Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Hayırlı akşamlar Avrupa Yakası, bugün biraderle Belgrad Ormanı`na yaptığımız çıkartmamız muhteşemdi. Hava süper, bisikletler süper, e biz de süper :rolleyes: olunca gezimiz de süper oldu.

O patika sizin bu patika bizim verdik kendimizi araziye :D Fotoğrafları yarın paylaşırım. ;)

Toplamda 132km. lik bir tur yapmışız. Sefa iyikine gelmemişsin :rolleyes: :)

Scudo
@Haşim Okyay

Abim niyetliydim gelemedim.
132 km demişşin daha o kadar yol yapmadım..:D
Resimleri merakla bekliyorum,Abi kardeş çok eğlendiğinize eminim .
İnşallah Beraber Bir gün gideriz.
Ama Önce Benim Bacakları Açmam lasımki sizin kadar İyi olabiliyim
Saygılar...
Ve ayriyeten Bizde kendimize göre yormadan Gezdik:D Be Abi.

(link)
(link)
Bunlar benden:D kadıköy Gezisi..

E bir kaç resim de ben koyayım bari :D

http://okyayhasim.googlepages.com/DSC03233.JPG

http://okyayhasim.googlepages.com/DSC03245.JPG

http://okyayhasim.googlepages.com/DSC03252.JPG

http://okyayhasim.googlepages.com/DSC03237.JPG

Arkası yarın ;) :D

Ah Ah yokki Şöyle Bir Abimiz Kulağımızdan Çekip Bisikletle turlara götürsün:(:D

günaydın avrupa yakası
haşimim gezi süper ,o deremi ?nehirmi? neresi orası? moderatör yardımcılığın hayırlı olsun:) ,artık sen bize yüz vermessin,aşağı tabaka, yukarı tabaka hesabı:D :D birde ne özelliği var mod yardımcısının,nasıl olunur:) kaç para:D
hele bi anlat bakalım iyi bişeyse bizde olmaya çalışalım.:D

"avrupa yakası"

günaydın harkeseeeeeeee ;)

hayırlı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum,hafta sonunu adrenalin dolu geçiren bazılarımız var galiba aramızda :boese153:

Herkese günaydın,hepinize iyi haftalar dilerim.

Haşim kardeşim, Mod yardımcılığın hayırlı olsun.Tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay
merhaba öncelikle daha yeni bir üyeniz olduğum için size saçma gelecek sorular sormamı mazur görün:) bende salcano easy yani minik katlanır bisiklet var turunuzda tür ayrımı varmı yarış yada mountain bike gibi? karizmayı çizdirmemek için oralarda bu soruyu soruyorum kazasız ve eğlenceli sürüşler:)

@Nedret Günaydın

Aynen öyle oldu Nedret :D Duyurumuzu ve davetimizi yaptık ama, kimse yanaşmadı :045:

Resimlerin tamamını merak edenler (link) ;) :D

@Séfa

Sevgili sefa,
San dakika haberi altında duyurduğun ,Yeşilköy sakinlerinin sitem dolu duydu ve düşünceleri aktardığın yazını okudum ve açıkçası böyle bir şey bekliyordum.

Son akşamki turumuzda yine gurubumuz bu güzergahta en kalabalık gününü yaşadı.
“Avrupa Yakası Pedal Gurubu”ndan olmayan arkadaşlarımızda gurubumuzun güzelliğine kapılarak bizlere eşlik etti.
Öncelikle turlarımızda bu güne kadar gerek çevremize ve gerekse bizler gibi sosyal faaliyetlerle uğraşan yada sahil güzergahımızda dolaşmaya çıkan hiçbir kimseye en ufak bir zarar verilmemiştirki bundan ziyade bisikletlerimizle sahilde dolaşırken herkesin bu sporu-bisikleti sevmeleri açısından görsel bir güzellik sergilemekteyiz.

Uygun gurup halinde davranışlarımızla sürüşümüzle ,kasklarımızla,eldivenlerimizle,giyimlerimizle.

Gurup toplantılarımızda mangal yaptık,sofra kurduk,çay içtik v.s. tüm bu etkinliklerimiz sonunda etrafı temizliyerek bulduğumuz andan bile daha temiz bırakmaya ivedilikle özen gösterdik.Niye çünkü hepimiz bilinçli kişiler ve çevreci sporcularız.

Sahildeki hız konusuna gelincede defalarca bunu belirttim “Cuma akşamı turlarımız Performans turu değildir gezi turudur” gezi ritminde gidilecektir diye ama bazı arkadaşlarımız hala bunun farkında değil.

Haşim’in kendi kaleminden birkaç satıra yer vermek istiyorum.

“Ben bu şikayetleri ne kendi üzerime, ne de Avrupa Yakası Pedal Grubu üzerine almıyorum. Çünkü, bu şikayetlere sebebiyet verenler bizim gruptan değiller. Aylardır o sahilde bisiklet kullanıyoruz. Kimden ne şikayet geldi? Hangimiz gitti çöp konteynırına vurdu veya çevreyi rahatsız edecek bir harekette bulundu?

Grubumuza dahil olmayan kişiler tarafından yapılan şeyler bunlar. Herkes de görmüştür kimlerin yaptığını. Bu şikayetleri onların üzerine alınması lazım, bizlerin değil !!

Evet Haşim sonuna kadar haklısın ama bunu sen biliyorsun ben biliyorum guruptakiler biliyor orada
bulunan çevre halkı sen bu gurupsun işte sen şu gurupsun diye bir ayrım yapamaz ve böyle bir şey olduğunu zaten bilemez ve nede düşünebilir.
Tek olarak çevre sakinlerinin hisleri -bisikletçilerin yaptıklarına bak- diye olumsuz düşünceleri tetiklemeye başlar.

Bu yaşanan olaydan olumsuz davranış sergilinmesinde bende bunu yapmıştım hatalıyım diye bir
Duyguya kapılan varsa lütfen kendine çeki düzen versin.

Gurup gezilerimiz hariçinde kim ne yapmak isterse serbest ve hürdür,ayrıca hiç birimizin çevrede bulunanlara zarar-rahatsızlık verilmeye hakkı yoktur.

Ben kendi adıma bu duruma gerçekten çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum ve eminim artık daha güzel gezilere hep beraber güle oynaya gideceğiz.

Konunun önemini hatırlatmak isteyerekten bilgilerinize arz,rica ederim.

@Nedret Günaydın

3-5 tane kendini bilmez velet yüzünden ben o sahildeki huzurumu bozamam, bizim de huzurumuzu bozdurmam. Tamam, bende biliyorum çevre halkının hepimizi aynı keseye koyduklarını. Sonuçta hepimizin altında bisiklet var.

Ama benim içim rahat, çünkü biz ne olduğumuzu, ne yaptığımızı, neler yapıp neler yapmayacağımızı, nerede nasıl hareket etmemiz gerektiğini bilen bilinçli bisiklet sürücüleriyiz.

Bundan sonra yapılacak belli, sokmayacaksın gruba kardeşim. Uzak dur diyeceksin. Hepsinin peşinden koşupta sizin yaptığınız yanlış, siz böyle yapıyorsunuz bize de böyle böyle laf geliyor diyecek halimiz de yok.
Bizi bilen biliyor. Biz sahili olması gerektiği gibi kullanırsak ki öyle kullanıyoruz, bize laf gelmez. Başkalarının yüzünden gelen lafları da pek sallamam. Ben yoluma bakarım. İçim rahattır, hepimizin rahat olması lazım.

Kendi grubumuz içirisindeki bazı yanlışları da söylüyoruz, uyarıyoruz yeri geldiğinde. Demek ki bundan sonra daha da dikkatli olmamız gerekiyor hal ve hareketlerimizde.

Benim söyleyeceklerim de bunlar..

Avrupa Yakası yatışa geçti yine. Pazartesi yoğunluğumu diyelim yoksa. :rolleyes:

Cuma günü iftar akşamımız için ufak ufak fikir alışverişlerine başlayalım derim ben ;)

Mekan, alınacaklar, görev dağılımı felan.

Mekan zannediyorum Cuma akşamı da konuştuğumuz gibi Ataköy Kavaklı Park olacak galiba. Bir yerde tolanılıp da mı gidilecek yoksa herkes orada mı toplanacak?

Malzemeler nereden temin edilecek? ( Ramazan pidesi, kahvaltılıklar, çatal-bıçak-tabak vs. ) Birilerimizin önden gidip hazırlaması lazım bunları. İş çıkış saatlerimiz uyuyormu bakalım.

Cuma günü ezan 19:16 da okunacak. Hızlı olmamız lazım.

E hadi bi kıpraşın bakem..

alış veriş olayını ben üstlenebilirim,kahvaltılıkları ben hallederim ,bir kişi pideleri halleder,çay için 2 termos yetmeyebilir, bir iki termos ilave gerekir kimler getirebilecekse belirtsin, herkes buluşma yerine direk gelir diye düşünüyorum.

Farkında olmadan yerine getirdiğimiz ve yine farkında olmadan uyduğumuz kurallar bize normal geliyor.
Yeni katılan arkadaşların şöyle bir bakıp burada ne oluyor diyebilimesi ve oylece dahil olması gerekir bu etkinliğe, tura, geziye, her ne ise...
Ufak tefek teknik konular dışında kimse kimseyi sosyallik, iletişim, empati, sempati, vs.. eğitmek, uyarmak yardımcı olmak durumunda kalmamalı. Gözlemleyebilen zaten alacağını alıyor. Buradaki etkinlik, ortak bölen giderek büyüyor, sadece bisiklet değil ortak noktamız, bir sürü şey paylaşıyoruz.
Haftanın iki akşamı toplanıyoruz, onuda iletişim vs.. konularla geçirmeyelim.

Sonuç: Almayalım böylelerini aramıza. Ya da mesafeli davranıp aidiyet hissettirtmeyip kibarca uzaklaşmalarını sağlayalım.

@nighteagle1

Büyük bıçak bende ve pet bardaklarda benden.
Plastik tabak alalım.

• Beğen
Tepkiler: nighteagle1
Cuma akşamı Ataköy kavaklı parkta vermek istediğimiz iftar menüsü ile ilgili araştırma yapıp alternatif ve aperatif menü için birkaç seçenek sunayım.

Açık menüde
Pide yada ekmek
Zeytin siyah
Zeytin yeşil
Beyaz peynir
Kaşar peynir
tereyağ
Ton balığı
Salam
Domates
Salatalık
Tatlı tulumba veya helva
Çay
Nescafe
Kola

Sandviç menü (önceden kendimiz hazırlıyacağız)
Sandviç ekmeği içine
Tereyağ
Kaşar peynir
Salam
Domates
Salatalık
İstenirse dilim yumurta
Ketçap-mayonez ortaya

Tatlı tulumba veya helva
Çay
Nescafe
Kola

@nighteagle1

Bende aynı şekilde düşünüyorum Süleyman abi.

Hepimiz mekanı biliyormuyuz? Bilmeyenler de hafta içi öğreniz zaten, daha ben bile emin değilim Kavaklı Park neresi, bildiğim bi park var ama orasımıdır ki? :rolleyes: :D

Şimdi ben iki tane termos getiriyorum, ikisine de çay yapacağım bu sefer. Sıcak suyla felan uğraşmayalım. Nedret de nescafe nescafe diye tutturursa, veririz bi fincan çay oturur yerine :eek: :D

Sefa sen bi termostan söz ediyordun geçenlerde, doldur getir ;) En fazla tüketim çaydan yana olacak o gün.

Kahvaltılıklara gelince, fazla aşırıya kaçılmasın. Domates-peynir-ekmek olsa bile yeterlidir bizim için. Daha ne isteriz? Allah olmayanlara da versin :dua:

İsteyen evinden kendine fincanını çatalını felan getirsin, zaten onlarda marketten temin edilebilecek ıvır zıvırlar. ;)

Dostlarım hepiniz yetişebileceksiniz demi? Geç kalan olursa hiç kusura bakmasın hoca Allah-uekber der demez yumulurum ona göre :eek: Ehüehe! :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri