Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
tamam abi şimdi bıçkıdere zamanı ondan sonra kartepe

Scudo
@bahtiyar közen

bahtiyar,,,,,20 mayıs yağmur riske girdi,,,şimdi 6 mayıs ve 13 mayıs önce bıçkıdere sonra 13 mayıs kartepe iş uzadıkça hava sakat olacak ayın 28 mayısı unut çünki yazın olmaz bu etap 13 mayıs son tarih ,,,

tamam bu hafta bıçkıdere hava iyi olursa yapalım

@bahtiyar közen

6 mayıs kartepe olursa basalım ,,,,,,,,,,,,,,,ana topiğe devam edelim ordan haberleşmece,,
gezi organizasyonuna devam,evet hava iyi rüzgar iyi,rüzgar 16 km ,ısı 23 derece
6 mayıs bu tarih iyi,,,

erkan netleşti ben netleştim sende artık netleş bahtiyar geçen sefer ben ağaç oldum dudulluda orda yarım saat bekledim sonra sizin geleceğiniz istikamete doğru yollandım ve erkan ile ras geldik bahtiyar artık zaman geldi ve çattı çok iyi düşün ok yaydan çıktı ,sabah zannedersem mesaj atarsın ben iş durumlarındayım sabah bakamayacağım 16.00 da bakarım 6 mayıs kartepe,,saat 06.00 bostancı çıkış ,son ve kesin durum, tabi hava bozmaz ise,,,,,,,,,,,,,

gidiyoruz 6 mayıs 06:00 adalar iskele önü erkanla beraber ordayız

hazırlıklar tamam bisiklet hazır,ben hazırım kudret abi

@bahtiyar közen

cehenneme gidiyoruz kartepe 6 mayıs,,,,,,,,,,,,,,,

evet ekip anadolu yakadan 3 adam var şimdi önce feribot olayını yaparsak güneye iner ordan kuzeye çıkarız bu tam anlamı ile bizim lehimize dostlar derbentten direk izmite basarak ordan dil ovasını aşınca iş bitti 5 km tırmanış var son power geli orda patlatacağım durduğumuz an biteriz durma bana yaramıyor sıfırlanıyorum, iç yağ ile yapılan yemekleri bütün hafta götürüceğim ct günü haşlama patates yüklenin makarna olabilir ,,yumurtaları götürün kırmızı dana eti haşlamaları götürün aşırı şekeri unutun ,,,,,pilav aşırı yok süt aşırı yok yanıma dört power gel hazır ,,,fındık ,ve badem alacağım su olacak tabi,iç lastikleri unutmayın, yoldan muz alırız,,,yollarda çukulata yemek yasak aşırı şeker yasak ,,,,,,,,,,,,,,,,tereyağlı yemek yiyin mısır özü yağı soya yağı ayçiçek yağını unutun,,zeytinyağ idealdir bizim için özellikle zeytinyağlı fasulye,,

Kudret usta selamlar,

Uzun bir süredir forumdan uzak kaldım. En son hatırladığım kadarıyla Eylül'de bir etkinlikte görüşebilmiştik. Sonrası boşluk. Şimdi bunu yazmak da zor; sonrasında ben kalp ameliyatı oldum. Bisikletten ve diğer spor faliyetlerinden uzak kaldım. Açıkçası yazamadım da çünkü damarlarım ciddi oranda tıkanmışken ben bu şekilde o yokuşları çıkıyormuşum. Yani ciddi bir sorumsuzluk yapmışım size karşı, biraz da bundan yazamadım. Ancak Nisan'dan itibaren düz yollarda pedal çevirmeye başladım. Dört tane ek damar takıldı. Böylece riskim çok azaldı. Her hafta biraz daha performansımı arttırıyorum. Şimdilik turlarınıza katılmayı düşünmem bile mantıklı değil. Ancak olur da hafta sonu sahile gelmeyi düşünürsen görüşmek isterim. Kartepe turu kolay gelsin.

@Bahadır Gürel

bahadır bey gerçekten çok üzüldüm bu ameliyat sonrası bence daha dikkatli olmakta fayda var bi arkadışımızı kaybettik ama kendi hatası idi yüksek tansiyonu vardı ve ilaç alıyordu sıcakta gruba yetişmek için basınca olan oldu tabi ,tuvalette kalp krizi geçiriyor ve düşerken kafasını lavaboya vuruyor beyin kanaması ,bi tuhaf oldum tabi toprağa verirken içim burkuldu daha 44 yaşında idi neyse dikkat edeceğiz bahadır bey sağlık sorunları olanlar yüksek tansiyon artı kalp ritm bozukluğu olanların performans yapması son derece tehlikeli ,sağlık ocağından son derece zımba gibi çıktım doktor sende dedi 25 lik vücut var dedi yani o derece sağlam organlarım ,karaciğer akçiğerler böbrekler prostat mide bağırsak kalp tam not aldı dengeli beslenmenin yararını gördüm sigara içki olmayınca böyle oluyor, 200 yaşına kadar yaşayacak halim yok ama bu vücut bize kiraya verildiğine göre adam gibi kullanalım dedim ,,,,,,,,,,,,,,,

gazanız mübarek olsun agalar iş zor suadiye çıkışı hiç bi şeye benzemeyecek stabilize tırmanış yaklaşık 22 km rampa ,,,,,,kartepe otelden maşukiyeye ineceğiz sonra derbent ordan sapanca yoluna çıkarak izmite basacağız dil ovasını aşınca herekeden sonra bi şey kalmıyor ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,evet krokileriniz hazır güney yolundan nasıl suadiyeye varacağız ora önemli yalnış yönlere girmeden suadiyeye varmamız lazım 22 km rampayı en kısa zamanda almalıyız serbest çıkış bekleme yok lastiği patlayan kendi değiştirecek,otele ilk varan saate baksın ve 15 dakika dursun ve hemen 18 km aşağı insin iniş sadece 20 dakika sürüyor,herkez saatlerine bakarak hafızasına kazısın ,,,evet topçulardan gölçük dümdüz yol orda tek rampa yok karamürsel caddesinden devam rahmiye ve suadiye ,,ısı 23 derece yaklaşık 10 derece farkeder yukarda ısı 13 derece olacak bu da soğuk demek rüzgar bizden yana gözüküyor giderken arkadan dönerken arkadan ve hızı çok düşük bu şartlar altında bu turu zorlanmadan başaracağız ısı fazla değil rüzgarın gücü önemli değil ,

@Bahadır Gürel

Geçmiş olsun Bahadır Abi. 18 Mart'ta kaza geçirip sol elimin tarak kemiğini kırdığım için ayrılmak zorunda kaldığım bisiklete dönmek için gün sayıyorum. Sol elimdeki şişi, bu hafta başında başladığım sıcak su içinde sabunla masaj biçiminde yaptığım fizik tedavi sayesinde indirdim. Ağrılarım da bayağı azaldı. Şu an başparmak destekli ateli yalnız dışarı çıkarken takıyorum. Haftaya kontrol için hastaneye gideceğim.

cemo kilo almadın inşallah ,korkarım gene 100 kiloya çıktın yemek olayı kesin disipline olacak nasıl besleneceğini bileceksin daha önce sana yazdım sen yağlanmaya çok müsaitsin bunun için mümkün olduğu kadar unlu şekerli olaylardan kesin kez uzak duracaksın kola mola sana yasak ve çok aşırı şeker almayacak tuzu azaltacaksın bu yaz aylarında normal ölçülerde et yenecek çok değil aşırı et yok sana ,kültür fizik yapamazsın bu ara elin durumu tam geçecek,

turun teknik ayrıntıları,,,,
bahtiyar erkan,,,,
saat 06.40 da bostancıdan erkanı öne koydum ,tempo yapıldı bir saatte 44 km alındı durmadık,45 dakikada feribot ile geçildi saat tam 09.00 da harekete geçtik sizlere kroki verdim, tam 3 saat bastım suadiyeye vardığımda sizden kopmuştum toplam 120 km yi 4 saatte aldım ve tempo 30 idi rüzgara rağmen, sahilde rüzgar giderken tuttu dönüşte tuttu,,,kartepe 232 km ye soyunacak olanlara tavsiyem şudur asla durmayacaksınız aksi takdirde bitersiniz ben saat tam 12.00 de suadiye rampalarına ulaştım ordan 18 km tırmanış vardı ne bahtiyar geldi ne erkan ,,sonra iskenderin cebinden aradık onlar yolu kaybetmiş idi iskender sağolsun kamyonet ile gelmiş bizde karar verdik ve maşukiyeye gittik ordan dedik bi tırmanalım ama süratli bisiklet kullandıktan sonra 40 dakika ara vermek bana yaramadı bu nedenle gel barı çaktığım halde diz çekmeyince 3 km de bıraktım geri döndüm önden çok sıkı çıkan bi bayana raslamıştım beni geçti ona dedim iskendere haber edin evet arkadaşlar vücut soğumadan dalacaktım suadiyeye ama durum çok ters idi sizlerden koptum 12.00 de orda idim 2-3 saniye dinlenme hemen dalacaktım ama iskender orda idi ve iskenderin aracı orda idi aynı yerden inecektik ordan iniş sakat idi..evet bahtiyar ve erkan olayın zorluğunu gördünüz bu tur ultra ultra ıronman turudur asla beklemeye gelmez adam biter,,,

iyi günler herkese.yazılarınızı okudum 200 km üstü turlar yapıyorsunuz gerçekten zor iş herkesi tebrik ediyorum öncelikle :) bende sizlerle antrenman ve turlara katılmak istiyorum fakat normalde 13 mayısta gelecek olan bisikletim mayısın sonuna kaldı geçen bu sürede antrenmanları sıklaştırıp hazır hale gelip sizlere katılmak isterim eğer uyarsa(kurallar konusunda hiç bir sıkıntı olmaz yapmanız gereken tek şey bana kurallarınızı söylemek gerisi sorun değil :) bisikletin gecikmesi olayı da uygun bölüme konu açtım önerilere ve bisikletçimin tavsiyesine göre hareket edicem daha önce de başka model alabilirim fakat en geç ay sonu hazır olacak)

@Erkan Közen

erkan bu pazar garipçe moral toplama asla ekibin başarısız olmasını kafanıza takmayın ,,ekibin kaptanı isem en yaşlısı ben isem bu turda sizin başarısız olmanız bana eksi olarak dönmüştür ekipten ben sorumlu isem bu şu demek çalışma az yapıldı bahtiyarın bıçkıderede olmaması ,ayrıca istanbulda böyle bi etap yoktur 18 km eğim 9 olan rampa ve 113 km üstüne gelecek ,,evet kartepe bitti 2013 e kaldı,,,,şimdi geleceğe bakalım şunuda unutma erkan, bahtiyar ile 233 km yaptın dil ovasını teptiniz dönüşte, bu da bi rotadır dil ovası dönüşte 5 km rampadır az buz değil ıronman turdur evet tebrikler 18 km rampa devre dışı kaldı ,,,

@fatihaydın

hoş geldiniz ,,,şimdi öncelikle çalışmalarımız mart ayında başladı etap çalışmaları oldukça ağırdır ,bıçkıdere 130 artı rampalar ile 160 km ye denk 2 saat 50 dakikada 60 km lik şile rampaları ve bıçkıdereden sonra gelen 19 eğim rampalar durmadan alınmıştır ,evet sayko cros city bike a dönüştürülmüştür makinem ve 28 janttır geçen pazar eğimlerin 5-6 olduğu 120 km lik etabı 4 saatte alarak tempo 30 u hiç durmadan yakaladım bunları yapabilmek için önce ahmet aydın doktorun taş devri kitabını okuyacaksınız beslenme şekli en önemli konudur burda bunları yazmam sayfalar sürer ,,,ayrıca spd yani kilitli pedal kullanacaksınız 28 şarttır 26 ile de olur ama hammallıktır 26,,,
26 dan 28 e geçerek tekeri 1.32 e düşürerek hızı yakaladım tekerin hacmi küçük olduğu müddetçe uçarsınız 70 hava basılmakta tekerime,,,şimdi öncelikle ferdi çalışacaksınız ve değerleri buraya yazın derim ilk başlangıç 60 km düz yolda kısa mola yaparak etabı tamamlayın sürat yaparken dikkatli olun ,,,,baktınız zaman azalıyor etabı 80 e çıkarın gene en kısa zamanda az mola ile yapın bu arada su alın fıstık badem fındık artı 2 tane power gel bar tanesi 6.5 liradır yorgunluk hissetiğiniz an geli emin,20 dakika sonra su için, ferdi çalışarak ama sistemli sonunda 100 artılara ulaşırsınız bırakırsanız aynen başa dönersiniz bu iş çalışmadır disiplindir,,,

sevgili bahtiyar kadirşinast dostum,,,,
beni en çok destekleyen bi pedalşör olarak sana teşekkür ederim şimdi moralini bozma bu kartepe gerçekten ıron kere ıron man turu idi farkında isen gidişte 44 km yi bi saatte aldık tempo 14 düşük olabilir ama zati saat 07.40 da orda idik bir saat 15 dakika ,,,15 dakikayı saymıyorum zati 07.40 da gebze de idik tempo 14 erkan yolun yüzde sekseninde önde idi ,
esas çıkış 09.00 topçular oldu şimdi yüksek tempo bassa idik gebze de durma olayı bizi hepten düşürecekti 45 dakika feribot olayı bu ters tabi başkada çare yok nasıl geçeceğiz ,,başka alternatif direk 113 km yüksek tempo az mola ile basıp maşukiyeye ordan 18 km rampa suadiyeye iniş ve güneyden gölcük ve topçular bu iş tabi ağır ,,,,dönüşte gebzeden ben geldiğimiz yoldan döndüm tabi bazı yerlerde kaldırıma çıktım bunun nedeni tek başıma o sakat yerde gitmek istemedim,,,doğru dürüst güzergah çıkartılamıyor emniyetli yol yok malesef kamyon sürkülasyonu çok evet ,olayın ne kadar zor olduğu ortada kartepe her şekilde zor ama tren olayı 2 sene sonra tekrar gündeme geldiğinde kartepe olur nasıl olur derbentte iner maşukiyeye bir km basar ve 18 km tırmanarak suadiyeye ineriz ordan izmite basar trene binilir,,tam ring olurda tabi adam gibi bisiklet koyma yeri inşallah olur hızlı tren projesi var ya ama ben ümitli değilim hızlı trende olmaz bisiklet yeri,,,evet bundan sonra ferdi çalışmalar yapabilirsiniz erkan ile bu topikte,,, bundan sonra pek program yazmayacağım talebe bakacağım güzergahları artık sizler belirleyin ben size uyacağım yalnız 09.00 da topçulardan nasıl çıktık ve önce erkanı öne koydum sonra sen ortada idin ama ne oldu ise sen 60 km den sonra rüzgarın şiddeti seni yordu erkan ve benden geride kaldın erkan yavaşlattı tempoyu sonra bi ara epey 50 metre fark oldu erkan ben bahtiyarı bekleyeceğim deyince açıkça ben suadiyeden kartepe rampalarına tam zamanında ulaşamayacağımızı anladım,haritadan şimdi baktım ben hedeften 10 km sapmışım senin anlayacağın ben saat tam 11.00 de kartepe rampalarına yetişmiş olacaktım açıkça canım sıkıldı çünki sizden bayağı koptum saat 12.00 de kartepe rampalarının başlangıc yeri olan suadiye parkına ulaştım orda park var çeşme var,,önemli olan bahtiyar tempolu olacak ve basacaktık ama senin geride kalmam performans eksikliğine işaret oldu neyse bence erkan ve sen yüksek tempo çalışmalara devam edin çünki ben artık her pazar oldukça süratli bisiklet kullanacağım kendi güzergahlarımda ve bu forumda olmayan yeni elemanlar ile yüksek tempo turlar olacak,,fakat burdan sizler ile irtibatta olacağım merak etmeyin bu topiği boşlamam ,,,erkan ve sen bu topiğin yöneticilerisiniz ben de admin oluyorum durum vaziyetimiz budur,,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri