Scudo Sports

30'unda tayt giyip bisiklete binecek kadar sıyırmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
40 yaşına kadar tayt üstü şort. 40 'tan sonra sadece tayt. Rahatlıkmış resmen

Scudo
@Mehmet Metin Levent
10 sene daha şorta devam o zaman :D
Ya bende giyemiyorum ama tayta yakın eşoftman altı aldım Çin'den işimi fazlasıyla görüyor.Sadece tayt gibi zımba gibi yapışmıyor.Geçende bir bisikletli arkadaş gördüm,tam donanımlı giyinmiş,taytı kaskı gözlüğü falan var bunların yanında burma burma bıyıklarıda var.:D Bıyıklı,taytlı bisikletli görmek banada enterasan geldi,yadırgamıyorum saygı duyuorum ama toplumsal olaylar bilinç altımıza kadar işlemiş.malesef :)

@Şeffaf
Ne bileyim hocam,altta tayt üstte burma burma bıyık.Bir gülme tuttu beni bisikletin üzerinde adama ayıp olmasın diye konuşuyor numarası yaptım,kullaklık vardı kulağımda. :D Zamanla bu işler düzelecektir ama işte biraz gözün alışması gerek. :=)

Cemil ipekci parlak yesil tayt giyiyordu bir ara bak smdi burma biyik dediniz aklima o geldi hmmm

Tabi ki bir ima yapmiyorum yanlis anlamayin burma biyik meselesinden aklima geldi :D

Pazar günü taytı efoman altının altında giymeyi unutmuşum. 5 dk sonra "sele ağrısı" başladı. Ağrıyan sele değil tabiki. Gerçi stok selem raharsız zaten ama tayt şart. Birde yaş 39 direk tayt giymeye ben de hazır hissetmiyorum kendimi. Belki bi yarışta olabilir ama işe giderken ve yalnız antrenmanda mümkün değil. ?

Bir de bu tayt mevzusu kültürel bir ön yargıyı tetikliyor olsa da Türk baletler ile uzay mekiği, tayt ve Türk'ü konu alan çok sayıda espri ürebilen komedyenlerimiz "Bisikleti" hala keşfedemeler mi sizce ya da halk arasındaki esprileri dile getirecek cesareti mi bulamıyorlar. Bence o insafsızlığı yapmak istemiyorlardır.

"Bu tayt mevzusunu çok karıştırdılar. Aralarında bir fark kaldıydı Lakinki öyle değildir."

Dolmakalem bacakları ve balkon göbeğiyle tayt giyen velespitçiler var.:agla:

Buracak kadar bıyık yok maalesef. Benimkiler 11-11 maç yapıyor.

İşe bisikletle gitmemden ötürü tayt giyerek işyerine gelmem biraz yadırganabilir. Belli bir kıyafet disiplini var bu yüzden yazları işe diz hizası dar şortla, kışlık olarakta çok sıkmayacak dercede termal eşorman altuyla gidiyorum.[

QUOTE="Another Day in Paradise, post: 2361719, member: 86791"]
Dolmakalem bacakları ve balkon göbeğiyle tayt giyen velespitçiler var.:agla:

Bu tarife uyan mahallemde 50+ yaş tur bisikletçisi dayılar var:) Yinede medeni cesaretlerinden dolayı taktir ederim kendilerini.

Fatih-Çarşamba'da oturuyorum. Birçoğunuzun bileceği gibi tarikatlıların olduğu semt. Evden çıkarken ve antrenman bittikten sonra eve gelirken en az 10 tane sakallı cübbeli insan(!)lar görüyorum. Onların en az 3 tanesi yanlarından geçerken estağfirullah çekiyorlar. Bekliyorum bir gün birisi bir şey söylese de seleyi çıkartıp kafasına geçirsem diye ama yok anca öküzün trene baktığı gibi bakıp estağfirullah çekmekten başka yaptıkları bir b*k yok ;)

1994 yılı, izmir poligon otobüs durağı. Kırmızı ışıkta bekliyorum. Kafamda kask var. Annesinin elinden tutmuş 6 yaşlarındaki çocuk beni gösterip maymuna bak demişti. Kask, 60 cm kafaya zor bulduğum bir şeydi, madalya gibi gururla taşıyordum ama işte, modern izmirde bundan 24 yıl evvel yadırganıyordu. O zaman da yekten tayt giyerdim. Sat anasını şeklinde, ne zamanki, sakalı göbeğinde kemeraltı esnafı dayılar bisikletten inerken veya binerken benden birşeyler göreceklerini umarak dükkânlarından dışarı uğruyorlardı her seferinde, o zaman üstüne bir şort geçirdim. 25 sene evvel de moderin izmirde hemcinslerinden medet uman manyaklar vardı. Sonra yaş 40 oldu, biz de dayı olduk. Korkumuz kalmadı. 20 senelik şort çilesinden kurtulduk. Artık kaskı bisiklet alırken almazsan mahalleli taşlıyor. Kask vakayı adiyeden oldu. Olmazsa olmaz. Tayt için kimseyi zorlamam. Kim nasıl rahat ediyorsa öyle takılsın ama bana laf eden olursa, çıplak binersem, pişik yapıyor o nedenle tayt giyiyorum kusura bakmayın, dilerseniz çıkarıp öyle devam edeyim der miyim? Derim.

@Mhmm@
21 yıldır bu semtte ve 8 ve 14 yaş arasında bunların içinde (medrese, dernek vs.) olduğum için bu insanların kafa yapısını biliyor olabilir miyim? Sadece kıyafet olduğunu nereden çıkarttın? Sen şimdi minibüs, taksi, otobüs şöförlerine laf söyleyince öküzlük mü yapmış oluyorsun yoksa söylediklerin %95'i öyle olduğu için doğru bir tespit mi?

@e7_
Neyse gençliğine veriyorum. Ben de senin yaşındayken herşeyi çok bildiğimi sanırdım. 40 yaşına geldim ve aslında hiç bir şey bilmiyor muşum.

@Mhmm@
İstersen 60 yaşına gel bunların içinde 1 gün geçirmezsen doğal olarak bir şey bilemezsin, bu çok doğaldır. Bu adamların ne pislik olduğunu biliyorum. Burada gelip savunma bunları. Yıllarımı bu adamların içinde geçirdim, o yılları acıyorum. Eğer sen çok istiyorsan gelip burada tarikata girip derslere katılabilirsin, tutan yok!

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@e7_
Hayatımda hiç bir tarikata girmedim buna heves etmedim. Ama yakinen tanıdığım insanlar var saygı duyuyorum.

Ben tarikatların içine sızabilecek her türlü fitne ve şer odaklarının da olabileceğini biliyorum. Bazı tarikatların bizzat bu amaçlarla kurulduğunun da farkındayız artık. O yüzden tarikat mevzusunu konuşmayalım bizim alanımız değil bisiklet için konu dışı zaten...

Bisiklet için kullandığım kafamdaki kask ve gözlüğe bu ne diyip gülen malları gördükten sonra tayta laf edilmesi normal :)

• Beğen
Tepkiler: szerA ve elric1982
@e7_
Dostum onyargilarinda bogulurken baskalarinin sana karsi onyargisini yadirgamamalisin. O bahsettigin cemaatten bir suru insan taniyorum bursa da , hepside cok tatli , iyi niyetli , durust ve gariban insanlar. Yani eger ònyargili olmak buysa ben carsambadakilerinde cok iyi insanlar olduklarini soylemem gerekir ama insanlarin her turlu grubunda bi takim art niyetli tipler bulunuyor.Bunun bilincinde olmak gerek. Tartismak amacinda degilim ama empati sifir bizim bisiklet tarikatinda onu demek istiyorum

Nasıl ki yağlı güreşçi kıspet , minder güreşçisi mayo (tayt masum kalır) yüzücü ona mukabil mayo giyiyorsa bir bisiklet sporcusu da hakeza taytını göğsünü gere gere giymelidir. 187082 dosyayı görüntüle

@Another Day in Paradise

çok pardon reyiz, herkes tırmanışçı fiziğinde olmak zorundaydı tayt giyerken. doğru diyorsun. tüh lan, bunu yayalım millete de bu yazılı olmayan kuralı asla akıllarından çıkarmasınlar. reyizin gözleri yaşlı çünkü.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri