Scudo Sports

Bisiklet önerileri

mosso legarda 2324 mdm h en iyi bunu bulabildim açıkçası dediklerinize göre. youtube da vs. de dediğini modelin çok fazla videosu var sizce attığım linkteki iyi mi ? (link gönderemediğim için modelin adını yazdım mosso nun kendi sitesinde vardı)
Boyunuza uyuyorsa ve amortisörsüz olması sizin için sorun değilse olur. Legarda amortisörlü modelleri MSM olarak geçiyor. Baştaki 23 üretim yılını sondaki 24 vites sayısını gösteriyor. Sonu 27 ile bitse daha iyi olur bütçeye uyarsa ama yoksa sonu 24 de olur. 21 olmasın yeter tabii çok uygunsa istisna.

Bunlar mossonun eskii serisi olduğu için piyasada pek kalmadı ve istediğiniz boyda bulamayabilirsiniz. Yeni çıkan mosso legardalar Mosso legarda PRO olarak geçiyor cues vitesli.

Scudo
Boyunuza uyuyorsa ve amortisörsüz olması sizin için sorun değilse olur. Legarda amortisörlü modelleri MSM olarak geçiyor. Baştaki 23 üretim yılını sondaki 24 vites sayısını gösteriyor. Sonu 27 ile bitse daha iyi olur bütçeye uyarsa ama yoksa sonu 24 de olur. 21 olmasın yeter tabii çok uygunsa istisna.

Bunlar mossonun eskii serisi olduğu için piyasada pek kalmadı ve istediğiniz boyda bulamayabilirsiniz. Yeni çıkan mosso legardalar Mosso legarda PRO olarak geçiyor cues vitesli.
mosso legarda pro x24 ile 2324 msm v arasında kaldım biraz fazla fiyat farkı var. şu anda(boyum 181 sıkıntı yaratırmı bide boy konusunda?) fakat aklıma bir şey takıldı kendi sitesinde isminde sonunda H ibaresi yokken satış yapılan yerlerde H yazmışlar bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba, katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Aklımda Ümit Twenty One 21 vites katlanır bisiklet var 11.000 tl ve Mosso marine 21s 15.000tl . Aranızda kullanan var mı veya başka önerileri olan?
bilgisi olan var mı

mosso legarda pro x24 ile 2324 msm v arasında kaldım biraz fazla fiyat farkı var. şu anda(boyum 181 sıkıntı yaratırmı bide boy konusunda?) fakat aklıma bir şey takıldı kendi sitesinde isminde sonunda H ibaresi yokken satış yapılan yerlerde H yazmışlar bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz acaba ?
H hidrolik V de v fren.

2324 msm V yada H pro x24'den çok daha ucuz ise eski serii 2324 al fiyat farkına değmez. Hidrolik olanlar V frene göre 1-2 bin TL daha pahalı olur ama bütçe yetmezse de hidrolik için zorlamayın.
bilgisi olan var mı
Katlanır bisiklet hakkında benim bilgim yok direkt katlanır bisiklet tavsiye sayfasında sorsanız daha iyi olur.

Selamlar,
(link) ve (link) bu iki bisiklet arasında kaldım.

İstanbul içi ve ara sıra iller arası gibi düşünebiliriz. İstanbul yolları genelde inişli çıkışlı. Hangi bisikleti önerirsiniz?
iyi forumlar.
Ben olsam sabit maşalı 300 serisine bakardım. 200 serisindeki maşalar gerçekten iyi değil, muhtemelen hassasiyetleri de berbat.

Aşağı yukarı 1.5 - 1.8 kilo oynuyor. bu fark tırmanışlarda da kendini hissettirecektir ki uzun vadede bakım kolaylığı da var.

• Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
Deore 6000 shimanonun eski isimlendirmesindeki dağ/şehir bisikletlerinde kullanılan 10 vites en üst seviyenin bi altı olması lazım. Tourney,altus,acera,alivio,deore 6000, deore xt 8000 diye gidiyor.

Shimano geçen sene yeni sisteme geçti hepsinin adı CUES oldu ama seriileri farklı. U4000, U6000, U8000 gibi.

Deore 6000 serisi yeni cues U6000 serisine denk muhtemelen. En giriş seviyelerinde bile vites geçişlerinde pek bir değişiklik hissetmezsiniz. Üst seviyeye çıktıkça vites sayısı ve kullanılan materyalin kalitesi artıyor ve ağırlık azalıyor genellikle. Siz bunlara çok takılmayın. Bütçenize uyan ve GÖRÜNÜŞÜ hoşunuza giden baktıkça sürmek isteyeceğiniz modeli alın. Performans olarak hiç birisi üzmez.
Hocam seri konusundan daha çok birisi 18 vites diğer 30 vites olması. Süspansiyon çokta önemli değil gibi. Genellikle asfalt yolda kullanacağım. Bozukluk mutlaka olur ama çok etkilemez diye düşünüyorum.

18 vites ile 30 vites arasında sürüş konfor farkı var mı? Arasında ne gibi fark var? Hızlanma mı, tırmanış mı?

Merhabalar 30k Bandında bir bisiklet alacağım elektrikli alacağım ne almalıyım sizce hız limitini kaldırmak istiyorum ayrıca parmak gazı taktırmayı düşünüyorum boyum 1.87 kilom 103 cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam siz bisiklet değil moped arıyorsunuz, Tavsiyem elektrikli motorlara bakın
bende öyle biliyorum hocam, arıyorum bulamıyorum bir yandan da. Ama evde "ben gördüm var, sen bana bisiklet almak istemiyorsun" diye geziyor.😩
(link) böyle bir şeymi acaba :D

Ben olsam sabit maşalı 300 serisine bakardım. 200 serisindeki maşalar gerçekten iyi değil, muhtemelen hassasiyetleri de berbat.

Aşağı yukarı 1.5 - 1.8 kilo oynuyor. bu fark tırmanışlarda da kendini hissettirecektir ki uzun vadede bakım kolaylığı da var.
alınabilir başka marka öneriniz var mıdır?

Bu arada fark ettim ki benim bacak açıklığı yaklaşık 70cm çok zorlarsam 71 72 olur bana 44 ve aşağısı kadro boyu lazım :D

Son düzenleme:
H hidrolik V de v fren.

2324 msm V yada H pro x24'den çok daha ucuz ise eski serii 2324 al fiyat farkına değmez. Hidrolik olanlar V frene göre 1-2 bin TL daha pahalı olur ama bütçe yetmezse de hidrolik için zorlamayın.
Cumartesi günü bayisine gidip bakıcam yardımız için teşekkürler

Cumartesi günü bayisine gidip bakıcam yardımız için teşekkürler
Selamlar, ben de aynı modellere bakıyorum (2324 mdm / pro x24). Bayi fiyatlarında bir fark var mı internete göre

Selamlar, ben de aynı modellere bakıyorum (2324 mdm / pro x24). Bayi fiyatlarında bir fark var mı internete göre
houseofbike'ın mağazasına gidip aldım bayiden yani. Normalde mosso'nun sitesinde 2324 msm v modeli 13750 idi ben ise mağazada 12 bine aldım. Sizin alacağınız modelde fiyat değişebilir bence yakın olan gidebileceğiniz bir bayiyi önce arayın modeli sorun.

• Beğen
Tepkiler: ihsancan
(link)

(link)

ikisi arasında kararsız kaldım, birbirlerine net bir üstünlükleri var mı? Ya da aynı fiyat aralığına başka bir çok daha iyi seçeneğim?

(link)

(link)

ikisi arasında kararsız kaldım, birbirlerine net bir üstünlükleri var mı? Ya da aynı fiyat aralığına başka bir çok daha iyi seçeneğim?
Bu fiyat bandında yerli bisikletlere göre çok kötüler donanım bakımından.

Hafif süspansiyonsuz bisiklet bakıyorsanız TRX 8600 deore onlardan çok daha iyi.

(link)

Sportive 330 da olabilir.

(link)

Bisan legarda MDM serisi daha uyguna bulunur.

İkisi arasından diğer arkadaşın dediği gibi Bianchi özellik açısından daha iyi ikisi arasında ama bu kadar para verip de aynakol ve ön aktarıcının Tourney olması beni rahatsız ederdi.

• Beğen
Tepkiler: burak002
(link)

(link)

Bianchi çok daha üstün hidrolik fren daha iyi aktarıcı, alüminyum maşa vs.

Rahatlık öncelikli bir konfügrasyon aramaktayım, önceliğim bu aslında.
Bu fiyat bandında yerli bisikletlere göre çok kötüler donanım bakımından.

Hafif süspansiyonsuz bisiklet bakıyorsanız TRX 8600 deore onlardan çok daha iyi.

(link)

Sportive 330 da olabilir.

(link)

Bisan legarda MDM serisi daha uyguna bulunur.

İkisi arasından diğer arkadaşın dediği gibi Bianchi özellik açısından daha iyi ikisi arasında ama bu kadar para verip de aynakol ve ön aktarıcının Tourney olması beni rahatsız ederdi.
Bianchi çok daha üstün hidrolik fren daha iyi aktarıcı, alüminyum maşa vs.

Son düzenleme:
Rahatlık öncelikli bir konfigrasyon aramaktayım, önceliğim bu aslında.
Bozuk yollarda sürmeyecekseniz rahatlık konusunda sorun olmaz.

Öyle yollar için kilitli süspansiyonlu bi model bakmak daha iyi olur.

Mesela:

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Bisan trx8600 tavsiye ederim. Çok kaliteli setleri var. Bence yabancı markalara 2 veya 3 katı para vermeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
alınabilir başka marka öneriniz var mıdır?

Bu arada fark ettim ki benim bacak açıklığı yaklaşık 70cm çok zorlarsam 71 72 olur bana 44 ve aşağısı kadro boyu lazım :D
herhangi bir bisikleti tavsiye edebilecek kadar farklı sayıda şehir bisikletine binmedim hocam. Siz yine de sabit maşalı bir modele bakın derim ben.

Kadroya sadece bacak boyu olayı ile bakmayın. Ben olsam denemeden herhangi bir bisikleti almazdım.

• Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
Merhaba, Benimde bisiklet arayışım var , fakat karar veme konusu çok zor , detay çok fazla oyuzden karar verme konusunda şu anda kaybolmuş durumdayım :)

180cm boy 100 kg mım, genelde topraklı yol olacak butçem 25k civarlarında. Benım bulduğum bazı bisikletler var onları paylaşıyım. Sizinde tavsiyeniz varsa değerlendirmek isterim.

Broster rangver
Carraro daytona 709
Carraro daytona 920 20-v hd
carraro daytona 930
BLACKEDITION 29 CUES H

Son düzenleme:
Merhaba
Dahon hit d6 yı okudum bende kilo sorunu için araştırma yaparken.
Bende katlanır bisikelt bakıyorum 1.75 boy, 106kilo için başka önerisi olan var mı?

Geri