bu tarz şehir bisikletleriyle rahat bir şekilde 70 - 100 kilometre gidilebiliyor.

ben uzun yol için ön süspansiyonlu bir bisiklet seçmezdim doğrusu.
Merhaba cevabınız için çok teşekür ederim. Ben şehirler arası sürmek istiyorum, çok fazla da bir bilgim yok, nasıl bir bisiklet önerirsiniz

Çok teşekür ederim cevabınız için, benim çok bir bilgim yok, yeni yeni öğreniyorum. Ben simdi uzun turlara çıkmak istiyorum çok bir hız yapma derdim yok, düzenli koşu yaparım, kondisyonum iyi, nasıl bir bisiklet önerirsiniz

Merhaba cevabınız için çok teşekür ederim. Ben şehirler arası sürmek istiyorum, çok fazla da bir bilgim yok, nasıl bir bisiklet önerirsiniz

Ben zaten şehir bisikleti kullanıyorum. Yakın zamanda bir yol bisikleti edineceğim. Ama yol bisikletleri konusunda pek tecrübem yok, diğer arkadaşlar daha yardımcı olabilir. Yine de kendi almayı düşündüğüm bisikletlerden bazılarını yazayım, belki incelemek istersiniz.
BIANCHI ALU VIA NIRONE 7, Scott Speedster 40, 30, 20, Cannondale Caad Optimo 2,3,4, Bisan grand tour 105, Specialized Allez E5 Sport.

Endurance diye geçen yol bisikleti veya tur'cu gibi tur yapacaksanız, uzun yoldan kastınız buysa "tur bisikleti" (ya da çevirilebilir bir gravel) bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Anamurbisiklet
Merhabalar ortalama 5 yıl önce bisiklet toplamıştım özenerek. Tayin sebebiyle şehir değiştirince binmeye fırsat olmadı. Toplasak 2-3 km binmişimdir.
Şimdi depoyu boşaltmam gerekli fakat ne fiyat biçmeliyim?

Orijinalide Ghost markaydı tinescticker gönderim boya vs yaptırıp renk değiştirmiştim. Takımın içindeki zincir biraz uzamıştı onun değişmesi lazım. Onun haricinde masraf yok..
Ghost marka 26 jant fakat aynı kadronun 27.5 olanı da vardı. Yani Maşa ve Jant Çemberi değişimi ile 27.5 dönüştürülebilir.

Üzerindekiler:
Easton Ea70 700 mm Gidon Seti
XCT Kilitli Maşa
RT54 Rotorlar
Slx 3x10 Aktarma Seti
Hollowtech Göbek
Xt M8000 Jant Göbekleri
Maxxis Pace Lastikler (Sıfır takmıştım hala sıfır gibi)

Dosyalar

• F25E7AE5-03A8-4244-9456-3D61CF109633.jpeg
    F25E7AE5-03A8-4244-9456-3D61CF109633.jpeg
    120,4 KB · Okunma: 28
  • 8C254C9F-30B3-4DAD-8B7C-8E4E4019388E.jpeg
    8C254C9F-30B3-4DAD-8B7C-8E4E4019388E.jpeg
    55,5 KB · Okunma: 27
  • CA33DB0C-5FFB-43F1-AED5-D8A1AC8AFE8F.jpeg
    CA33DB0C-5FFB-43F1-AED5-D8A1AC8AFE8F.jpeg
    92,1 KB · Okunma: 22
  • 0061A212-8DB4-4959-91A0-DB83FBC26FE1.jpeg
    0061A212-8DB4-4959-91A0-DB83FBC26FE1.jpeg
    92,5 KB · Okunma: 21
  • 8C76C6E1-6FDA-4206-A1BB-EAAED2E19551.jpeg
    8C76C6E1-6FDA-4206-A1BB-EAAED2E19551.jpeg
    87,1 KB · Okunma: 18
  • 8813862E-0E35-44A4-B100-9C55990B0AF3.jpeg
    8813862E-0E35-44A4-B100-9C55990B0AF3.jpeg
    93,7 KB · Okunma: 18
  • 30A44CA7-27B3-4F93-9426-47B9FFAA04FF.jpeg
    30A44CA7-27B3-4F93-9426-47B9FFAA04FF.jpeg
    119,8 KB · Okunma: 28
Merhaba uzun yıllar bisiklet kullandım bazı durumlardan dolayı bisikleti satmak zorunda kaldım. Şimdi tekrardan alma kararı verdim eski bisikletim mosso wizart modeliydi yine ona yakın birşey almak istiyorum 105 Set istiyorum fakat markada karar veremiyorum öneride bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Boyum 1.70 Bütçe: 80.000₺

Merhabalar şuan da aktif olarak Kron Vortex 5.0 kullanıyordum fakat bisiklet gerçekten artık fazla yetersiz gelmeye başladı. Defalarca frenini yaptırmama rağmen tutmaması ve çok ağır olduğu için değiştirmek istiyorum. Hangi bisikleti seçeceğime bir türlü karar veremedim. Alüminyum kadro istiyorum öneri yapacaklar için şimdiden teşekkürler. Bütçe : 10000 TL Boy : 1.76

• Beğen
Merhabalar şuan da aktif olarak Kron Vortex 5.0 kullanıyordum fakat bisiklet gerçekten artık fazla yetersiz gelmeye başladı. Defalarca frenini yaptırmama rağmen tutmaması ve çok ağır olduğu için değiştirmek istiyorum. Hangi bisikleti seçeceğime bir türlü karar veremedim. Alüminyum kadro istiyorum öneri yapacaklar için şimdiden teşekkürler. Bütçe : 10000 TL Boy : 1.76
Belki biraz daha bütçeyi artırarak Bianchi t0011x2 bakabilirsiniz.

An itibariyle Bianchi T0011x3 Deore aynakol ve MT-200 frenli modeli satın almış bulunmaktayım. Yarın kargoya verilecek. İnternette fotoğraf bulmak çok zor, satıcının göndermiş olduklarını şuraya iliştireyim.
Almış olduğum bilgilere göre aynakol ve fren sistemi kutudan rastgele çıktığı söylenmekte. Bazen Prowheel bazen Shimano çıkıyormuş. Ağırlık mevzusuna da değindim 12.5 13 kilogram arasında olduğunu söyledi. Tabii geldikten sonra ölçmemin imkanı yok ama Mosso Legarda 2330 a göre hafif (a

Son düzenleme:
İyi forumlar sıfır bir dağ bisikleti alcağım 18000 bütçem var ama güzel model olursa 20000 e kadar zorlarım 1 haftadır araştırma yapıyorum kron xc 150 almayı düşünüyordum ama pek önerilmediğini fark ettim. Bir sürü model var hangisini seçeceğim konusunda kararsız kaldım. Köyde yaylalarda kullanacağım bir bisiklet bakıyorum önerilere açığım.

Son düzenleme:
Endurance diye geçen yol bisikleti veya tur'cu gibi tur yapacaksanız, uzun yoldan kastınız buysa "tur bisikleti" (ya da çevirilebilir bir gravel) bakabilirsiniz.
Hocam Tur bisikleti almaya karar verdim, bütçem 20000 civarı, boyum 1.80 kilom 85 ne önerirsiniz

Hocam Tur bisikleti almaya karar verdim, bütçem 20000 civarı, boyum 1.80 kilom 85 ne önerirsiniz
Carraro tur bakabilirsiniz , o fiyat aralığına. Ama kesin başka önerileri de dinleyelim.

(link)

(link)

Size m/l kadro olacaktır, bacak boyunuza göre.

Merhabalar iyi forumlar, yıllardır çocukluğumdan kalma Bianchi Jump 3x7 bisiklet kullanıyorum. Bu sene artık sanki beni değiştir demeye başladı vites geçişleri iyice kötüleşti, nereden geldiğini anlamadığım sesler çıkarıyor en sonda daha önce 1-2 defa yaptırmama rağmen ön tekerlek yalpalamaya başlayınca vakti geldi dedim.

Ben genelde sahil hattı üzerinde bozuk parke taşı (çok fazla girinti çıkıntı mevcut her darbeyi hissettiriyor) diyebileceğim bir zemin ve asfalt üstünde kullanıyorum. Sahil kalabalık olduğu zamanlarda da genelde agresif kullanıp slalomlarla ilerliyorum bulduğum aralara giriyorum çocuklardan kaçıyorum vs. o yüzden manevra kabiliyetimi düşürecek bir bisiklete geçmek asla istemiyorum. Yıllardır da o dağ bisikleti kullanmanın verdiği özgüvenle her yere de girip çıkarım o yüzden tekrar bir dağ bisikleti mi alsam diye düşünüyorum.

173 boyum var. Bisikletle de genelde 2 saat civarı bir tur atıyorum. Belki ilerde daha uzun turlar atmak isteyebilirim bilmiyorum.

Şuan Kron XC 300 (TX serisi daha mı uygun olur kararını veremedim), Bianchi Magma 27S gibi modellere bakıyorum. 25 bin bir bütçe ayırdım
Önerileriniz varsa çok memnun olurum

Ve aklımda bir soru daha vardı onu da aradan çıkartayım, fikir olarak 40mmlik lastik mantıklı geliyor sonuçta çok fazla dağ tepe gezmiyorum . Bianchi Magma 27S gibi bir bisiklet alıp 27.5/2.2 olan lastiklerini yine 27.5 ve daha ince olan bir lastikle değiştirmemiz mümkün olur mu yoksa çok saçma bir hareket mi olur ?

teşekkürler

Ve aklımda bir soru daha vardı onu da aradan çıkartayım, fikir olarak 40mmlik lastik mantıklı geliyor sonuçta çok fazla dağ tepe gezmiyorum . Bianchi Magma 27S gibi bir bisiklet alıp 27.5/2.2 olan lastiklerini yine 27.5 ve daha ince olan bir lastikle değiştirmemiz mümkün olur mu yoksa çok saçma bir hareket mi olur ?

teşekkürler
Dağ bisikleti alıp inceltmeye çalışacağına, amortisörlü bir şehir bisikleti al mesela Kron tx500. Çok bozuk ve çamurlu dağ yollarına girmediğin sürece az bozuk ve az çamurlu dağ yollarında sorun çıkartmaz. MTB şehir içinde kullanmak mantıklı değil çoğunlukla asfaltta süreceksen. Hatta tehlikeli bile. MTB lastiklerinin asfalt tutuşu çok kötü. Daha dişli bir lastiğe ihtiyaç duyarsan şehir/trekking bisikletine güzel bi gravel lastiği takarsın mesela 700x38-45. Böylece daha bozuk yollara da girebilirsin. Bu da dağ bisikleti terminolojisine göre 1.7-1.8 kalınlığa tekabül eder.

Çevrendeki KRON bayiilerine de bir sor 2025 modeli bulabilirsen daha iyi olur.
(link)

Legarda pro da olabilir.

(link)

Bulabilirsen diğer 30 vitesli maşası amortisörlü trekking bisikletleri de olur ama ben pek bulamadım hep düz maşa kalmış.

• Beğen
Tepkiler: hillside
merhaba 20000Tl bütçem var hangisini seçmeliyim başka öneri var mı

1."Kron XC 150" 29inç 24 vites
2."Bianchi Magma 29.1" 29inç 24 vites
3."Carraro Force 950" 29 inç 24 vites

kırsal alanda kullanılacaktır köyde merdiven tarama drop fln yapılmayacaktır kaliteli güzel bir şey almak amacım uzun yıllar götürsün istiyorum

merhaba 20000Tl bütçem var hangisini seçmeliyim başka öneri var mı

1."Kron XC 150" 29inç 24 vites
2."Bianchi Magma 29.1" 29inç 24 vites
3."Carraro Force 950" 29 inç 24 vites

kırsal alanda kullanılacaktır köyde merdiven tarama drop fln yapılmayacaktır kaliteli güzel bir şey almak amacım uzun yıllar götürsün istiyorum
(link)

(link)

MTX 7300 16 bin TL ve Mosso raceline 17 bin TL f/p olarak daha iyi gibi bu bütçede. Sizin attıklarınız ve benim yazdıklarım üç aşağı beş yukarı aynı özellikte. Görünüş olarak hoşunuza gideni alırsanız daha iyi olur bence. Aralarında uçurum kadar fark yok yani.

İndirim kovalayıp Kron xc300 yada MTX 7400 20bin TL altına bulmaya çalışabilirsin. Bayiileri dolaşıp pazarlık yapabilirsin.

İyi forumlar, drop barlı bir modele geçmeyi düşünüyorum. Bütçem 20k civarı, yol bisikleti almak istemiyorum çünkü bazen araziye de çıkacağım. Sizce Mosso GVL290 CLARIS modeli almaya değer mi? Lastiği gravel bisikletlere göre daha büyük veya bisiklet daha ağır diyenler var. Aynı fiyat bandında daha kaliteli bisikletler varsa öneriye açığım bu arada, drop bar şart değil, teşekkürler.

• Beğen
Dağ bisikleti alıp inceltmeye çalışacağına, amortisörlü bir şehir bisikleti al mesela Kron tx500. Çok bozuk ve çamurlu dağ yollarına girmediğin sürece az bozuk ve az çamurlu dağ yollarında sorun çıkartmaz. MTB şehir içinde kullanmak mantıklı değil çoğunlukla asfaltta süreceksen. Hatta tehlikeli bile. MTB lastiklerinin asfalt tutuşu çok kötü. Daha dişli bir lastiğe ihtiyaç duyarsan şehir/trekking bisikletine güzel bi gravel lastiği takarsın mesela 700x38-45. Böylece daha bozuk yollara da girebilirsin. Bu da dağ bisikleti terminolojisine göre 1.7-1.8 kalınlığa tekabül eder.

Çevrendeki KRON bayiilerine de bir sor 2025 modeli bulabilirsen daha iyi olur.

Legarda pro da olabilir.

Bulabilirsen diğer 30 vitesli maşası amortisörlü trekking bisikletleri de olur ama ben pek bulamadım hep düz maşa kalmış.
Hocam teşekkür ederim değerli yorumun için, kron tx500 modellerine baktığımda hep 20 vites bulabildim internette ve merak ettiğim bir şey daha var. Bu kronların hangi senede üretildiğini anlamamızın bir yolu var mı ? Ve kaliteli olarak çok fark olur mu aralarında ?

Teşekkür ederim şimdiden.

Hocam teşekkür ederim değerli yorumun için, kron tx500 modellerine baktığımda hep 20 vites bulabildim internette ve merak ettiğim bir şey daha var. Bu kronların hangi senede üretildiğini anlamamızın bir yolu var mı ? Ve kaliteli olarak çok fark olur mu aralarında ?

Teşekkür ederim şimdiden.
Yeni seri olanlar 20 vites yeni CUES setli olan modelleri.

Eski seriler 30 vites deore setli.
Deore setli olanlar da iyidir bir sorun olmaz aynı kalitede.

• Beğen
Tepkiler: hillside
Geri